Listopad 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2429
3.4.13 08:08

@Immortalkova já to měla naopak termín byl na mikuláše 6.12, ale 22.11 mi praskla voda a ještě ten den jsem porodila :) ale jsem ráda, že to bylo dřív, protože i tak měla malá 3700kg, kdyby fakt počkala až do termínu tak bych jí neměla vůbec šanci ze sebe dostat, už tak to byl záhul :?
umí už se vaše dětičky otáčet? malá se to konečně předevčírem naučila tak jsem štastná jako blecha :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
3.4.13 16:50
:kytka:

Příspěvek upraven 08.04.13 v 02:13

• Citovat
  • Upravit
2429
3.4.13 17:30

@Immortalkova jojo taky nechápu jak něco tak velkého může výlézt z něčeho tak malého :lol: mě odhadovali 4kg, nakonec měla „jen“ těch 3700kg mě, ale museli pomoct a malou vytáhnout kleštěma, bo jsem jí nemohla vytlačit a to byla menší než tvoje :oops: malá už si chytá palce na nohách a furt si žužlá ponožky..je furt celá poslintaná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
3.4.13 23:20
  • Citovat
  • Upravit
559
9.4.13 20:37

Ahoj maminky, co zrovna za radosti a starosti prožíváte se svými 4 - 5. měsíčními miminky? :-) náš Tomík se narodil 25.11.2012 v Jihlavské porodnici do vody. Teď zrovna pilně nacvičujeme přetáčení na bříško, ale zatím to končí jako pokus o „cosi“ na boku. Taky hodně bojujeme posledních asi 5 dni s kojením, po 4 měsících pohody a klidu se naše kojo podobá spíš boji než jídlu, v jednom prsu se dělá mnohem míň mlíčka, nevím už co s tím (vyzkoušeno vše, odsávání, přikládání, homeo, hodně pít, dobře jíst, odpočívat v rámci možností že… a stále to není žádná sláva :-( ) Je to asi 14 dní, co nám synáček poprvé předvedl smích na hlas, ale hoooodně moc s tím šetří, což nás kapku mrzí a děláme skoro psí kusy, abychom z něj ten krásný smích dostali. Jak nejlíp rozesmějete svá mimča? Taky čekáme na první zoubek, neboť každé bóďo je proslintané totálně durch a ručičkou si pořád Tomí rejdí v pusině. A co vy ostatní, jak jste na tom? :D Taky jsme začali chodit na kojenecké plavání a jsou to teda kapku nervy, vše to sladit a pak se obrnit, když mimčo není až tak v pohodě, jak jsem si myslela, protože koupání ve vaně naprosto zbožňuje, ale v tom bazénku to poprvé prokňoural a dnes, po druhé, už to bylo o fous lepší. Chodíte taky někdo už takto brzo? Říkám, si, zda jsme neměli ještě počkat do toho půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
9.4.13 21:23

@Lucinka84 ahoy, tak moje malá se narodila 22.11 2012..přetáčet už se umí, ale je to díky tomu, že jsem jí to naučila..i když se říká nepomáhat, ale když se mě doktorka na poradně ptala jestli už se malá otáčí na břicho a směje se nahlas, znervozněla jsem.. u nás to s tím smíchem taky není žádná sláva…sice se to lepší, usmívá se pořád, ale nahlas se směje opravdu minimálně :( jinak pokud chceš malému ukázat jak na to přetáčení - polož ho na deku, chytni konce té deky a pomalu jí začni nadzvedávat, pomalu ho to překulí na bříško a tím zjistí jak se má přetáčet a které svaly přitom zapojit(doufám, že jsem to napsala srozumitelně) :oops:..trénovala jsem to s malou pár dnů a pak jednoho dne šup a přetočila se sama..zatím se na břicho otáčí jen z jedné strany, ale z druhé už se taky dneska pokoušela..horší je, že zpátky už to neumí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
9.4.13 21:34

Ono s tím přtáčením…asi opravdu není kam spěchat, kamarádka má o 2 měsíce staršího klučinu a ten se přetočil teprve před pár dny poprvé a dr. to zatím ani moc neřešila… Pokud je jinak vše v pořádku, nechala bych to být. Ten nácvik chápu :) zítra to vyzkoušíme, ale myslím si, že dokud si mimčo nepotrénuje a neposílí svaly jinými „mimoděčnými“ pohyby, že se stejně nepřekulí. U Tomíka to je tak, že vždycky pár dnů, někdy i týdnů, se zdánlivě nic neděje, to už vždycky příbuzní kafrají, že nic nového neumí a pak najednou - šup, tolik nových věcí najednou nových, ale to tak asi mají všecky mimča ne? Pak dobu zdokonalují to nové, co se naučili a pak zase skok dál. No a s tím smíchem, to je fakt škoda, že to není častější, ale s časem se to stoprocentně zase zlepší, tak musíme vydržet a zkoušet a zkoušet :-) a taky, holčičky jsou prostě asi trochu napřed v tom vývoji, kluci jsou prý většinou kapku lenivější. Pak přetočení zase opačně na záda trvá dětičkám asi tak další měsíce ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
11.4.13 08:55

Ahojte holky, tak my už se taky přetáčíme :) Když se mě na to doktorka nedávno ptala, taky jsem znervoznela. Dělala jsem chybu asi v tom, že jsem malého dávala málo na bříško a na zem si hrát. Většinou byl se mnou ve vajíčku. To byla fakt chyba, teď ho dávám pořád na břicho a on se i v noci chce pořád otáčet :) Ale z bříška na záda ještě neumí. Nevadí, každé miminko má svůj čas, nechtějme tabulkové děti ;)
Zrovna jsem malého poprvé posadila před Tv, protože tam hraje pohádka a úplně koukám, jak se mu to líbí. Pořád se u toho nahlas směje a neodtrhne oči. No nebudu to dělat často, ale když vidím jeho reakce, tak se fakt musím smát…a proč mu občas nedopřát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
13.4.13 01:25

Příspěvek upraven 26.04.13 v 00:52

• Citovat
  • Upravit
746
19.4.13 10:16

Ahojky maminky!
Tak se zase po hoooodně dlouhé době hlásím. Nějak nemám čas sem vlitnout.Jen si přečtu příspěvky a mizím. :(
Už se přetáčí vaše zlatíčka? Naše Ajka začala teprve včera. A jak se u toho vzteká :lol:.Jinak je to poklad. Krasně v noci spinka. Budí se jednou na mlíčko. Zoubky taky ještě nemáme a vůbec mi to nevadí. Pořád jen kojim, tak se docela děsím, že až budou zuby, že bude kousat.Ted i někdy stiskne hodně dásničkama a trhne hlavou, někdy to až hodně zabolí.
Příští měsíc bude mít Ajka už pul roku, strašně se děsí toho, jak to letí. Kdepak mám to miminko, ktery skoro celej den prospalo :-O?
A ještě jeden dotaz. Budeme začinat s příkrmama. Ze začátku budeme dávat skleničky, pak si budu vařit doma. když začnu dávat skleničky, a malá bude mit 6 měsícu mám dávat skleničky od 4 mesice, nebo mám začit skleničky od 6 mesice? Asi ty od toho 4tého, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
19.4.13 10:39

@Tlapička ahoy, malá už se pár týdnů přetáčí, ale zatím jen na jednu stranu..už aby se ale naučila přetáčet se zase zpátky na záda..vždycky se překulí na břicho, hraje si, pak jí začne padat hlava když je na břichu dlouho a začne se vztekat..otočím jí zpátky na záda a ona zase šup na břicho a zase brečí :roll: jinak my už pomalu s příkrmy začínáme, protože malá moc nepřibírá..ale doktorka mi řekla ať jí nedávám ty kupované skleničky, protože mi pak nebude chtít jíst ty domácí a nedoplatím se..takže jsem včera navařila mrkvičku, zamrazila a dneska bude papat (teda doufám, že bude papat :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
20.4.13 15:53

Ahojte holky, tak ten můj uličník se otáčí přesně jako od @syselinka. Pořád se přetáčí na bříško a pak se po chvíli začne hrozně vztekat a zpátky to prostě ještě nejde. Tak ho otočím zpět a on se hned na to otočí na břicho zase :) Je to sranda. Jinak jsem začala dávat večer kašičky, protože se malý budil co dvě hodiny. Zatím to vypadá, že to pomohlo. Kašička mu strašně moc chutná. Ale jinak během dne kojím. S ostatními příkrmy nechci spěchat, počkám asi do půl roku. Jinak to je super, jak už krásně vnímá, žvatlá a směje se. Je hrozně lechtivý :* A taky se děsím toho, jak to všechno rychle letí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
20.4.13 16:13

Ahoj holky :kytka:
taky se po delší době hlásím :)

Nela mi už cestuje po pokoji, jsme plně na příkrmech a má krásnej režim :) víceméně papá i chodí spinkat každý den ve stejný čas, takže přesně vím, kdy na co budu mít čas :)

S ní vše krom mrkve - tu tuze nerada :poblion: :) a miluje pro změnu banán :dance:

Příkrmy vařím doma, ale vždy mám koupený 2 skeničky v zásobě (když někam jedem a nestíhám vařit nebo jako dnes jsem úplně nepoužitelná) popravdě už ani nevím co ji vařit :)

• Citovat
  • Upravit
559
21.4.13 21:43

Tak u nás od čtvrtka veliký posun - Tomášek se poprvé přetočil sám na bříško, tak jsme slavili :lol: Ale máme teď další trápení - jak bylo v minulém týdnu poprvé teplo, až vedro, tak to můj malý lumpík hodně těžce nesl a celý den v podstatě proplakal. Doufám, že si na teplo zvykne a neprobrečí mi celé léto. Jinak je Tomí naprosto hodný miminko, který málokdy zapláče, ale ten čtvrtek byl teda kritický. Nebo se možná blíží zoubky, těžko říct. Jinak s mlíčkem v jednom prsu bojujeme stále, ale druhé zatím stále stíhá spotřebu pokrýt. Začínám uvažovat o podání příkrmu o něco dřív, jelikož Tomášek je naprosto uhranutý, když nás vidí při jídle a natahuje se po každém jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
21.4.13 21:51

@Lucinka84 Tak gratuluji k velkemu posunu :) Co se tyce toho jednoho prsa - taky jsem s tim mela problem. Snad dva tydny. Ale porad jsem mu ho davala jakoby nic a pak vymenila za druhe a ono se to casem nejak srovnalo. Myslim, ze nejvetsi chyba by byla, kdybys mu ho prestala uplne nabizet. Zacala jsem taky davat kasicky, ale jen vecer, jinak kojim. A musim rict, ze jsem prekvapena, jak malemu chutnaji. Z flasky predtim UM nechtel zadnou, ale ze lzicky si kasicku vezme a vydrzi v noci dele spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí