Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
973
24.8.06 11:01
Makos píše:

Věci do porodnice : napíšu vám seznam, který nám doporučili na předporodním kurzu. Možná se to bude v každé porodnice lišit.

jednorázové pleny (pro miminko) tak 20-30 ks
osuška + ručník
toaleťák
2 balení vložek porodnických
jednorázové kalhotky - nejlépe síťované
obyčejné noč.košile (jen pro případ nouze jinak jsou erární)
kojící podprsenku 2× + vložky jednorázové do podprsenky (chicco nebo Avent -prý jsou nejlepší)
nabíječku na mobil + mobil,
ponožky (župan prý ani potřeba není, protože tam většinou bývá docela horko)
toaletní potřeby
Bpantenol (nevím přesně ten název)na bradavky a Gel z dubové kůry na spodek
přezůvky (nejlépe takové ty co v nich můžete i do sprchy)
těhotenskou průkazku
občanku
průkazku pojištěnce
originál nebo ověřenou kopii oddacího listu
lístek na jméno mimča
Přímo na porodní sál by měla být nachystaná igelitka s těmato věcma (nejlépe nahoře v tašce, ať se nemusíte v tašce přehrabovat)
osuška,mýdlo,balzám na rty, bombóny z hroznového cukru,přezůvky, 1 plenka pro mimčo.

Tak snad jsem na nic nezapoměla. Samozřejmě partnera a foťák nebo kameru :lol:

a svobodne maminky jeste rodny list a rozhodnuti o prijmeni miminka potvrzene z matriky :wink:

diky za seznamek, nejaky uz doma mam tak to porovnam, tvuj je ale lepsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
24.8.06 11:03

DANDA: ja si taky myslim, ze to nejak vyrazne resit nebudu, kdyztak mi drahy podle potreby doveze vse druhy den -no ne? Jooo akorat, jak jsem ted uz 2× byla v nemocnici na sestinedeli tak si tam holky moc vychvalovaly a vsechny se sebou mely detsky kruh na sezeni, aby si mohly dat v klidu obed a posedet. To jim fakt pomahalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
24.8.06 11:04

Lindusa: a ještě k tomu hladu při porodu, nám zakázali během porodu jíst, je dovoleno pití - balená voda. Ale prý je dobré si třeba na hekárnu nebo i na sál, pokud je čas vzít třeba pastilky hroznového cukru na cucání, protože vám rychle dodává do těla energii, které, myslím, není nazbyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
24.8.06 11:10

Jo a ještě jsem si vzpomněla na jednu věc, kterou nám sestřička doporučovala. Prý tak šest týdnů před porodem můžete zkusit masáž hráze, aby se uvolnila a byla poddajnější. Dá se na to prý sehnat speciální masážní olej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
24.8.06 11:11

Ahojky tehulky:)

Mam dotazek rada bych se take pochlubila 3D obrazkem Davidka ale nevim jak vlozit obrazek. Poradite prosim?

Moooc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
24.8.06 11:14

masaz hraze
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
nebo i s obrazkem na
 http://www.tehulka.cz/view.php?…

my budem masirovat urcite, tak snad to pomuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
24.8.06 11:17

My budeme masirovat urcite, muzicek se na to hrozne tesi (nechapu) a porad se pta, jestli uz je cas :D
Koupila jsem olejicek od Weledy, lze objednat v lekarne nebo na netu. Levny nebyl, ale je ciste prirodni a kdyz zustane, da se pouzit i na telo po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
24.8.06 11:19

MEOWTH: tedy brrr to zni dost brutalne - to asi nebude zadna prijemna masazicka, ale peknej cloumak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
24.8.06 11:22

Smarrr taky jsem si predstavovala ze to bude prijemna masaz a docela jsem se tesila, ale po precteni toho clanku se mi uz do toho moc nechce… ale pritel si to hlida (taky se me furt pta jestli uz je cas) a masirovat budem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
24.8.06 11:23

BEE …no dobře, tak si věcičky do tašky teda chystej :wink: :lol:

Jednorázové kalhotky …nejlépe a asi i nejlevněji je seženete ve zdravotních potřebách…podotýkám, že se dají uplně v pohodě vyprat, takže stačí těch 5ks bohatě a ještě si je povezete domu na přístě :wink: :lol:

Hráz .....nemásírovali jsme, nějak mi to přišlo divný…takže jsem se smířila se šmiknutím…nevidím v tom problém!! Takže neporadím :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
24.8.06 11:24

TO tedy holky nevim co na tom ty kluci maji chichi - my samozrejme taky masirovat budeme, ale ze bych se na to nejak tesila :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
24.8.06 11:33

CHtěla jsem se zeptat - nemáte některá z vás problém s plochými nebo vpáčenými bradavkami. Já bohužel ano, ale jen u jednoho prsa. Tak mám obavy, že bude problém s normálním kojením :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
24.8.06 11:51

BEE: ted jsem az uronila slzicku na tim, jak se pani krasne mela v porodnici ve Vrchlabi - zacinam zavidet :)

http://www.tehulka.cz/view.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
24.8.06 11:59

Ahoj holky, takove uplakane pocasi tu mame a to mame mit nejake BBQ na zakladne, ach jo, to jsem zvedava, zda z toho neco bude…

Benjul , diky za typ s podprsenkou, doufam, ze mi 80 B nebude moc velka :D . A to jidlo u porodu. Jsem jen teoretik, jeste jsem nikdy nerodila, jen si nedovedu predstavit se soucasnym apetitem, ze mi nedaji najist x hodin, uz jen z te predstavy se mi dela zle :) .

Bee , me se prave do oxytocinu a dalsich preparatu (krom epi) nechce. Epi chci z duvodu, ktery jsem uz zminovala. Ale nechci ho hned ze startu, idealni pry je mezi 4 - 6 cm otevreni, pak uz muze byt pozde. Tak uvidime, jak se to vyvine a az budu blizko tem 6 cm, tak jdu do nej. Akorat je blby, ze u nas se nedava ten „chodici“, da se rovnou poradna davka, clovek je pripojen na kapajde a ma vlastne umrtvenou celou spodni cast tela. Vyhoda je, ze kdyz je potreba cisar, tak je to fofr, take siti a ruzne dalsi neprijemnosti jsou absolutne bezbolestne, take ten epi neni prakticky casove omezeny, nevyhoda je to, ze jakmile ho pichnou, tak jsem proste uvazana k luzku a nemohu uz prakticky nikam :( .

Petul , ja uz moje spani nekomentuju, holt to dohanim rano, kdyz v noci to nejde… Ted mi zacalo budit ke vsemu jeste neskutecne paleni zahy, fakt uz se asi nikdy nevyspim, to jedine az bude „miminum“ tak 18 let :) .

Marto , uf, az mi zatrnulo, jak si popisovala vosi atak! Ja alergii nemam, ale v US jsem mela i na komari bodnuti. Neustale jsem byla na histaminikach (ci jak se to pise), porad otekla a do toho jsem slapla jeste na nejakou agresivni vcelu ci vosu, to jsme malem sli k doktorovi, protoze jsem mela nohu jak certi kopyto! Hlavne, ze je miminko v poradku a Tebe to take nejak nesetlo, ale verim, ze bolest je to velika, au au! Davej na sebe pozor!!!

Holky, ani ja nevim, co je to ta rodici kosile!!! Povezte! Jinak ja asi vezmu na porod zavdek nemocnicni. Pry maji pak i „kojici“, ale po necem se podivam osobne v kramech, protoze ji stejne budu potrebovat doma…

Sylvus , nejakou podobnou vanicku jsme koupili i my. Na tom obrazku vidim psika, take se chce asi svlazit :D .

Ach jo, musim se zvednout a zacit neco delat, jsem uplne lina! Hezky den, Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
24.8.06 12:02

Tak ten clanek je krasny a taky mam slzicku na krajicku! takovy porod bych taky brala. Pochybuju ze U Apolinare se mi to postesti :( uz z toho zacinam mit trosku strach a uvazuju ze zbabele utecu rodit k nam do Ostravy, protoze tam mame znamou porodni asistenku a myslim ze by se mi tam asi venovali vic… ale nechci pak jet s cerstvym prckem takovou dalku domu do Prahy :( takze zustanem asi tady a budem to muset zvladnout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí