Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Easy bus:
Dostaneš do mailu „jízdenku“, to si vytiskni a to stačí
taky jsem tak jela
MHD jízdenky nevím, já si koupila Oyster, ale co si pamatuju z před milionem let, tak snad v každé stanici je okénko, kde se dají jízdenky koupit
no a nebo zkusit informační kancelář, kousek od Picadilly, ted nevím ulici ( vedla dolů z kopce
)
Tak, Easybus vytisknout z mailu.
Jizdenky na MHD, chces-li vyuzivat 2za1, tak musis na nadrazi, napr. jsou tam automaty. Jinak kdekoliv u vstupu do metra, ale na ty 2za1 neplati.
@princeznaII píše:
MHD jízdenky nevím, já si koupila Oyster, ale co si pamatuju z před milionem let, tak snad v každé stanici je okénko, kde se dají jízdenky koupit
My jsme taky jezdili na Oyster card, ta se dá koupit v každém metru bud o okénka nebo v automatech, lístky také ![]()
Easybus dojdou i na email, ale daj se vytisknout uz pri rezervaci, stejne jako treba letenky, jestli si dobre pamatuju (ale to bych kecala)
Jizdenky na mestskou jsou na kazde zastavce metra, temer kazde trafice, a nevim, jak to funguje, ale vetsina autobusovych zastavek ma moznost koupit listek na 1 jizdu ci celodenni buspass. V pripade nutnosti lze 1 jizdu zaplatit primo u ridice v temer kazdem autobusu. V patrovych urcite, jednopatrove nevim. Vsude, kde se dela Oyster, tak si myslim delaji i listky. listky 2za1 nevim. V pripade, ze mate listek na jednu jizdu a neco se po ceste stane (rozbity bus napr.), tak ridic zajisti moznost nastupu do dalsiho busu, prinejhorsim muze vytisknout nahradni listek povolujici nastoupit na dalsi bus stejne linky do 1 hodiny. Ten lze vytisknout i kdyz jste platili predplacenou oyster kartou.
Holky a jak je to potom na letišti při příletu? Myslím, abych věděla kolik času si máme dát mezi příletem a jízdenkama na bus. Máme jen příruční zavazadlo, ale nikdy jsme tam nebyli, tak aby jsme měli čas najít kde je ten bus a radši nějakou rezervu
Já si dala na Lutonu asi hodinu a půl rezervu, bus jezdil jednou za hodinu a půlhodina tam vznikla automaticky.
Ale procedura proběhla rychle a mě se podařilo dostat se do Easybusu o hodinu dřív, než jsem měla na jízdence.
Prostě jsem poprosila paní průvodčí, jestli mají volné místo, zda by mne nevzali.
V pohodě řekla, at sipočkám, až se nalodí všichni s aktuální jízdenkou a uvidíme. a Nebyl problém, bus byl poloprázdný.
Z Lutonu jezdi busy do centra každou čtvrthodinu. My jsme si vždycky koupili jízdenky až po příletu a hned jeli prvním spojem.
Mám stejnou zkušenost jako Princezna, taky jsem koupila lístek na Easybus za 2 libry, vzala si hodinu a půl času a za půl hodiny už jsem se ptala řidiče, jestli mě na ten lístek nesvezou dřív - zcela bez problémů ![]()
Z Lutonu teda, z Gatwicku jsem vždycky jela vlakem a to se předem se slevou koupit nedalo, tak jsem kupovala až na místě.
Jinak Luton je o dost menší letiště než Gatwick, takže tam jsem byla hotová vždycky rychleji. Taky záleží, jestli pocestujete jenom s příručním zavazadlem (na týden to jde v pohodě), pak v podstatě člověk opravdu jenom projde a nikde se moc nezdržuje.
Super, děkuji a jen tak ještě, nevím jestli jste některá z Prahy a jestli jo, nemáte zkušenost, kde je tak nejlepší kurz na výměnu peněz? Dívala jsem se, že banky mají ještě nějaký poplatek, tak spíš nějakou směnárnu
Praze se mi dlouhodobě osvědčila směnárna u Staromáku - když jdeš Celetnou, tak těsně před Staromákem po pravé straně, zvenčí mají železný vývěsní štít ve tvaru Prašné brány (nebo jiné věže?). Podobné kurzy mívají opět u Staromáku, tentokrát na rohu Kaprovy - veliká směnárna Exchange. Ale radši mám tu první, x krát jsem zkoumala kurzy všude možně a nakonec vždycky skončila tady, rpotože je měli nejlepší.
Ach jo… vím, že letíme až za měsíc a pár dnů, ale chtěla jsem si udělat nějaký program nebo spíš co, který den zhruba stihnout, ale nějak se k tomu nemůžu dopracovat. Sepsala jsem si (snad) vše co bych chtěla vidět a kam se podívat, ale nějak to nemůžu dát dohromady. Které památky a zajímavosti jsou u sebe blízko, aby jsme to vždy vzali po cestě
Je mi jasné, že někde se zdržíme delší dobu, někde zase míň, tak možná něco nestihnem, ale i tak bych to chtěla mít trochu naplánované ![]()
@lenyhudy píše:
Ach jo… vím, že letíme až za měsíc a pár dnů, ale chtěla jsem si udělat nějaký program nebo spíš co, který den zhruba stihnout, ale nějak se k tomu nemůžu dopracovat. Sepsala jsem si (snad) vše co bych chtěla vidět a kam se podívat, ale nějak to nemůžu dát dohromady. Které památky a zajímavosti jsou u sebe blízko, aby jsme to vždy vzali po cestěJe mi jasné, že někde se zdržíme delší dobu, někde zase míň, tak možná něco nestihnem, ale i tak bych to chtěla mít trochu naplánované
Kup si toho průvodce Londýnem, ten malý s mapkou stojí kolem stovky a tam ty památky máš i zakreslené ![]()
@lenyhudy já si taky půjčila mapu, označila co kde je, co chci vidět a podle toho si tak nějak navrhla dny
mapa je určitě velký pomocník
Příspěvek upraven 02.05.13 v 12:38
Bez mapy das Londyn jako turista jen s hodne velkyma obtizema ![]()