Poradna duly
Jana Čurdová
SEZNAMEK: BEE matka pluku (76,rak) Praha Zbraslav (Vrchlabí) Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo ?!? DK ???
KACULA (79,rak) Praha 4 Chodov (Krč) Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula ?? DK 31.8.
IVETT (81,váhy) Praha 10 H.Měch. (Bulovka) Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek ?? DK 30.8.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek Natalie/Jakub TP 1.11. ?!? DK 29.8.
MEOWTH (83,beran) Praha (Apolinář) Ema/? TP 1.11. ?? DK 29.8.
DOMI (77,střelec) Olomouc Vojta TP 3.11. Chrobáček-kluk DK ??? LINDUSA (79,beran) Německo (AFB Bitburg) Boo/Brat TP 3.11. holčička DK 8.9.
ANNI (76,váhy) Ostrava Filip TP 3.11. Broučínek-kluk DK 28.8.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim (Litomyšl) Tomáš/Anna TP 6.(25.)11. ?? DK 31.8.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž (Obilňák) Tobias/Sofie TP 7.11. holčička DK 29.8.
KRTONOZKA (78,štír) Věžná (PE) (Pelhřimov) Ondra/Tereza TP 7.11. Ója-kluk DK 6.9.
MARTA77 (77,býk) Brno (Obilňák) Vít/Nela TP 7.11. holčička DK 24.8. VERUN (84,kozoroh) Praha 7 Letná (Apolinář) Ema/Vojta TP 7.11. Kulíšek-kluk DK 30.8.
TYNKA85 (85,beran) Rakovnik TP 8.11. kluk DK ??? BENJULKA (74,byk) Orlova (Ostrava) Richard/Eliska TP 8.11. holčička DK 7.9.
JANAK (83, vodnář) Brno Ema/? TP 8.11. ?? DK ???
JITKA123 (76,střelec) Praha 4 (Krč) David/? TP 9.11. Davídek-kluk DK 5.9.
PAJINA (77,beran) Praha 10 Hostík TP 11.11. holčička DK 12.9.
SMARR (75,blíženec) Praha 5 Radotin (Podolí) TP 12.11. Mimi-kluk DK 24.8. MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín (Zlín) TP 12.11. Bobánek ?? DK 8.9.
TINES (81,beran) Brno (Ivančice) TP 12.11. kluk DK 21.9.
MILI (r.71) Praha 4 Michle TP 13.11. Bambulka ?? DK 24.8. JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L Vojta/Nikola TP 15.11. kluk DK ??? IGINA (78,štír) za Brnem Vanda TP 16.11. ?? DK 31.8.
NICO (79,panna) Praha (Podolí) TP 17.11. Mimi-kluk DK 11.9.
MIA (74,beran) Praha (Bulovka/Vrchlabí) Mia/Hugo TP 17.11. Hugo-kluk DK 13.9.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos ?? DK 28.8.
SIFA (85,blíženec) Teplice Kristina/Matěj TP 19.11. holčička DK 24.8. DANDA+BRUNO (76,býk) Most (Most) TP 22.11. Bumbrlíček-kluk DK 30.8.
PETULINKA (82,rak) okolí Brna TP 23.11. Bubišáček ?? DK 6.9.
SYLVAH (76,lev) Brno (Obilňák) Anička/Marek TP 26.11. ?!? DK 12.9.
LIBORINKA (83,býk) Pelhřimov Matyáš/Bára TP 30.11. Bobánek-kluk DK 29.8.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov Erik/Victorie TP 30.11. mimi ?? DK 7.9.
Zatím: 16 klučíků 8 holčiček 11 překvapení 3 tajemství
Delší dobu nepíše:
Lucajda, Stramplicka, Beru, Kami, Jagiska, MilkaK, Welinka, Ilju, Hiki, Maya, Lorin, Ivana
HOSTÉ:
MARIEE, KA-TKA, EDIK, DENDULKA, RADULKA1, KASIA
Tak se zubákem jste mě trochu uklidnily…díky…uvidim, jak to dopadne…
![]()
Fialový otazníky prosím o doplnění… !!!!!!!
Taky dlouho nepsala upovídaná Marta a ještě mnoooohem dýl Mili a taky Jandula a Tynka ![]()
KAČI já taky neříkám sbalenou ale připravenou…
Právě, že podle seznamu z Vrchlabí zjišťuju, že do ní nemám absolutně co dát…
Chybí mi ještě spousta věcí i pro Qeebo…takový ty rukavičky, mastičky a kdesi cosi…
A o těhupodprdách (teda spíš kojících), košilce a pyžamu a taky o pantoflích do porodnice a županu a takovejch těch jednorázovejch kalhotkách (jsou nutný???) ani nemluvě. ![]()
No…asi bych měla POMALU začít přemýšlet, co do tý tašky dám a taky kterou tašku použiju… ![]()
Ta váha mě vyděsila…2000 prý odpovídá právě týdnu 31+5 nicméně, když koukám do tý zprávy z UTZ, píše se tam „EFW 1803 +- 270g“…to by bylo míň a myslim celkem v pohodě…ale doktorka pak do zprávy napsala 2000g…a to mi i řekla, tak se v tom trochu neorientuju! ![]()
No a termín podle UTZ je toho 20.10.
… tak sem teda faaakt zvědavá, kdy porodim. ![]()
Kaculko , u zubaka na sebe nenecham bez anestezie ani sahnout…posledne jsem dostala injekce dve a je to v pohode…
Bee,
ale termín porodu by se podle těhle pozdních ultrazvuků už měnit neměl - miminka se už v této době vyvíjejí individuálně.. Mimi prostě může být větší. Za směrodatný se bere ultrazvuk v nějakém 12tt., do té doby všechna miminka rostou stejně, pak už se to může lišit. Nebo ten termín porodu je podle ultrazvuku v prvím trimestru??
Kaculo , DK je 12.9 - dopoledne ultrazvuk, po obědě gyn vyšetření.. Prosím, vyškrtni ze seznámku toho Hráška jako jméno pro mimi - už to jeho velikost nevystihuje
Tu holčičku bych taky brala s rezervou, já to spíš beru jako překvápko, protože tomu jednomu ultrazvuku úplně nedůvěřuju.. ale budiž, uvidíme.
Jo, mimochodem, lidé z domu si konečně začínají všímat, že jsem těhotná..
Dneska se mě dva sousedi ptali, jestli ONdrášek bude mít bráchu.. ![]()
P.
BEE …já ty jednorázovky „sítovky“ užila…teda asi jen pár dní v porodnici, ale nosila jsem je…Líp větraj, takže líp dejchaj ty bolistky po porodu a tim se líp hojí…Krom toho stojí pá kaček…Mastičky bych pořizovala asi až po porodu a rukavičky klidně shánej, většinou se užijou už v porodnici, aby se miminka nepoškrábala nehtíkama, protože v porodnici ti nedovolí nehtíky stříhat (většinou)…
NICO .....díky…na zubařku se snad začnu těšit!!
Já jsem byla na prvním UZ až v 16.týdnu a tam mi termín porodu vyšel na 3.11. Podle PM mám 7.11., podle pohybů 24.10. a teď by to ukazovalo na 1.11. Tak z toho nejsem ani trochu moudrá, když se někdo ptá, tak mu říkám, že to bude na přelomu října a listopadu.
Já vůbec nevím, jakou kosmetiku a na co mám pořizovat. Můžete, zkušenější holky, poradit ? Prosím. Mám akorát ty navlhčené ubrousky, ty koupila mamka - asi 3 druhy a jinak nic. Psaly jste tady o masti Rybilce - ta je na co ? A co ještě budu potřebovat ? Pochopila jsem, že koupat je nejlepší jenom v čisté vodě ? Jde mi z toho hlava kolem
. Co když něco koupím a pak zjistím, že je na to Ondej alergický ? Dají se někde sehnat jen nějaké vzorky, které na něm vyzkouším a pak kdyžtak koupím větší balení ?
No a jak mám třeba poznat, jak velkou si mám koupit podprsenku na kojení ? Nemůžu přece vědět, jak moc se mi nalejou prsa, ne ? Se z toho… ![]()
Ahoj holky, jsem asi masochista, ale ja se zubare vazne vubec nebojim, vrtani me nedesi, kdyz uz teda vyjimecne vrtaji. Kdyz jsem byla ted naposledy, tak mi teda cistili dukladne chrup, to jsem tu, myslim, psala, to bylo celkem brutus, ale i to se dalo prezit a vrtani je fakt brnkajda. A za:,–(ne odmitam injekce, prijde mi to jako 100× vetsi bolest nez to vrtani… Jinak me neustale chteli hnat na rentgen, ze podle nejake americke pediatricke asociace je RTG zubu ve 3. trimestru naprosto neskodna vec, ale ze mam samozrejme prave odmitnout, tak jsem odmitla, nejak se mi nechtelo vstavat z toho kresla
a injekce po 1. trimestru take neva.
Juuu, taska do porodnice!!! No, ja jsem ponekud zmatena z toho, co si mam vubec vzit s sebou ja! Oni nam rekli, ze je v nemocnici vse, jak pro mimi tak pro mami a ze si mame vzit jen to, co je pro nas vice komfortni. Jenze jak mam posoudit, co je pro me vice komfortni, kdyz nevim, co maji v te nemocnici??? Uvadeli priklad, ze nekdo je treba zvykly na svuj polstar z domova, tak si ho pry muze klidne pribalit. No, tak to abych tahla prinejmensim postel, take jim rada s nasich taliru…
. U kalhotek nam doporucovali, ze pokud chcem, tak si mame vzit nejake starsi, jednorazovky nezminovali, ale to jsou prave ty, ktere ja mam koupene, tak ty s sebou pakuju. Jsou luxusni, s krasnym potiskem, hihi a barevne
. Az mi bude lito je vyhazovat!!!
Jeste jste zminovaly navstevy u zubare s mimi… Poridila jsem si
u na detsky/mimi chrup uz od 6 mesicu, celkem to vypada srandovne
. Uz se tesim, az to prubneme. Pry se ma zacit s prvnim zubem. Tak to holt vezmem pocitve.
Houby… Mnam, ja chci takyyyyy. V nedeli musim Lance nekam vytahnout a prozkoumat ty nase umely lesy, jestli se neokotily
.
Dneska se mimi v brise strasne divne vrti, vcera se hybla snad jen 3×, za to dneska se asi jen 3× nehybla, jinak mi stoucha cely den, roluje se, vrti se, tak nevim, zda se nepretaci hlavickou dolu. Strasne me stve, ze si to bricho neumim sama vysetrit a prohmatnout, abych zjistila, v jake se mimi vyskytuje poloze
. No, musim pockat do 8.9., pak se dockam.
Pracujete nektera na porodnim planu ci necem takovem? Ja se na to chystam uz asi 14 dni, napadu mam plno, ale zatim jsem na papir neudelala ani carku… Ale predstavu mam, to je hlavni
. Mejte se hezky, ja za chvili padam do peri, dneska jsem vycerpana! Dobrou noc, L.
Krti , tak kojici podprsenka je take moje nejvetsi nocni mura!!! Ja mam normos velikost 75 A a to prosim v push-up vydani (takze to merime vice mene na lopatkach). Co jsem otehotnela, tak se mi prsa zvetsila asi tak o 0.1 mm, jen mi trochu skrti podprdy na obvod, to bude tim preziranim, rozhodne ne mou muznou hrudi
. Takze ja absolutne netusim, s cim mohu pocitat. 80 A (opet push-up) i do porodnice, nebo mam byt drson a vydat se na nakup snu 80 B
? Opravdu nevim a jelikoz jsou kojici podprsenky celkem drahe, tak se mi nechce moc experimentovat. Tak ja proste fakt nevim!!! Linda
Já teda nevím, co má porodní plán obsahovat, já bych si to představovala asi formou „odroďte mě co nejrychleji a co nejmíň bolestivě, abych mohla jít druhý den domůůůůůůůůůů“ ![]()
Jdu taky hajat, brou noc
.
Lindusa : no tak to já abych zašla do Hornbachu a koupila si 2 pytle na trávu
.
Krti za CD ještě jednou díky. Jo a s termínama porodu se nedělej starosti, já jsem měla u Katky 4různé a stejně jsem přenášela ![]()
Haha, Krti , to zni jako porodni plan snu
. Nicmene me ceka druhy den odchod dom, kdyz bude vse v poradku a moc nadsena z toho nejsem. No, na jednu stranu ano, protoze doma je preci jen nejlepe, ale na druhou stranu me jima hruza z toho, ze se za ten den v porodnici nenaucim snad ani toho prcka uchopit, na 90 % nebudu mit jeste spustene mleko, nebudu umet mimi vykoupat… Mame tu sice tu skvelou moznost vyuzit domacich navstev sestricek, ale asi ji nepremluvim, ze mam pro ni nahore ustlano, takze tu bude travit nasledujici 3 dny a 3 noci
. Diky tomuto fofru jsem na 110 % rozhodnuta pro epidural, abych se porodem moc nevycerpala a mela dost energie tomu tygrovi aspon zacpat usta prsem nebo proste cimkoliv a take se mi moooc nechce cisar, protoze po tom vyhaneji snad 3. nebo 4. den. Take nechci nastrih, pac jsem se docetla na dost seriozni strance, ze jizva po nastrihu se hoji mnohem hure nez osetrena zasita jizva po prirozenem natrzeni, ktere navic nemusi ani nastat… Proste porod pro me musi byt cas odpocinku a nabirani sil na boj „po te“
. Taky chci u porodu jist, neumim si predstavit trpet hlady nekolik hodin, hlavne s tim apetitem, kterym trpim ted. No, jidlu tu moc nakloneny nejsou, coz nechapu, kdyz cisare delaji pod epiduralem… No, treba je presvedcim, uz mam na ne prichystany clanek, ale asi se pokusi vymluvit mi to
. No uvidime, na cem se dohodnem 8.9., to bude takova vyjednavaci valecna porada
. Take jdu do hajan, dobrouky, Linda
Lindus zkus si koupit zatím jen nějakou obyč na první dny, řekla bych i tu 80B, a pak uvidíš a koupíš už potom kojící ve správné velikosti.
Krti kdybys viděla ty pytle dost velké, tak mi je taky přikup ![]()
Já už mám teď E nebo DD!
Ale co, kdyžtak je zaroluju nebo přehodím přes rameno ať mi neodíraj kolena ![]()