Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ugluk píše:
Bez mapy das Londyn jako turista jen s hodne velkyma obtizema
asi jsem divná, ale já měla mapu jen na plánování dní. jinak jsem chodila bez mapy ![]()
ale u mne je jedna zásadní vlastnost - pokud bloudím, bloudím správným směrem ![]()
nechápu jak, ale vždycky se nám to s Tomem potvrdilo - když jsme nevědili kudy kam, tak jsme někam zahli a po chvíli byli tam, kde jsme chtěli být ![]()
Příspěvek upraven 03.05.13 v 14:15
Ještě mám dotaz, nevíte jak dlouho zhruba trvá odbavení na Gatwicku s Easyjetem?
Přemýšlím o koupení jízdenek na vlak online předem, asi to vyjde levněji, ale zas je třeba vybrat přesný spoj a je riziko zdržení letu, to by pak propadlo.
A nevíte někdo kolik stojí zpátečka z Gatwicku na Victorii station se Southern Trains kupovaná na místě? Nikde to nemůžu najít…
@Mišanila ono je jedno, jestli easyjet, nebo jina spolecnost, kdyz ma spozdeni, tak prijede pozde kdokoli. Dej si klidne delsi cas a pak si tam treba sedni na kafe. ty 2 libry za 1 kafe se Ti ve vsech tech vydajich ztrati.
Southern trains jsem kdysi kupovavala, ale objednavala jsem na netu, protoze byli levnejsi. Skoro vse, co se da objednat na netu je skoro vzdy levnejsi nez na miste.
@trpaslinka dík za odpověď.
Když já bych potřebovala vědět alespoň zhruba jaký čas je potřeba při příletu na odbavení jestli si dát na odjezd vlaku rezervu 2 hodiny nebo radši víc? Fakt nevím, už je to dýl, co jsem naposled někam letěla.
@Mišanila záležíkolik cestujících bude v letadle a kolik letadel přistane ve stejnou dobu s váma
tohle ti nikdo moc nezodpoví
@princeznaII já myslím aspoň zhruba, jestli je minimum 2 hodiny, nebo radši 4 hodiny rezerva, nebo nejlíp jestli má někdo vlastní zkušenost z Gatwicku.
Na Gatwicku celkem dlouho, taky bych si klidne dala hodinu. Zasadni je, zda budete mit jen prirucni zavazadla, pak to jde o dost rychleji.
Co ja si pamatuji, jedna cesta stala kolem 8-9 liber a po netu se tehdy nijak dramaticky usetrit nedalo na techhle kratkych tratich, takze ja jsem u vlaku spis za to vykaslat se na pevne planovani a jet prvnim, co pojede, nezli ztracet cas na nudnem letisti ![]()
Princez, vidis, ja sice mela zbezne plany, ale nekdy se dost menily, por. byla uzavirka v metru a ja se najednou octla v jine oblasti, tak jsem koukla do mapy, kam se odtamtud da pesky dojit a co je tam zajimaveho…
Nevíte někdo, prosím, jak je to v Londýně s uplatňováním studentských slev? Třeba na ISIC?
@Mišanila ja osobne bych dala asi 2 hodiny, prave pro jistotu. Jinak i hodina by mela stacit.
Dostali jsme od syna vstupenky do muzea Madame Tussauds a London eye, ale platil je svou kartou, na vstupenkách je naspano: If the credit card holder is not attending on the day they will have to provide a signed letter giving permission for ticket collection, with the named party bringing ID. Vím, že by měl napsat souhlas s tím, že lístky můžeme vyzvednout, ale nerozumím tomu konci „názvem (jménem) účastník řízení ID“ Prosím poraďte zítra večer letíme.
Se jmenem toho, kdo vyzvedne listky a ta osoba musi prinest prukaz totoznosti
Holky, jak je to tam s jídlem a pítím? Myslím tím ceny, kolik asi tak můžem utratit za jídlo a pití za 6 dní? Rozhodně nemáme v plánu chodit do drahých restaurací, takže spíš nějaké rychlovky a tak… ale nemám představu kolik za to jídlo tam můžem utratit