Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Jaruš, jsi tu ještě? Sem si říkala, že Vás všechny pozdravím (zase po delší odmlce) a ono je tu fakt pusto a prázdno.
Dneska jsme dřepěli doma. Fakt jsem se neodvažovala jen vystrčit nos ze dveří. Původně jsme chtěli jet za našima, ale to děsivý horko nás přesvědčilo, že je v našich 33 stupních pořád líp
Oni u nás totiž ty čísilka na termostatu skáčou nahoru neuvěřitelnou rychlostí. Ale zítra se asi už přemluvit nenechám a vyrazíme. Potřebuju provětrat „šroubky“
Se úplně divím, jak to naše dítě zvládá ty horko. To je asi tím, že se jí pořád věnuju a ona pak nestačí mrčet. Ale zase je to pekelnej záhul pro mě. Pořád si hrajeme, cvičíme, baštíme, zpíváme… Jo, málem bych zapomněla… samozřejmě se i potíme ![]()
Jaruš, s těmi fotkami jsi mě inspirovala
Zkuším taky nějaký vybrat a umístit. Fotit nový zatím nemůžu, protože foťák je u našich. Ale zásobu mám dost velikou ![]()
Ahoj holky,
všechny už nejspíš spinkáte, ale to nevadí.
Já vůbec nemůžu spát, převaluju se tak do 3 až 4 hodin a pak až zaberu tak se malej budí na jídlo ![]()
Taky jsem se vrhla na kopupelnu a strávila úklidem 2 hoďky, že se ještě víc utahám a budu spát a nic.
Tak tady čumákuju do tmy u pc ![]()
Holky jsme pěkný ostudy, já totiž přemýšlela a nepamatuji si, že by jsme přály Elince k 8. měsíčninám
![]()
Tak pokud jsem to nedopletla tak dodatečně přeji vše nej nej nej a nezlob se, že jsme na Tebe zapomněly
![]()
Snad nebudu za blázna ![]()
Filípek za poslední dny zase krásně večer usíná a sám, chvilku si hraje a během 5 min. spinká
![]()
Tak jen doufám, že to nezakřiknu a nebude opět cirkus po večerech
![]()
A copak Ivča jak se mají v novém bytečku
Snad nám brzy napíše novinky a jak se jim tam líbí ![]()
Dnes jsme byli u mé babičky, pochutnali jsme si na Svíčkové a pokecali, byla tam i moje teta a pak se zastavil otec tak to bylo fajn. Docela jsme se i nasmáli, páč otec je hroznej bavič ![]()
Zítra pokud nebude moc pršet (nevěřím, že vůbec bude) tak pojedeme k němu na 2 dny asi, co doma taky pořád. Já bych jen seděla a pořád se přemlouvala co vše mám dělat a uklidit a stejně nic nedělala
![]()
Taky jsem dnes malýmu udělala zeleninovou polívku a původně jsem ji chtěla zahustit Sunarem, ale od 8. měsíců může mouku tak sem ji zahustila moukou a ten se olizoval a zbaštil plný velký talíř
![]()
Fotky bych měla taky nějaký poslat zase, všichni posíláte a já vůbec, jenže mě nebaví u toho sedět. Ale určo nějaký brzo pošlu, slibuji ![]()
Jo a taky jsem to nevydržela a udělala si raději ten test a jasně, že NEGATIVNÍ, sem to říkala, ale stím jak se cpu bych to neřekla teda ![]()
Tak já vám všem přeji krásnou dobrou noc a zítra čauky
Ahoj holky,
tak já včera pracovala a po obědě tady pěkně chvilku sprchlo. Takže paráda. Večer jsme jeli popřát známému ke svatbě a to už bylo příjemných 26°C. Paráda.
Hape tak jsme zapoměly na Elu i na Ivu
Taky přejeme dodatečně vše nejnejnej
Iva je v pořádku, psala Lamargarita z říjňátek2005, jen neví jak jsou na tom v tom novém bytě s internetem.
Hape tak si to užijte u táty. Tady bude asi pusto prázdno ![]()
Dneska je tady parádně!!! Teď začíná trochu prosvítat sluníčko tak uvidíme jak bude, ale určitě ne takové vedro jako v posledních dnech
Moni docela štěstí s tím srazíkem
A co ruka???? Ještě pořád blbý nebo to slehlo?
Užijte si hezkou sobotu ![]()
Ahoj holky,
tak jsem právě končila docela dlouhej a hodnotnej
příspěvek a něco jsem zmáčkla (netuším co) a je v tahu ![]()
Takže znovu:
U nás je dnes tak o 3 stupně míň než bývalo touhle dobou minulý dny, tak snad bude přes den taky snesitelněji.
Všem, na které jsem jako obvykle zapomněla
, přeju dodatečně všechno nejlepší k měsíčnínám
Gabko - díky za optání - ruka stále nateklá, ale po noci se to zdá malinko lepší.
Jsem se chtěla zeptat, jak jsi spokojená s těma stránkama scrapbooku, co jsi je vyzvedávala u foťáka? Mě to hrozně láká, ale myslím, že kdybych se pustila do toho „opravdovýho“, tak to dopadne jako s tím mým vyšíváním - když už se rozhodnu, že se do toho pustím, tak mi to Mat překazí nebo skončím u PC
To spíš ten digi scrapbook - to bych možná zmákla. V jakým prográmku to vůbec vyrábíš?
Péťo - tak ať Filípkovi to parádní usínání vydrží! A užijte si to u táty!
Včera jsem si myslela, jakou jsem Matovi neuvařila dobrotu - udělala jsem těstoviny s masem a rajčaty a šupla jsem tam trochu naťové petrželky a dva lístky libečku - docela mi to šmakovalo, ale Matovi bohužel zrovna moc ne
Tvářil se podivně, ale nakonec jsem do něj nacpala asi půl talířku. Chuť si vylepšil svačinou, když zbodnul skoro 3 menší banány ![]()
Tak všem přejeme hezkou sobotu.
Ahoj Moni, tak fotky jsou naprosto úžasné, už jsem je založila do alba. Ve středu jsem dělala i ten scrap normální asi 4 stránky. Ještě mám pár fotek, které musím zpracovat tak je budud dělat asi v úterý, Zdeněk přijede pozdě. Zdeněk mi koupil program http://www.stahuj.cz/…rapbook-max/ ten je perfektní. Může se dlat třeba i powerpointu nebo Adobe Photoshop. Mě přišel ten programjako nejlepší, různě pak stahuji
y zdarma a další blbůstky, kterými pak stránky vylepšuji. Zrovna dneska jsem náhodně našla parádní stránku, kde prodávají hezké
y na klasický scrapbook. Na moje klasické výtvory se můžeš podívat tady
Ahoj holky,
tak jsem tu jen na chviličku. Manža připravuje obídek a já začala upravovat fotky naší malé. Máme jich nepřeberně a jednou za čas je nechváme vyvolat. Jenže je musíme přečíslovat, abychom v tom neměli chaos. Pak je potřeba upravit červený oči (když to někde nezvládl foťák) no a pak trošku kontrast. Zatím jsem asi u dvoutisící fotky ![]()
Gabko, úplně jsem obdivovala ten Tvůj scrap. Ty dekorace jsou dolepené? Je to vážně super. Tak to by Tě mohla zajímat akce u Happy fota. Teď nabízí svázané knihy ze zaslaných fotografií. Jednotlivé listy vypadají podobně, jako ty Tvoje. Taky tam lze dopsat počítačem v grafickém programu cokoli. Jak si to zpracuješ, tak Ti to vyvážou. Určo by to byl krásnej dárek. Asi o tom pouvažuju jako o dárku na Vánoce. …Jinak u nás je zataženo. Teď se přehnal bleskový deštík. Ale je fakt, že od ráda je už docela dobře dýchatelno. Tak uvidíme, jak to bude v další dny a hodiny ![]()
Hape, tak to je fajn, že Filípek má takový dobrý usínání. U nás už se to taky o hodně zlepšilo. Někdy Elišku položím do postýlky a do pěti minut je tuhá, jindy jí to trvá třeba půlhoďku. Ale co je pozitivní - UŽ NEMUSÍM CHOVAT
…Tak Ty jsi takhle klohnila? Tuhle jsem psala, jaká jsem ostuda, že jsem Eli ještě polívku neuvařila. Ale zato zkouším pořád nový a nový druhy zeleniny. Už zblajzda i cuketu a červenou řepu. Chvílemi mi připadá jako kyselina ![]()
Mony, tak Matovi takhle jedou banány? To u nás jsou taky v kurzu. Vlastně, co není
Na svačinku dostala Eli dvě jablíčka a hrušku. Sem si myslela, jak jsem to nepřehnala a ona nechala asi jen dvě žličky
To dítě nás asi sní
…Doufám, že opuchlina na Tvé ruce už je na odchodu. To já bych dopadla asi dramatičtěji. Mám alergii na včelí píchnutí. A prášky si ne a ne vozit s sebou. Však už jsem kolikrát dostala vynadáno od manži. Ta potvůrka mě asi nechce křísit ![]()
Holky, moc Vám děkujeme za gratulace. Sem to Eli už vyřídila a hrooozně zaječela. To asi fakt děkovala ![]()
Tady to vonííí. Manža dělá plněný papriky a brambůrky. To si dáme do nosu. Mňam ![]()
jé Světluš já taky dělám plněný papriky a brambory, ale na večeři, Zdeněk má školení.
Jo s tím fotoalbem jsem to už zkusila, u fotolabu či kde a je to hezký, udělala jsem babičkám albumky za minulý měsíc. Každý měsíc jimposílám fotky a tak to mají svázané.
Na vánoce rozdáme stolní kalendáře, už mám jeden tip, teď ještě cenu až to najdu, tak vám pošlu odkaz.
Jo a Stázinka se dneska prvně sama postavila v ohrádce!!!!!
Ahoj,
tak já už z toho vedra ani nevím, jestli jsem někomu nezapoměla popřát, kdyžtak se omlouvám a dodatečně přeju všechno nejlepší
![]()
Stázince gratulace ke stoupání, šikulka.
Gabko-nevím jestli ty nebo kdo, jsi tu psala, že máš doma zbytečně to sedátko do vany? Máš ho ještě? Já bych ho od tebe koupila. Jestli už ho nemáš, tak ho objednám, protože udržet to moje zlatíčko ve vaně je nad lidské síly
![]()
Ještě bych potřebovala něco na přikurtování při oblékání, vyslékání a přebalování, pořád se mi převaluje na břicho a když ho otočím tak spustí hysterický a nervní pláč. No chudinka největší
a já matka nejhorší. Nemáte na to některá fígl. Zabírá trochu dát mu něco zajímavýho do ruky, ale dochází věci a inspirace
![]()
Dneska u nás pršelo asi deset minut a žádnej velkej slejvák to teda nebyl
Ale aspoň něco.
zatím se mějte hezky, budu nakukovat…
Ahoj holky,
moc vás zdravíme z našeho nového bytečku. Manžel teď zapojil počítač. Ještě nemáme všechno přestěhované, tak budu muset jít stěhovat. První noc se mi nezdálo nic
. Byt je to pěkný a velký, jen to tu musíme ještě uspořádat, a dát našemu životu tady nový řád.
Manželovi pořád není dobře, a až na tři kousky nábytku, tak všechno stěhoval sám. Já nosím malé věci, né nábytek, jen s lednicí jsem pomáhala. Je to 96 schodů ze suterénu do 4.poschodí.
Všem oslavencům vše NEJ NEJ
![]()
Všimla jsem si, že máte nové metříky holky, nádherné
![]()
Tož se mějte pěkně, zase se ukážu.
Ahoj Ivo-to je fajn, že se Vám v novém bytu líbí. Přejem manželovi, aby mu bylo brzo líp. ![]()
Tady hřmí a je zataženo, tak doufám, že z toho něco bude, já chci dešť!!!!
Ufff, tak jsem si myslela, že ten náš malý človíček snad už neusne. Po hodině a půl boje, ale spánek přece jen zvítězil. Sem si lehla na postel vedla a děla, že spím a všechno to řádění pěkně pozorovala. Takovej čurbes jsem v postýlce ještě neviděla. Normálně to naše mrňavý zlatíčko drželo slona palcama na nohách pod krkem a plyšové včelce rejpalo do očiček
Potom si uslintala obě ruce a obě nohy, prostrčila je šprušlema (fakt ani nevím jak) a začala se odrážet od stěny. Najednou byla stěna posetá samýma uslintanýma obtiskama. No a aby toho nebylo málo, začala těma malejma nehýtkama škrábat do omítky. Sem z toho fakt nemohla
…No a když to vypadalo, že konečně zabere a já se chystala k odchodu, normálně mě vyhmátla a začala ona po očku pozorovat mě
Samozřejmě najednou postel děsně vrzala (nová!), na noze zvonila jediná rolnička o 106 a šustěly mi kalhoty
Ale zvládla jsem to a zběhla
…No a teď už je zase za andělíčka ![]()
Tak dneska jsme toho moc nenachodili. Jen jsme byli koupit plíny a taky na pár hodin u našich. Dovezla jsme si foťák, takže doufám, že budou fotoúlovky ![]()
Gabko, tak s těma paprikama jsme se fakt shodly. Taky byly u Vás tak dobrý
…No tak až ty informace ohledně stolních kalendářů vypátráš, tak je určitě pošli. Asi bych měla začít pomaličku uvažovat nad Vánocema
…A Stázince moc gratulujeme k postavení. My teď pilujeme válení sudů a už nám jich jde za sebou alespoň deset
Jenže to je zatím všechno ![]()
Jaruš, s tím přebalováním to znám moc dobře. Eliška se taky furt vrtí a kroutí a převrací. Naštěstí ale nebrečí, když ji přetočím zpět. Ovšem zase se překulí zpátky. Fakt je to hra nervů. Kdo to vydrží dýl
U nás zabírají nejprimitivnější věci - tuba od mlíka na opalování, tuba od šumivých tablet…
Ivuš, tak ještě jednou přejeme, aby jste byli v bytečku moc šťastní, veselí a zdraví a abyste si brzo našli ten řád pro Vás nejřádovatější a nejlepší ![]()
…Juj, doufám, že tam nemám žádnou chybu. Nějak se mi pletou písmenka a nechce se mi to po sobě číst ![]()
Hezké nedělní ránko!!!
Mat si přeorganizoval usínání a vstávání a budí se teď mezi šestou až sedmou, tak jsme ranní ptáčata ![]()
Ivčo - to je super, že se vám hezky bydlí. Snad už se taky brzy udělá manžovi líp a bude úplná pohodička.
Gabko - tvoje výtvory jsou fakt super!!! Asi se fakt pustím do toho digi. Asi zkusím nejdřív powerpoint a pak bych případně koupila taky ten prográmek.
Světluš - u nás jede prakticky všechno ovoce, to by Mat otvíral pusinku třeba hodinu
Se zeleninou je to horší, i když kupované skleničky se ovoci někdy vyrovnaj, jenže já mu je dávám jen občas, aby si nezvyknul.
Tak to jsem na tom s tou svou nabodnutou rukou ještě dobře. Tak hlavně ať se ti ty lítavý bodavý příšery vyhýbaj a prášky ani kříšení nepotřebuješ ![]()
Honza dnes veze synovce do Prostějova, tak budeme s Matem odpolko sami. Škoda, dnes by to snad mohlo vyjít i na procházku - tak půjdem sami dva.
Zatím pa Monika
JarcoHof to sedátko do vany mám stále ještě já. Pokud máš zájem, písni mi SZ a domluvíme se.
Holky chtěla jsem se zeptat, zda máte některá problémy s krmením „dravé zvěře“. Myslím, že o tom jednou psala Hanka. Taky mám pocit, že Baruš bude na Nutrilonu až do školy. Je to asi tak 14 dní, super jedla, jak domácí dlabanec tak Hippky, a asi tak týden už nepozře ani nic jiného k jídlu než Nutrilon (ani sladké ovoce) ani nepije… A to ani v těch vedrech… Fakt mě to štve. Pediatr mi řekl, že si s tím zatím nemám dělat starosti, ale já když tu čtu, jak ti vaši drobci tak hezky a HODNĚ jedí, tak jsem z toho trošku špatná…
Ahoj holky a dítka
Tak my asi před hodinkou dorazili domů od táty
Jééé, to bylo super, včera jsme si udělali obídek na grilu, potom prochajda a večer opíkaný buřty a pivečko. Dneska zase velká prochajda do lesa. Dítko maximálně spokojený a hned včera sám usnul tak jako doma, už si tam asi zvyknul a zná to tam. Teď už taky spinká, byl asi unavenej z toho tepla. Nevím teda jak přesně lilo v Brně, ale tam teda včera spadly 3 kapky a bylo po všem, ale nebyl takovej pařák tak se to dalo. Dnes, ale opět na padnutí a teď je jak kdyby před deštěm, ale nevím teda ![]()
Bramburku- malej taky má občas dny kdy nechce nic jíst ani pít, jen pije Sunar, ale vždy to trvá tak den, dva, ale pokud Ti dr. řekl, že máš být zatím v klidu tak se asi nic neděje. Důležitý je, že pije aspoň to mlíko. No uvidíš sama, moc jsem Ti teda neporadila že?! Ale nemůžou to být třeba zuby??Třeba ji lžička vadí.
Ivo to je super, že se Vám v novém bytečku líbí. Ještě aby se manželovi udělalo dobře a bude to supéér
![]()
Jarčo u nás je to stejný při oblíkání, přebalování a atd. Já mu vždy něco dám do ruky, je jedno co, jen aby ho to na chvíli zabavilo a pak jsem schopná ho přebalit. Asi je to všude stejný ![]()
Gabko gratulace Stázince, je šikulka
Fido ještě nepřišel na to, že když se chytne šprušlí, že se může přitáhnout, ale jednou taky přijde i na to
![]()
Světlušinko já mám taky doma otesánka, ale podle váhy a toho jakej je chuďas by nikdo neřekl, že toho tolik sní. Ale on vážně není 5 vteřin v klidu, takže to ze sebe vymlátí a pořád je hladovej
![]()
Tak teď se jdu mrknout na fotečky a pak zase mrknu zatím pa