Poradna duly
Jana Čurdová
Anett13, t vyšetření mezi 12.tt až 14.tt je placené a vezmou ti krev a hodí to do počítače a budou ti dělat ultrazvuk, kde se zjišťují odchylky. Např se dělá šíjové projasnění a měří se jestli je základ nosní kůstky. A tím s eodhalují některé genetické vady. A s toukrví ti stanoví, jaké máš riziko k dané genetické vadě. Ale pozor, hraje tam velkou roli taky věk. Cˇím jsi starší, tím je ta pravděpodobnost vady větší. Pokud se tam něco najde, tak se to pak řeší dál. Např. odběry klků, plodovky, další ultrazvuk apod. A taky se v této době dá zjistit pohlaví. Ale to zase záleží na zručnosti doktora, na natočení mimča apod.
Já jdu u nás v Brně do Prenatalu. A oni mají na stránkách o tomto vyšetření toto: http://www.prenatal.cz/index.php?…
Pohledala bych si stránky daného pracoviště, kam jdeš a tam budeš mí napsáno více.
Jinak v této době se dělá i vyšetření moči a krve v laboratoři na některé choroby, např. toxoplazmoza, AIDS, syfilis apod. A taky na krevní skupinu a RH faktor. Něktří doktoři to dělají zarás s tím screeningem, někteří zvlášť. Moje dr. ten screening nedělá, to jdu jinam a tak mi bere krev zvláš´t.
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Čekáme naše první mimčo s termínem 8.8, takže lvíček (mám pocit že to bude ale spíš lvice
).
Je mi 22 a bydlíme v Praze. Minulý týden jsem byla na kontrole a odběrech krve, příští týden jdu na screening. Moc se těším až uvidím prcka jak se tam mele.
Ten ultrazvuk při screeningu se dělá vnitřním, nebo už vnějším přes břicho? Manžel snad konečně bude mít volno a poprvé půjde se mnou, tak abych věděla na co ho mám připravit
.
Chodí partneři s vámi na kontroly běžně nebo zřídka? ![]()
@Sugii ahojky vítej
já myslím že se dělá přes břicho, ale ještě jsem taky nebyla teprve jdu příští týden a přítele beru sebou
už se oba moc těšíme.
@Sugii jinak máme stejný termín
tedy podle MS jsem zvědavá jestli mi to posunou nebo nějak změní podle UTZ
prý se to mění tak jsem zvědavá
@Sugii Ahoj
Mě je 24 a bydlím kousek od Prahy ![]()
Přítel jde poprvé semnou taky na screening, zatím na běžné kontrole semnou nebyl, takže uvidí prcka poprvé. Jak to bude dál na dalších kontrolách nevím, prý semnou může jít, ale nikdy jsem tam tatínky moc neviděla. Vlastně skoro vůbec.
@Sugii jo a taky jsem z Prahy
sice teď žijem v Maďarsku, ale do Prahy jezdím často a rodit budu taky v Praze
Už víš v jaké porodnici budeš rodit?
@SimčaAgi a rodit budeš v Praze? A už jsi přemýšlela o nějaké porodnici?
Pro holky z Prahy - Přemýšlím mezi Podolím a Motolem. Asi spíše Podolí, sice je tam dlouhé ranní čekání na registraci v 14+0tt, ale snad to za to stojí.
Jinak na úplně první kontrole mimčo vypadalo o týden a půl mladší než dle PM, na další už jen o týden a na poslední jen 3dny. Pěkně to dohnalo
co říkal doktor, tak těch 14+0 pro registraci mám brát podle UZ. Uvidím ještě podle screeningu, kde se to měří přesněji. Doufám že mi zůstane 8.8 ( manžel má narozeniny 7.7 a svatba byla 6.6, dobře by se to pamatovalo
), ale prý se minimum dětí rodí přesně na termín, tak je to asi fuk.
V tom 12.tt se dělá už ultrazvuk vrchem. Jen když je problém dobře vidět, může dr. udělat i spodem. Ale dělá se vrchem, teda aspoň tady v Brně. A partnera klidně vem sebou, je to krásný zážitek. I doktoři se chovají lépe, když jste na ně dva ![]()
Sugii, já mělqa v minulém těhu jen jeden termín porodu a to 30.3. Dělala jsem si srandu, že by bylo fajn, kdyby se dcerka o dva dny zdržela a byla 1.4. na apríla. Že by bylo fajn rozesílat smsky
A nakonec se narodila toho 30.3. Bylo veselo, měli jsme auto v servisu
Tak vezla tchýně a nebylo to takové překvápko. ![]()
Ahoj holky tak dneska kontrola v pořádku, malej se tam mrskal je nacpanej uplně dole pritom tam má dost místa
Za 2 týdny jdu na odběry na ty triply a pak za týden na kontrolu, už si to těhu snad začnu užívat, to nejhorší máme za sebou dnes 13+3. Tak sem si udělala radost a koupila něco na sebe:) Zatím se mějte a dejte taky vědet
Jinak mě na screeningu dělali UTZ přes bříško a přítel byl se mnou a byl nadšenej taky ho viděl poprvé a stojí to za to. Takže své drahé polovičky určo vezměte sebou ![]()
@leniska009 Gratulace k úspěšné kontrole! ![]()
Takže screening je přes břícho, tak to je super. Měla jsem trochu smíšené pocity jak by se manžel tvářil na vnitřní utz ![]()
@Sugii jojo můj se mě taky furt ptal jestli to je přes břicho, že by se asi při vnitrním špatně cítil.
Děkuji za gratulace dfm, že ted už to dotáhneme všechny až do konce ![]()
@leniska009 no tak super gratulace ke kontrole
Chtěla jsem se zeptat řekli vám na tom screeningu co to bude?