Poradna duly
Jana Čurdová
jojo, to je ono, je víc druhů. tak jak už huláká, tak je dobře ![]()
Já ti tam trochu deště posílám ![]()
Ahoj holky,
jdu jen naskok.
Peto , Davča když měl před měsícem ty horečky několik dní(37,5-39,5), tak jsme byli během týdne u naší dr 2× a 2× na ORL a nic na něm nikdo nenašel. Pak průběžně srajdil(3-5× Denně) nebo měl teplotu a taky si myslím, že je to k zubům. U nás holkám vylezly zuby bez problémů, jenom kluci to nějak moc prožívaj(holt chlapi). Tak přejem at je v pohodě.
Holky, tak Davča leze, ale takovým zvláštním způsobem. Klekne si na čtyři, kolena posune dopředu, pak natáhne ruce před sebe a skočí dopředu a pořád dokola, prostě to je takový lezení „přískokem vpřed“. Ještě nepřišel na to, že musí posunovat ruce, tak skáče.
Zatim ahoj, pak ještě nakouknu.
tak to jsou zoubky !…no tak to alespoň už bude venku ![]()
Veru, měli bychom ten byt kupovat, ale vše na 100% budem vědět až na konci července ![]()
Hani pořád jsem čekala co mi napíšeš Ty, na uklidnění. Tak se mi ulevilo. Dr. totiž řekla, že k zubům 38 není normální!! Fido je zas svůj, snad to tak už bude a ty potvory dají pokoj. Nerada bych to zakřikla a večer šílela. Mě vadí ten přístup dr. ju vyměním a hotovo!!
To je Davča šikula, neboj on na to brzy přijde, ale musí to být sranda se na něj dívat
![]()
Ha tak držíme palečky ať vám bydleníčko vyjde. ![]()
Malej usíná, tak půjdu za ním na chvíli od 6 h. jsem na nohách a jsem utahaná jak kotě.
Pak zase přijdu pa
Jéje, jéje, Hape, tak to je nám líto, že maličkej není v pohodě a že ta kráva MUDr. je takhle protivná. Možná někde něco zanedbala a teď má špatný svědomí! Ale neboj. Filípek bude v pohodičce. Teď si schrupne a bude si užívat Vaší pozornosti a za chvilku na to ani nevzpomenete. …Já vím, to se mi to říká. My už si taky jednou takový drama prožili. Nakonec jsme jeli na pohotovost (do Bílýho domu). Zrovinka tam byl pohodovej doktor a sestřička se na malou jen třásla (asi měla absťák po miminech
. Nakonec to byly jen prdíky. Zaplať Pán Bůh za to. Ale dostali jsme pár rad a já za ně byla fakt vděčná. Nebylo to ale tak, že by nás někdo opruzoval a poučoval. Já byla vylekaná, ale jejich přístup byl v poho.
Pozdravuj Filípka i od Elišky.
Peťo, ještě k té Filípkově teplotě… Mně moje MUDr. na teplotu poradila Panadol v čípkách. Je to pro dětičky a prý není problém jim je zavést. Třeba to bude lepší, než rozpouštět(?) Nurofen.
Jééé, Hani, úplně si dovedu představit skákajícího Davídka. Musí vypadat jak jeden pavouček, co jsem ho zrovinka předevčírem objevila u nás v koupelně
Tak ať Vám to lezení jde dobře a ať se k Vám brzo přidáme ![]()
Ha, a kdeže by ten nový byteček měl být? To bude Ivuška jak u vytržení, že? Myslím, že dětičky tyhle novinky snáší docela dobře.
Světlušinko ona by byla v pohodě, jenže pokaždé , když tam přijdem tak má katastrofický scénáře- jednou je to špatná barva, tak do dětské na krevní testy a vyšetření, nic mu nebylo- dr. v dětské řekla, že má barvu normální, pak jsme měli rychlé zarůstání velké fontanely zas udělala scénu, že by mohl být debilní a tak, dr. opět řekla, že je vše v pořádku a že má vývoj dopředu, že to může být rodový, pak nás strašila AE, že to je určitě , ale nejdřív zkuste mazat a za týden uvidíme, ale určo je to AE. A pak tohle, tak si mám připadat jako neschopná blbá matka, která dělá z děckem nevím co?!Ona se jistí, aby něco nezanedbala, ale když vidí, že mám zelenou barvu a jsem na skácení tak mi to může podat trošku jiným způsobem a říct, že jsou horší varianty ať se třeba připravím, ale né, takhle!!Jasně já taky uznám 5 zbytečných vyšetření než něco podělat, ale tééénn přístup jejííí!!!!!!
![]()
Jinak Fido stále spinká, asi chudina dospává to dopoledne a ty umrčený dny.Já si dala voraz na hoďku a jsem jak po bitvě
![]()
Jdu si udělat kávičku pa
Světlušinko Panadol čípky jsem mu dávala 2 dny a připadá mi, že mu to na teplotu vůbec nezabralo a ráno úplně vařil. V poledne jsem mu dala ten Nurofen sirup a je to v pohodě. Teda zatím ![]()
Ahojky holky,
tak srazík byl bezvadný. Já měla více než půl hodinu zpožděmí, protože mi nejel vlak. Jsem si myslela, že bydlíme na konci světa a ne na konci Prahy. Hodinu jsem čekala na nádraží. Na srazíku bylo hezky, Ráchelka nám předvedla judo a karate
Stázinka dostávala od Matýska nějakou neviditelnou elektřinu, protože jak se ho prstem dotkla, tak hned ucukla. Matýsek nám předvedl jak se válí sudy a taky jaký je rozdíl mezi holčičkou a chlapečkem
![]()
A já cestovala domů. Vlak opět hodinu zpoždění,tak jsme se sešli s manžou na konečné metra a odtama jeli domů busem. Měli jsme být doma v šest a dorazili jsme v sedm.
Stázinka už je najezená a teď vařím véču nám.
Krásný večer, jo a dnes poslední díl ordinace, tak uvidíme, jak to všechno dopadne ![]()
Nazdárek,
hlásím návrat ze srazíku. Byla to paráda. Ivču s Lamargaritou jsem našla před Edenem bez problémů a Gabka dorazila s menším zpožděním, protože jí nechtěl jet vlak. Koupili jsme si pití na cestu a vyrazili do parku. Na lavičkách jsme nakrmily „divou zvěř“, roztáhla jsem na trávu deku, protože Mat v kočárku a na klíně dlouho nevydrží a pak děti různě na střídačku spaly a my maminy jsme klábosily.
Všichni mimísci jsou úplně úžasní - jak taky jinak, že jo
Stázinka to je taková správná dámička, i když krásně vříská
Ráchelka je skřítek neposeda a Tedýsek zase hroznej pohodář. Toho nerozházelo, ani když mu Ráchelka doslova vlezla na záda ![]()
Jenom cesta zpátky se nám trošku protáhla - nějakej šikula vjel před naší tramvají z boku na koleje (asi se chtěl otáčet) a tramvaj už to neubrzdila. Naštěstí se nikomu nic nestalo, v tramvaji ani nikdo neupadnul a to auto má je pomačkanej předek. My jsme ale museli šlapat kus cesty pěšky na jinou tramvaj.
Fotky už stahuju a za chvíli něco dám do galérky.
Hani - gratulace Davídkovi k přískokům ![]()
Péťo - prima, že je Fidovi trochu líp!
Hape, no vida, tak to taky (až bude třeba) můžeme zkusit s tím Nurofenem. Díky za tip. …A k jaké doktorce chodíš? Já chodím do Bílýho domu k Vomelové. Je v pohodičce. Jen tam má hodně pacošů, takže vždycky si napíšu seznam, na co se chci zeptat a zeptám se sotva na polovinu
Má dobrý rady, ale taky si to všechno zapamatovat…
Mě se zdálo, že malá před pár měsíci pase nějak divně koníčky. No a doktorka mě poslala na neurologii. Všechno bylo v poho, ale pro jistotu mě ještě poslali na ultrazvuk mozku. I tam bylo všechno v poho, tak nás poslali na fyzioterapii. Tam jsem se dozvěděla pár cvičení, který malou docela baví. Je to spíš podpora v tom, jak má správně ležet na bříšku apod. Zítra tam jdeme po měsíční odmlce zase. Docela se tam těším. Je to hodná fyzioterapeutka a vždycky dobře poradí. …Takže v našem případě sice zbytečné návštěvy, ale alespoň si nás zapamatují ![]()
Tak ať se Filípek hezky prospinká a dožene tím všechny ty slzičky, který padly ![]()
Gabko, já celá napjatá čekala, jak se Vám srazík vyvedl a vidím, že všechno dopadlo na výbornou
Tak to je parádička. Tak to má být. Jen nebýt těch děsnej spojů. U nás to taky pořád hapruje. Ještě, že bydlím v centru a když potřebuju, tak si dojdu. Minule jsme se s Eldou docela prošly. Ale je fakt, že jsme už zvyklý. Teda, ona se furt jen fláká v kočáře, ale já jí pokaždé vyhrožuju, že příště už jde pěšky. A ona nic, potvora
…Takže k té Vaší debatě… Elinka se jen točí na bříško, ale žádný lezení. Teda, trošku snahu má, ale spíš u toho vypadá jako píďalka. Hlavu dolů a dopředu a zaďoura nahoru. Fakt nevím, po kom to má
…Sedí jen s pomocí a to jenom při poledním obídku. Jïnak si na sezení musí ještě nechat zajít chuť ![]()
Teď už konečně usnula. Byl to ale náročný den. Byli jsme v parku (ještě s kámoškou a jejíma dětičkama). No a pak jsme se všichni sešli u nás. Byla to legranda. Den před tím jsem do půlnoci šůrovala, aby měli mrňousové všude čisťounko a dneska jsem se nestačila divit, když se holče poblinkaly na zem a chlapák to rozdupal po celý bytě ![]()