Listopad 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.6.06 09:07

Ahoj Ha.
S těma příkrmama bych začala nenásilně.. Nechala bych to na malé, co ti sní. Já se snažim nahradit jednu mléčnou dávku nemléčnou (třeba zeleninou, přesnídávkou apod), už asi měsíc, ale Bára toho moc nesní, takže nejpozději do hodiny chce stejně mléko. Popravdě, od té doby, co přikrmuji, tak se mi ten režim pěkně rozbil-:)) ale některé děti jí ukázkově a opravdu jim ta jedna dávka příkrmu nahradí původní mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
26.6.06 09:36

Holky, děkuji zatím moc !

A Šimonkovi a Kubíčkovi dnes vše nej k měsíčninám !! :D :D

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
26.6.06 09:41

Ha,
tak já zkusím taky přispět „se svojí troškou do mlýna“… My už dáváme zeleninku čtvrtý týden. Dneska se k ní chystám přidat i masíno. Eliška jí fakt ukázkově. Skoro bych řekla, že jí lžičkou snad od narození :) Vůbec se nepatlá, nestrká mi do toho ručky (teda alespoň ne po celou dobu) a sama otvírá pusinu. Poznám, že má dost, když začne vyplazovat jazyk a šudlá si nos a pusinu. První týden jedla jen bramboru a ta jí ze začátku teda moc nejela. Dneska už je na ni zvyklá. Doktorka nám říkala, že už můžeme začít s dopolední svačinkou - ovocem, které nahradí jednu mléčnou dávku. A taky, že bychom mohli začít s večerní kašičkou. Já to ale nechci hrotit. Vypadá to, že jí jedna nemléčná dávka denně zatím stačí. Až ochutná masino, tak další týden přidáme to ovoco.

Tak maminky buďte v poho a miminka hezky papkejte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
26.6.06 10:02

Ahoj holčiny, tak jsem stihla přečíst jen poslední stránku,ale hned jak se Kubík napapá,tak dočtu :wink:
Ha, určitě nechvátej,maso /žloutek/dát až tak po 3 týdnech zeleniny. Začít jedním druhem zeleniny /např. mrkev/ a 3-4 dny dávat jen tu /když je sklon k alergii - třeba je nějaká v rodině - pak klidně i týden, pak pomalu přidat třeba brambor… ovoce klidně až tak měsíc po zavedení maso+zelenina a nejdřív jablko,banán… rozhodně ne citrusy,jahody… Jo, a nejdřív podušené.
Já mám připravenou třeba Frutapuru,ta se mi zdá fajn.
Jogurt dát bílý - ty jsme tu probírali :D /hlavně aby byl živý,neochucený a plnotučný - např.Holandia,Olma,holky psaly i Choceňský, ten bohužel neznám/ a hlavně dát ho až klidně v 8 měsících. S kaší bych taky nechvátala :wink:
Do jídla můžeš dát kapku oleje /olivový,slunečnicový/
Prostě každému novému jídlu dát čas, aby se stihly vysledovat přípdné alerg. reakce. Tak snad jsem trochu poradila, holky určitě něco připojí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
26.6.06 10:29

Krásné dusné ráno :lol:
Tak dneska jsme vstali až v 9.Včera jsme z toho grilování došli v osm,tak jsem za velkýho řevu vykoupala,nakrmila a Šimo byl vyřehtanej a usnul až ve 21.30 :!
Zato spal CELOU NOC :! Strašně se to lepší,vstává už max. 1× za noc,je to asi tím,že už nekojím,aspoň to má nějaký výhody :wink:
Včera snědl CELOU skleničku zeleninovýho HIPPU,což je u nás úspěch :roll:
Příkrmy dávám max. 2 denně,dopo ovoce a odpo zeleninu a maso chci až kolem roku,mám možnost taky mít domácího králíka,tak si namrazím do zásoby.Kaši dávám na noc,koupila jsem ve zdravé výživě Otesánka a křupky tam mají taky,ty Šimonovi chutnají,ale je pak jak prasátko :roll: ,

IvaP Ráchelka je holka šikovná,že už se postaví k posteli a chodí,Šimon si na nohy nestoupne,možná je to tím,že nemá ještě jadýrka,jdem zase za měsíc na kyčle :roll: Zatím ani neleze a o sezení nemůže být taky řeč… Ale to všechno dohoní :wink:

Monha vítejte mezi zubatcema :lol: Šimon má tři a poslední mu vyrostl nohoře a to dvojka,vypadá srandovně,hodím do galerky foto :lol:
Chalupa je krásná,hned jsem si ji dala do oblíbených! My jsme byli na této http://www.holidaytour.cz/…ich-chalupa/

Jarčo fotka ti nejde nahrát,protože ji máš asi moc velkou,musíš si ji zmenšit třeba v programu Zoner media explorer a pak by ti to mělo jít.

Pití máme složitý,musí vypít 200ml denně toho čistícího čaje ,tak ho pořád nutím,ale je dobrý,že jsou ty vedra,včera nebyl problém :lol: Ovšem až se ochladí,tak budu v pasti :lol:

Světlušinko ,můžem se tento týden domluvit i s Hape a dát si sraz třeba ve Vaňkovce-je tam klima a nemusíme se pařit venku :? Dáme kafčo,zobku a poklábosíme 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
26.6.06 10:29

Holčiny,
tak jsem se chválila, jak jsem šikovná, že jsem zvládla dát metřík, ale teď se, pro změnu, zase trápím s přiřazením fotky. Pořád mi to jen ukazuje cestu (vložila jsem jednu fotku Elišky do fotoalba). Nevíte, jak na to? Kde dělám chybu? Poradíte?

Dííík :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
26.6.06 10:34

Kavi,
já budu jenom pro :lol: Tak písni, kdy se Ti to hodí a my se zmobilizujeme a budeme na značkách :lol: …No a pak je ještě možnost, že bychom se sešly v tom „baby baru“. Prý ho nově otevřeli někde na Husové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
26.6.06 11:11

Ahoj holky, Šimonkovi, Filípkovi a Kubíčkovi posíláme přáníčko.
 http://www.gify.nou.cz/…bory/b21.gif

Příkrmy: dáváme oběd, odpo má přesnídávku nebo ovoce a večer kaši, ted už sní docela velký porce, ale stejně má sunar 6-7 denně( počítám i v noci) a čaje nebo štávy vypije 100-200ml.
Chtěla jsem zkusit ten jogurt, ale protože kadí 3× denně, tak radši počkám aby to nebylo ještě horší.

Zatim je pořád bez zubu, dělá pavouka(stojí na rukách a nohách a zadek má nahoře), zkouší lezení, ale zatim posouvá jen kolena , takže přepadne na pusu a vždycky se tomu hrozně řehtá. Když ho postavim ke gauči tak stojí, ale sám se ještě nepostaví. Jo a v noci se pořád budí 3-4×.

Bramburek, ten zážitek s cikánkou ti teda nezávidim. Já mám taky štěstí na tyhle exoty, takže když někoho takovýho vidim, tak to beru obklikou.

Holky, ty křupky jsou jenom ve zdravý výživě nebo se daj sehnat i jinde?
U nás na malém městě takovej krám chybí. Co to je ten otesánek?

Davča se vzbudil, tak zatim ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
26.6.06 11:37

Ahoj holky ,

taťka nám odjel do města tak můžu na chvilku zasednout k počítači.
Ráchelka krásně spí.
Malá všude leze , pak si sedne, a dnes mi 2× spadla na hlavičku ze sedu. Asi za ní budu muset chodit s polštářem, dřív takhle nepadala.
O příkrmech toho nemám moc na psaní. Ráchelka sní jen na oběd trošku zeleninového, ovocného nebo masového příkrmu od Hami a tím končíme.
Musím podotknout, že dáváme 2× až 3× denně Nutrilon 3, který je až od 10.měsíců. Toho vypije 120ml, a po každém jídle chce nakojit.

Mončo , gratulujeme k zoubku. My stále nic.

Šimonkovi, Filípkovi a Kubíčkovi gratulujeme k měsíčninám.

http://animace.org/…/G440205.gif

Pěkné odpoledne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
26.6.06 11:41

Světlušinko , děkuji Ti za přání k výročí :)

KaVi , nic si z toho nedělej, že Šimonek nesedí. Každé děŤátko má svůj čas. Ráchelka sedí, ale zase třeba nemá zoubky :)

Holky Pražandy , ten srazík se dnes nekoná, že ne? Myslím, že jsme se na něj moc nedomluvily, a když musí Monča do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
26.6.06 11:54

Hani myslím,že ty křupky mají i jinde,ale musíš se podívat,aby nebyly solený!
Já je teda kupuju jen ve Výživě,kdybys chtěla,tak ti je koupím a pošlu.
Otesánek je rýžová,nebo rýžovo kukuřičná kaše taky z Výživy.

Ještě jsem vám zapoměla napsat,že už patříme taky do klubu ,,letců,, :lol: Šimon spadl s postele.
Na dovči jsem šla do koupelny,tak jsem přirazila k posteli cestovní postýlku a jak jdu zpátky,tak zrovna vidím,jak se Šimoník přetáčí na zádíčka a samozdřejmě jak má ta postýlka měkký boky,tak kdyby tam nebyla,vyšlo by to nastejno :roll:
Spadl na záda a hlavu,myslela jsem,že se ve mě krve nedořeže :!
Naštěstí plakal spíš z úleku,ale stejně ,bylo to navečer a já jsem měla strach ho dát spát a pak jsem každých 10 minut chodila na kontrolu…
Asi je ale pravda,že malý dětičky jsou z gumy :lol:
No tak aspoň to mám za sebou :roll:
Teď spí,odpo mám vožení,tak si poklidím a potřebuju si vyčistit koberec :roll:
Dala jsem do galerky fotky.

Světluš ,na Husové je něco novýho? To ani nevím,akorát mám strach,že tam bude na padnutí.....
Jinak bych mohla ve středu,nebo ve čtvrtek.

Díky všem za přání k 8 měsícům a taky přejem všem oslavencům :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
26.6.06 13:46

Ježiš, já zapoměla na Filípka :oops: …tak dodatečně vše nej !! :D :D

Jinak, malá se potí, jak kůň, je to hrůza, teď spí, ale pak jak se vzbudí ji musím trochu opláchnout a to je jen v plence a bodýčku a mě je fajn, máme tu dobře 8O

K letcům patříme taky :) já nevím, jestli jsem to tu už nepsala, už od 3.měsíce…malou jsem měla taky na posteli (tak 30cm), hrála si tam, já na chvilu odešla a slyšela jsem zvuk, jako když maso pleskne na zem…přiletěla jsem jak střela a jak nikdy, a ona žačla po tom úleku plakat - na bříšku, taky jsem ji ale pozorovala a bylo mi na nic :(

Gabko, jak probíhá hlídání Stázinky ? Je teta hodná :?: :! :D

No, idu zpracovat darované jahody a zase kouknu.
Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
26.6.06 13:49

Filípkovi a Kubikovi vše nejlepší :lol: :lol: :lol:
 http://sirmi.ic.cz/kralik/35.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
26.6.06 13:55

Tak ta naše cácorka na chviličku usnula, tak můžu zase něco málo pisnout. Byla tu ségra, tak berušku ta návštěva asi kapánek vyšťavila :lol:

Všem třem klukům ušatým přejeme všechno nej, nej, nej, k jejich měsíčninám :P

Kavi, hodila by se mi klíďo ta středa. Jinak nevím, jestli si nepletu tu Husovou s Husitskou :? Každopádně je to ta u Šilingráku. Myslím, že jsem četla, že je to číslo osm a někde v průjezdu. Ale kdyžtak to riskovat nebudeme. Zvolíme tu osvědčenou Vaňkovku a já, až půjdu kolem, tam juknu a pak dám echo, jak to tam vypadá.

Kavi, tak spadl z postele, jo? Tak tohohle se bojím, jak čert kříže. Ovšem chápu, že dřív, či později mají všechny maminy tyhle zkušenosti. Eliška se zatím obrací jen na bříško. Zpět na záda jí to zatím moc nejde. Takže jsem trošku klidnější, ale ono to příjde z nenadání. Tak je dobrý se na to připravit 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
26.6.06 13:58

Ha, to přirovnání s tím „plesknutím masa“ je trefný :lol: Ale taky by se ve mě krve nedořezal :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí