Poradna duly
Jana Čurdová
@leniska009 ty jo já tedy musím říct že od začátku těhu se tak nějak nenervuji. Až sama sebe překvapuji s jakým klidem jdu vždy na kontrolu
Prostě asi tak nějak podvědomě cítím že je vše v pořádku ![]()
No já už myslela že mě nevolnosti ustoupili, ale ted dva dny za sebou jsem v sobě po ránu neudržela snídani ![]()
@Miššíí To ti závidim, já teda jo. já si taky furt říkám neblázni, vše je v pořádku. Tak snad je, už jsme v 15tt, příští čt jdu na odběry tak se zeptám jestli by mě pro muj klid dr neuklidnila. Já sem teda nezvracela ješte ani jednou.
Holky děkuji
dnes jsen ještě byla v poradně a tak mi zase dělala UTZ
tak jsme byla ráda dostali jsme další fotku
ale dnes se moc fotit nechtělo
pořád si strkalo ruce před obličej a nebo si cucalo ručku ani když doktorka do něj žduchala tak nic až se pak otočilo zády
a vystrčilo prdku
námtím zdělilo co mu mužem asi ![]()
Tak hlásím, že už jsem taky po screeningu! Všechny výsledky OK, negativní DS 1/1350.
Mimčo při ultrazvuku pěkně skákalo, ale ne a ne se otočit z profilu, takže mám obrázky zepředu. První foto je vnější, druhé vnitřní ultrazvuk. Doktor dělal oba a vnitřní byl zatím ještě mnohem lépe vidět.
Pohlaví prý v tomhle týdnu vypadá stejně. Na druhém obrázku to vypadá, že je tam velký pindík
, ale může to být cokoliv, třeba část pup. šňůry.
Jinak holky, chodíte normálně k doktorovi a i do poradny v porodnici, nebo nějaké speciální? Moc v tom nemám přehled
, tak abych něco nezanedbala, já chodím jen k mému doktorovi…
@Sugii no tak super gratulace
![]()
Já taky chodím jen ke své doktorce a ta tomu říká poradna
do porodnice tě pošle až na konci těhotenství a pak budeš docházet tam, ale v kolikátém týdnu to netuším ![]()
Holky, docházka do porodnice je individuální. Moje kámoška se objevila v porodnici až v den porodu.-) Ale nejpozději vás pošlou v den termínu porodu, to si vás pak převezme porodnice na 100%. Předtím to záleží na tom, zda má doktor v ordinaci potřebné vybavení a jak jste na tom vy po zdravotní stránce. Takže třeba moje si nechává až do porodu, pokud je vše OK, v ordinaci má ultrazvuk i monitorna poslech srdíčka. Kdo ho nemá, tak odesílá do porodky. Nebo když je podezření na cukrovku či preemkpampsii, nebo jak se to píše. Někdo chodí do rizikové poradny i dříve, když je něco v nepořádku. A někteří dr. nemají vybavení tak posílají taky brzy. Fakt je to individuální.
Každopádně je nejlepší chodit co nejdéle ke své dr. V porodnici může být dlouhá čekací doba. Protože přdnost mají rodičky a akutní případy. Vy až bude klid. A o prázdninách taky dovolené v tom hrají roli. Takže já někdy čekala půl hoďky, jindy i dvě hodiny. Fakt je to individuální.
@Sugii gratuluji, máš krásné fotečky!!!
![]()
Já taky chodím jen ke své doktorce, já při prvním těhu jsem tam chodila až do 36tt pak mě poslala do porodnice
Holky tak já jdu dnes opět k doktorovi kde jsem byla na prvotrimestrálním screeningu, protože můj doktor nemá tak dobrý monitor, aby mi udělal hezkou fotku na které by bylo něco vidět a nás mrzelo, že jsme si prvně o žádnou neřekli. Tak jsem se k němu objednala jen na fotku, nebyl problém tak dneska jdeme ![]()
Jinak chodím k doktorovi, který má ordinaci v nemocnici, kde budu rodit. A chodím k němu jednou za měsíc a sestřička říká, že už chodím do poradny. No a pokud přijdou nové rodičky, tak se tam zaregistrují a od 36. týdne tam dochází na monitor a pak k němu do poradny. Ke svému doktorovi už pak asi nechodí, protože se tam později chodí každých 14 dní a pak každý týden.
Tak jsem dneska právě 12+0 a ráno jsem byla na krvi na takové ty nemoci a krevní skupinu apod. A přité příležitosti udělala prevenci. Takže vše OK. A tím, že jdu v úterý na ultrazvuk, tak jsme se domluvili, že mě nebude luxovat ultrazvukem. Jsem ráda, protože nikde není řečený, že to mimču nevadí, nebo vadí. Takže jen v rychlosti ve stoji zkoukla srdíčko a ukázala mimčo. Krásně tam poskakoval prcek jeden. Už nevypadá jak ještěrka. Krásně byly vidět ručičky a nožičky. A celý nadskakoval. A seděl si tam jak paša.
Foto nemám, ale budu mít příští týden. Moje dr. má stejně jen obyč. ultrazvuk.
Takže další kontrolu mám až 7.3. Což je prý normání. A to m zároveň vezme krv na tripltesty. JEn mě překvapilo, že nemusím na lačno
A tak jsme se domluvili až na odpoledne, aby mi měl kdo hlídat malou. 17+0. Až teDˇmě t trošku zarazilo, přijde mi, že je to nějak pozdě. Nedělaj se tripltesty v 15.tt????
Se na to ještě budu muset zeptat. Ale koukám, že u Michali jsem byla 16+0. Tak je tam asi taky rozpětí.
@Kote5 no tak super že je vše v pořádku
Já teď jdu taky až 28.2 vlastně po měsící
ale doktorka říkala že když je vše v pořádku tak není duvod chodit častěji
No já už na ty druhý testy na ty tripl testy nejdu. Doktorka říkala že není potřeba když ten screening v prvním trimestru dopadl dobře
že pak pujdu na nějaký zase velký UTZ ve 20tt. Tak nevím.
Holky jak to máte vy ostatní jdete na ty tripl tesry?
Jinak já se jdu dnes podívat do porodnice a nahlásit ![]()
Holky tak já na tom triplu byla dnes a výsledky budou příští týden, kdy jdu na kontrolu. Taky jsem nad tim hodně přemýšlela a pokud vyjdou pozitivně rozhodně se tim nebudu nervovat jelikož znám 10 holek co jim vyšel pozitivní a mají zdravý děti. Ono se to o tom triplu říká. Mě dnes vzala snad 2dl krve každá zkumavka na něco jinýho, jako hiv atd, tak to neřeším snad to bude ok
Já chodím na KO po 3týdnech, uvidíme jak to bude po další KO 14.2.Já dnes jsem 15+3 takže ty testy mají asi nějaký rozhraní podle mě od 15tt-17tt.
@Kote5 gratuluju, že je vše v pořádku taky se moc těším až prcka uvidim snad bude taky v pořádku:)
No já na ty tripltesty půjdu. V prvním těhu odhalili docela velký problém a jiná dřívější vyšetření to neodhalili. Až amniocentéza a ultrazvuk ukázal problém. Ale toje fakt individuální. On tak brzo totiž rozštěp nemusí být vidět a to byl náš problém. Měli jsme rozštěp močové trubice u kluka a až amnio ukázalo, že je to kluk, do té doby si všichnimysleli, že je to holka. Ale já měla ty výsledky z triplů fakt šílené. Všichni s epodivovali, co se děje. A pak se to našlo. Když je malá odchylka, tak bych to neřešila.
@Kote5 Tak to mě mrzí,
takže jsi šla na potrat?
Kvůli roštěpu je to jasný. Uvidime budu doufat, že to bude ok.
![]()