Lupénka - mrška nemoc, jak na ni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1030
12.2.10 12:30

bubli a jak to z konopí působí?je vidět zlepšení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
12.2.10 12:31

jenže v těhle mastech z lékárny prý není to co tam má být- ta účinná látka… nevyznam se v tom… :oops:
a tátovi pomáhaj i ty z lékárny???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
12.2.10 12:32

Jo, konopnou mast z lékárny mám taky, jako aspoň to po ní nepraská, to jo..ale toť vše, no :-? .

S tím kouřením to byl vtip, samo :lol: :wink:

Hele a kde se dají sehnat semínka marihuany?
V drogérce asi ne, že :mrgreen: Já bych do nějakého záhonku i šla (taky vtip :lol: )!!!
Ale to myslím vážně, dá se někde legálně koupit něco takového :nevim: ?

Příspěvek upraven 12.02.10 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
12.2.10 12:33

evi,každopádně to řeknu Danovi,až přijede v neděli domů,si ted říkám,že třeba má nějaké známosti,ale pochybuju-je to takový vzorný kravaťák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
12.2.10 12:36

Evi a nemohla by ses bráchy zeptat, jak tu mast dělal :oops: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
12.2.10 12:39

Jo ještě Theo,
mně se to projevilo až plně teď ve 30 :think: Žádná hormonální změna teď neproběhla, spíš možná „stresy“ s dětma…a čím víc nad tím přemýšlím, tak to fakt sedí, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
12.2.10 12:39

mohla :-D ale ted je někde v lázních nebo co zas kvůli něčemu jinýmu a volat mu kvůli tomu nechci… ale myslim že žádná věda, u babičky jsem to viděla hozený v obyčejný alpě tušim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
12.2.10 12:41

brácha taky až tak v 35, stres…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
12.2.10 12:42
eeevaaa píše:
mohla :-D ale ted je někde v lázních nebo co zas kvůli něčemu jinýmu a volat mu kvůli tomu nechci… ale myslim že žádná věda, u babičky jsem to viděla hozený v obyčejný alpě tušim

Jasně, však to má čas, kdyby sis třeba někdy vzpomněla :wink: Ona mi ta mrcha bohužel neuteče.
Počkej, to se jako rostlinka namočí do Alpy a tím se pak potírá?

Já se omlouvám, že se ptám zřejmě jak trotl, ale já si doma nedělám žádné mastičky a masky a tak, takže fakt nemám tušení… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
12.2.10 12:44

asi se to tam nechá hooodně dlouho vylouhovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
12.2.10 13:04

Holky, taky mám lupénku, chystám se udělat si tu domácí mast z trávy. :wink: Slyšela jsem,že to pomáhá. Navíc se prodává i kosmetika Cannaderm,ale tam je toho konopí docela málo a je to hodně drahý.
Kytky si můžete legálně vypěstovat. Je to tuším 5 rostlin na osobu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
12.2.10 13:16

Pastelko,
tak snad to pomůže!!!!Určitě sem dej vědět během procedúry :wink: I pro ostatní… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.2.10 13:18

AHoj,

tak já mám také lupénku :-( bojuju s ní rok a dva měsíce přesně…, takže od svých 29let, taky jsem si myslela, že něco takovýho mě nepotká…, nejdřív sem z toho byla uplně špatná, ale teď už celkem ok, psychika, psychika a ještě jednou psychika!!!

U mě byl nástup hrozně rychlý, kolena, lokty velká ložiška, po těle akutní lupénka… skoro všude, obličej, stehna, lýtka, ruce, obličej, za ušima, hlava prostě všude ze dne na den :cry:
Ono žádné mastičky od doktorů nijak výrazně nepomáhají, odzkoušeno mraky… Na obličej když je nejdhůř tak jedině kortikoidy.. na tělo moc nezabírají.
Já po třech měsících, co jsem tu potovoru dostala jsem začala chodit na FOTOTERAPIE… zkus si zjistit, jestli to u vás dělají, je to forma solárka, ale má to mudra normálně v ordinaci, to záření je tam jiné…chodila jsem na to dva měsíce 4× týdny a lupenice zmizela uplně + podpůrná léčba, ono je tak nějak jedno čím mažeš, hlavně že mažeš-Indulona a spol., co nejvíc mastné a co vydrží.
Pak po léčbe fototerapií jsme jeli k moři, kde jsem to zaléčila, dva měsíce jsem byla uplně čistá!!!
A na podzim se to začalo vracet, opět mám kolena, lokty, ale objevila jsem kosmetiku Dr. Michaels. Jako nechtěli se mi do toho ty prachy dávat, ale nakonec jsme to koupili a fakt to moc pomáhá!!!

Takže ono je důležité odstranit akutní lupénka, ten výsev drobných ložisek, nechat vylézt, zlikvidovat, nasadit léčbu. Fakt doporučuju toho Michaelse, kůra stojí 1900 kč je to tak na dva měsíce, podle toho, kolik a jak velká ložiska máš.

Prostě jak ti jednou lupénka vyleze na povrch, tak se jí už nikdy uplně nezbavíš.

Jsou na to i diety, ale to já nedám.

Už jsi s tím byla na kožním? Co ti dali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.2.10 13:20

Jinak já jsem tu loni stejně zoufale taky založila diskuzi na tohle téma…

A něco pro odlehčení:
taky jsem si sehnala travku, že si uvařím mast… na nettu jsem našla recept, sádlo+mařena vařit pomali v hrnci a pak přecedit, uležet a další postup…
A OUHA, já na ten hrnec dala pokličku, dala jsem to vařit a za chvíli hrnec hořel…, zvedla jsem blbec pokličku a vyhořela nám komplet celá kuchyně!!!
Takže já už nikdy mast vařit nebudu a ani nemůžu, mužskej by mě už asi zabil :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
12.2.10 13:33

Luci,
díky Ti za reakci!
U dr. jsem byla z kraje prosince (že nemám lokty v pořádku jsem si všimla už cca 5 let zpátky, ale namazala jsem a jen to bylo trochu červené, takže jsem to neřešila)..no a dr. mi doporučila taky fototerapii - ale bohužel, mám synka a nemám hlídání, takže je to prozatím nereálné, musela bych chodit denně (má to v ordinaci, jak říkáš :wink: ) a to mi ho fakt nikdo hlídat nebude, ikdyž je to na chvíli :-?
On by stejně s nikým nezůstal ani na těch pár minut a se mnou nemůže.Je to tak, že?Nesmí tam, že?
A denně tam otravovat sestřičku, to by asi nešlo.No to je fuk.
Dr. mi napsala BELOSALIC, ale kortikoidama se nemůžu mazat stále, řekla bych, že to moc nepomohlo..tedy téměř vůbec.Promazavám teď tou KONOPELÍ!

Dr.Michaels prý dobrý je, četla jsem na něj spoustu dobrých ohlasů…jen ty prachy.Chlap je nekompromisně pro, abysme ji koupili, ale já se furt zdráhám.Asi to znáš :think: Ale když slyším další dobrou zkušenost, asi do toho půjdu.

Ovšem s kuchyní jsi mě dostala :mrgreen: :pankac:

A teď momentálně jsi v jakém stádiu?Máš to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek