Londýn poprvé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mišanila
4.5.13 21:37

@lenyhudy Tak to sem taky zvědavá, co ti zkušení Londýňani napíšou. :)

Já hledám tipy na stránkách mintytrips i jinde, jsou tam odkazy na levnější restaurace, nebo sendvičárny a někde mají i konkrétní dnešní menu s cenama, takže člověk má aspoň o něčem představu, co kde kolik stojí.

Taky plánujeme se živit v pouličních stáncích, nejlevnějších bistrech a semtam supermarket. Jednou to bude asi čína v čínské čtvrti, prý „all you can eat“ restaurace stojí zhruba 6-9 liber. A pak něco vege (třeba ve Food for thought)a taky indického (Indian Ymca, Rasa nebo Masala zone restaurace) a na trhách třeba někde u stánku.

• Citovat
  • Upravit
6529
4.5.13 21:43

Tak za mne sorry, to neporadím
já se vždycky velmi vydatně nasnídala na hotelu a pak mi stačil jen nějaký sendvič navečer
na večeři jsem byla jednou, v nějaký mexický na Leicester Square s kamrádkou a jejími kolegy, ale cenu si už nepamatuju- 15 liber? asi :nevim: jen moje útrata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
4.5.13 21:46

My jsme si chodili kupovat sendviče do potravin Marks and Spencer, jedny ty toasty vyšly na 2-3 libry, prodávají tam i různé bagety, výběr je tak 3× větší než tady. Na teplé jídlo jsme zašli do KFC, Mekáče, Sushi bistra apod. V těch potravinách si můžete koupit i nápoje, jogurty a další věci ke svačině nebo k večeři, mají tam opravdu výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
4.5.13 21:53

V Londyne je toho k „levnymu“ jidlu fura :-) Fajn je treba zajit na trhy, super trh s jidlem je napr. Borough Market (kousek od Liverpool Station) nebo bajecny vyber vsech moznych exotickych jidlech je treba na trzich v Camdenu (tam doporucuju zajit i tak, ale teda radeji mimo vikendy, to je tam hlava na hlave). Klasicke fish and chips, co si pamatuju, tak kolem 7-8 liber, a to i v klasickych obycejnch hospodach, pubech. Jinak vsude mozne mezinarodni kuchyne snad ze vsech koutu sveta, pokud se clovek opravdu spokoji s nejakym tim takeawayem, tak v pohode jidlo na den a osobu do 10 liber, ale muze to byt samozrejme mnohonasobne tolik a muze to byt i min, jak pise Princezna, pokud je v hotelu poctiva full english breakfast, tak hlad pocitite nekdy ve tri-pet odpoledne :lol: Da se samozrejme nakoupit zakladni potraviny typu pecivo a kus syra v supermarketu nebo chytnout za libru dve sendvic, co mu zitra konci trvanlivost, treba v Marks and Spenceru. V takovych tech obyc cinskych restauracich se dala poridit menu pro dva kolem 20 liber a fakt se clovek najedl v prasknuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
5.5.13 00:08

Studene sandwiche se daj sehnat treba i kolem 2 liber v supermarketech, ale treba i boots (drogerie). Menu (sandwich, snack a napoj) treba kolem 3.5 liber (tesco, boots). Horke sandwiche (paniny a podobne) zhruba od 4 liber (kavarny). Polevky si nepamatuju, ale velka polevka je myslim kolem 3 liber v EAT a nebo Prat 'n manger. Mc Donald wrap kolem 2 liber, male burgry ci wrapy kolem 1 libry, ale to je spis snack, nez jidlo. Menu normalniho burgru, hranolek a napoje kolem 4 liber, ty velke akcni brugery menu pres 5,5 liber. Staci-li detske menu, to je zhruba 2 libry. Dobre sandwiche dela SUBWAY, kde je asi 7 druhu sandwiche za 3 libry i s tocenym napojem. Do vybraneho sandwiche si vyberete zeleninu a dressing dle sve chuti. Vzdy je moznost koupit nejake rolky ci neceho v supermarketu. Napoje doporucuju kupovat v supermarketech, pripadne mistnich obchodech, pokud nejsou soucasti menu, jsou stejne jako v cechach ve fastfoodech o dost drazsi. Nejvyhodnejsi je samozrejmne koupit baleni a pak sebou brat treba jen 1 lahev. Ale to uz zachazim do extremu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
5.5.13 00:13

All you can eat restaurace me nechytli. Prijdou mi moc nasakle olejem a nedelaj mi dobre. Uz do nich nechodim. Ale cenove mohou byt vyhodne, snite-li toho vagon. Lepsi muze byt najist se v Camden town market, kde v pozdnich odpolednich hodinach davaji ochutnat, takze mate predstavu, jak jidlo chutna a davaji velke slevy, aby jidlo doprodali. Lokalni chicken chips i pod 3 libry a v socasne dobe pizzahut na webu ma v nabidce 5 druhu pizz za 5 liber. Ale myslim, ze je to jen na osobni odber, ne na dovazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
5.5.13 00:17

Jinak ja ziju v turecke oblasti a jidlo sebou se da sehnat kolem 5-6 liber, polevka asi za 3 a nekdy zasiti i 2. Takze kdo nebude bydlet primo v centru, urcite okouknete lokalni restaurace, zda delaji jidlo sebou a za jake ceny, da se sluzne najist za sluznou cenu. Jidlo v restauraci vyjde draz (servis, dane atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
5.5.13 00:27

Ja nevim jak vy, asi jsem strasne rozezrana, ale ja ten sendvic vzdycky brala jako malou svacinku a hodinu po dojedeni uz jsem zase mela hlad :mrgreen:
Jinak je fakt, ze hodne casto vyjde levneji jidlo zabalene s sebou nez totez snedene na miste, prave kvuli danim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
5.5.13 10:55

Změňte téma, mám hlad a chci do Londýna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
5.5.13 11:03

Napodobne :mrgreen: Ja se vzdycky trepu na tu pitomou premastenou rybu s hranolkama a full english breakfast, pak kdyz jedu domu, tak si rikam, ze zas na hodne dlouhou dobu by to i stacilo :lol: No, ted se tam nepodivam peknych par let, ale tak nejak jsem instinktivne vzepjala sily pred otehotnenim a behem dvou let tam byla petkrat, tak snad to muj abstak trochu ukoji aspon ze vzpominek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
5.5.13 11:11

Nejhorší je, že já tam nemám s kým jet
manžela to nebere a máma, i když by tam chtěla, se bojí - letadlem ani náhodou (leda přes silnou medikaci a i tak by to stálo za houby neb by se děsila cesty zpět), vlakem pod mořem ani náhodou a busem (já ani náhodou) po moři ani náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
5.5.13 11:16

Ja zas nemam za co :lol: Pockej par let, budu vydelavat, dite pohlida tatinek, toho to nebere a jedu s tebou :)
I kdyz teda parkrat jsem tam byla i sama a vubec to nebylo marny, ale byly to bud jednodenni navstevy (pri presedani cestou ze severu domu) nebo jsem mela vecer nekde pevne zazemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
5.5.13 12:32

Já už se moc těším, pořád se mi to zdálo tak daleko a už letíme téměř za měsíc… paráda!!! Akorát tedy uvidíme co budu říkat na letadlo, nikdy jsem neletěla, zatím mi to nijak nepřijde, tak jsem zvědavá jaké to bude :think: Vždycky jsem se chtěla do Londýna podívat :oops: Jinak chci poděkovat za Vaše rady, informace a vůbec :) než jsem založila tuhle diskuzi, psala jsem do jiné, ale tam tedy žádná ochota, aby někdo poradil… takže DÍÍÍKY :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
5.5.13 12:34
@lenyhudy píše:
Já už se moc těším, pořád se mi to zdálo tak daleko a už letíme téměř za měsíc… paráda!!! Akorát tedy uvidíme co budu říkat na letadlo, nikdy jsem neletěla, zatím mi to nijak nepřijde, tak jsem zvědavá jaké to bude :think: Vždycky jsem se chtěla do Londýna podívat :oops: Jinak chci poděkovat za Vaše rady, informace a vůbec :) než jsem založila tuhle diskuzi, psala jsem do jiné, ale tam tedy žádná ochota, aby někdo poradil… takže DÍÍÍKY :kytka:

Neboj, do Londýna je to kousek, letí to tam 1h 50 min. a někdy i 1h 30 min. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
5.5.13 13:17

Pamatuju si prvni let.. nez jsem se nadala, tak bylo po letu.. Poprve to cloveku hrozne utece, protoze je to neco noveho :) Jinak si to v UK uzij..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí