Poradna duly
Jana Čurdová
Holky lízátka mají v lékárně, balené jsou po 10 kusech a jsou v té krabičce 4 příchutě. Čaj jsem si koupila v lékárně těhotenský a taky už si dávám každý den hrnek a kafe se chystám objednat, mám ráda dobré kafe, děláme si doma preso z Lavazzy jedině, takže jsem našla i Lavazzu bez kofeinu a už se na ní moc těším, teď chodím zatím ucucávat manželovi z hrnku. ![]()
TO bych radši to kafe s kofeinem. Nevím teda, jak je to teď, třeba se něco změnilo, ale proces odstraňování kofeinu je celkem brutální proces a pití dekofeinizované kávy je spojováno s vyšším výskytem rakoviny slinivky.
Já teda hlasuju pro dobré kafe s kofeinem.
Jo, taky jsem četla, že bez kofeinu se udělá tím, že se to propláchne přes všemožnou chemii a neni to nic zdravýho.
Já jsem v prvním těhotenství pila pak špaldový kafe s cikorkou, bylo celkem dobrý, ale jak jsem se před časem rozpila toho presa z kapslí, tak už mi náhražky fakt nejedou
já teda kávu pila i u prvního.. spíš slabou a víc mléka..
po ránu je to to jediné co mě dokáže trochu pomoct s tou nevolností.. jinak za celé dopoledne jsem schopná sníst tak suchý rohlík…
No tak ještě že jsem to neobjednala, tak já si dám taky radši jednou za týden normální, my máme kafe kvalitní a dobrý, přesně jak říkáte, to ničím neošulím. Jen mu chlap po mě háže očima, když mu upíjím, ale to nák vysvětlím… Holky díky, já to vůbec nestudovala, jen jsem hledala kafe bez kofeinu. ![]()
Holky, ja tedy ani caj, ani kafe nepiju a nikdy jsem nepila, ale jinak fakt vubec ale vubec neresim, co jist nebo nejist. Jim kdykoliv cokoliv se mi zachce.
Pri prvnim tehotenstvi jsem nad tim porad badala, hlidala se, abych snedla kazdy den presne ode vseho jak bylo doporucovano, no ale pri druhem uz skoro vubec ne, a ted… no o necem takovem uz nemam vubec cas premyslet ![]()
Klem, jojo, teď je člověk kolikrát rád, že se vůbec stihne najíst ![]()
Gladys, nevim, jestli se nepletu, ale tys myslim psala, ze jste si pri prvnim nechali rict dopredu pohlavi a pri druhem ne, ze jo?
Takze mas zkusenost s obojim, co myslis, ze je lepsi? Ja premyslim, ze bych si to u posledniho nenechala rict a mela prekvapko u porodu…
Jestli ti fakt nesejde na tom, co to bude, tak je překvapení moc fajn. Ve mě už přeci jen hlodá ta holčička ![]()
To byla taky hláška, Franta vylezl, já v kleče vydejchávala, děkovala v duchu tomu nahoře, že už je to hotvý a muž za mnou „Jé, hele, zase kluk“ ![]()
Co si budem povidat, ve mne taky ta holcicka hloda!
Jsme na tom stejne, po dvou klucich by to byla hezka zmena ![]()
No bude to jeste dilema… Manzel by to chtel vedet dopredu, ale ja si rikam, je to posledni tehotenstvi, tak jestli to prekvapko nezkusit…?
Kdyby to byl u vas zase kluk, uvazovala bys jeste o dalsim tehotenstvi?
Ja bych mozna chtela, ale u nas je to nerealne, chceme casto cestovat do Ceska a se tremi detmi letadlem teda tak tak, se ctyrmi si to nedovedu uz predstavit ![]()
Klementyna píše:
Gladys, nevim, jestli se nepletu, ale tys myslim psala, ze jste si pri prvnim nechali rict dopredu pohlavi a pri druhem ne, ze jo?
Takze mas zkusenost s obojim, co myslis, ze je lepsi? Ja premyslim, ze bych si to u posledniho nenechala rict a mela prekvapko u porodu…
My to měli stejně a lepší pro mě byla druhá varianta. TO překvápko u porodu byl jeden z nejhezčích zážitků v životě. A řekla sem PA a doktorovi, ať to neříkaj, že to chci slyšet od muže.
Klem, já mám momentálně pocit, že tři děti akorát. Jako neříkám, že čtyři nejsou hezké, ale nějak mám obavu, že bych to nemusela zvládnout.
Navíc tohle je neplánované a manželství je teď poněkud na pytel, takže já si žádný plány do budoucna nedělám, uvidím, až bude po třetím dítěti, co bude, ale hodně zvažuju sterilizaci, ať to bude, co to bude.
Jinak já to porpvé taky vědět nechtěla, ale muž chtěl, jinak bych si to říct nenechala.
Jinak se mi dnes ráno velmi povážlivě houpal žaludek, pak to teda šlo druhým koncem
Já jsem s prominutím takový srací typ, ale jestli mám blejt nebo radši to druhý, tak mám jasno v tom, co je příjemnější ![]()
Baba píše: Říct si to nejspíš nenKlementyna píše:My to měli stejně a lepší pro mě byla druhá varianta. TO překvápko u porodu byl jeden z nejhezčích zážitků v životě. A řekla sem PA a doktorovi, ať to neříkaj, že to chci slyšet od muže.
Dobré ráno,
no já to nevydržela.. chtěla jsem to vědět hned.. a teď to budu chtít vědět taky..
mě je dneska teda solidně zle.. zatím jsem měla jen půl suchého rohlíku ![]()
a malej je nemocnej…
![]()
Dobré ráno
Mě bylo ráno trochu nevolno, ale po snídani je mi fajn
Jsem doma na neschopence, takže můžu furt odpočívat a píšu si diplomku ![]()
dobré ránko
Vy jste teda noční ptáci! Já byla už v půl 10 v pelíšku zavrtaná, chvíli jsem četla a pak jsem vytuhla jako miminko ![]()
Ráno jsem byla u gynekologa, tak těhu potvrdil,na UTZ byl vidět plodový váček, tak jsem ráda. Měla jsem takové blbé myšlenky, jestli je to těhu děložní nebo mimoděložní apod.
tak mě uklidnil. jenže jeho zdr. sestra, která je zároveň i jeho manželka nám v čekárně sdělila, že mu našli zhoubný nádor
Že půjde na operaci, ale ještě se neví kdy, a když budeme chtít jít na prohlídku, tak máme volat jí na mobil, a ona nám řekne nějaký termín, podle toho, jak on bude a nebude mít různá vyšetření. No, jsem z toho nějaká přejetá. Doufám, že to bude dobrý. Je to hodný člověk, chodím k němu roky a nerada bych hledala jiného gynekologa.Přece jen roznožovat se před někým cizím není nic příjemného. My už se spolu známe, tak to beru jinak ![]()
K tomu pohlaví - my se nechali u prvního dítěte překvapit. A bylo to hezké překvapení u porodu, když řekli - máte a já chlapečka, a mudr. to potvrdila. Takže se asi necháme znovu překvapit. Hlavně, aby to bylo zdravé.