Lupénka - mrška nemoc, jak na ni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9265
12.2.10 13:37

Od nového roku je nový zákon ohledně marihuany. Může se legálně pěstovat doma!!! Samozřejmě je to jen nějaký omezný množství (nevím přesně kolik), ale opravdu už to není trestné.

Přeju vám všem, ať se lupénky co nejrychleji zbavíte (teda aspoň těch nejhorších projevů) :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.2.10 13:52

Petis, ty hele, já to nevidím tak černě…jako ta fototerapie…chodí se max 4× týdně a to tak, že po, ut (středa ne) čt, pá. V kabině jsi ze začátku 20 sekund, za ty dva měsíce jsem se dostala na max.5minut. Je to opravdu chvilička!!! A už po prvním týdnu ta svině (pardon :lol: ) začala mizet, fakt že jo! Jako taky sem tam párkrát malýho měla sebou, v té době měl 17 měsíců, je to taky mamánek. Normoš sem se svlíkla, to byl pořád se mnou, pak sem ho šupla sestře do náruče, zalezla sem si do kabiny a poprvé řval, ale je to fakt pár sekund, pak už byl v poho, sestra ho vzala k počítači, půjčila mu klíče atd… Oni to neberou jako otravování, je to opravdu pár sekund a jestli to máš v místě, tak neváhej ani chvilku, hradí to pojišťovna a je to to nejlepší, co pro začátek můžeš udělat!! Mudra mi řekla, že po absolvování fotot. se mi to už nikdy nemusí rozjet, že jako ty velká ložiška jako kolena a lokty asi zůstanou, ale to se dá dolatit tím Michaelem!

Další efekt fototerapie je, že jsi krásně opálená, když jsou všichni ještě bledí :palec:
Určitě by ses tam se sestřičkou na tom krátkém hlídání domluvila…, však ony sou taky mámy a znaj to. Nakonec jsem jim tam koupila obr bombošku :kytka:

Ještě ti poradím, kup si sůl z mrtvého moře, koupíš v každé solné jeskyni nebo objednáš na nettu, než bys do té kabiny vlezla, tak se nastříkáš roztokem s tou solí, má to pak větší efekt. I v létě nebo už na jaře, co nejvíc vystrkuj nohy ruce na slunko, stříkej tou slanou vodou, já si na to koupila butelku s rozprašovačem a tahala to sebou přes léto furt.
Kup si kyselinu listovou mega balení a každej den to val, je to dobrý na obnovu kůže! Hodně moc pij, zkus se vyhýbat citrusům a kyselým jídlům+nápojům.

Fakt jsem toho naštudovala a načetla mraky. Ze všeh si vezmeš něco, nejlepší je stejně jako v životě zlatá střední cesta a v mozku přepnout na off, nepřemýšlet o tom tolik, jako já ti řeknu, že na to vyloženě se** , netrápím se tím a zabírá to :-)
Já vyzkoušela od homeopatik, prisznicových zábalů, kortikoidů, různých mastí všechno, věř mi.

Dr.Michaels, jo fakt se mi do toho ty prachy dávat nechtěly, ale jak říkám, už jedu druhé balení, nic mi z výše napsaného nepomohlo tolik jako tohle. Jsem si na fórum, kde je hafo lupénkářů a tak sem vyzkoušela hodně věcí.
Poslechni chlapa a objednej si to. Mě můj chlap v tomhle taky moc pomáhá, podporuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
12.2.10 14:01

Naštěstí já nemám, ale znám pár takových. Na kožní projevy pomáhá slunce, voda, sůl, krátce Mrtvé moře. Nebo alespoň bahno z něj (lze koupit i u nás, nejznámější kosmetická značka AHAVA). Nebo aspoň pobyt u jakéhokoli moře.
Já byla V Izraeli pár měsíců, u MM tak 5× (půldenní pobyty v lázních nebo na pláži), jinak každý víkend u Rudého nebo u Středozemního a na mé kůži to bylo sakra poznat, zahojily se stoleté jizvy, drobné pupínky a poranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
12.2.10 14:16

Luci,
jsi zlatá :hug: Přesně tohle jsem potřebovala slyšet!
Mám vypsané Tvé rady, odpoledne naběhnu do lékárny a koupím tu kyselinu listovou (já to nikdy nebrala, ani jiné vitamíny)..
Když jsem Tě četla, tak jsem jedla zrovna kyselou okurku :lol: Tak to byla asi jedna z posledních, chjo.
Ještě mám dotaz :oops: .Můžu se sprchovat normálníma sprcháčema?
Děkuju za Tvůj čas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
12.2.10 14:17

ještě me napadla jedna věc kromě tý mariany… ale to nevim jak je to v souvislosti s lupénkou - ale všechny fuj řezné rány nebo popáleniny- MED… :pankac: obyč ale pravej českej med napatlat vrstvu nechat jen tak na vzduchu je lepsí nebo i zabalit at se někam nenalepíte :-D a neni nic poznat- př. rozřízlej prst i s nehtem od cirkule = pidimini jizvička… treba by i na tu lupénku fungoval :nevim: ale vyzkoušet se může ne :nevim: . tak good luck :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
12.2.10 14:19

A vlastně mám ještě jeden dotaz (kdyby šel někdo kolem a četl tuhle diskuzi :wink: )…myslíte, že nevadí saunování?

Evi,
právě do sauny si med brávám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
12.2.10 14:26

saunování :think: nemam tucha ale já třeba strašně trpim na akné, ted v tehu jsem osypaná uplne celá a nepomáhá nic :cry: ale jakmile jdu na solárko tak je všechno pryč… :think: . tak se těšim až těhu nebudu a zase se tam naložim do sluníčka :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.2.10 14:26

Pet, když už půjdeš do té lékárny, tak si tam kup nějaké neparfémované mýdlo, ne sprcháč.. Ono ty sprcháče bys vůbec používat neměla.Bud obyč.mýdlo, ale aby moc nevysušovalo nebo mýdlo z výtažků z mrtvého moře. A když si koupíš tu sadu Michaels, tak tam je právě sprchový gel+mast+olej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.2.10 14:27

saunování by na kožní projevy mělo působit spíš kladně, to holt musíš zkusit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
12.2.10 14:33

Díky Luci,
já právě do sauny chodím už 16 let, takže nějak nevidím ani zlepšení, ani zhoršení, no..jen jsem si říkala, jestli by to tomu ublížit nemohlo..no kdyžtak se poptám v lékárně nebo u dr. Ale že škodí slyšet nechci :lol: :lol:

Evi,
pravda, na solárku jsem byla jednou :wink: To až to všechno řeknu doma drahoušovi, tak nás ta lupenice přijde pěkně draho :lol: No co už..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
12.2.10 14:56

Pet, pozor klasické solarko ne e, to nemá ten efekt jako fototerapie… na lupénku je potřeba B UV záření a to je právě ta fototerapie A+B vhodně nakombinované a vysoký ochranný filtr, což solaria nemají… ALe určitě solárka všeobecně pomáhají k zlepšení stavu pleti, jako je akné, pigmentové skvrny, ale pozor na to, nepřehánět solária, víte proč. Ta fototerapie je opravdu trošku o něčem jiném.

A ještě jsem ti chtěla říct, jestli trpíš na opakované rýmy, angíny? Neprodělala jsi zánět dutin v nedávné době atd? Jde o to, že nejspíš lupénku spustí neléčený zánět, na který se ovšem ne vždy příjde, kde v těle je…
Já byla i na ORL vyšetření, výtěrech a na revmatologii na odběrech a tam vše dobrý.

MInulý měsíc mi v Brně vytrhli zub moudrosti, který mě zlobil, neměl kam růst a pod ním se mi dělal zánět asi hodně dlouho…, na sále mi zub vytrhli a mudra mi řekla, že se mi ta lupénka taky třeba zklidní, protože to zánětlivé ložiško mohlo náhodou to, které mi tu lupču spustilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13211
12.2.10 15:09

Luci,
netrpím, právě bývám nemocná minimálně…léta jsem nebyla, teď po malém sem tam.
A ne, solárko mě neláká.No hlavně na něj není čas :wink:
Tak snad se Ti to vytrhnutím moudráku zklidní :!:
Kéž by tak člověk našel ten největší vyvolávač…v mém případě opravdu podežřívám stres… :think: Nebo spíše rozčilování a řešení žabomyších válek našich zlatíček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
12.2.10 15:31

LUCI-máš super rady,moc díky.
On totiž manžel na to celkem kašle,o fototerapii beztak taky nic neví,to jen já furt řeším,co s tím :roll: nejblbější je to na hlavě,nejde to pořádně namazat,to by musel být holohlavý :-? tak pořád hledám,co mu pomůže,jsem zvědavá,až mu dám přečíst tuto diskuzi,zda bude OCHOTEN něco dělat :zed:
a za ty prachy to stojí,vždyt jsou to jen peníze,papírky,zdraví je přednější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
12.2.10 15:36

Tatovi konopi pomaha, resp. ma toho min nez mival, byli doby kdy to mel rozlezle az po zadech, ted se drzi jen kolena a lokty a tim jak se pravidelne maze tak se to tolik nevysusuje. Ale verim ze na kazdeho to pusobi jinak.
Ja mam neco jako zacinajici lupenku ve vlasech, belosalic vodicka nepomohla, jedine co trochu zabira je elocom ale ten se mu uzivat vyjimecne jinak si na to telo zvykne a prestane pusobit. Koupila jsem si konopny sampon tak uvidim. Pevne doufam, ze se to nebude rozlizat dal. Uz jsem po nasich zdedila co jsem mohla :-(
Co vim tak mast z marihuany pomaha hodne, zname lupenka skoro zmizela. Ja pocitam s tim, ze kdyby se mi lupenka rozbehla tak si par kytek na zahrade vysadim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.2.10 19:11

Bratránkovi pomohla 14denní dovolená u Mrtvého moře a každodenní koupel a zábaly, ale to je sakra drahý špáááás… Mám pocit, že si na to dokonce tenkrát i nějaké peníze půjčil. Jinak kosmetiku a léčebné přípravky ze solí z Mrtvého moře tu u nás kdysi prodávala jedna firma, kterou se po té jejich ostudě bojím i veřejně pojmenovat… :cert: (Pro znalé: ano, ten název měl pět písmen…!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek