Londýn poprvé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6529
25.4.13 20:40

Easy bus:
Dostaneš do mailu „jízdenku“, to si vytiskni a to stačí
taky jsem tak jela

MHD jízdenky nevím, já si koupila Oyster, ale co si pamatuju z před milionem let, tak snad v každé stanici je okénko, kde se dají jízdenky koupit
no a nebo zkusit informační kancelář, kousek od Picadilly, ted nevím ulici ( vedla dolů z kopce :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
25.4.13 20:46

Tak, Easybus vytisknout z mailu.
Jizdenky na MHD, chces-li vyuzivat 2za1, tak musis na nadrazi, napr. jsou tam automaty. Jinak kdekoliv u vstupu do metra, ale na ty 2za1 neplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
25.4.13 21:08
@princeznaII píše:
MHD jízdenky nevím, já si koupila Oyster, ale co si pamatuju z před milionem let, tak snad v každé stanici je okénko, kde se dají jízdenky koupit

My jsme taky jezdili na Oyster card, ta se dá koupit v každém metru bud o okénka nebo v automatech, lístky také ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
25.4.13 21:14

Easybus dojdou i na email, ale daj se vytisknout uz pri rezervaci, stejne jako treba letenky, jestli si dobre pamatuju (ale to bych kecala)
Jizdenky na mestskou jsou na kazde zastavce metra, temer kazde trafice, a nevim, jak to funguje, ale vetsina autobusovych zastavek ma moznost koupit listek na 1 jizdu ci celodenni buspass. V pripade nutnosti lze 1 jizdu zaplatit primo u ridice v temer kazdem autobusu. V patrovych urcite, jednopatrove nevim. Vsude, kde se dela Oyster, tak si myslim delaji i listky. listky 2za1 nevim. V pripade, ze mate listek na jednu jizdu a neco se po ceste stane (rozbity bus napr.), tak ridic zajisti moznost nastupu do dalsiho busu, prinejhorsim muze vytisknout nahradni listek povolujici nastoupit na dalsi bus stejne linky do 1 hodiny. Ten lze vytisknout i kdyz jste platili predplacenou oyster kartou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
29.4.13 17:52

Holky a jak je to potom na letišti při příletu? Myslím, abych věděla kolik času si máme dát mezi příletem a jízdenkama na bus. Máme jen příruční zavazadlo, ale nikdy jsme tam nebyli, tak aby jsme měli čas najít kde je ten bus a radši nějakou rezervu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
29.4.13 17:56

Já si dala na Lutonu asi hodinu a půl rezervu, bus jezdil jednou za hodinu a půlhodina tam vznikla automaticky.
Ale procedura proběhla rychle a mě se podařilo dostat se do Easybusu o hodinu dřív, než jsem měla na jízdence.

Prostě jsem poprosila paní průvodčí, jestli mají volné místo, zda by mne nevzali.
V pohodě řekla, at sipočkám, až se nalodí všichni s aktuální jízdenkou a uvidíme. a Nebyl problém, bus byl poloprázdný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
29.4.13 18:08

Z Lutonu jezdi busy do centra každou čtvrthodinu. My jsme si vždycky koupili jízdenky až po příletu a hned jeli prvním spojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
29.4.13 18:16

Mám stejnou zkušenost jako Princezna, taky jsem koupila lístek na Easybus za 2 libry, vzala si hodinu a půl času a za půl hodiny už jsem se ptala řidiče, jestli mě na ten lístek nesvezou dřív - zcela bez problémů ;)
Z Lutonu teda, z Gatwicku jsem vždycky jela vlakem a to se předem se slevou koupit nedalo, tak jsem kupovala až na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
29.4.13 18:18

Jinak Luton je o dost menší letiště než Gatwick, takže tam jsem byla hotová vždycky rychleji. Taky záleží, jestli pocestujete jenom s příručním zavazadlem (na týden to jde v pohodě), pak v podstatě člověk opravdu jenom projde a nikde se moc nezdržuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
29.4.13 18:42

Super, děkuji a jen tak ještě, nevím jestli jste některá z Prahy a jestli jo, nemáte zkušenost, kde je tak nejlepší kurz na výměnu peněz? Dívala jsem se, že banky mají ještě nějaký poplatek, tak spíš nějakou směnárnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
29.4.13 19:09

Praze se mi dlouhodobě osvědčila směnárna u Staromáku - když jdeš Celetnou, tak těsně před Staromákem po pravé straně, zvenčí mají železný vývěsní štít ve tvaru Prašné brány (nebo jiné věže?). Podobné kurzy mívají opět u Staromáku, tentokrát na rohu Kaprovy - veliká směnárna Exchange. Ale radši mám tu první, x krát jsem zkoumala kurzy všude možně a nakonec vždycky skončila tady, rpotože je měli nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
1.5.13 20:23

.....................

Ach jo… vím, že letíme až za měsíc a pár dnů, ale chtěla jsem si udělat nějaký program nebo spíš co, který den zhruba stihnout, ale nějak se k tomu nemůžu dopracovat. Sepsala jsem si (snad) vše co bych chtěla vidět a kam se podívat, ale nějak to nemůžu dát dohromady. Které památky a zajímavosti jsou u sebe blízko, aby jsme to vždy vzali po cestě :( Je mi jasné, že někde se zdržíme delší dobu, někde zase míň, tak možná něco nestihnem, ale i tak bych to chtěla mít trochu naplánované :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
1.5.13 21:29
@lenyhudy píše:
Ach jo… vím, že letíme až za měsíc a pár dnů, ale chtěla jsem si udělat nějaký program nebo spíš co, který den zhruba stihnout, ale nějak se k tomu nemůžu dopracovat. Sepsala jsem si (snad) vše co bych chtěla vidět a kam se podívat, ale nějak to nemůžu dát dohromady. Které památky a zajímavosti jsou u sebe blízko, aby jsme to vždy vzali po cestě :( Je mi jasné, že někde se zdržíme delší dobu, někde zase míň, tak možná něco nestihnem, ale i tak bych to chtěla mít trochu naplánované :roll:

Kup si toho průvodce Londýnem, ten malý s mapkou stojí kolem stovky a tam ty památky máš i zakreslené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
1.5.13 22:20

@lenyhudy já si taky půjčila mapu, označila co kde je, co chci vidět a podle toho si tak nějak navrhla dny

mapa je určitě velký pomocník

Příspěvek upraven 02.05.13 v 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
1.5.13 22:59

Bez mapy das Londyn jako turista jen s hodne velkyma obtizema ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí