Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2133
23.8.06 19:13

BEE - X/3 znamena, ze mas fundus delohy 3cm pod spodnim koncem hrudni kosti - nahmatnes takovy vybezek mezi zebrama…tot vse, nic jineho to neni, nema to v podstate zadny diagnosticky vyznam.

S tou cukrovkou me nestras, co jsem hledala tady na netu i doma ve skriptech, tak vsude brali po dvou hodinach od zateze jako hranici 7,8mmol/l…ja mam 7,7, k dr. jdu az v zari…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
23.8.06 19:17

Bee : tož to je teda macek :lol:.

Liborinka : na cukru jsem vůbec nebyla, prý by mě jen zbytečně trápili, když mám pokaždé moč v pořádku.
UZ nám dělal Dr.Horkay (u něj jsem byla i v 16.týdnu), on je tam vždycky ve středu. V úterý je tam, myslím, Dr.Antoš, v pátek pak Dr.Dubová. Akorát nevím, jestli teď nemají nějaké změny kvůli dovoleným, ale ty jdeš stejně až za měsíc, jsi psala, že ?
Ten sekáč, co jsme tam byli, je u hlavní silnice, vedle Velosportu (naproti kostelu sv.Víta). Určitě tam zajdi, jestli jsi tam ještě nebyla, mají tam fůůůůru krásných věcí :!
Na jídlo jezdíme do Bernarda ve Staráku. Vaří tam fakt skvěle, porce jsou obrovské a je tam moc milý personál. Jezdíme tam už několik let, občas ještě uděláme změnu a jedeme na farmu Poříčí - směrem na Humpolec, u Služátek (kousek za odbočkou na Kojčice). Tam taky vaří moc dobře a je tam příjemné prostředí - DOPORUČUJU vyzkoušet obojí, jestli jste tam ještě nebyli :wink:.
Jinak se chystáme 4.středu v září na přednášku o porodu + prohlídku porodnice od 14 hodin. Bylo to už dnes, ale nepočítali jsme s tím, tak půjdeme až za měsíc. Na cvičení chodit nebudu, kvůli tomu zkrácenému čípku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
23.8.06 19:18

Bee,

tak hlavně aby to pochopilo Queebo… Ondra si nedal říct ani s normální polohou, ani s termínem (rodili jsme o 3 týdny dřív).. A nemůžeš se tam někde ubytovat v penzionku nějakou dobu před, abys když tak měla Vrchlabí slušně na dojezd? Asi blbej nápad, co, protože mimi se může narodit třeba 14 dní před termínem nebo 14 dní po.. Já bych do Vrchlabí taky mooc ráda šla, ale právě z důvodu dojezdu budu volit něco v Praze (zatím jsem teda myslela, že budu rodit u Apolináře, jako minule, ale když jsem si přečetla jednu diskuzi tady na emiminu, tak začínám zvažovat jiné alternativy).. No a vem si, že když praskne plodová voda, tak by ses měla do porodnice dopravit tak do hodiny, což je z Prahy do Vrchlabí nezvladatelný..
Ale kdybys přece jenom chtěla zkusit nějaký ten penzion, tak vím o super penzionu na Benecku (asi 13 km od Vrchlabí).. Vnitřní zařízení teda sice není extra nádherný, ale zato tam mají mooc milou paní, člověk se tam hned cítí jako doma. Taky krajina je nádherná, učitě by sis to užila. I když možná počasí na horách na konci října by asi nebylo nic moc.. :?

Tak zatím pa

Pajina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
23.8.06 19:30

Nazdarek maminky,

NICO: tak u Tvojeho kapra jsem se faakt pobavila. Jsem si ho predstavila jak Ti vybouchnul a prilepil se na strop chachachacha :lol:

BEE: tedy s tim pejskem nezavidim. Trosku chapu tatinka,ze ho bere jako clena rodiny a urcite to pro nej neni snadny. Nadruhou stranu tady jde o zivot miminka, takze asi neni co resit a jestli uz 5 X nekoho napadnul, tak se to pravdepodobne stane znova - tak drzim palce at se to brzo vyresi!!! Mimiochodem vecer me z prevalovani z boku na boku to bricho taky desne boli!

MEOWTH: kocicko, jestli budes mit ty, nebo Tvujmuz cestu kolem Radotina -zajedte si ke me do patku pro houby! Nasi mi jich poslali prepravku (uz jsou ocisteny - skoro samy hribky). 6 pytliku jsem zamrazila, neco ususim, ale kosicek pro Vas na smazenici, nebo omacku a ususeni mas u me! Jen mi dej prosim vedet - jestli je chces, protoze dele nez do patku asi nevydrzi - mam je sice v lednici, ale uz od pondelka, tak aby byly jeste fresh! Posilam Ti na sebe mobil na SZ, od zitra bohuzel uz zase nejsem na netu.

KACUL: moooc pozdravuj Ilcu. Miminko je nadherny - ja ji tak MOC zavidim! Uz, aby byl listopad a mimi bylo venku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
23.8.06 19:45

SYLVAH - no tys mě potěšila s tou hodnotou po těch dvou hodinách…to bych byla v pohodě!!!

KRTI - já mám moč taky vždycky normální…ale asi mě tam poslali i proto, že táta má léta lehkou cukrovku…bere na to nějaký prášky, nikdy si nepíchal inzulin. Trochu mi tou zprávou od Sylvah svitla naděje, že mi třeba na tý diabetologii řeknou, že je to normální…přece jen jsem na tom testu byla až skoro ve 30. tejdnu… :-) Jo a taky díky za vysvětlení X3 :-D tu hranici tam mezi žebrama cítim…:-)

PÁJI - já to mám s Vrchlabím vymyšlený…buď bysme byli od tak 27.10. u kamaráda v Rokytnici, což je od V. asi 30 nebo v jednom penzionu přímo ve Vrchlabí. :-) Nejvíc by se mi líbilo, kdyby mě v Motole vyšetřili a řekli, že už bych mohla rodit…a já bych se volně V KLIDU přesunula do Vrchlabí… :-) Díky ale za to Benecko…budu si to pamatovat a kdyžtak se zavčasu ozvu o kontakt… S tím kamarádem to taky musim ještě probrat. Mají tam penzion, tak aby tam někoho neměli nanominovanýho :-(

HOLKY, připravujete si některá pomalu už tašku do porodnice??? Četla jsem, že má být od konce 7. měsíce nachystaná…a to už já budu příští týden v 8. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
23.8.06 19:51

BEE - ted na to koukam, asi te pro zmenu trosku zklamu - u tebe jde zrejme o zvyseni te hodnoty po jedne hodine - ta ma byt do 8,8…me to brali az po dvou, proto jsem to u tebe prehlidla…tu mas vyssi…uvidis, jak se budou tvarit, pze zas po tech dvou ji mas uplne ok…drzim palce!

Holky, zmenila jsem si metrik, ted uz na vas bude nasi mimco koukat furt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
23.8.06 19:55

Ahojky holcicky!

Ad vcerejsi kapr… :-D no, byl to takovy tenky rizecek s kuzi, ktera byla nahore…no a najednou se ozvala rana, kapr vsude. Ja nejdrive nevedela co se stalo, ale potom kdyz jsem ty porce otacela, zjistila jsem, ze je tam jenom ta kuze a masicko po stenach…nechapu to, ale je to tak.

Ad zubar…obecne se chodi jendou za pul roku. Ja byla nekdy ve 20tt, takze dalsi pul rok mam az po porodu…

BTW, taky se vam zda, ze se vse deli na obdobi „az po porodu“ a „jeste pred porodem“???

Ad kombinezka…ja mam takovou flausovou vel 62, s ouskama, proste k sezrani. Opravdu teplou a zimni budu kupovat az s malym, ted bych urcite netrefila velikost.

Ad kauza CEZ…prisla nam opravna faktura a budou nam penizky vazne vracet…jupiiiii!!!!

Dnes jsme meli plodny den. Jeli jsme si k Jihlave pro prebalovaci komodku z mimibazaru- je luxusni!!! a pani sla s nami na houby…nasbirali jsme dva plne kosiky (pani nam dala i ty, ktere nasla ona) a ja mam nasbirano asi na pet let dopredu. Jsem totiz mizerny sberac, vzdycky najdu tri babky a nejaky pidimidi hribek a dneska jsem nasla pet pravaku!!! a zadny mikroskop nebyl potreba. Proste super vylet, jen jsem byla po te trihodinove prochazce uplne vyrizena a asi 30X mi ztvrdlo bricho. Po ceste zpatky jsme si zasli na obidek (dala jsem si tvaruzky v bramboraku…MNAMKA!!!) a ted uz je muzicek na rybach…rikal, ze bude lovit jen dravce, tak jsem zvedava, kolik tech kapru zase dotahne :-D

Kaculko, diky za fotky!!! Zamackla jsem slzicku dojeti…takove miminecko…

Pamavlo, jsem rada, ze uz jsi doma. To nemocnicni prostredi neni na psychiku to nejlepsi…hlavne bud v klidku, ale to Ti asi nemusime rikat :-)

Bee, tasku do porodnice????? Chyta me mirna panika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
23.8.06 19:59

NICO - v tehu mas narok na zubare 2× za tech 9 mesicu…je dobre to vyuzit :-), prijemne uz min :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
23.8.06 20:18

Bee : to X3 ti vysvětloval někdo jiný, tuším Sylvah, já jsem v tomhletom stejně „dobrá“ jako ty :lol:.
Taťkovi zjistili lehčí formu cukrovky nedávno, tak jsem to doktorovi říkala a ani to nebral jako důvod, aby mě na ten test pozval. Co by se stalo, kdyby se ta cukrovka zanedbala ? Může to nějak uškodit malému ???

Jinak jsem se taky mírně orosila při představě, že bych měla mít nachystanou tašku do porodnice. Ale, ikdyž se to nezdá, vážně budem za chvíli v 8.měsíci a může to přijít prakticky už kdykoli :! No když čtu, co je všechno třeba s sebou do porodnice mít, tak to aby mě tam Paja vezl s dvoukolákem 8O.

Já jsem u zubaře během těhotenství byla 2×, další návštěvu mám absolvovat až po šestinedělí, prý s celou rodinkou :roll:. Pan zubař (ano, je to on, ten krásný, milý, skvělý, uáááááááá) povídal, že od 1,5 roku mám malého vodit s sebou, že ho začne zvykat. Chudák kluk :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
23.8.06 20:19

NICO kliiiiiiiiiiiiiiiiiid! S tou taškou jsem to JEN někde četla o tom konci sedmýho měsíce…myslim, že je čas…kdyby se NEDEJ BOOOOŽE rodilo dřív, oni se o nás v porodnici postaraj i bez tašky! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
23.8.06 20:23

Sylvi , ja se k zubakovi nijak nehrnu…v tom jsem fakt posera :roll: Trochu citim ten zub, ktery mi pred mesicem prevrtaval, ale nejak nemuzu sebrat odvahu…snad to nic nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
23.8.06 20:24

Sylvi , fotka je UZASNA :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
23.8.06 20:31

BEE …neblázni…chceš rodit ve Vrchlabí a mít sbalenou tašku už ted?? To si nějak protiřečí :roll: Spíš jde o to se pomalu začít zajímat co sebou v té tašce máš mít :lol: Jinak myslim, že si můžeš být jistá, že nebudeš přenášet, protože u těhu cukrovky rychleji dozrává placenta tudíž by tě nenechali :wink: Jinak QEE je fakt macek, přehodnocuju svuj tip…je to kluk jako buk, protože Mimčula je teda menší a TP máme skoro stejný…my máme kolem 1500g, naprosto sedí tabulkově, odpovídá včera30+3tt a dle PM 30+2tt :roll:

Sylvi …díky ale zubák mi stačí jednou, jdu příští týden a už ted se děsim…můžou mi dát v těhu injekci proti bolesti???? Nebo když kojim?? Že bych to kdyžtak ukecala „po porodu“ :wink: A metřík je SUPER!!!!! Tipuju holčičku :wink: :lol:

SMARR …Jak to, že nejsi na netu??? co je to za nepořádek???? :roll:

PAJI …kvůli zmíněné diskusi bych se vůůůbec Apolináře neděsila, to tě může potkat všude…Je to vždy o lidech a taky to člověk slyší jen z jedné strany :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
23.8.06 20:33

KACULI - ja myslim, ze injekci muzes, ale asi se do toho dr. nebude moc hrnout…moje dava vzdycky (jen takovou malinkou :-) a moc se ji nechtelo - ale bylo to hodne brzy, takze jsem byla rada, snad jeste pred koncem 1. trim. Ted uz bych se nebala - lepsi nez ten stres, ktery to vrtani jinak znamena.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
23.8.06 20:39

Sylvah : mně zubař říkal, že v prvních 3 měsících by se injekce vůbec dávat neměla, že to je nejrizikovější období :!
Když jsem tam byla v 5.měsíci, řekl mi, že už mi slabou injekci dát může, že teď už to neuškodí, jenže já odmítám injekce i „netěhotná“, takže jsem si jí nenechala dát ani když jsem už mohla.

Nico : taky mi převrtával zub a taky mě asi po měsíci začal pobolívat, tak jsem tam šla, on na to koukal a říkal, že se nemám děsit, že se někdy ta plomba po té době malilinko pohne a zatlačí na nějaké blbé místo, ale že se to zase u:,–(í. Tak snad je to i tvůj případ, ještě počkej a kdyby tě to nějak moc nebo často pobolívalo, ještě bych tam pro klid duše zašla. Za 2 měsíce budeme mít plnou hlavu starostí s rozením a péčí o mimča a ještě aby nás do toho trápily zuby :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí