Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojik maminky
Poradtě mi prosím mám doma měsíční holčičku a strašně trpí na prdíky, používám espumisan krém pupík, masírujeme cvičíme. I když jsi krásně říhne tak mi dokáže plakat i 2 hodiny kope nožičkama jak jí to bříško bolí u prvního miminka nám pomohl espumisan ale u maličké to nějak nezabírá poradte jsem
zoufalá
@Abi2 My dáváme Jáchymkovi Infacol. Ještě každý den kmín (lžičku kmínu zaluji vařící vodou a nechám vyluhovat) Malej prdí o sto šest a bolebřich jsme měli snad jen jednou
![]()
@Immortalkova píše:
@Ringle AhojkyTak my se máme moc hezky, ale nebýt mého drahého, tak se sem nejspíš taky nedostanu jak je rok dlouhý
Strašně moc mně pomáhá, vaří, uklízí, tak se s Aličkou máme jak ve vatičce. Kromě večerního bolení bříška nás nic netrápí, jen by možná mohla víc papkat - kojím ji a dokrmuji Nutrilonem, tak vypije 40-50 ml cca po 3 hod. Nadýmá ji, tak je mi z toho smutno, že nevím, jak jí pomoct. Teď jsem jí po 3 dny dávala ty kapky SabSimplex, ale žádné velké zázraky se nestaly a navíc se víc jak 3 dny užívat nemají. Dodatečně přeji šťastné a veselé Vánoce s miminky
![]()
Ahojky
Tak jsem se sem konecne dostala! Je to ted opravdu tezke s mimcem
My mame taky moc sikovneho tatinka. Kazdy den vari a stara se. Nekdy mi to je uz blbe, ale rada se necham rozmazlovat
Ze zacatku me trapilo, ze delal vse mozne krom pece o maleho. Nechtel ho ani prebalit
Ale uz se to lepsi, maly se uz zacina usmivat, tak je hned veseleji. Jinak pribirame hrozne rychle. Matyasek se narodil jen s 2,6kg. Porodila jsem ho pred pulnoci a hned jsem ho chtela mit prvni noc u sebe. A jelikoz jsem vubec nevedela, co delat, kdyz place, tak jsem porad kojila, kojila a kojila…no a mliko se mi hrozne moc rozjelo
Za prvni ctyri dny doma jsme pribrali 600g. Doktorka myslela, ze maji rozbitou vahu
Ale posledni dobou mi u kojeni porad place a nevim proc
Na prdiky taky trpime, ale pomaha nam Espumisan. Vzdycky vecery mame uplakane. A v noci kojim co dve hodiny
Co u vas noveho? dodatecne vse nej do noveho roku! Hlavne at jste zdrave
![]()
@cosinka píše:
@Abi2 My dáváme Jáchymkovi Infacol. Ještě každý den kmín (lžičku kmínu zaluji vařící vodou a nechám vyluhovat) Malej prdí o sto šest a bolebřich jsme měli snad jen jednou![]()
Taky jsem chtela koupit Infacol, ale v lekarne mi rekli, ze je to uplne to same, co Espumisan. Stejna lecebna latka. Akorat Infacol vychazi draz, tak nevim… ![]()
@Ringle píše:
Taky jsem chtela koupit Infacol, ale v lekarne mi rekli, ze je to uplne to same, co Espumisan. Stejna lecebna latka. Akorat Infacol vychazi draz, tak nevim…
Aha, tak to jsem nevěděla.
Jinak včera jsem měla kousek pórku a v noci kulíšek 2 hodiny proplakal a byl se mnou v posteli.
@cosinka píše:
Aha, tak to jsem nevěděla.
Jinak včera jsem měla kousek pórku a v noci kulíšek 2 hodiny proplakal a byl se mnou v posteli.
Bobinek
Taky jsem si to zazila. Myslim, ze se to uz lepsi a nejsem si jista, jestli je to kapkami nebo samo od sebe. Taky jsem ze zacatku skoro nic nejedla. Bala jsem se cokoli snist, ze z toho bude mit maly problemy. Jenze pak jsem zacala dost hubnout a bala jsem se, ze ztratim mliko. Taky ted uz to tolik neresim, ale je pravda ze jim porad dokola to same
Na druhou stranu po kapkach vzdycky hodne prdi, tak asi ucinne budou ![]()
Děkuji za rady moc mě pomohla hlavně psychycká podpora že na to nejsem sama
.Dnes jsi jedu pro kapičky BIFIFORM tak uvidíme ale malá my v noci propláče i 4 hodiny a hned po papání tak nevím já skoro nic já hubnu a malá pořád pláče. Prošla jsem i všechny maminkovské časopisy a zkoušela jsem všechny maminkovské rady, a nic nepomáhá. Náš malý měl koliky až do 5 mesíce tak snad se to u malé brzo zlepší dnes jsem si uvařila kmínovou polévku tak třeba jí to pomůže
@Immortalkova vyrazka muze byt z cehokoli. My plne kojime. Jim vsecko i kacenu se zelim, pomelo cokoladu ve velkym. I cerstvi zeli, ananas. A ani boleni ani vyrazku memame - tuk tum a zaplatpanbu. @cosinka takze sparit kmin a tu vodu mu dat po lzickach? Jaky mnozstvi?
@kabelitka píše:
@Immortalkova vyrazka muze byt z cehokoli. My plne kojime. Jim vsecko i kacenu se zelim, pomelo cokoladu ve velkym. I cerstvi zeli, ananas. A ani boleni ani vyrazku memame - tuk tum a zaplatpanbu. @cosinka takze sparit kmin a tu vodu mu dat po lzickach? Jaky mnozstvi?
Ne, ne, to vypiješ ty
![]()
@cosinka ahááá… to piju fenyklovej čaj.. tak kdyby bolení bylo zkusíme
Ahojik maminky
Tak prdíky jsme snad zažehnali aspoň trošku kapkami BIFIFORM A ESPUMISANEM
.Ale objevyla jsem naší berušce bulku na hlavičce když se narodila měla ji krásně kulatou. Před týdnem u paní doktorky na kontrole nám řekla že jí máme sleželou na jednu stranu a že upřednostnuje jen jednu stranu. A je to tak 2 dny co jsem zjistila že na druhé straně má takovou zvlášní bouli nevím co to je
mám docela o ní strach
Nevíte co to může být?
Tak píši jak to u nás vše vypadá malí Martínek lezou mu 8 zoubků naráz. Malé Elince zjistili alergii na bílkovinu kravského mléka a na neurologii nějakou asimetrii takže budeme cvičit vojtovku. Poslední dobou nevím kde mi hlava stojí ![]()
Holky, my mame taky slezenou hlavicku, ale ne na strane, ale uprostred. Tak se naopak snazim maleho davat na bok, jenze on se vzdycky vrati na zada, i kdyz ho o neco opru.
Abi2 jak se projevovala ta alergie na kravske mleko? Maly trpi prdiky a bojim se, ze to s tim taky souvisi. Jenze si nedokazu predstavit, ze bych nepila mliko a nejedla jogurty a syry - to je vlastne skoro to jedine, co jim
A o vojtovku jsem se taky chtela zacit zajimat. Sice nam zatim nezjistili asymetrii, ale preventivne.
Holky, co delate s malymi capartiky, abyste jim pomohly v rozvoji? Bojim se, ze neco zanedbam. Snazim se maleho davat aspon dvakrat denne na brisko a uz se pekne drzi na predlokti. Taky davam na hraci deku a kdyz ma naladu, tak boucha do hracek a obcas nejakou chytne, ale spis zatim nahodne. Casto mu cvicim s nozickama…jinak ale nevim, co jeste s nim delat, abych mu pomohla ve fyzickem i dusevnim rozvoji…co delate vy?