Londýn poprvé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69014
19.4.13 11:19

Princez, já myslela, že zpoplatněný je to snad jenom v ČR. Ale v Bergenu jsem nebyla. Ale že jsme toho po Evropě nacestovali a všude pro mě byl mekáč symbolem „záchod zdarma“ :oops: Přísahám, že hamburgera jsem tam v životě neměla, jen asi 2× kafe :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
19.4.13 12:05

V Bergenu je to přímo na hlavním náměstí, kousek od Bryggenu, prostě turisticky exponované místo ( a že tam bylo narváno 8o možná kvůli dešti :think: )
takže tomu tak trochu rozumím

a burgera si tam dávám málokdy, radši salát, no a nebo kafe a ještě radši jejich zmrzlinu
i když teď ujíždím na hranolkách, nějaký chutě či co :lol:

ale pořád je to jistota, že u donalda je wecko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
19.4.13 12:11
@ugluk píše:
Princez, já myslela, že zpoplatněný je to snad jenom v ČR. Ale v Bergenu jsem nebyla. Ale že jsme toho po Evropě nacestovali a všude pro mě byl mekáč symbolem „záchod zdarma“ :oops: Přísahám, že hamburgera jsem tam v životě neměla, jen asi 2× kafe :oops:

Taky jsem viděla WC u Mekáče za prachy jenom v centru Prahy, jinde ve světě ne :nevim: Jo, na tom Václaváku to zavedli kvůli fetákům, pt si tam chodili prý píchat :cert:

Jinak souhlasím, že u Mekáče je nejlepší kafe a zmrzlina :jazyk: Občas jsem si tam dám i cheeseburger, ale zbytek mi nechutná. Mám radši KFC :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
19.4.13 12:17

Nečetla jsem všechny komenty, tak třeba už to tu někdo psal, ale na nádraží je k dispozici takový katalog, kde jsou slevy na památky, ale i třeba museum Madame Tussauds, podmínkou je, že musíš mít lístek z vlaku :mavam: užijte si to, Londýn miluju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
19.4.13 16:55

Tak téma WC se nám tu nějak rozjelo :mrgreen: no ve Vídni jsme taky u Meka dostali na účtence kód na WC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
19.4.13 17:08

Hele to jsou ty nejzákladnější lidský potřeby - jak nemáš plnej žaludek a prázdnej močák, tak nemáš šanci si nic pořádně užít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
20.4.13 13:07

@lenyhudy ještě mne napadla jedna věc, určitě při těch všech pochůzkách hodně pijte
ono se to nezdá, ale hladový bejt můžete, ale žíznivý to je děs člověk je pak rychle unavenej, bolí hlava a tak
takže do batohu lahev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
20.4.13 14:14

Holky teda zila jsem v Londyne asi 2 roky, a nyni se tam chystame s detma, chtela jsem se zeptat kam by jste vzaly deti? Napadlo me aquarium a Zoo, myslite ze to zvladnou, holcicky maji 3 a 2 roky :kytka: a zda do toho aquarka muzem jet s golfacem :think: a do London eye asi tezko ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
20.4.13 14:28

Londýn a WC

Já jsem poměrně učuraný člověk, takže jsem měla v peněžence pořád rozměněné drobné na wecko a když bylo někde placené (třeba v metru) tak bylo za 0,50Ł do turniketu. (takže na místě nemáš šanci rozměnit)
Byla jsem v L. před pár měsíci, předpokládám, že ceny mezitím nezvedli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
20.4.13 19:43

Tak pití to je jasné, já sama dost piju (nealko :D ) takže bez pití se rozhodně neobejdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
23.4.13 09:23

Já se ještě přifařím s dotazem. Řeším kolik vzít sebou hotovosti, do naglie už zase dlouho nepojedeme, takže nechci zbytečně měnit moc liber.

Dá se na většině míst platit kartou? Předpokládám, že v obchodech jo, při platbách za památky snad taky, ale co třeba v restauracích, při platbě za vlak, při nákupu třeba oyster card atd?

Myslim, že třeba u pouličních stánků asi ne, ale třeba menší bistra, Take-aways asi taky karty neberou, nebo ví někdo?

• Citovat
  • Upravit
69014
23.4.13 10:28

Ano, na většině míst kartu berou ale daleko častěji než u nás na zákazníka přenášejí ten poplatek bance. Na velkých místech, u památek apod. ne, ale třeba jsme bydleli v levném hotýlku, kde si člověk mohl vybrat, zda zaplatit ubytování v hotovost nebo kartou, kde mu ale naúčtovali 3 % navíc. Někde je taky omezení minimální platby, třeba Oyster se dá dobít kartou na minimálně 5 liber, v hotovosti to omezené není. Ale jinak na spoustě míst jsou automaty, tak se dají koupit třeba i lístky na nádraží, a tyhle automaty taky kartu vezmou. U take-away bych tipla jak kde, myslím že často ano, ale zas tak bych se na to nespoléhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
23.4.13 11:03

@Mišanila My platili skoro všude kartou např. ve značkových obchodech, v restauracích i v potravinách. Dokonce s ní můžeš zaplatit Oyster card, jednotlivé lístky, lístky na vlak i památky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
23.4.13 12:33

Karty berou tak z 99% všude, i u stánků s občerstvením, ale tam to mají podmíněné zpravidla útratou min 5 liber, jen my ve vlaku měli problém, někdy nám to nechtělo vzít kartu, ty přístroje nějak blbli, tak jsme radši měli u sebe vždy hotovost. My tam ale žili, takže jsme měli uk účet a tam je veškeré placení kartou a polplatky free.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
23.4.13 20:30

Tak přesně tohle mě taky zajímalo, platba kartou a poplatky a co třeba výběr z nějakého bankomatu? mám účet u České spořitelny - nevíte jaké jsou tam sazby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí