Poradna duly
Jana Čurdová
Cus bus
Tak Jenik ma anginu, na klistaka to nevypada, ma ATB, takze i kdyby mel kliste tak se preleci… no uvidime.
A jinak v DMce tenhle tyden, pokud zakoupite alespon 2 vyrobky detskeho jidla odectou vam 15 procent. Tato akce se da jeste zlevnit na 25% pokud k tomu prilozite 15 bodu na karticce.
Takze holky, vyhnete se Jablonci a hura nakupovat detske papanicko. Fakt je to super akce.........
Dnes mi nabehli prachy tak jen cekam az manzel prijede a letim
Jinak k autosedackam
ja se zamilovala do tehle a koupime ji Jitce........
Hildo mám pocit že tak před 2 roky bylo na internetu možné získat něco jako kostru internetového obchodu. stačilo jen doplnit zboží a takové ty detaily o tom co vlastně prodáváš. Teď si nevzpomenu jestli to bylo za peníze nebo zdarma. Ale třeba by ti to nějak pomohlo pro inspiraci… zkus se po tom mrknout
a napsat mi můžeš
kaccherie, gratulujem k zoubecku! to bude tatka koukat, co?
hildo, my to mame takhle - na obed zeleninovej prikrm, na opozdenou odpoledni svacinku (kolem pate, pul seste) ovocnej (frutapura apod.). jinak jen kojime a zatim to staci.
holky, to je hrozny, ale ja uz se tak tesim, az aja pujde do te skolky. ja ji fakt miluju, ale co predvadi posledni dobou… jsou to blbosti, ale kdyz je to celej den, tak uz je toho trochu moc. treba dopoledne si porucila jogurt (fantasii s krupinkama), dusovala se, ze ho sni celej. samozrejme vyjedla jen krupinky a zbytek ze jako nebude jist. no jestli jsem to nevedela hned. nechala jsem ji ho v lednici a dostane ho k veceri na testoviny. pak pri obede zas delala sceny, ze chce brokolici, kdyz ma viktor brokolici, rikam, fakt to snis, jo jo, snim, no rozdelam dalsi sklenicku, ohreju - a co aja, samozrejme se v tom jen ponimra a nesni to, ze je to „fuj“
. a jeste si mysli, ze jako za odmenu, ze to nesnedla, dostane lentilku, samozrejme ji na me nevyloudila, tak udelala takovou scenu, ze probudila viktora
. samozrejme vim, ze by nemela trpet tim, ze se ji narodil bracha, na druhou stranu preci ji ted nebudu rozmazlovat?
adelina77 píše:
kaccherie, gratulujem k zoubecku! to bude tatka koukat, co?hildo, my to mame takhle - na obed zeleninovej prikrm, na opozdenou odpoledni svacinku (kolem pate, pul seste) ovocnej (frutapura apod.). jinak jen kojime a zatim to staci.
holky, to je hrozny, ale ja uz se tak tesim, az aja pujde do te skolky. ja ji fakt miluju, ale co predvadi posledni dobou… jsou to blbosti, ale kdyz je to celej den, tak uz je toho trochu moc. treba dopoledne si porucila jogurt (fantasii s krupinkama), dusovala se, ze ho sni celej. samozrejme vyjedla jen krupinky a zbytek ze jako nebude jist. no jestli jsem to nevedela hned. nechala jsem ji ho v lednici a dostane ho k veceri na testoviny. pak pri obede zas delala sceny, ze chce brokolici, kdyz ma viktor brokolici, rikam, fakt to snis, jo jo, snim, no rozdelam dalsi sklenicku, ohreju - a co aja, samozrejme se v tom jen ponimra a nesni to, ze je to „fuj“. a jeste si mysli, ze jako za odmenu, ze to nesnedla, dostane lentilku, samozrejme ji na me nevyloudila, tak udelala takovou scenu, ze probudila viktora
. samozrejme vim, ze by nemela trpet tim, ze se ji narodil bracha, na druhou stranu preci ji ted nebudu rozmazlovat?
Adel mame doma to same, ale teda malej miluje jidlo co je pro mimca ![]()
A jogurt musi snist kdyz ho chce, takze v tomhle je to lepsi, zato na druhou stranu, je vsude bordel a jeste k tomu vsechno co ji, nekde necha flek
katko, a taky jenik schvalne podsouva jitusce nebezpecny veci? ja uz v tomhle nevim, jak na aju, vidim, ze to dela schvalne, ze zarli, tak viktora zlobi. da mu treba malej micek nebo nejakou tycku, kterou by se mohl pichnout do oka - a ceka, co bude. a kdyz vidi, ze to vidim, tak nez prijdu, mu to rychle zas vytrhne a „vynada“ mu.
adelina77 píše:
katko, a taky jenik schvalne podsouva jitusce nebezpecny veci? ja uz v tomhle nevim, jak na aju, vidim, ze to dela schvalne, ze zarli, tak viktora zlobi. da mu treba malej micek nebo nejakou tycku, kterou by se mohl pichnout do oka - a ceka, co bude. a kdyz vidi, ze to vidim, tak nez prijdu, mu to rychle zas vytrhne a „vynada“ mu.
tak tohle nedela, spise se cili, kdyz mu mala neco sebere
Čus baby, teda vy jedete, já se fakt nechytám.
Hildin obchod - přesně stejný problém, taky jsem první klikla na košík/objednat a až pak hledala, kde je vlastně to zboží. No, nicméně, přehadujte se, jak chcete, u mě to jistí papírovky..:)
Oslavenci mi samozřejmě unikají, ale snad mi to odpoustíte. Když tak nepřejte Adámkovi, ať nemám výčitky svědomí.
Ztratili jsme první hračku, parádní látkovou žábu, asi ji Adámek někde vyhodil z kočárku. Fakt mi to přišlo líto. Byla z nějaké chráněné dílny z Ústí nad Labem, získali jsme ji v Praze na zábavním večeru manželova zaměstnavatele. A tak po potvrzení domněnky, že žába byla viděna naposledy v Krnově na náměstí, jsem napsala vedoucímu té dílny, jestli by nám neušili novou. Tak prý jo a brzy nám ji pošlou:)
Jinak jsem teď slíbila jednomu Radkovému kamarádovi, že mu do 14ti dnů napšu bakalářku, takže po nocích datlím. No, na stavbu každá koruna dobrá. Už mám 12 stránek, ještě potřebuju tak 20.
NAPOLY, slyšela jsem, že snad chodíš/máš nastoupit do práce, je to pravda? A jak to jde?
ad Gilmorky) jééé, jak já bych chtěla takovou dceru!!! Třeba na druhý pokus…
ad manduca) tak já do toho nejdu. Zatím mi nosítko na pochůzky po městě nijak zvlášť nechybělo a vzhledem ke stavu mých zad si myslím, že výlet bych tak jako tak nezvládla, ať jsou popruhy a rozložení váhy sebelepší.
ad kuna) naši ji mají na půdě a jsou rádi. Mají totiž kousek od domu pole a na druhou stranu kousek masnou výrobu, ale žádné myši, krysy, potkany… Takže zlatá kuna, i když se po ní musí občas uklidit.
Bylo ještě nějaké zá:,–(ní téma???
holky, pomooooc, potřebuju poradit , děsně mě bolí prso
mám takovej pocit, že se mi ucpal nějakej mlékovod či co, protože tam mám hroudu … dávala jsem si na to horký a snažila se to odstříkat, ale moc to nepomohlo
nevíte co na to?? jak vyzrát?? do teď vždycky zatím pomohl Matýsek, který ho vždycky vytáhnul, ale teď z něj nechce pít
potvůrka…
zaju: teplo, masirovat, odstrikavat, matysek (a manzel) vysosavat, tvaroh a igelit na to - po par desnych hodinach u nas zabiralo…
ZAju nekde jsem cetla, ze se to ma nahrat a pak to nejak pichaji, ten ucpany mlekovod, ale mozna je to kec.......
Jinak bych delala co radi Krisulka
Jo to píchání jsem taky četla, pokud máš na prsu něco vzhledově jako uhr, tak jdi do sprchy, nahřej a píchni do toho jehlou a mlíko by mělo vystříknout a problém zmizet.
tohle asi neni to co mas..... ja si to spletla
Dotaz: Dobrý den paní Jiřinko, včera jsem měla na polovině levého prsu směrem od podpaží k dvorci tvrdé bulky,které bolely.Z Vaši databáze jsem pochopila, že se jedná o ucpaný mlékovod, zkoušela jsem vše, nakonec mi od toho po 4 hod. práce pomohl až manžel. Chci se Vás zeptat, na bradavce jsem měla takový bílý puchýřek, myslela jsem, že když to mlíčko odstříkám tak zmizí, ale je to už více než 24 hod. a je tam stále. Je to tak v pořádku, nebo to snad znamená, že je ten mlékovod stále ucpaný? Co mám dělat, aby se to nezhoršilo? Mám 5 týdenní miminko, tak doufám, že mě to nebude trápit:o). A jaký si myslíte, že bude na toto prso nejlepší poloha při kojení?, Děkuji moc za odpověď, i za Vaše rady, které si na netu pročítam.
Odpověď: Dobrý den, v Databázi je tento pupínek mnohokrát probírán, jedná se o galaktokélu, což je retenční mléčná žláza - vlastně pozůstatek retence. Kojte v poloze boční fotbalová, ta je při výskytu retence směrem k podpaží nejlepší (viz. www.kojeni.cz - Odborné texty - polohy při kojení). Jinak polohy střídat, je to jedna z prevencí retencí - alespoň polohu vsedě a boční fotbalovou. Co se týče té tečky, tak pokud nepraskne sama, tak ji můžete propíchnout (vyvařenou jehlou) a lehce vymačkat ten sekret - jedná se o zatvrdlé mlíčko.
Jinak jste šikula, te jste si s tou retencí poradila. Někdy je opravdu potřeba tatínků i k takové formě pomoci. ![]()
díky za rady, to jsem si myslela … Matýsek tomu teď výrazně pomohl, zlatíčko … tak uvidíme, když se to vrátí, zkusím sprchu a ostatní ![]()
Adel, to teda bude taťka koukat. Moc se těším, co bude na malou říkat - přece ji neviděl 9 týdnů a to je doba, sice jsem mu pravidelně posílala fotky, ale to není ono
a jsem zvědavá, co bude říkat Deniska na něj. Jsem ráda, že není uplakánek a že nemá strach z lidí, tak doufám, že na něho vykouzlí ten nejkrásnější úsměv, co umí ![]()
Děkuje za balhopřání k zubálkovi, už jsem se bála, že bude bezzubá ![]()
U nás je to s jídlem tak:
6:00 mléko
9:00 jogurt+ovoce nebo ovoce nebo přesnídávka
12:00 zeleninový příkrm a dokrmím mlékem
15:00 nějaká kaše
17:30 mléko a jdeme pomalu spát
Mezi jídlem jí nabízím ovocnou šťávu ředěnou vodou, čaj nebo kojeneckou vodu