Poradna duly
Jana Čurdová
Lindus s vlastní zkušenosti bych jídlo fakt nedoporučovala. Já blila už jen po napití vody ![]()
Tak se mi dobil notebook a jsem tu zas…zrovna si tu dělám pedikúru a vzpomínám nostalgicky na to, jak jsme si asi v pátym měsíci s NICO psaly, že už to začíná být pracný a že budem muset asi vyhledat pedikérku…našla jsem nějakou polohu, ve který to ještě jde, ale i tak…je to celkem výkon. ![]()
Ad PORODNÍ PLÁN - jestli pojedu do Vrchlabí, prakticky žádnej nepotřebuju, ale počítám s předporodním kurzem, kde mi leccos připomenou. Mám tendence mít plány a nakonec vyměknout, ale důležitý věci - jako že oxytocin a podobný vymoženosti jen v totálním ohrožení života - musim vysvětlit Davidovi, aby je hlídal, cokoli mi budou chtít píchat nebo dávat nějakou kapačkou či případně vaginálně nějaký čípky a tak…
Fakt nechci Qeebo rušit, pokud to nebude bezpodmínečně nutný, nějakejma podpůrnejma preparátama.
Ve Vrchlabí to nehrozí, v Motole jo, takže uvidíme, podle toho, kam se pojede…epidurál nechci a spoléhám hodně na tělo, že to zvládne. Kdyby ovšem propukla cukrovka naplno, bude určitě všechno jinak…tohle je vize pro naprosto normální bezproblémový těhotenství… ![]()
Ad PODPRDY - rozesmály jste mě…jak LINDUŠA s tím, že měří na lopatkách, tak KRTI s těma pytlema na trávu…
Já jsem pořád na tom samym, co před těhu…a blíží se to teda i v normálním stavu spíš těm pytlům na tu trávu než „třešinkám pod kobercem“…
jen mám pocit u některejch střihů podprd, že mě škrtí ten obvod jak píše i LINDUŠKA…85C je ale už samo o sobě slušná velikost, ne?!
Mám v plánu někdy v polovině října zajít asi do Tveretu a buď tam rovnou koupit nějakou tu dražší a držákovější nebo se tam jen porozhlídnout a odzkoušet, abych mohla pak po porodu jít najisto. Jednu kojící už doma mám, ale je levná a je mi nepříjemná…má takovou tlustou gumu, takže škrtí, i když má obvod pro jistotu 90 ![]()
Taky vás tak začíná otravovat kupovat něco naživo? - Jako v kamennejch obchodech. Dost mě nebavčí kupovat věci na sebe a pro sebe…mimibazar mi naprosto vyhovuje.
Škoda, že to tak nejde i s veškerejma běžnejma věcma…:-/
Jdu mrknout ještě, jestli mi někdo neodepsal na moje včerejší psí dotazy a taky zalehnu. Jsem docela utahaná. Všem dobrou noc (nebo dobré ráno, jsem-li poslední nespavec) a zítra se ozvu zase z práce. ![]()
pa pa Bee
Kojící podprsenka - má se kupovat až po ukončeném 36. tt - v té době by už měly být prsa relativně stabilní. Doporučuje se vzít si 2 vložky do podprsenky (do každýho košíčku) a když bude s nima sedět, tak to je ta velikost - něco se prsa ještě nalijí, něco zabera ta vložka, která je pak stejně potřeba. Tolik info z předporodního kurzu, u mě to vcelku platilo…
Síťované kalhotky - využila jsem fakt hodně, výborný je, že rychle schnou (za hodinku), takže i v porodnici máte pořád čisté. A že teda nestačí jedny na den
…Druhá věc je, že bylo parné léto, takže jsem byla opravdu ráda, že mi všechno krásně větrá. Určitě si kupte, stojí pár korun… navíc jsou vysoké, takže se krásně natáhnou i přes to bříško, které zůstane a nikde neškrtí - i po event. císaři a perfektně drží vložky…
KRTI - neboj, na všechno přijdeš…rybilka je mast na zadeček proti opruzeninám - jako prevence do plínek. Koupání v čisté vodě - já jsem pro, dělala jsem to tak a budu zas. Mimčo mýdlo nepotřebuje…a až bude, tak už mu nebude vadit ![]()
Bee , posledni nespavec budu dnes ja…delam se tady s tema houbama a moc rychle to teda nejde
aaachich…asi si stejne necham neco na zitra. Dneska delam balicky do mrazaku. Pravaku mame pres ctyri kila a asi kilo a pul hribu kovaru…zbytek jsou klasicke hribky a par babek, z toho zitra ukuchtim smazenici a bramboracku.
No a potom jeste kolecko kolem kocicek…dnes jsem slamena vdova, tak mi nikdo nepomuze ![]()
Ad podprdy…ja mam normalne velikosti nula nula nic, ale ted jsou to celkem solidni dvojky a obvod se taky nejak zvetsil. Ja uz chodim jen v takove te sportovni podprde bez kostic, ta je v celku pohodlna a uz jsem si i koupila nejakou materskou s oddelavacimi kosicky, tak jsem zvedava, jestli mi bude ![]()
Uf, tak ja jdu zase na ten zazrak…aspon mi to tady pekne provonelo lesem ![]()
Termín porodu - za směrodatný se bere ten ve 12. tt podle UZ, v té době jsou mimča tak nějak „standardizovaná“ a rostou všechna stejně. Pak už ne - to je vidět i tady u nás…
KRTI - podle pohybů se na termín vykašli, na ten se nikdo ani nepodívá…prostě ti to vychází na začátek listopadu. Tak to ber…navíc, ono jen asi 5% miminek se rodí přesně v termínu…ber to tak, že až bude chtít ven, tak prostě vyleze…
Jo a ještě k té podprsence - taky doporučuju na ten začátek ze dvě úplně obyč, až se laktace ustálí, tak se vyplatí koupit nějakou kvalitní…já jsem někdy ve třech - čtyřech týdnech kupovala od Anity moc pěknou - a velikost byla nakonec jen o číslo větší než normálně bez těhu…ale fakt se vyplatí s těma dražšíma počkat, až už to mlíko neteče všude
. Pak to člověk využije na dlouhou dobu.
Ahoj holky,
dneska jsem nějakej nespavec a úpřimě lituju Lindu
Už jsem dvě hodky vzhůru a vůbec se mi ještě nechce spát
Ale aspon jsem si vás dočetla včera jsem tu vůbec nebyla a zase jste toho hodně popsaly.
Byla jsem v Brně na nákupech,mám pro sebe nové rifle, normál bokovky akorát strašné šířky
a tričko. A hlavně věci pro mimi
a jídlóóóó ![]()
Krti prosím jak sušíš ty houby, to mže senakrájí na tenko mi je jasné ale na co je pokládáš a kde je sušíš? Móóć děkuji.
Sylvi mimísek je moc roztomilej a tvářičky má teda krásný na to že toho podkožního tuku ještě moc nemá
Asi to bude takový to krásný baculatý miminko ![]()
Ahoj maminky,
pěkně jste toho zase napovídaly
Chtěla jsem reagovat na spoustu Vašich podnětů, ale asi už jsem většinu, než jsem dočetla, zapomněla ![]()
K zubaři: byla jsem někdy v červnu, tehdy mi vrtal jeden zoubek. Teď mě už cca 2 měsíce bolí zub pod mou jedinou korunkou, k níž mě zubař po dvou letech přesvědčování přesvědčil vloni v prosinci. Od té doby s ní mám pořád problémy…
Takže asi mi ji bude muset sundat (auuuuuuuu!) a kouknout na to… Takže se injekci nevyhnu, protože jinak bych asi vyletěla stropem bolestí. Při běžném vrtání mi nic nepíchá, ale tady budu asi chtít i já… ![]()
Včera jsem byla u maminky na Severní Moravě a dělaly jsme si výlet do Polska na mimi-nákup. Nakonec jsme toho koupily tak sotva polovinu toho, co jsme chtěli. Já jsem příšerná šetřivka, pořád přemýšlím, jestli něco je skutečně nebytné, jestli chceme zrovna tuhle vaničku, jestli není moc malá nebo naopak moc velká, abych nakonec nekupovala nějakou další… Ach jo… No koupily jsme moc hezounký modrý kompletek - kabátek a dupačky, bílou košilku, čepičku a modré ponožtičky - zřejmě na příjezd z porodnice, a pak ještě nějaká bílá bodyčka, žlutou fleecovou kombinézku (nebo spíš teplejší overallek s kapucí), peřinu a polštář do postýlky, jedno povlečení a prostěradlo. Zimních věcí v obchodech ještě moc neměli, prý tak za 14 dní. Ale jinak ty ceny jsou podstatně nižší, než u nás… Takže jsme se domluvili i s Peťou, že tam zkusíme zajet ještě koncem září… (pokud budu ještě schopná nějaké cesty
)
Pro Kačulu - všimla jsem si, že v seznámku fialovím, takže se omlouvám a hlásím termín příští kontroly: 11.9.
Nástup na MD mám vypočítaný na 22.9., ale kdybych chtěla, tak mi říkal pan doktor, že můžu už 8.9. Kdyby mi někdo zaručil, že ten rodičák neklesne zpátky na těch ubohých 3 a půl tisíce, tak bych možná šla dřív. Ale asi budu co nejdýl vydělávat, ať i ta mateřská je co nejdýl…
Jejda, spousta hodin!!! Jdu si umýt hlavu a hurá (
) do páce. (nějak se mi chce čím dál míň…)
Domi
Dobre ranko, vitam vsechny do noveho dne…u nas je slunicko, tak snad uz konecne muzu jit neco delat ven.
Koukam, ze nekteri vstavali, kdyz jsem sla spat
Do pelisku jsem se dostala po druhe hodine a v celku prekvapive jsem sama vstala po osme…no, asi v poledne odpadnu.
Na rozjezd jsem si dala opet krupicku - to je dietka
![]()
Domi , vanicku ted resim taky…jsou ruzne rozmery a kdyz jsem vcera videla, ze cena je i 400,– celkem se mi protocily panenky ![]()
Tak sup, zkusene maminky…jakou vanicku koupit ![]()
Dobré ranko všem ,
Smarr a všichni, kdo nestíháte zpracovávat houby…moje mamka je vždycky nakrájí, hodí na pánev a pořádně a dlouho a dlouho dusí na tuku, až to vydusí tak, že je to připraveno na smaženici…osolí se to a pak se to nabalíčkuje a dá na mrazák…pak stačí v zimě jen hodit na pánvičku a smaženice je vcukuletu hotová ![]()
Bee , k té tašce, mě doporučovaly kamarádky, chystat ji taky tak kolem toho 34.tt…asi se toho budu držet - moje teta rodila ve 34.tt, kamarádka ve 37.tt…tak to pomalu začínám chystat a nakupovat …
Sylvi , fotka je naprosto úchvatná ![]()
Dobre ranko vsem,
uz jsem taky koukala po podprdach a mam podobny problem jako Krti a Benjulka…pytle na travu mi budou male
ale neodolala jsem a koupila jsem si jednu o vikendu. 80DD
to bylo nejvetsi mozne cislo ktere meli! vzhledem k tomu, ze se mi zatim od zacatku tehu nijak prsa nezvetsily, tak nepredpokladam nejaky obri narust. a myslim ze i tak se mi tam jeste kousek vejde.
Ty jednorazove kalhotky si urcite porizovat budu. jsou pry vazne super po porodu. vcera jsem videla v Mothercare baleni kde bylo 5 kusu a staly 110,– ale vzhledem k tomu, ze tam maji docela draho, tak je urcite sezenem i levneji.
u zubare jsem byla zacatkem cervence a plombovala mi zub a vubec se me neptala jestli chci nebo nechci injekci a proste mi ji tam vrazila. pak jsem nemohla 5hodin pohnout hubou
na dalsi plombovani jdu 4.9.
ale to uz budu hezky doma a nebudu muset pak do prace. jeste pristi tyden budu pracovat a pak si chci vybrat posledni dny dovolene ktere mi zbyvaji a od 15.9. na materskou
uz se tesim! jo a vubec! kolik je teda ta materska? nebo spis rodicovska? je to porad jeste tech 3600 nebo to bude vyssi? a je to uz teda schvalene?
Ahoj břichatky,
tak se hlásím zpět z menší dovolené. Nebyla bych to já aby se něco opět nezkomplikovalo. Takže jsme v úterý šli na houby, rostou úplně všude a už mám mražák narvanej a teď rozdáváme. Cestou z hub na chatu se nám povedlo šlápnout do vosího hnízda. Takže začal zběsilý útěk při kterým sebou Marta samozřejmě škrábla na zem. Takovou paniku jsem nezažila už hodně dlouho. Na chatu jsem doběhla s podporou chotě se sedmi žihadlama na prdeli (jsem alergik). Takže jsme se hned sebrali a jeli do Brna na Obilňák. Po cestě jsem do sebe lupla zyrtec. Po asi dvou hodinách zkoumání mimča a mé zadnice se naštěstí ukázalo, že je vše v pořádku (mimo teda megavelikosti mé nateklé prdele). Chtěli mě tam nechat na pozorování do rána, ale vzhledem k tomu, že bych tam jen ležela a nic by se mnou nedělali, tak jsem jim podepsala reverz a jeli jsme domů. Teď sedím na boku (ano, jde to
) nebo na nafukovacím kruhu, protože zadek je stále nějak neschopen.
Dneska jdu na kontrolu tak se těším, že mě můj Dr seřve co vyvádím. Ale na druhou stranu mi zase dělali všechny monitory a UZ co existují, takže vím jak na tom mimi je
Máme 1640 g a jsme krapet větší, dnes by to odpovídalo 31. týdnu. Ale i Filip byl obr, takže s tím tak nějak počítám ![]()
meowth píše:
Dobre ranko vsem,jo a vubec! kolik je teda ta materska? nebo spis rodicovska? je to porad jeste tech 3600 nebo to bude vyssi? a je to uz teda schvalene?
Rodičovská je schválená na cca 7600,– a mělo by to platit od ledna. Já osobně si myslím že to nezmění, ale v tomhle státě je možný všechno
IVETT díky za podporu s tou taškou…34. týden je u mě za chvilku, takže KAČUL vidíš, že tolik neplašim…já do tý tašky ještě nemám vůbec nic! ![]()
Včera jsem viděla taaaaaaaaaaaaaaaaaak krásný župany…a ony ty bestie stojí kolem 2000,–
Ale jsou tak krásně měkoučký a mazlivý!
No, ale myslim, že vzhledem k ceně asi vezmu zavděk tím ošklivým šedivým (ale stále dobrým), co mám doma. ![]()
Ale rodící košilku a pak kojící pyžamo nebo taky košilku budu muset někde vypátrat. Taky mě štve, že je to otázka tak 700,–/ks
Už asi začínám být matka se vším všudy, protože výdaje za moje věci mi přijdou naprosto zbytečný a mimo. ![]()
Qeebo kope o stošest…včera jsme si trochu „povídali“ a koplo mě 3× rychle za sebou pod žebra…asi nějaký tajný signál
možná „mámo neblázni, ničemu nevěř, já se narodím stejně až v tom listopadu“…
tak budu doufat… ![]()
jdu zkusit vytvořit něco pracovního, než mě to tu úplně přestane bavit…dneska bych teda spíš polehávala. v noci je to čím dál horší…sice spím až do rána, ale tak s 10× probuzením během noci kdykoli se otáčím… ![]()
pa pa a zatím hezký dopoledne!
bee+qee
MARTO s tema 1640g jsi mě docela vyděsila…my měli včera údajně 2000!!! a to jsem teď právě v 31. týdnu (podle původního propočtu)…ale ty jsi teprve ve 30.tt!
Jestli ty jsi s 1640g na 31. týden větší, řekla bych, že my jsme jako slon!!! ![]()
Marti , no to je teda story!!! Halvne, ze ej vse OK…
Bee , no tak ja si teda asi nejaky ten seznam do te porodnice taky sezenu
a rodici kosilka je co??? Ja to vidim na delsi triko od vietnamcu za 200,– …coz? Puvodne jsem chtela jit rodit v nejakem triku od Miry, ale zjistuju, ze mi akorat pasujou uz tedka ![]()
A zupan mam taky starsi, frote, pekne kousavounky…ja jsem asi uchylna, ale me tvrde rucniky ani zupany nevadi, prave naopak, krasne si prokrvim pokozku…