Lvíčátka 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5273
31.1.13 08:49

@leniska009 ty jo já tedy musím říct že od začátku těhu se tak nějak nenervuji. Až sama sebe překvapuji s jakým klidem jdu vždy na kontrolu :palec: Prostě asi tak nějak podvědomě cítím že je vše v pořádku :pankac:
No já už myslela že mě nevolnosti ustoupili, ale ted dva dny za sebou jsem v sobě po ránu neudržela snídani :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
31.1.13 08:58

@Miššíí To ti závidim, já teda jo. já si taky furt říkám neblázni, vše je v pořádku. Tak snad je, už jsme v 15tt, příští čt jdu na odběry tak se zeptám jestli by mě pro muj klid dr neuklidnila. Já sem teda nezvracela ješte ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
31.1.13 16:00

@Miššíí gratuluji!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
31.1.13 16:22

@Miššíí Gratuluju, super fotečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5273
31.1.13 18:04

Holky děkuji :hug: dnes jsen ještě byla v poradně a tak mi zase dělala UTZ :mrgreen: tak jsme byla ráda dostali jsme další fotku :pankac: ale dnes se moc fotit nechtělo :lol: pořád si strkalo ruce před obličej a nebo si cucalo ručku ani když doktorka do něj žduchala tak nic až se pak otočilo zády :mrgreen: a vystrčilo prdku :mrgreen: námtím zdělilo co mu mužem asi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
1.2.13 16:48

Tak hlásím, že už jsem taky po screeningu! Všechny výsledky OK, negativní DS 1/1350.
Mimčo při ultrazvuku pěkně skákalo, ale ne a ne se otočit z profilu, takže mám obrázky zepředu. První foto je vnější, druhé vnitřní ultrazvuk. Doktor dělal oba a vnitřní byl zatím ještě mnohem lépe vidět.
Pohlaví prý v tomhle týdnu vypadá stejně. Na druhém obrázku to vypadá, že je tam velký pindík :lol:, ale může to být cokoliv, třeba část pup. šňůry.

Jinak holky, chodíte normálně k doktorovi a i do poradny v porodnici, nebo nějaké speciální? Moc v tom nemám přehled :oops:, tak abych něco nezanedbala, já chodím jen k mému doktorovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5273
1.2.13 18:49

@Sugii no tak super gratulace :kytka: :pankac:

Já taky chodím jen ke své doktorce a ta tomu říká poradna :palec: do porodnice tě pošle až na konci těhotenství a pak budeš docházet tam, ale v kolikátém týdnu to netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
1.2.13 22:39

Holky, docházka do porodnice je individuální. Moje kámoška se objevila v porodnici až v den porodu.-) Ale nejpozději vás pošlou v den termínu porodu, to si vás pak převezme porodnice na 100%. Předtím to záleží na tom, zda má doktor v ordinaci potřebné vybavení a jak jste na tom vy po zdravotní stránce. Takže třeba moje si nechává až do porodu, pokud je vše OK, v ordinaci má ultrazvuk i monitorna poslech srdíčka. Kdo ho nemá, tak odesílá do porodky. Nebo když je podezření na cukrovku či preemkpampsii, nebo jak se to píše. Někdo chodí do rizikové poradny i dříve, když je něco v nepořádku. A někteří dr. nemají vybavení tak posílají taky brzy. Fakt je to individuální.

Každopádně je nejlepší chodit co nejdéle ke své dr. V porodnici může být dlouhá čekací doba. Protože přdnost mají rodičky a akutní případy. Vy až bude klid. A o prázdninách taky dovolené v tom hrají roli. Takže já někdy čekala půl hoďky, jindy i dvě hodiny. Fakt je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1962
2.2.13 16:03

@Sugii gratuluji, máš krásné fotečky!!! :palec:  :potlesk:

Já taky chodím jen ke své doktorce, já při prvním těhu jsem tam chodila až do 36tt pak mě poslala do porodnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
5.2.13 08:40

Holky tak já jdu dnes opět k doktorovi kde jsem byla na prvotrimestrálním screeningu, protože můj doktor nemá tak dobrý monitor, aby mi udělal hezkou fotku na které by bylo něco vidět a nás mrzelo, že jsme si prvně o žádnou neřekli. Tak jsem se k němu objednala jen na fotku, nebyl problém tak dneska jdeme :D

Jinak chodím k doktorovi, který má ordinaci v nemocnici, kde budu rodit. A chodím k němu jednou za měsíc a sestřička říká, že už chodím do poradny. No a pokud přijdou nové rodičky, tak se tam zaregistrují a od 36. týdne tam dochází na monitor a pak k němu do poradny. Ke svému doktorovi už pak asi nechodí, protože se tam později chodí každých 14 dní a pak každý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
7.2.13 08:26

Tak jsem dneska právě 12+0 a ráno jsem byla na krvi na takové ty nemoci a krevní skupinu apod. A přité příležitosti udělala prevenci. Takže vše OK. A tím, že jdu v úterý na ultrazvuk, tak jsme se domluvili, že mě nebude luxovat ultrazvukem. Jsem ráda, protože nikde není řečený, že to mimču nevadí, nebo vadí. Takže jen v rychlosti ve stoji zkoukla srdíčko a ukázala mimčo. Krásně tam poskakoval prcek jeden. Už nevypadá jak ještěrka. Krásně byly vidět ručičky a nožičky. A celý nadskakoval. A seděl si tam jak paša. :-) Foto nemám, ale budu mít příští týden. Moje dr. má stejně jen obyč. ultrazvuk.
Takže další kontrolu mám až 7.3. Což je prý normání. A to m zároveň vezme krv na tripltesty. JEn mě překvapilo, že nemusím na lačno :-) A tak jsme se domluvili až na odpoledne, aby mi měl kdo hlídat malou. 17+0. Až teDˇmě t trošku zarazilo, přijde mi, že je to nějak pozdě. Nedělaj se tripltesty v 15.tt????

Se na to ještě budu muset zeptat. Ale koukám, že u Michali jsem byla 16+0. Tak je tam asi taky rozpětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5273
7.2.13 08:42

@Kote5 no tak super že je vše v pořádku :kytka: :pankac: Já teď jdu taky až 28.2 vlastně po měsící :( ale doktorka říkala že když je vše v pořádku tak není duvod chodit častěji ;) No já už na ty druhý testy na ty tripl testy nejdu. Doktorka říkala že není potřeba když ten screening v prvním trimestru dopadl dobře :palec: že pak pujdu na nějaký zase velký UTZ ve 20tt. Tak nevím.
Holky jak to máte vy ostatní jdete na ty tripl tesry?

Jinak já se jdu dnes podívat do porodnice a nahlásit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
7.2.13 11:05

Holky tak já na tom triplu byla dnes a výsledky budou příští týden, kdy jdu na kontrolu. Taky jsem nad tim hodně přemýšlela a pokud vyjdou pozitivně rozhodně se tim nebudu nervovat jelikož znám 10 holek co jim vyšel pozitivní a mají zdravý děti. Ono se to o tom triplu říká. Mě dnes vzala snad 2dl krve každá zkumavka na něco jinýho, jako hiv atd, tak to neřeším snad to bude ok :)Já chodím na KO po 3týdnech, uvidíme jak to bude po další KO 14.2.Já dnes jsem 15+3 takže ty testy mají asi nějaký rozhraní podle mě od 15tt-17tt.
@Kote5 gratuluju, že je vše v pořádku taky se moc těším až prcka uvidim snad bude taky v pořádku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
7.2.13 13:47

No já na ty tripltesty půjdu. V prvním těhu odhalili docela velký problém a jiná dřívější vyšetření to neodhalili. Až amniocentéza a ultrazvuk ukázal problém. Ale toje fakt individuální. On tak brzo totiž rozštěp nemusí být vidět a to byl náš problém. Měli jsme rozštěp močové trubice u kluka a až amnio ukázalo, že je to kluk, do té doby si všichnimysleli, že je to holka. Ale já měla ty výsledky z triplů fakt šílené. Všichni s epodivovali, co se děje. A pak se to našlo. Když je malá odchylka, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
7.2.13 14:39

@Kote5 Tak to mě mrzí, :( takže jsi šla na potrat?
Kvůli roštěpu je to jasný. Uvidime budu doufat, že to bude ok. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital