Poradna duly
Jana Čurdová
Právě jsme se vrátily z pošty, byly jsme vyzvednout balíček s riflovou sukní a kšiltovkou, je to fešácký, už se to dokonce i pere. Vzaly jsme to dost okruhem a podívali se co nového nám tady udělali a taky jak daleko jsou s tou novou stavbou. Jsou to rodinné domy, bytovky a pavlačové domy. Je to snad 300 bytů možná víc. Někteří už tam bydlí, ale vetšina je ještě stavba. Nás od nich dělí koleje (pod úrovní) a taky pole. Tam ale určo něco postaví. Se z té naší městské části za nedlouho stane město
Ještě pořád je tady klid a pohoda. Jo a jinak ráno jsem dala ještě prádlo do pračky a že si lehnu a v tom… co myslíte??? Malá se vzbudila a bylo to ![]()
Ahoj holky, tak jsem tu zase pekelně dlouho nebyla, takže určo je na co reagovat
Snad teda napíšu všechno, co mám na srdci ![]()
Mony, díky za info k tomu vypitýmu mlíčku. Já myslela, že se ještě poptám v úterý u MUDr. (měly jsme jít na osmiměsíční prohlídku s očkováním) a ono z toho sešlo! MUDr. si totiž vzala dovču a neřekla to na minulé návštěvě. Sem byla pěkně nasr…, protože v úterý měla zrovinka první den ze své 14-ti denní dovči
Tak doufám, že nebude vadit, že bude naočkovaná později. …No a pak jsem šla do knihovny vrátit knížku, kterou už pěkně dlouho dlužím a oni maj taky dovču
To je děsný. To bych si v práci teda nemohla dovolit, že bych si vzala dovču a neměla zástup ![]()
Ha, takže Ivušce se zoubek ještě neproklubal? A jak se těšíte na svatbičku? Určitě moooc, že?
Tak ať Vám ji nic nepokazí (ani deštík!). Budeme se moc těšit na svatební vyprávění a taky na fotky. …Bylo by super, kdybychom se mohli sejít i s Ivou, když je teď v Brně. Já jsem teda pro všema deseti. Takže to nechávám na další domluvě a na vyjádření dalších Brňaček
…Jo, a já už mám celou vééélikou kopu prádla vyžehlenou. Před chviličkou jsem to dokončila.
Kavi, tak to u nás zatím větší kousky jídla nehrozí. To naše rozmazlený zlatíčko vždycky protestuje. Když má kousek, začne natahovat. Ono to totiž nejde ani dovnitř ani ven
Ale asi se tím taky začnu vážně zabívat. Sice nemá zoubky, ale dásně jsou pevný a ty malý kousíčky jdou i polknout.
Ivčo, tak to je dobře, že cesta byla OK. Taky přeji manžovi, aby se z toho co nejdřív dostal. Jo zánět, to je pěkná svi… Já mám zánět šlach na obou rukách a nejde s tím (kromě mazání) vůbec nic dělat. Prý kdybych nekojila, tak by šly obstřiky, ale takhle… Tak jen tiše trpím ![]()
Hape, už se taky těším na naši první koupací premiéru. Snad už to bude dneska
A jak to proběhlo u Vás? Žádní utonulí? ![]()
Jaruš, tak nejdřív Dominičkovi dodatečně všechno nej, nej, nej… …Tak to u nás lezení zatím pořád neprobíhá. Eliška se plazí, válí sudy a teď nově se staví na nožičky. Jenže ji pořád zrazují ruce, který používá jako při kleku. Tak Vám nevím…
Veru, tak se těma „vícedětičkama“ nějak zatím nevím. Asi bych chtěla, aby Eliška nebyla jedináček, ale nejsem si jistá, jestli bych se druhýmu dítku mohla věnovat stejně tak, jako Elišce. Bojím se svýho svědomí
No ale manža by určitě chtěl. Sám je ze tří dětí, takže bylo u nich doma vždycky veselo. Zatím nějak nejsem rozhodnutá.
…Jééé, tak Eliška pěkně vyřvává v postýlce. Právě se probudila. A zase škrábe omítku. Asi jí to budu muset jít zatrhnout, aby tam nevydrápala nějaký sprostý obrázky ![]()
Tak zatím čágos a, v rámci možností, zase mrknu:-)
Tak jsem právě vlezla na stránky časopisu http://www.mamaaja.cz/ a je to fajn. Dokonce se dá stáhnout v PDF a jsou i na webu zajímavé články.
Jaká strava je vhodná pro miminko
Strava dítěte je podobná stravě dospělých. Denně by dítě mělo vypít min. 500 ml mléka. Stále je nejvhodnější mateřské mléko, pro zpestření můžete do jídelníčku přidat bílé jogurty.V případě, že už nekojíte, podávejte dítěti tablety obohacené o probiotickou kulturu.
Krabicové mléko je ještě v tomto věku nevhodné. Abyste se vyhnuli zbytečným zdravotním problémům, jsou potraviny, které byste neměli v 1. roce dávat vůbec. Zařaďte je do jídelníčku nejdřív mezi 1. a 3. rokem života vašeho jedlíka, případně je nezařazujte vůbec.
Světluš tak já se zánětem žil an obou zápěstích bojuju asi od 8měsíce těhotenství. Obstřiky ani mazání vůbec nepomáhalo, ortézy se zase nedaly nosit pořád. Před nedávnem jsem byla na magnetických masážích a ty mi docela pomohly. Jen mi přijde že se to asi zase vrací. O tiché bolesti bych mohla vyprávět. dokonce byly i dny, když byla Stázinka ještě úplně malá, kdy jsemji nemohla ani podržet a netekly mi slzy bolestí
Takže teď si užívám
tak tady pořád leje a leje
a ani mi to neva, venku jsme byli hned ráno.
Světlušinko, zánět šlach mám za sebou a je to děsný! Já to měla i v sádře
. Normálně jsem v ruce nic neudržela, takže vím, že je to hrůza a přeju, ať je to brzy ok!
Jinak další dítko plánuju až bude Kubík moc do školky a bude samostatnější. My jsem s bráchou od sebe 10,5 měsíce
,takže jsme byli skoro jako dvojčata, ale pro mamku to byl děsný záhul, taťka byl v tý době na vojně… no lahoda, takže spíš asi počkám, ale určitě chci min. dvě, už kvůli nim. Nedokážu si představit život bez sourozence ![]()
Ale je mi jasný, že někde to prostě nejde ![]()
Gabko přesně znám, jdu si lehnout, když Kubík spí a na tuty je do 5 minut vzhůru
, oni mají snad nějaký radar ![]()
Větší kousky zatím taky nepraktikuju, zkusila jsem, málem se udávil, pak ještě jsem dala kousek melouna a lovila jsem ho z krku, takže asi ještě nenastal ten správný okamžik
![]()
Gabko tenhle časák - Máma a já si kupuju a je fakt super ! Mnohem víc čtení, než třeba v Betynce ![]()
ještě se chci zeptat, jak vám děti spinkají přes den? Mě se teď jedna mamina ptala, jestli už spí jen po obědě
… my zatím dopolko i odpolko ![]()
A je tu ještě někdo, kdo nedává lepek ? Mě Dr. potvrdila,že neni kam chvátat a netřeba zatěžovat organizmus. Tak jestli tu nejsem sama
![]()
Jo a úplně bych zapomněla - na 8. měs. prohl. - aktuální míry - 70 cm, 8,6kg ![]()
Veru Stázinka zaspí tak na půl hodinky okolo deváté - desáté a pak okolo druhé třetí na hodinku, mezi půl osmou a osmou jde spinkat. Včera výjimka, dopo nespala vůbec a okolo třetí usnula na 2 hodiny ![]()
Akutalizován seznam
Ahoj holky,
zkusila jsem dát včera Ráchelku na obyč váhu, abych věděla kolik tak asi váží, a měla 11 kg, no bez oblečení a plínky to bude o něco míň.
Já měla zánět šlach, když mi bylo 18, od té doby ne. Tenkrát jsem s tím byla v nemocnici.
Buďte rády holky, když vaše mimča ještě nelezou, já mám co dělat, pořád musím být ve střehu, a všude za malou chodit, není chvíly v klidu. Když je vzhůru tak nic neudělám. Spí vždy po jídle, ale to je tak 10 minut. Když chodíme na vycházky tak spí většinou.
Já dávám malé jíst jen menší kousky, třeba rohlíku nebo kuřete.
jo Stázinka taky jí rohlík nebo sušenky Nestlé celé sama, jako že si užužlá kolik chce. A kousky jí podle toho jestli tam ve skleničce jsou a nedělá ji to žádný problém. Teď usnula a spinká už hoďku heč!! ![]()
Ahoj všem,
celej den nakukuju a teď vše napíšu… ![]()
tak tady bylo veselo, v noci dojeli Stephovi rodiče, malá naštěstí rán vstávala až v osum, takže dobrý, no a celej den se pořád něco děje kolem té svatby
…odpo jsme si se Stephem zajeli na kosmetiku…poprvé jsem si nechlala udělat parafinový zábal na ruce a paráda !
…no a teď jsme samy, Iva je vykoupaná a najezená, jen čekám až se trochu uklidní a ide do postýlky.
Veru, přípravy jsou v plném proudu a už proběhlo pár malých nedorozumění a furt se něco překombinovává
![]()
Malá spinká vždy dopo 30min. - 1,5h a odpol max. 2 hoďky, někd si zdřímne v podvečer na 15-20min.
Světluš, se zánětem žil bojuji každý rok už kupu let, je to děs a doktor mi řek, že už se to nikdy nevyléčí, jen podléčí, no však to píšeš, už si vše dělám sama, mám koupený spec. krém, zavážu si ruce a pak tak chodím cca týden a je to zase na nějakou dobu pryč
…co se dá dělat ![]()
Ale asi existujou i závažnější případy…
Jaruš, malá taky říká jen pa,pa a ba,ba, ale mama je v nedohlednu ![]()
…a leje a leje…a je 14°C
…tak uvidíme
Pěkný večer, dítě zabírá, tak toho využiji
a šup do postýlky !
Pa, Ha
Krásný dobrý večer holky,
Dominičkovi dodatečně vše nej nej k 9. měsíčninám
![]()
Ivo zdravíme vás v Brně, hezky si to tu užijte
A je dobře, že máš takovou pomoc s hlídáním
Aspoň si odpočineš.
Včera to bylo super, dítka si pohrály, Fido pak usnul na 2 hodinky a Šimoník byl hrozně hodnej a sám si hrál. Prostě zlatíčko, né jak ten náš malej drak, který nevydrží chvilku na místě. Taky vyzkoušel Fidovo chodítko a líbilo se mu v něm. A kdyby jste viděly jak na mě vyplazoval jazyk a vykládal
Super, jsem se nasmála. Pošlem fotky do galérky
Maminy pokecaly, pak přišla od Katky švíca, tak se plkalo, trošku vínečka a pak jsme se přemístily na zahrádku. Bylo to super a doufám, že se zase brzo sejdeme
![]()
Dneska celý den hlídal táta a zvládnul to na jedničku, já ráno v 5 vstávala a v 6.30 už u babičky zavařovala asi 30kg okurek!! Brr nechci je minimálně rok vidět, jsem hotová. Ještě, že nebyl pařák, bych jinak umřela.
Pak mě kluci v 17hod. vyzvedli a jeli domů. Malej spinká a manža mě nachystal dobrou véču a teď si půjdu dát koupel a pak koukat na tv. ![]()
Světlušinko, koupání proběhlo v pohodě, nikdo utopenej, ale kapánek vyplavená koupelna a dítko pořád řádilo
Ale super zážitek, stojí to za to
Jinak přeji brzské uzdravení. Sama jsem to neprožila, ale věřím, že to musí být nepříjemné!! ![]()
Gabko díky za nový seznámek, jen nám chybí Verča spolu s Kubíkem ![]()
Zítra jdem na KO a prohlídku v 8. měsících, pak písnu míru a váhu. Doufám, že po tom Sunaru trošku přibral ![]()
Jdu dát nějaký fotky do galérky zatím pa
Ahoj holky
![]()
Hurá,hurá,baba čůrááá,pršíííííííííí
ale nemusela by teda být taková kosa
…se ani to počasí nezavděčí,co… ![]()
Jak psala Peťa,tak včerejší sraz byl bezva,ještě že jsme neměli čas až třeba dnes,páč u nás prší od rána,tak bysme nemohli ani na procházku.
Jináč už zítra dovezou kočár,jupííí,ale až z Prahy,v Brně ani v Liberci ten co chcu nemají,tak jsem volala od čerta k ďáblu,než jsem ho sehnala
jak za rudošů,fakt…
ale aj kdyby zítra tragače padaly,tak vyrázím na prochnu se prohodit
Šímovi se děsně u Peti líbilo Fidovo chodítko,tak ač jsem tedak byla proti,asi nějaký taky pořídím ![]()
Počet dětí je u nás stanoven na dva kusy,mít jich víc,tak bych skončila asi v šaškecu ![]()
Veru ,spaní u nás-dopo 2 hodiny,odpo 1 hodinu a občas ještě k večeru půl hodinka,ale jsou i výjmky u Peti spal až kolem 16 hodiny a asi jen 20 minut
Když jsme ale doma,tak to má pravidelně…chi,já to mám taky pravidelně…huš abych byla zase těhutnááá
![]()
Jinak my lepek zkusili a alergie,tak čekáme a budem testovat zase asi za 14 dní,ale původně jsem chtěla začít až v roce,je to prej lepší,střeva jim pořád zrají a líp se předchází těm vznikům alergie-mno,hlavně že to vím a naseru mu rohlík…pardon
Říká se,že po roce se pak hůř stanovuje případná celiakie,ale podle mě dneska je tolik případů,že by ty odběry udělali hned a zjistili co a jak…
Ha ,mlíko jsem poslala včera,tak doufám,že dojde v pořádku.Svatbu si užijte a ať vám prší štěstí,ale jen dopo a odpo ať máte bezdeštový,ale ono je to jedno,i když bude lít,tak je to váš velkej den a budete si ho užívat
Těšíme se na fotky ![]()
Zánět žil nemám,ale jestli je to ten tzv.Karpální tunel,tak má babička a známá a byly s tím na operaci,nic příjemnýho to určitě nebude.Já mám zase tzv. syndrom ,,neklidných nohou,, jestli to někdo znáte,je to taky opruz a mívám to i v rukách ![]()
Chi,s takovým počasím pojedeme do pr…le a né na chalupu,hlavně že jsem jak zběsilá scháněla plavací kolo… ![]()
Tak hezkej večer a zítra zdarec
![]()
p.s. dnes měl Šíma borůvky a prej je to dobrota-říkal ![]()
Ahoj holky,
díky Peťo za přání.
Přejeme všem hezkou dobrou noc, musím jít, malá pláče, když mě nevidí. Pomalu se z ní stává malý závisláček.