Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčiny,
dodatečně
gratuluji k 8.měsící Zuzance a Sabince!!! ![]()
Helmitko - moc hezké fotečky! Taky se ráda kochám,takže vítám každé foto.
Luli - ty máš tedy pěkný frkot
. A co dokáže Jakubko zbaštit - tedy jen zírám. Po čem mi ta naše holka kyne,to by mě zajímalo. Nesní ani polovinu toho co si napsala.
Miiri - od samého začátku dělám mlíčko tak,že si převařím vodu z kohoutku (zároveň tímto odpovídám i Enasus) a naliju do tří lahviček danou dávku.Pak to mám normálně stát v kuchyni na lince . Když jdu dělat mlíčko,vodu ohřeju v mikrovlnce a přidám Nutrilon.Zatřesu chvíli s lahvičkou a podávám. Dřív jsem to tak dělala ráno a večer (dávky co mi zbyly vyleji) a teď,když už přes den mlíčko nedávám,vařím vodu do tří lahviček jen na noc. Většinou jednu dávku vypije kolem jedné v noci a druhou má k snídani v šest,třetí vodu vylívám (spíš ji mám pro jistotu).
Adel - no to je báječný,že se to tak zatáhlo. Lepší trochu pomučit Vojtovkou než dělat díru do bříška.......tak to je jsem ráda.
Už máš ty výsledky?
Ahoj
Děkujem za gratulace ![]()
ZUZANCE dodatečně taky vše NEJ NEJ ![]()
MIIRI já teda dávám Bebu ale princip je stejný ![]()
Já to dělám tak že si kojeneckou vodu(už nepřevařuju) více ohřeju a naliju do termosky pak dle potřeby udělám mlíčko či čaj(mám granulový)pokud je to teplejší ochladím již smícháné.Co nevypije vylívám ![]()
Doufám že je to srozumitelné!
![]()
Sabinka má dneska po očkování zvýšenou teplotku takže je pěkná protivka ale už chrní tak doufám že noc bude OK!!! ![]()
Ahojky,
Luli:Jakubko je teda šikula ![]()
Miiri:Kubíkovi vodu nepřevařuju,jen ohřeju.Co nevypije,vylívám.Berince ho zatím dávám jen do kaší.
Hezkou dovolenou ![]()
Míno:Co Peťa,jak prospívá?
Zítra by měla dorazit čepička ![]()
Zdravime ve spolek
Luli pane jo Kubik je fakt cislo a jeho apetit je uzasnej ![]()
Miiri vodu davam z kohoutku a prevaruju, pak nekdy ochladim trochu pod tekouci vodou, ale vetsinou ne chladim az sunarem
jenze ja tech flasticek moc neudelam
kamaradka co je od zacatku na UM taky smicha s prevarenou a pak teprve chladi
prebytky vylevam
Mino co lupenicko? chutnalo? my dneska taky bastily s bramburkem cuketou a mrkvickou ![]()
Jinak se nase madam snazi stavet a je to pekne o hubu, stavi se na spicky a neubalancuje to
no a bum na zem je to drsny snazim se chytat, ale ne vzycky jsem dost rychla…doufam ze pochopi jak na to driv nez si neco rozrazi ![]()
a uz jsme 2× kadily do nocniku
chudinka tlacila jak o zavod a ne a neslo to, tak jsem ji tam supla a bylo…preci jen je to lepsi poloha nez si sedet na prdelce
ale iluze si nedelam ![]()
A dneska mne fakt odzbrojila, sly jsme s mamou a coklikem na prochazku a Viky porad sledovala pejska a pak se naklonila kde zas je a rekla HAF
mozna nahoda, ale bylo to kouzelny ![]()
Raveno - gratuluji k HAF
Lupeníčko jsem taky dělala dnes - zelený jí šmakuje,to může - jak špenát,tak brokolici. Takže děěěěěkujeme!
Miiri - takže asi co holka,to trochu jiný způsob přípravy,ale obecně lze říct,že se s tím tak crcat (jak je uvedeno v návodu) už nemá smysl. Naše děťátka už nejsou miminka,takže k čemu sterilita při přípravě jídla,když pak sebou vytírají podlahu v bytě. Jestli jedete někam k moři,tak tam bych určitě kupovanou vodu pro klid převařila,do něčeho dala a pak ji používala.
Ewiku - Péťa je v pohodě a už mě zas štve,protože dneska to normálně prolítal venku, a když mu vytknu,že je pár dnů ze špitálu,tak ještě nafoukne hubu jako co prudím.
Jakou barvičku čepičky budete mít? Já tu síťku Sophince teď dávám prakticky pořád,střídám růžovou s modrou
Pak nezapomeň dát fotečku ![]()
Míno,to mu teda brzo otrnulo
![]()
Bude bílá,v srpnu jdeme na svatbu bratranci,má jít za družičku,tak aby byla fešanda ![]()
S fotkama to bude horší.....to totiž opravdu nezvládám.....ale pracuju na „rajčeti“,jak má Krisulka…pak dám odkaz ![]()
Holky díky moc, jste zlatý. Taky jsem si říkala, že je to tam psáno moc složitě , ale nevěděla jsem, jestli to třeba nemůže hrudkovat nebo tak něco.
Míno - je fajn, že je Péťa už v pohodě, jo a nafouklý držky, to znáám ![]()
Raveno - Olívek se taky staví, na špičkách a pak doťape k tomu, čeho se drží a hrozně legračně balancuje. Vy už jste na nočníku? No to chválím, jsem zvědavá, kdy začneme my. U toho druhého dítěte tak nějak netlačím, všechno si vychutnávám a mám čas s něčím začínat ![]()
Jo a gratulujeme k HAF ![]()
vubec nejni zac…jsem rada, ze Vam chutnalo..alespon vis co muze tatka (preci jen je na matersky on ze) pestit pristi rok na zahradce
![]()
mne to jeji vareni ted uz docela bavi a jeste se u toho vice mene zdrave najim…jen chudak Kuba by to nejedl a 2 vareni moc nestiham
![]()
Mino snad si necekala, ze az se mu ulevi bude v posteli vzdyt je to chlap a jeste k tomu nactiletej
![]()
a ted jeden dotazek pro kojici kdy asi chcete odstavit ty maly prisavky
Uprimne mne se moc nechce asi je to uchylny, ale jsem „kojici zavislak“ proste mi ta nase kojo chvilka dela dobre na dusi
…ale zase nechci kojit do puberty
a tech venkovnich scen deti drasajicich se pod tricko bych take rada byla usetrena… co jsem cetla tak vetsinou rikaji, ze nejvhodnejsi je to kolem roku??? Ale to mi prijde brzy??? Co vy na to???
Miiri ten nocnik byl fakt jen zkouska protoze ji to chudince vubec neslo vytlacit
jen jsem ji chtela pomoci a napadl mne ten nocnajz…
Jediny co mi kdy hrudkovalo byla ryzova kase od nutrilonu, ale ted uz to davkuju a micham po svym a zadny hrudky
ty navody jsou zbytecne slozity ![]()
No HAF bylo fakt kouzelny doufam, ze to jeste zopakuje, ze to nebyla jen ta nahoda a omyl ![]()
No Olivek je asi sikovnejsi mi proste desne krkolomne zbuchnem
asi mame blbej nabytek
![]()
Raveno- já „kojím“ jen v noci - to si jen tak pár minut pocucává a někdy trošku jednou denně, ale taky se mi nechce přestat. Je to tak úžasný.
Mám pořád dilema,jestli koupit Sophince brejličky. Tady kvůli sluníčku u nás bych to neřešila,ale u moře mi příjde,že by to možná bylo lepší. Já fakt nevím. Co vy na to?
Míno, já nevím, taky jsem o brýlích přemýšlela, ale pak jsem někde četla (navíc různých místech), že prý až od roku a půl … ale proč to tam nepsali ![]()
kojení, já teda taky ještě kojím, i když převážně jen v noci, přes den už jen výjimečně, ale pořád mi to kromě toho spojení přijde nějak praktičtější, zvlášť, když teď Mates pije i 4× od půlnoci do rána
nejraději bych ho to nějak odnaučila, ale nějak se mi to nedaří ![]()
holky, poraďte, co pro prďolky, když je něco štípne, kousne, … fenistil??? nebo existuje něco přímo děstkého, co používáte vy??
No právě,nenašla jsem nikde na netu seriozní odpověď proč ne. A navíc bych je malé samože nedávala 24 hodin denně. Jde mi spíš o to,když bychom šli do vody - tam se hodně sluneč.paprsky odráží a tak podobně.
Zaju - Fenistil gel je skvělý a já mám navíc ještě výbornou zkušenost s tea tree olejíčkem.