Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
710
21.6.06 22:13

Ahoj holky,

tak prsi nekde? U nas v KM ani kapka a to jsem si myslela, ze neco deste kapne.
Vsechny, co mate kontroly za sebou tak gratuluju a jak je videt, jste spokojene s tim, co se vam v listopadu vyklube z briska.
Lindus, klidne sem pisni i recept na dynovy kolac. Ten chci zkusit na podzim, az budou dyne. Ale bohuzel recept jsem zatim nehledala. Tak kdybys ho mela, budu rada.
Ivanko, rika se, ze syn je podobny na mamu. U nas je to naopak. Je to cely tatinek, akorat ma po me kudrnaty vlasky. Musim vam hodit fotecku myho andilka. Tak jsem zvedava, jestli ta nase cacorka bude taky pro zmenu na tatinka. :lol:
Chudak Medvidek Pu, ti turci se opravdu zblaznili. Taky me dost udivuje, co je na zacaktu 21.stoleti mozne.
Na test na cukrovku se musim zeptat svyho dr. Uz si vubec nepamatuju, jestli jsem na testu byla s Danulou.
A co se tyka koupani, tak ja se koupu doma v bazene. Ale treba do rybnika bych nevlezla. Ale zase more bych se vubec nebala.
Domi, kamaradka si nechala nahrat na DVD 4D utz a je to uzasny, ale byla na tom az v 25 tydnu. To mimusko je tam krasne videt. Premyslim, ze bych do toho taky sla. Jeden utz navic by se mi libil. Dalsi bude az ve 30 tt a pak uz jen vylodeni. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
21.6.06 22:18

Marcela: Fakt?…no vidíš a ségry malej je celej po ní, asi to není pravidlo, ale říká se to.
Jinak příští týden se objednávám na UTZ do Č.B k Čutkovi, nevíte nahodou jestli tam natáčí video a kolik to stojí???
Tady je takový dusno, to je hnus. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
21.6.06 22:34

Nico - moc hezké fotky :D My byli s manželem (tehdy ještě s přítelem) v Chorvatsku tak před 4 lety. Jeli jsme hlavně na hory - do Velebitu. Prošli jsme NP Velka a Mala Paklenica, vylezli rovnou od moře na nejvyšší horu Velebitu Vaganski vrch (1752 mnm ?), prošli střední Velebit (tam bylo pěkně hnusně - mlha, že by se dala krájet :wink: ) a pak jsme sešli k moři a stopem projeli ostrovy Krk a Cres až na Lošinj. Byli jsme tam až v půlce září a chytla nás u može bóra (silný vítr z pevniny), který nám povaloval stan a manžílkovi ukradl z předsíňky dokonce ponožku :wink:
Moc ráda na to vzpomínám, bylo tam moc hezky. Jakkoli jsem nejdřív do Chorvatska nechtěla („jezdí tam skoro každý“), tak jsem nakonec byla úplně nadšená. Hory byly prázdné a krásné, jen byl trochu problém s vodou, které v tom vápenci moc není…
No letos jsme rozhodli, že budem poznávat krásy naší vlasti asi na jihu Čech. Manžílek už pro mě na internetu našel nějaké stezky na Šumavě - speciálně upravené pro vozíčkáře :wink: Tak říkal, že se mi to bude taky líbit. No nevím, za co mě má :roll: (i když po pravdě řečeno nejsem schopná odhadnout, jakou mám fyzickou kondici a co jsem schpná ujít…)
Mějte se a u koho prší, prosím pošlete to do Olomouce - tady se nedá ani dýchat… :roll:
 Domi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
22.6.06 08:37

Dobré ráno těhulky :wink:

Dnes jsem mimo, je sotva půl deváté a já už mám v hlavě jak vymeteno, že ani nevím, komu jsem chtěla co napsat :(

Každopádně vítám nové těhulky a gratuluju moc moc moc k úspěšným kontrolám a fotečkám miminek…někdo tu psal o tom 4D UTZ, tak na ten jsem já objednaná na 3.7., to budeme zrovna na týden u našich a já si to nechám udělat tam, protože mě to vyjde o 500,–- levněji, než tady v Praze …no, každá kačka dobrá :wink: Už se moc těším, až Kulíška zase uvidíme…budu ve 23.tt a je to prý tak akorát (mají tam psáno 15. - 25.tt)

Včera jsme s manžou seděli do půlnoci nad papírama a počítali místo v pokojíčkách a jak rozestavíme nábytek, aby se nám do nového bytu všechno vešlo. sešli jsme se zrovna včera s majitelem, můžeme si tam vymalovat jak chceme, zrovna tam udělali nová plastová okna, tak to budeme mít hezké…sice zatím jen podnájem, ale časem se uvidí :wink:

Taky jsem neplánovaně vyřešila přebalovací pult - známí se stěhují taky a protože si část kuch. linky dělali sami, tak se ptali, jeslti ji nechceme - no a ono je to shodou okolností stejné dřevo, jako naše ložnice, výška je na přebalování úplně ideální a je to police 1,10 m dlouhá, je tam 1 šuplík a pak skříňky, takže - nahoru přebalovací podložka, dovnitř mimi věci a je přebalovací pult, jedna báseň :D

Ooooo.....Chorvatsko…zase jse na manžu včera házela smutné oči, ale když on prostě do ciziny nechce…ještě to musím zkoušet a kdyžtak taky ty jižní Čechy + Jižní Morava :wink:

Dneska tu celou noc pršelo, takže, Moravandy, předpokládám, že to dorazí konečně i k Vám - moje mamka už se toho taky nemůže dočkat, prý nějak hřiby nerostou, když je takové sucho :wink:

tak a já jdu pracovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
22.6.06 09:06

Ahoj těhulinky,
tak ten déšť konečně přišel i k nám na Moravu. Ráno ve 4hod mě vzbudil hrozný větr a bouřka. Pak už jsem nemohla usnout. V noci bylo takové vedro, že jsem spala jen ve spodním prádle. Teď už je venku konečně lepší.
Já jsem tu snad už poslední která necítí pohyby :cry: Bobánek je asi nějaký lenoch, že se ještě neozval. Asi je na něj moc velké horko. V pondělí jdu na ten velký ultrazvuk, tak se nemůžu dočkat, až ho znovu uvidím. Skoro přestávám věřit tomu, že tam v tom břichu něco mám a spíš si připadám jako tlusťoch. Ale můj kontroloval a říkal, že mi to tam pořád bublá, tak snad to bude OK. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
22.6.06 09:43

Dobré pozdní ránko,

no tak to já už dneska v noci spala už zase úplně nahá, protože to vedro je fakt nesnesitelné!

Makos : Neboj, jediná určitě nejsi. Já také stále nic necítím, ale včera mi paní dr. uklidnila, že to může trvat klidně i do 23.týdne! :cry: Prý je to tím, že jsem prvorodička a ještě mám placentu na přední stěně břišní, takže to bude trvat déle než to mimčo prokopne tak abych to cítila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
22.6.06 10:06

No pred chvili mi syn vymazal vsechno, co jsem mela napsano. Uz ani nevim, co jsem psala.
Jo u nas taky prsi, ale prijde mi, ze vzduch se ani neochladil. Mam vsude otevrene okna, ale nejak to nepomaha.
Taky jsem se chtela zeptat, jestli na nekterou z vas pusobi bio zateze, ktere hlasi v pocasi. Na me uplne desne. Kdyz je zatez 3, nejsem schopna se vyhrabat z postele. No a dnes je ten pripad, Danula ma energie na rozdavani, a ja bych pri tom spala jak sipkova ruzenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
22.6.06 10:16

Lindusko,

mohla bych te jeste pozadat o receptik na cookies? Nejaky dobry, tebou vyzkouseny?
Pokud mas, a mohla ho sem pisnout, byla bys zlaticko.

dekuju,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
22.6.06 10:30

Ahoj holky, mame tu poradne ochlazeni, uz to neni jen na tricicka, ale pekne na lehci bundu, tricka jen pro otuzilce…

Krti, super zprava, chlapak je doslova vysneny :D . My jdeme dneska odpoledne, uz se nemuzem dockat! Take hlasim, ze dneska v 5 rano sebou mimi tak mlelo, ze jsem ho poprve citila i na dotek pres bricho, hrali jsme si skoro hodinu :D

Anni, ja na ten dort kouknu do sveho receptovniku a odpo bych Ti pisla soukromou zpravu. A az oprasim svoji NJ, tak se kouknu i po tom nemeckem :wink:

Verun, hlavne, ze je prcek v poradku, tlak se srovna, je to vykyvova zalezitost… Me zase hrozne lita puls. Vcera mi namerili 132 (!!!!) a to pred otehotnenim jsem mela tak 50 - 60. Po chvili mi sestra merila znovu a puls byl uz 77. Stejne je to i s tlakem, kdyz se nezda, tak by se mel po par minutach opakovat… Jinak ten glukozovy test probiha malicko pozdeji, budes asi prgo z nas, kdo na nej jde :wink: . Myslim, ze u nas probiha kolem 28. tydne…

Marcel, ten dynovy kolac najdu a pisnu Ti ho, cookies mam vytecne, take pisnu, jen nevim, jestli sezenes hnedy (trtinovy cukr - melasa), take odpo :wink: . Jinak ano, u nas prselo v noci a mame tu zimu, ale prijemnou zimu, me navaly s tim horkem moooc zle bojuji :)

Jdu vykopnout manzu do prace, pak neco maleho udelat doma a ve 2 hura na UTZ!!!!!! Papa, L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
22.6.06 11:09

LINDUSKO - drzim place na UTZ, bude to pro tebe obzvlast asi zazitek, kdyz jsi jich dosud mela tak malo (snad jen jeden rychlej, ne?!), tak se tes a pak nam hezky napis pocity! Tesime se! ;-)

pa Bee+Qeebo (bohuzel z prace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
22.6.06 11:13

Glukózový test mám naordinovaný mezi 24. -28. týdnem. Zrovna včera jsem to kontrolovala, abych se nezapomněla objednat… :-) Ale mají na to takový razítko a původně tam bylo 21. - 25. týden…takže je asi i to možné, když to tak dřív bylo. ;-)

Holky jak mně se zase dneska nic nechce :-(( aaaach jooo… už se těším na další zprávičky z kontrol a UTZ! Pište, pište!

MARCELKO a LINDUS - já nemám s NJ žádný problém, zkusím mrknout přes Google, jestli bych ten recept nenašla (Käsekuchen)…taky si na něj vzpomínám a byl moc mňam!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
22.6.06 11:19

Ahoj holčičky přeji vám krásný den, i když trochu zamračený! tak máme konečně bazén 3,66 m x 0,76 m koupily jsme starší a hned jsme včera pro něj jely když jsme se vrátily tak jsme ještě ho nafoukli a napustily ve 3 hod. ráno jsme došly zastavit vodu. V noci byla strašná bouřka myslela jsem že nám ulítne,ale je tam Honzík se o mě teď moc stará aby měla doma pohodu a v těch hicech kde se vykoupat.
Já vím že se nesmím teď nervovat,ale tan červík pořád hlodá, jestli bude mimi zdravé nebo ne,ale věřím tomu že je a bude to nejkrásnější naše Díťátko!

Jdu si pročíst co jste napsali!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
22.6.06 11:29

Tak tady je ten slibovaný recept na „Käsekuchen“ pro MARCELKU, LINDUŠU i všechny ostatní, které to zajímá. :-D

„Absolutně nejlepší tvarohový koláč (Käsekuchen)“ (tak se ten recept fakt jmenuje… :-)

Těsto:

200g mouky (použila bych asi polohrubou)
75g cukru
75g margarínu
1 vejce
1 prášek do pečiva

Náplň:

500g netučného tvarohu
90g cukru
2 balíčky vanilkového cukru
1 balíček vanilkového pudinku
250g smetany
50g zakysané smetany
200g našlehané šlehačky
3/8 L mléka
2 celá vejce
2 vaječné žloutky

Všechno promícháme, naneseme na těsto a pečeme při 175°C.
Potom 2 vaječné bílky našleháme na hustý sníh, naneseme na koláč a ještě jednou dáme na 15 minut péct.
Necháme vychladnout v troubě…

Trochu kalorická bombička, ale doporučuju vřele…vypadá to, že je to opravdu ten „ON“ našich srdcí šampión…do té náplně se dají ještě přidat hrozinky…ideálně máčené v rumu. :-D

pa a dobrou chuť! Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
22.6.06 11:32

Jinak ještě pro „německy hovořící menšinu“ - recept a spousta dalších receptů na různé varianty najdete na: www.kaesekuchen.de

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
22.6.06 11:35

LIBORINKO - a už jsi volala tomu doktorovi??? Možná jo a já to nestihla ještě všechno dočíst.. :-O
Hlavně se nestresuj!!! Kdyby se něco fakt dělo a byl to vážně problém, určitě už by tě honili po vyšetřeních! Snaž se být v klidu a jestli jsi tam ještě nevolala, zavolej tam! Pak se ti v novém bazénku (gratulace k němu) bude povalovat o poznání líp, když budeš klidnější nebo budeš vědět, co eventuelně může hrozit. Ale myslím, že Downa máš skutečně v normě a že je nějaké riziko na nižší porodní váhu nebo časnější porod? - To se může klidně ještě vyvinout úplně jinak… :-)
Ale zavolej tam, ať máš klid!!! :-)
 Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí