Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
tak jsem se konečně dostala k psaní, včera jsem přijeli z chaty, ale nějak se mi tu nakupila práce,tak jsem jen občas jukla. ![]()
Mimochodem,vařila jsem plněný papriky ![]()
Světlušinko,tak přesně tohle usínání znám! Prostě klíďo hodinu a půl blbosti a pak musím stejně uhoupat,páč už je vzteklej a řve jak tur
, jak ty jsi odbourala uhoupání? Nebo Eli asi sama pochopila, že se bude spát viď ?
Poraď
![]()
Peťo, tak to jste si užívali a Fido je šikulka,že tak krásně usne i jinde, to my ani doma
. Taky jsme grilovali rybičky mňáám ![]()
Stázinka je šikulka, za chvíli bude běhat ! ![]()
Ivčo, tak to je dobře, že se vám pěkně bydlí ![]()
Brambůrku, jídlo-nejídlo jsem tu už taky řešila a přešlo to! Takže vydrž, samo se to upraví. U nás to bylo asi zubama, protože jak vylezly,tak je to ok, akorát od té doby nemusí mrkev a mrška ji pozná, i když ji tam dám jen tak „inkognito“
![]()
Tak dávej klíďo jen pít, on ji hlad brzy dožene,neboj. U plného talíře ještě nikdo hlady neumřel ![]()
Teď se mi to říká, vím, že je to děsný a člověk fakt neví, co s tím, ale fakt pomůže vydržet, nenutit /pak by to mohlo být ještě horší/. Držím palečky
Mončo,vstávání takhle brzy znám… u nás se to teď posunulo z 5,30 na 6h, takže slavíme ![]()
Co ruka? Jak jsem psala o těch hnusných sršních, tak na ně manža s dědou udělali výpravu, no kdybyste je viděli… oblečený jak když jdou do protichemického útoku,každý v ruce speciální spreje… A zlikvidovali to, huráááá. Dneska tady ještě lítal jeden zabloudilej, ale snad už to bude ok.
Gabko, fotečky nádherný
Jinak přebalování u nás probíhá stylem,že já položím a okamžitě buď ně břicho nebo ještě lépe do sedu ![]()
Pomáhá jedině něco nacpat do ruky, zpívat - což je u nás děs
a rychle přebalit
. Holt jsou strašně zvědavý a okolo spousta zajímavých věcí
![]()
tak jsem snad na nic nezapomněla, ještě juknu
Krásnej zamračenej den ![]()
Tak hned při pondělku mě bolí osmička jak prase,tak doufám,že nebudu muset na škubání,jaujau ![]()
U nás je zatažený,tak by mohlo sprchnout,už jsme načisto uondaní a těšíme se na podzim ![]()
Na chalupě bylo jako vždy výborně,Šimon tam spí od 19.00 do 7.00 bez přerušení,doma taky,ale občas se vzbudí ještě kolem 01.00.Konečně jsme snad trošku pohli s tím jeho pitím-hi,moje je v pohodě,piju jak drak
,nejvíc mu šmakuje voda,mno aspoň ušetříme,ne?
![]()
Včera jsem mu dala poprvé ty polistyrénový chlebíčky bez soli a celkem to sjel,už totiž zbouchal celej ten óóóbr pytel s křupkama,to je neuvěřitelný,co jich do sebe nacpe…kolik jich tak může?Si ale myslím,když je to enem nafouklá kukuřica,že by to mělo být v poho… ![]()
Na chalupě mu vždycky vařím ze zeleniny ze zahrady,ale stejně mu víc lezou Hippy,myslím,že tím,že je to mixovaný na hladko,já mu to jenom rozmačkám,ať si zvyká na kousky.Jinak teda miluje jogurt,ten dávám každej den.
Už se dokonce udrží chvilku na nohách,ale samo jen když ho držím,ale je to úspěch,protože ještě před týdnem je měl jak hadrová panenka,jestli je to těma kyšlema a tím,že nemá jadýrko…snad to bude v pohodě,my na ty kyčle půjdem ještě snad v první třídě…
![]()
Včera jsme byli v Olšanech na farmě Bolka Polívky na Kupci Benátském,bylo to výborný,Polívka je prostě borec a jeho dcera Anna je komička po něm ![]()
Gabko ,ty fotky jsou skvělý,já bych chtěla pro Šímu taky udělat nějakou knížku,ale moc nevím jak na to…
Ivo ,tak konečně jste v novém,tak ať se vám tam líbí a Ráchelka,ať je tam móóóc spokojená ![]()
Jdu koupat dítě,tak pište
![]()
Ahoj holky,
jak už psala Katka u nás je zataženo, snad mě nezmokne prádlo ![]()
Fido dospává v kočárku, byl s manžou na prochajdě a po obědě jdeme na hřiště, pokud teda nebude lít.
Kači vidíš jak je Šíma šikovnej, on to všechno dožene
![]()
Uvařila jsem bramb. guláš a nic nedělám.
Včera jsem se vrhla na grunt v kuchyni a jaksi jsem to nedodělala, ale vůbec se mi teda nechce
![]()
Je tu pusto, kde jste všechny???
Tak hezký den zatím pa
Já su tadyk
![]()
Vařila jsem si mňamku
,červenou čočku-nakonec ji jím já,páč Šimon néééé
,k tomu vajíčko,vařenou mrkev a fazolky…móóóc dobrý ![]()
Su zvědavá,jak mě to dlouho vydrží-včera jsem sežrala óbr zmrzku s čokoškou od M'CD
![]()
Dnes tvrdnem doma,protože jsem musela vyprat kočár,byl jak prase,bych se styděla někam vylézt ![]()
Tento týden už snad konečně budem mít novej kočár
Ježíš,už mě to fakt se…e
Jestli mě Martin řekne,že zas příští týden,tak si normálně ty prachy půjčím a koupím si ho sama
Tak
..... ![]()
Ahoj všem ![]()
přeji také dodatečně Elince vše nej !!
![]()
Ivi , nového si užívejte !
Byli jsme o víkendu v OV, jeli jsme v Pá večer, ne v tom největším vedru,ale dálnice v Brně je směrem na Ostravu stejně furt zacpaná, takže se to protáhlo
, malá spala, ale po příjezdu ryk, dostihly nás zuby a byla protivná
, takže jsme toho nikdo moc nenaspali, změnili jsme program, ale zbytek víkendu byla v poho. Bylo tam moc fajn
, jen ten koupák jsme nějak nezvládli, i sprchlo.
Dnes jsme ráno jeli na cizineckou policii, samozřejmě ne na tu správnou
…takže jsme lítali od čerta k ďáblu, ale nakonec nás i galantně pustili, i když já to moc nemám ráda, ti ukrajinci jsou na tom mnohem hůř, taky spěchají a jde jim o hodně…my jen vyřídili jeden papír.
Příště malou neberu, ale když nemám hlídání
…kočár dělá divy ![]()
KaVi , zrovna dnes jsem taky koukala, že budu muset ten kočár přeprat a hlavně lehačku doma, bo ta je…no ani nenalézám slov
![]()
Pěkný den,
Pa, Ha
Ahoj holky,
moc všem děkujeme za hezká přání k novému bytečku ![]()
Včera jsme přenesli poslední věci. Kamarádky už jsou nastěhované.
V poledne si jel manžel lehnout do Vinohradské nemocnice.
Krásný den.
Iva
Ahoj holky,
v rychlosti jsem prolítla poslední příspěvky. Doufám, že budu reagovat na všechno. Teď se sem moc nedostanu, tak se to vždycky nakupí… …Jo a taky se sem dostávám, když Vy už (nebo ještě) tady nejste ![]()
Veru, tak s tím utrumem při uhoupávání to bylo tak, že jsem ji jednoho hezkýho dne položila do postýlky a řekla, že se s tím spánkem musí nějak poprat sama
Samo, že to dopadlo tak, že jí asi z 50-ti % pomáhám. Někdy ji tam nechám (dám pusinku) a jdu. Stane se, že se chvilku převaluje a pak sama a bez řečí usne. Jindy udělám totéž a převaluje se třeba 3/4 hoďky a taky usne sama. No a někdy ji tam položím a je křik. Tak jdu za ní a zpívám jí a hladím po zádičkách (snažím se, aby ležela na boku, protože jinak dělá lumpárny) anebo si lehnu na svoji postel a dělám, že taky jdu spát. Něco z toho vždycky zabere
…Tak přeju Kubíčkovi, aby taky usínal v klídku a necítil se ošizenej o to houpání ![]()
Kavi, jaký křupky dáváš? Já jsem taková konzerva. Vlastně dávám Elišce jen ovoce na sváču, pak zeleninu s masinem nebo vajcem na oběd a na druhou sváču bílej jogurt. Jinak má pořád kojo. Sem si říkala, že jí koupím už i ty sušenky, ale zatím se mi moc nechce do lepku, když ještě neochutnala „bezlepek“. Teda, vlastně dneska měla poprvé na véču kašičku (Nutrilon). Sem ji připravila podle návodu a zdála se mi nějaká řídká. Malá většinu zbodla a pak to zapila mlíkem. Včera to bylo „zajímavější“. Dala si dva jogurty na odpolední sváču, pak to zapila ještě mlíkem a pak hodila asi 4× v postýlce kosu
… Nevíte náhodu některá, kolikrát by mělo dostávat takhle velký dítě mlíko? Ať už kojo nebo umělý. … Kavi, tak ať Tě ta zatracená osmička přestane bolet. To je děs s těma zubama. A já ještě pořád nebyla na zubním (od těhotenství!)! Su fakt hrozná.
Ha, moc děkujeme za blahopřání k „narozkám“
…Tak Ivuška už bude taky zubatec? Tak mám pocit, že jen to naše zlato bude nosit porcelánovou „klapačku“
Ještě nemá ani nalitý dásně. Tak Vám teda nevím… …Jinak u nás vypadá zase děsně autosedačka. Používám ji totiž i k jídlu. Ne, že by Eli byla takový prasátko - to spíš maminka
- občas jí něco ukápne…
Ivo, to je to s manželem tak špatný?
Tak si ten novej byteček zatím moc neužíváte
Tak ať je brzo fit a dožene i to veselí po té veškeré dřině.
Zítra jdeme s Eliškou na další přeočkování. To bude zase řevu. No a samo, že i vážení a měření. Asi jí budu muset za to utrpení něco koupit
Posledně neměla ani teplotu a ani odpoledne a večer neplakala. Jen měla pekelně dlouho bulku po tom píchnutí. - Prý špatně píchnutý
Tak snad to tentokrát půjde lépe a radostněji. - Podám Vám raport ![]()
Tak holky, zatím dobrou a doufám, že Vás tu taky někdy zastihnu ![]()
Ahj holky, tak my už jsme se Stázinkou v práci, budu nakukovat a snad něco sepíšu. včera jsem poctivě četla a když jsem chtěla psát, tak jsem musela na schůzku. Tento týden je nějaký nabitý. Uf, se mě chce spát jako blázen!!!!!
Tak snad okolo poledne čao ![]()
Ahoj holky
Filípek dnes opět nezklamal, budíček v 6 hod. Od rána se z něj snažím dostat moč do pytlíku, jedeme dopoledne k dr. na Nefrolgii. Jak sebou furt mele tak moč má všude jen né v tom pytlíku, hrůůzaa!!! Pevně doufám, že už antb brát nebude muset a že ta infekce už je pryč. Pak nás čeká taky očkování, museli nám ho přeložit kvůli té nemoci. To zas bude řev a teploty, to se teda netěším.
U nás je zatím příjemně zataženo a chládek, mohlo by to vydržet celý den. Počasí ideální na spaní, ale dítko nám to jaksi nedovolí.
Včera jsem taky četla a chtěla napsat, ale bylo už pozdě. Dodělávala jsem ten grunt v kuchyni a skončila ve 22 hdo. Ale teda naposled v takovým vedru, jsem vypotila duši fůjj ![]()
Zítra přijede Katka se Šímou už se těším, sem ho neviděla ani nepamatuju ![]()
Ivi tak snad bude manžel brzy v pořádku a s vámi doma v novém bytečku ![]()
Jdu na kafe jsem jak praštěná pytlem po hlavě ![]()
AHOJ VŠEM ![]()
tak jsem včera pořád koukala a bylo načisto mrtvo… ![]()
Přišel mi už plavací kruh pro Šímu,nemohla jsem ho sehnat,tak nakonec přez net,má díry na nožičky a trčí z něho palma,která stíní proti slunku.
Světluš ,křupky dávám kukuřičný,nesolený,mají je ve Zdravé výživě naproti Slovanu-to máš kousek ![]()
Ještě jsem dala rýžovej chlebíček…mno,bordel dělá obojí ![]()
Taky má rád,když mu dám do ruky syrovou mrkev,prčovně to těma 4 zubama hlodá,sice je mrkev všude,ale pečem na to,ne? Hlavně že je fagánek spokojenej ![]()
Jinak jsem se taky rozhodla,že koupím ještě golfky,který zůstanou asi na chalupě,tchýně má totiž strašně prťavý auto a je porod tam vždycky narvat kočár…
Takže buď tento http://www.caryfuk.cz/…/typ/22:1708 -je dobrý,že má v ceně i nánožník…nebo tento http://www.caryfuk.cz/…gero-vzor-41 ,ten má zase pláštěnku,tak nevím…ale asi je to jedno,je to za pár kaček,tak to nebudu moc řešit.Ha,ha,kupuju kočáry a nemám ne ně,já su taky komediantka,fakt!
![]()
Šimon mě teď usnul,poslední dobou krásně přes den spí,dopo 2,5 hodiny a odpo 1-2 hodiny,tak doufám,že mu to chvilku vydrží ![]()
Světluš ,mlíka by měli mít kolem půl litru,ale jsou do toho počítaný i kaše a jogurty,Šíma má tak litr…toho půl litru říkají kolem 10 měsíců,tak nevím,jestli to platí i pro vás v osmi…zkusím hodit dotaz ![]()
Jarčo nabíječka se našla??? Sedátko u nemám, ale má ho Brambůrek.
Moni co ruka, ještě pořád nateklá? Držím palce se scrapbookem.
Ivo přeju hezké bydlení. A co manžel už je to lepší? To má něco s tou slinivkou?
Světluš Elinka aspoň válí sudy, to Stázinka je neválela vůbec, jen se převalila přes naši postel, takže jsetli se otočila třikrát, a tomu já říkám válení, když jsem četla že se Ela převrátí 10× tak se stydím ![]()
Kavi zuby jsou blbý a osmičky ještě víc. Já mám zatím všechny, ale chytsám se na jejich vytrhnutí, rostou mi totiž blbě. Včera jsem koupila Blesk,měli jsme tam inzerát, tak abychom ho viděli a tam jsem o těch Olšanech četla. Mohli tam dát vaše foto že? ![]()
Hape podařila se moč chytit? To jsi chytala do takového sáčku?
V neděli byla Stázinka s tatínkem na pavlači a on jí tam mazal na kočáru kolečka a Stázinka se rozhodla lézt po čtyřech!!!!!! Tak to pořád zkouší, ale leze jen metr možná dva a čapne si na zadek ![]()
Děkuji všem za pochvalu svých výtvorů.
Kavi kočáry jsou parádní, jsem zvědavá, pro který se nakonec rozhodneš ![]()
Ahoj holčiny!
Hlásím se jen rychle - odjíždíme na pár dní k sestřence na chalupu. A jak vidím, jen co odjíždíme, tak po několika „mrtvejch“ dnech se to tady dnes už zase rozjíždí ![]()
Světluš - dr. se na KO ptala, kolik Mat vypije mlíka, tak jsem jí řekla, že tak 600 ml denně (kaše skoro nedávám a jogurt jsem nezapočítala), a ona říkala, že jak má půl litru, tak je to v pořádku.
Ivčo - ať je manželovi co nejdřív dobře. Držíme palce.
Gabko - díky - ruka už je v pohodě
Tak Honza už volá, musím upalovat.
Mějte se krásně.
Monika
Ahoj, ahoj,
Moni , přejem pěkné výletování…
KaVi , o té farmě jsem taky slyšela…tedy o té akci a shodou okolností jsme předjíždělin jedno jejich auto na dálnici v Ne, tak jsem si vzpoměla…
Světuš , máte taky frmol, že ?…a holt to ukápně každé
Zuby se uklidnily a nic…tcho před bouří ![]()
Tady je dnes příjemně, takže se aji těšíme ven, dnes máme zpoždění, ale už valíme ![]()
Jinak jsem v jednom kole, furt telefonuju a ještě ladíme detaly na tu svatbu, přeorganizováváme a tak podobně, však to znáte, ne ?!
![]()
Malá je zatík naštěstí hodná, jen ty večery se nám nějak protáhly, místo v osum v postýlce je to kolem deváté a včera 21,30
…ale to snad usměrníme pak ![]()
Pa, Ha