Poradna duly
Jana Čurdová
Hape to ti teda řeknu, že Filípek je teda velký jedlík. Stázince ta sklenička stačí (190ml). A když se podívám jaká je Stázinka proti Fidovi tlusťoška ![]()
Dneska jsem jí zkoušela dát ke svačině banán, jak jsem viděla na srazíku Monču, Matýsek ho dlabal jedna radost. Stázinka se tvářila přímo úžasně, jsme se se Zdeňkem smáli, vůbec jí nechutnal a přitom banánovou kaši nebo přesnídávku jí.
Taky jsem se nevyjádřila k tomu spaní myslím. Stázinka spávala na jedničku, ale už to není pravda. I když manža si to vzal na starost a už od středy jí uspává sám. Položí ji do postýlky a čte ji pohádky. Tak jsem zvědavá jak to bude pokračovat ![]()
Gabko, tak to určitě dej vědět, jak se to „vyvíjí“ s pohádkama
, že bysme kdyžtak najeli taky na nějaký … bylo, nebylo…
![]()
Kuba teda k obědu s bídou sní 125gr, po půl hoďce ho ještě dokojím. Dr. říkala, že 190 gr je už normální porce, která je bez dokojení, tak nevim, přikrmujeme měsíc, ale sní 125 gr a pak záklopka a už ani lžíci… No snad nebudu dokojovat ještě ve školce
![]()
Ještě jestli se můžu zeptat, jak to máte s jídlem, myslím kdy snídani,sváču,oběd, večeři /asi i odpol. sváču/ a co prťata dlabou, jaký ovoce a kolik, kdy mlíko atd. Mě se zdá, že když nejí, tak kojím a nebo spí - s nadsázkou
![]()
Jídlo 8°° snídaně 210ml Nutrilonu2 11°° svačina ovocná přesnídávka 190ml (Sunarka nebo Hami) nebo jogurt bílý Choceňský 150ml s jedním kelímkem Nestlé 100g 14°° oběd sklenička s masem 190ml (Hipp nebo Sunarka) 17°° svačina rýžová kaše (Sunarka, Humana, Hipp) 20°° večeře Nutrilon2 210ml
Když jedeme do práce, nebo se Stázinka vzbudí příliš brzy tak se nám to o hodinu až hodinu a půl posune a tak se tamm vejde i odpolední svačina a to dáváme ovocnou přesnídávku 190ml
Pitný režim okolo 150-250ml ředěné šťávy Hipp nebo čaj. Čistá voda nám nechutná.
Ahoj maminky,
Dominik děkuje za přání
![]()
Peti-je fajn, že už se Filípek směje a je mu líp ![]()
Jituš- to uspávání-já to zkoušela i dřív, ale pokud hodně plakal, nepočítám to, když jen zamrčel a myslel si že ho zvednu
, ale fakt pláč, tak jsem ho nenutila, protože by stejně neusnul, takže jsem prostě začala až když jsem ho položila a byl v pohodě a klidnej, bez pláče, on se mě držel za ruku, různě se převaloval a tak a pak nakonec usnul. Chce to moooc trpělivosti ![]()
Jinak už je Dominikovi taky vidět zub, ale ještě se neprořezal, tak to budu hlídat, snad to bude brzo venku.
Vašek(manžel) je na rybách, tak mám klid.
S tím jídlem, mě malej ani nesní celých 190g jídla, jenom někdy, zapije to čajíkem a pak jí tak za tři hodiny, ale včera a dneska snědl za celej den nějak víc, pořád měl hlad. Ale on raději jí po menších dávkách třeba po dvou hodinách než naráz větší množství.
Banán taky nejdřív vúbec nechtěl, úplně nadavoval i když byla přesnídávka jablko-banán, kde ho nebylo opravdu moc. A teď jsem mu naškrábala lžičkou do jablkové přesnídávky a pěkně baštil, už mu to neva, holt něco chce čas
Už měl i maliny a moc mu chutnají
otavíral pusu jak kapr, ani mu nevadí, že jsou to kousky ![]()
Myslíte, že může nektarinku??? Je alergizující???
Přejeme hezký zbytek večera, ahoj
Jarčo, manžel je taky Vašek
![]()
ono všechno ovoce, co neni z našich krajů,je rizikový /i některý naše/, ale zkus to pomalu, nejdřív bych jí trochu podusila než syrovou a uvidíš, počkej tak týden do dalšího ovoce, abys kdyžtak věděla z čeho alergie je. Ale jestli už měl maliny, tak to bude určitě v poho ![]()
U nás právě probíhá „otáčecí boj“, dám na záda a než se otočím, je na břiše a pumpuje, vzdávám to, ať se tam staví na hlavu, on se jednou unaví,… i když teď je jak králíček Duracel, furt dokola
![]()
Tak Stázinka už spinká v postýlce. Dneska tatínek nebyl doma, tak šla bez pohádky. Taky že jsem dostala sprdnuto
prej ji kazím
že mám číst, tak zítra budu muset číst nebo lhát. Copak bude asi lepší ![]()
Samo že pohádka!!!
Tak jsem si Vám četla moje první zážitky na emiminu. Založila jsem diskuzi 2 dny před termínem, normálně si na to vzpomínám jako by to bylo dneska ![]()
Pěkný večer holky ,
dnes se loučím, a přeji všem krásnou dobrou noc ![]()
Právě jsem objednala klasický stojan na kola http://www.plus-katalog.cz/…jinqFXPjp-I=?… protože dneska byl Zdeněk v kolárně a naše kola byly do sebe tak zadělené, že měl co dělat, aby vytáhl můj pedál ze svého zadního kola. Tak bude i ještě jedno místo pro kolo Stázinky.
Celý den jsem Stázinku učila „tak,tak, všelijak“. Péťa psala, že to Fido dělá, a abych řekla pravdu, vůbec mě to nenapadlo. Tak jsem byla ráda, že to tady napsala, Stázinka se zatím tomu sice jen směje, ale snad to půjde.
Taky jak pořád kupuju ty skleničky a kaše atd. takjsem to dneska objednala na www.lekarna.cz, tak to nebudu muset nést do schodů, přinesou mi to až domů. Manža bude taky rád. Taky jsem našla http://vyziva.internetshopping.cz/, ale je tady blbý, že u některých výrobků nepíšou od jakého věku jsou vhodné, ale mají druhů!!!! (HIPP)
Holky jaké máte kostky? A už děti skládají věže?
Gabko, díky za tip na skleničky, hned to projedu ![]()
Kostky máme akorát od Fischer Price, takový jak se různý tvary vhazují do otvorů, no oni to vlastně klasický kostky ani nejsou. Ale nejvíc ho zajímá ta krabice
![]()
Tak dobrou
Veru takové jak se tam hodí buď vrchem nebo těmi správnými dírami a ono to začne hrát? Já jsme teď prošla Fisher-price na www.more-her.cz a pár věcí se mi tam líbilo, nejvíc asi brouk a hrnec od této firmy
Ahoj holky, se mi zdá, že už tu bude asi pusto prázdno, protože jste následovaly svoje ratolesti, ale alespoň Vás pozdravím ![]()
Dneska jsme byli u manželové babičky na narozkách. Jéjda, tam se sešlo lidí, že mi z toho šla hlava kolem. Ovšem Eliška se chovala jako spořádaná slečna a všude rozhazovala úsměvy
Byla legrační. Navíc viděla podruhé v životě svýho bratránka (3 týdny starý), tak byla jako u vytržení. Domů jsme přijeli docela později. Proběla hygiena no a potom uspávání. Řekla jsem si, že konečně budu tvrďál. Eliška dvacet minut usedavě plakala. Dýl jsem to prostě zase nezvládla. Vzala jsem ji do náruče, ale jak byla uvzlykaná, tak stejně nechtěla usnout. Zkusila jsem radu se zakleknutím k postýlce. Připadala jsem si jak před klecí s malou opičkou
Chudinka malá pořád prostrkovala ručičky přes mříže a koulela očima. Nakonec jsem si lehla na svoji postel a dělala, že spím. Nemyslím si, že zrovna tohle zabralo, ale malá usnula
Hurááá. Snad to bude zítra zase o kapánek lepší…
Dominičkovi dodatečně přejeme všechno nej, nej, nej k měsíčninám a taky k prvnímu(?) zoubku.
Pěťo, jsem ráda, že čtu, že je Filípkovi už líp. Tak ať se chlapák brzo uzdraví a Vy vyměňte tu bábu doktorskou ![]()
Holky a dětičky tak zatím dobrou…
Dobrý večer holky,
manža něco dělal tak jsem nemohla nakukovat.
Jídlo
6.00 mlíko 180ml Nutrilon
9.30 svačina-banán, jablka s piškotem nebo jogurtík
12.00 oběd zelenina s masem atd.
13.30 mlíko 180ml (už řve hlady a přitom má tak 250g oběda
)
16.00 svačinka - ovoce, jogurt jak kdy
18.30 kaše 240ml
Hlavně se neděste, je vážně otesánek, ale on už měří 78cm
![]()
Moc rychle roste, teď těmi teplotami shodil 100g tak má tzv. žrací období. Máme mít dietu, jenže banán už plive, a tu hnusnou Humanu bych nejedla ani já, je to jak kaše, ale to tak smrdí, že se mu ani nedivím. Máme mít dietní stravu kvůli průjmu, ale ten neměl tak jsem mu dnes dala normálně mlíko a večer kaši a je klíd. Nic mu potom není a spinká jak brouček
Teď teda pil černý čaj oslazený Glukopurem(nebo tak nějak), ale tak max. 150ml denně a to ho nutím, kojo vodu jo, ale jak kdy. Čaje poslední dobou nechce a šťávičky taky néé.
Veru s tou kaší to zkusím, no ale myslím, že stejně bude mít za 2 hod. hlad!! ![]()
Kostky máme jen takový ty malovaný z pohádkami, chci koupit takový ty plast. mají hezké tady u nás. Ale popravdě, naše dítko hračky jako moc nezajímají, u nás tak mobil, ovladač na televizi, máminy svíčky, tátovy dvd a pod. Takže vše zakázaný ![]()
Dneska vydržel sedět tak 2min. tak snad až bude sedět tak ho třeba začnou víc zajímat.
Gabko ručkou malej kroutí pořád a ukazuje jak se má a taky občas pá pá, ale když se ho zeptám tak se řechtá a nic!! Taky jsem zkoušela jak je velikej, dívá se na mě jak na pako, co po něm chci.Ale to chce čas a trpělivost ![]()
Jarčo s tím chodítkem , jak jsi psala, že bude hrací, tak to přesně máme, je to opravdu blázinec
Dneska jsem dokonce zjistila, že to manža 2× vypnul(ten pultík)prej, že už to nemůže poslouchat. Cíťa nic nevydrží ![]()
A to ovoce bych poprvé trošku povařila jak psala Verča, já to taky raději vše povařím, kromě banánů, ale ty asi jen tak znovu jíst nebude!!Jinak jestli už měl maliny a nic ,tak bych se nebála zkusila to.
Tak krásnou dobrou noc a zítra vám povím zážitky s dr.!!
Jinak chci jít k jiné už mám i vybranou, psala Jitka, že k ní chodí s Eliškou.Jen nevím jestli bere nové pacienty?
Tak pa pa
Dobré ránko,
Peťo, tak jídlo máme podobné vašemu, akorát místo nutrilonu kojení + kojení 2× za noc, takže jsme na tom stejně…
Akorát ještě neni odpol. ovoce, ale kojení.
Dokonce taky začínám v 6 ráno
. Jak Gabka psala v 8h snídaně, tak jsem tiše záviděla
![]()
Gabko, je to taková žlutá krabice, modré víko a v něm otvory /kostka, kolečko, kytky a trojuhelník/, jsou tam umělohmotný kostky těhle tvarů a hází se vrchem do tý krabice. Je to na rozvíjení myšlení. Ta hrací je určitě lepší, já sehnala jen tuhle
. Ale možná hrací objednám, protože je to u nás oblíbená hračka, zatim se teda do přesných tvarů netrefí, ale co bych po něm chtěla, že jo ?
![]()
a pak máme od Fischer Price takovou berušku a ta popojíždí a bliká, když ji chce dohnat, tak musí popolézt ![]()