Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak za mne sorry, to neporadím
já se vždycky velmi vydatně nasnídala na hotelu a pak mi stačil jen nějaký sendvič navečer
na večeři jsem byla jednou, v nějaký mexický na Leicester Square s kamrádkou a jejími kolegy, ale cenu si už nepamatuju- 15 liber? asi
jen moje útrata
My jsme si chodili kupovat sendviče do potravin Marks and Spencer, jedny ty toasty vyšly na 2-3 libry, prodávají tam i různé bagety, výběr je tak 3× větší než tady. Na teplé jídlo jsme zašli do KFC, Mekáče, Sushi bistra apod. V těch potravinách si můžete koupit i nápoje, jogurty a další věci ke svačině nebo k večeři, mají tam opravdu výběr.
V Londyne je toho k „levnymu“ jidlu fura
Fajn je treba zajit na trhy, super trh s jidlem je napr. Borough Market (kousek od Liverpool Station) nebo bajecny vyber vsech moznych exotickych jidlech je treba na trzich v Camdenu (tam doporucuju zajit i tak, ale teda radeji mimo vikendy, to je tam hlava na hlave). Klasicke fish and chips, co si pamatuju, tak kolem 7-8 liber, a to i v klasickych obycejnch hospodach, pubech. Jinak vsude mozne mezinarodni kuchyne snad ze vsech koutu sveta, pokud se clovek opravdu spokoji s nejakym tim takeawayem, tak v pohode jidlo na den a osobu do 10 liber, ale muze to byt samozrejme mnohonasobne tolik a muze to byt i min, jak pise Princezna, pokud je v hotelu poctiva full english breakfast, tak hlad pocitite nekdy ve tri-pet odpoledne
Da se samozrejme nakoupit zakladni potraviny typu pecivo a kus syra v supermarketu nebo chytnout za libru dve sendvic, co mu zitra konci trvanlivost, treba v Marks and Spenceru. V takovych tech obyc cinskych restauracich se dala poridit menu pro dva kolem 20 liber a fakt se clovek najedl v prasknuti.
Studene sandwiche se daj sehnat treba i kolem 2 liber v supermarketech, ale treba i boots (drogerie). Menu (sandwich, snack a napoj) treba kolem 3.5 liber (tesco, boots). Horke sandwiche (paniny a podobne) zhruba od 4 liber (kavarny). Polevky si nepamatuju, ale velka polevka je myslim kolem 3 liber v EAT a nebo Prat 'n manger. Mc Donald wrap kolem 2 liber, male burgry ci wrapy kolem 1 libry, ale to je spis snack, nez jidlo. Menu normalniho burgru, hranolek a napoje kolem 4 liber, ty velke akcni brugery menu pres 5,5 liber. Staci-li detske menu, to je zhruba 2 libry. Dobre sandwiche dela SUBWAY, kde je asi 7 druhu sandwiche za 3 libry i s tocenym napojem. Do vybraneho sandwiche si vyberete zeleninu a dressing dle sve chuti. Vzdy je moznost koupit nejake rolky ci neceho v supermarketu. Napoje doporucuju kupovat v supermarketech, pripadne mistnich obchodech, pokud nejsou soucasti menu, jsou stejne jako v cechach ve fastfoodech o dost drazsi. Nejvyhodnejsi je samozrejmne koupit baleni a pak sebou brat treba jen 1 lahev. Ale to uz zachazim do extremu.
All you can eat restaurace me nechytli. Prijdou mi moc nasakle olejem a nedelaj mi dobre. Uz do nich nechodim. Ale cenove mohou byt vyhodne, snite-li toho vagon. Lepsi muze byt najist se v Camden town market, kde v pozdnich odpolednich hodinach davaji ochutnat, takze mate predstavu, jak jidlo chutna a davaji velke slevy, aby jidlo doprodali. Lokalni chicken chips i pod 3 libry a v socasne dobe pizzahut na webu ma v nabidce 5 druhu pizz za 5 liber. Ale myslim, ze je to jen na osobni odber, ne na dovazku.
Jinak ja ziju v turecke oblasti a jidlo sebou se da sehnat kolem 5-6 liber, polevka asi za 3 a nekdy zasiti i 2. Takze kdo nebude bydlet primo v centru, urcite okouknete lokalni restaurace, zda delaji jidlo sebou a za jake ceny, da se sluzne najist za sluznou cenu. Jidlo v restauraci vyjde draz (servis, dane atd.)
Ja nevim jak vy, asi jsem strasne rozezrana, ale ja ten sendvic vzdycky brala jako malou svacinku a hodinu po dojedeni uz jsem zase mela hlad ![]()
Jinak je fakt, ze hodne casto vyjde levneji jidlo zabalene s sebou nez totez snedene na miste, prave kvuli danim.
Napodobne
Ja se vzdycky trepu na tu pitomou premastenou rybu s hranolkama a full english breakfast, pak kdyz jedu domu, tak si rikam, ze zas na hodne dlouhou dobu by to i stacilo
No, ted se tam nepodivam peknych par let, ale tak nejak jsem instinktivne vzepjala sily pred otehotnenim a behem dvou let tam byla petkrat, tak snad to muj abstak trochu ukoji aspon ze vzpominek ![]()
Nejhorší je, že já tam nemám s kým jet
manžela to nebere a máma, i když by tam chtěla, se bojí - letadlem ani náhodou (leda přes silnou medikaci a i tak by to stálo za houby neb by se děsila cesty zpět), vlakem pod mořem ani náhodou a busem (já ani náhodou) po moři ani náhodou
Ja zas nemam za co
Pockej par let, budu vydelavat, dite pohlida tatinek, toho to nebere a jedu s tebou ![]()
I kdyz teda parkrat jsem tam byla i sama a vubec to nebylo marny, ale byly to bud jednodenni navstevy (pri presedani cestou ze severu domu) nebo jsem mela vecer nekde pevne zazemi.
Já už se moc těším, pořád se mi to zdálo tak daleko a už letíme téměř za měsíc… paráda!!! Akorát tedy uvidíme co budu říkat na letadlo, nikdy jsem neletěla, zatím mi to nijak nepřijde, tak jsem zvědavá jaké to bude
Vždycky jsem se chtěla do Londýna podívat
Jinak chci poděkovat za Vaše rady, informace a vůbec
než jsem založila tuhle diskuzi, psala jsem do jiné, ale tam tedy žádná ochota, aby někdo poradil… takže DÍÍÍKY ![]()
@lenyhudy píše:
Já už se moc těším, pořád se mi to zdálo tak daleko a už letíme téměř za měsíc… paráda!!! Akorát tedy uvidíme co budu říkat na letadlo, nikdy jsem neletěla, zatím mi to nijak nepřijde, tak jsem zvědavá jaké to budeVždycky jsem se chtěla do Londýna podívat
Jinak chci poděkovat za Vaše rady, informace a vůbec
než jsem založila tuhle diskuzi, psala jsem do jiné, ale tam tedy žádná ochota, aby někdo poradil… takže DÍÍÍKY
Neboj, do Londýna je to kousek, letí to tam 1h 50 min. a někdy i 1h 30 min. ![]()
Pamatuju si prvni let.. nez jsem se nadala, tak bylo po letu.. Poprve to cloveku hrozne utece, protoze je to neco noveho
Jinak si to v UK uzij..
@lenyhudy Tak to sem taky zvědavá, co ti zkušení Londýňani napíšou.
Já hledám tipy na stránkách mintytrips i jinde, jsou tam odkazy na levnější restaurace, nebo sendvičárny a někde mají i konkrétní dnešní menu s cenama, takže člověk má aspoň o něčem představu, co kde kolik stojí.
Taky plánujeme se živit v pouličních stáncích, nejlevnějších bistrech a semtam supermarket. Jednou to bude asi čína v čínské čtvrti, prý „all you can eat“ restaurace stojí zhruba 6-9 liber. A pak něco vege (třeba ve Food for thought)a taky indického (Indian Ymca, Rasa nebo Masala zone restaurace) a na trhách třeba někde u stánku.