Lže a krade v 9 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
3.12.15 17:11
@Anonymní píše:
@EmmaAnna u nás se nic nezměnilo jedeme pořád na stejné „vlně“ - samozřejmě se musela omluvit sousedce za učitelkou jdeme ráno

a čekáš, že se malá změní jo? děláš furt vše stejně, a ona se má změnit? cítíš ten nesmysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
3.12.15 17:17
@Anonymní píše:
Krást a lhát se nemá. V devíti letech už dítě ví že se to nesmí. Jsem toho názoru že výprask nemá už ve výchově místo a je dost zastaralý - S výjímkou některých případů - a opakovaná krádež a lhaní, navíc cenné věci - taková výjímka je. Dcera musí pochopit že za tohle příjde citelný a odstrašující trest. Pak se ukáže jasně pravda - kradla protože si to chtěla zkusit - testuje hranice co kam jde - ok-tak v tom případě pochopí že takhle ne - a už to nezkusí, nebo bude krást dál a v tom případě to může být i kleptomanie a pak je na řadě psycholog… Podle mě ale poté co dostane našupáno už krást nebude. A po pár lepancích rukou na zadek se ještě nikomu nic nestalo.

proč anonymně? co píšeš soukromého nebo intimního? nebo se stydíš za to, co radíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
3.12.15 17:27
@Anonymní píše:
Moc vám děkuji za vaše příspěvky ano podpořím dceru v jejich krádežích pochválím jí obejmu a řeknu že je to v pořádku okrádat lidi kolem sebe že pokud bude krást tak se jí vlastně nic nestane že je to naprosto normální a tajně budu doufat že až jí přestanou bavit drobné krádeže budu mít na dobrého právníka který jí s toho vyseká

je vidět, že toho o adhd ještě moc nevíš…
krádeže jsou u adhd jedním z možných projevů - dítě jedná impulzívně - ač rozumem ví a vysvětlí, že krást se nemá a proč, v tu chvíli, v ten okamžik je to pnutí a impulzivnost prostě silnější než rozum…
situace s jablkem - samozřejmě vrátit, nebo nahradit ptát se, proč jablíčko vzala? (měla hlad, chuť? líbilo se jí?) a najít společně řešení jak by se to příště dalo udělat lépe - poprosit o něj sousedku (např) a hlavně tu situaci s dítětem cvičit! než si zafixuje vhodné jednání -ale chápu, že řvát vyhrožovat a hroutit se je snadnější postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.15 17:27

Tak tenhle příspěvek jsem nevkládala já - ten kdo ho psal asi tušil že at se tady napíše cokoliv tak to bude důvod k ukamenování protože s těch příspěvků takový pocit mám - jak je tak čtu tak žádná z vás by na dítě nezakřičela žádná by mu nic neřekla a naopak by učitelce vynadala co si to dovoluje ale zatím jsem tady nepřečetla radu že by se s tím někdo setkal a řešil to já čekala rady od matek které tohle řeší nebo řešili a jak to dopadlo nee aby mě tady někdo odsuzoval a navíc ted za mnou byla starší dcera a říkala že jí dnes učitelka od malé říkala že to nebyla první věc která se jí ve třídě ztratila ale že to zatím neřešila ale od ted se na to zaměří a pochybuji že pokud se incident zopakuje tak to učitelka přehlídne ona má i právo tohle nahlásit na ospod

• Citovat
  • Upravit
49159
3.12.15 17:28
@Anonymní píše:
Tak tenhle příspěvek jsem nevkládala já - ten kdo ho psal asi tušil že at se tady napíše cokoliv tak to bude důvod k ukamenování protože s těch příspěvků takový pocit mám - jak je tak čtu tak žádná z vás by na dítě nezakřičela žádná by mu nic neřekla a naopak by učitelce vynadala co si to dovoluje ale zatím jsem tady nepřečetla radu že by se s tím někdo setkal a řešil to já čekala rady od matek které tohle řeší nebo řešili a jak to dopadlo nee aby mě tady někdo odsuzoval a navíc ted za mnou byla starší dcera a říkala že jí dnes učitelka od malé říkala že to nebyla první věc která se jí ve třídě ztratila ale že to zatím neřešila ale od ted se na to zaměří a pochybuji že pokud se incident zopakuje tak to učitelka přehlídne ona má i právo tohle nahlásit na ospod

já vím, žes to nepsala ty - ale jiná anonymní… akorát mi přijde, když mám na věc názor, a radím tak to má udělat veřejně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
3.12.15 17:30
@Anonymní píše:
Tak tenhle příspěvek jsem nevkládala já - ten kdo ho psal asi tušil že at se tady napíše cokoliv tak to bude důvod k ukamenování protože s těch příspěvků takový pocit mám - jak je tak čtu tak žádná z vás by na dítě nezakřičela žádná by mu nic neřekla a naopak by učitelce vynadala co si to dovoluje ale zatím jsem tady nepřečetla radu že by se s tím někdo setkal a řešil to já čekala rady od matek které tohle řeší nebo řešili a jak to dopadlo nee aby mě tady někdo odsuzoval a navíc ted za mnou byla starší dcera a říkala že jí dnes učitelka od malé říkala že to nebyla první věc která se jí ve třídě ztratila ale že to zatím neřešila ale od ted se na to zaměří a pochybuji že pokud se incident zopakuje tak to učitelka přehlídne ona má i právo tohle nahlásit na ospod

jinak paní učitelce by také neuškodil nějaký kurz jak na děti s adhd.. koukám, že je namalou docela alergická - vyhrožovat přes starší dítě, že bude malou v podstatě „šikanovat“? to ti přijde normální? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.15 17:33

Ano vím že křičet není nejlepší cesta ale prostě mi ujeli nervy - jeden den jablko dlouhé vysvětlování že se to nedělá atd seděla jsem s ní dlouho a povídali jsme si o tom vysvětlovala jsem jí že pokud si bude brát věci bez dovolení nebude jí už teta k sobě brát atd a druhý den sebere naušnici učitelce prostě mi už ty nervy ujeli a znám osobně matky které když jim ujedou nervy znamená to dítě zbít prostě toho bylo za ty dva dny moc pak jsem vychladla mluvila s ní o tom opět dlouho a tady jsem jen hledala názor nebo radu jak to někdo řešil

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.15 17:36

@jdukolem Zařídila jsem malé třídu pro děti s adhd je jich tam cca 10 dětí a dceři to hodně pomohlo v učení, má individuální plán učení atd takže učitelka má i specializaci takže v tom to není že by nevěděla jak s ní pracovat a právě proto aby dceru nezaškatulkovala hledám řešení jak tomu pro příště zabránit

• Citovat
  • Upravit
49159
3.12.15 17:41
@Anonymní píše:
Ano vím že křičet není nejlepší cesta ale prostě mi ujeli nervy - jeden den jablko dlouhé vysvětlování že se to nedělá atd seděla jsem s ní dlouho a povídali jsme si o tom vysvětlovala jsem jí že pokud si bude brát věci bez dovolení nebude jí už teta k sobě brát atd a druhý den sebere naušnici učitelce prostě mi už ty nervy ujeli a znám osobně matky které když jim ujedou nervy znamená to dítě zbít prostě toho bylo za ty dva dny moc pak jsem vychladla mluvila s ní o tom opět dlouho a tady jsem jen hledala názor nebo radu jak to někdo řešil

ty hele já mám dítě s adhd jak z učebnice a je to hrozně těžký strašně těžký - mám to ještě zpestřený tím, že jsem sama čili přesně znám ten stav zoufalství a bezmoci a toho, že dělám co umím a neposouvá se to - nebo jen o málo… čili neboj, píšu možná ostřeji, ale vím o čem mluvím… a ne nemám recept ani návod…
ale přece s ní už žiješ 9 let tak sama musíš vidět, že dlouhý proslov = během minuty kouká „do nikam“ a ve chvíli kdy to dokončíš řekne - jé hele mami ptáček.. (aspoň mje dítě mě tímhle uvádí v naprosté uáááá :zed: stavy)
u nás se opravdu osvědčil ( ne se 100% platností) ten nácvik… jak se to dělá správně = samozřejmě říct důrazné ne nesmíš ( ano touhle formou jim to fakt stačí, na víc nemají kapacitu) a jak si myslíš, že je to dobře, pojď zkusíme to správně spolu?
Nejdůležitější je důvěra - aby s tebou malá spolupracovala.
a jo je to na hlavu.. já to vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
3.12.15 17:49
@Anonymní píše:
@jdukolem Zařídila jsem malé třídu pro děti s adhd je jich tam cca 10 dětí a dceři to hodně pomohlo v učení, má individuální plán učení atd takže učitelka má i specializaci takže v tom to není že by nevěděla jak s ní pracovat a právě proto aby dceru nezaškatulkovala hledám řešení jak tomu pro příště zabránit
:think: to ale neznamená, že má empatii, nicméně pokud je rozumná tak by ti mohla i poradit jak na takové dítě a co s ním..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.15 17:59

@jdukolem přesně mi mluvíš z duše pokud jí hovor nezaujme tak mi v půlce věty řekne že jí asi poleze z ponožky prst protože se jí to v noci zdálo ale zase když jí něčím zaujmu tak poslouchá a vím že mě vnímá-viz třeba ten pasťák- nebylo to vyhrožování ale když jsem jí řekla že děti které kradou lžou a berou si věci bez dovolení tak tam skončí tak seděla jak zařezaná a poslouchala a tak jsem popisovala jak to v pasťáku chodí (vím prdlajs ale prostě jsem to pro ní zveličila do „jejího světa“) šlo vidět že poslouchá a přemýšlí o tom. Samozřejmě pak padali otázky typu jestli se můžou dívat z okna atd ale už šlo vidět že jí to zapaluje že opravdu něco provedla a že mě to trápí. Řekla jsem jí že jí hrozně miluji a že bych byla hrozně moc smutná kdyby mi jí někdo vzal že si nedokážu představit být bez ní ale že pro to musíme obě udělat něco aby jsme mohli být dál spolu. Myslím že v důvěře mezi náma není problém vždycky mi vše řekne i manželovy ale právě se bojím toho zaškatulkování od učitelky proto jí chci uchránit a jak píšeš kdo to nezažil nepochopí :zed:

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
3.12.15 18:25

Hele třeba teď už píšeš, že víš že ti ujely nervy. Řekla si to i dceři?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.15 18:47

@jahuhudka to jsem psala i dřív

• Citovat
  • Upravit
49159
3.12.15 19:29
@Anonymní píše:
@jdukolem přesně mi mluvíš z duše pokud jí hovor nezaujme tak mi v půlce věty řekne že jí asi poleze z ponožky prst protože se jí to v noci zdálo ale zase když jí něčím zaujmu tak poslouchá a vím že mě vnímá-viz třeba ten pasťák- nebylo to vyhrožování ale když jsem jí řekla že děti které kradou lžou a berou si věci bez dovolení tak tam skončí tak seděla jak zařezaná a poslouchala a tak jsem popisovala jak to v pasťáku chodí (vím prdlajs ale prostě jsem to pro ní zveličila do „jejího světa“) šlo vidět že poslouchá a přemýšlí o tom. Samozřejmě pak padali otázky typu jestli se můžou dívat z okna atd ale už šlo vidět že jí to zapaluje že opravdu něco provedla a že mě to trápí. Řekla jsem jí že jí hrozně miluji a že bych byla hrozně moc smutná kdyby mi jí někdo vzal že si nedokážu představit být bez ní ale že pro to musíme obě udělat něco aby jsme mohli být dál spolu. Myslím že v důvěře mezi náma není problém vždycky mi vše řekne i manželovy ale právě se bojím toho zaškatulkování od učitelky proto jí chci uchránit a jak píšeš kdo to nezažil nepochopí :zed:

ano kdo to nezažil, nepochopí.. já tě chápu..
ale vím, - protože jsem s malým absolvovala hodně moc těchto pohovorů a rozhovorů, kdy on to tím rozumem ví, ale pak přijde podobná situace - zkrat a impuls je prostě silný, že to udělá znovu…takže já osobně žiju tím, že dnes jsme si to vysvětlili, vyřešili, dali trest - př zákaz tv pohádky a stejně není žádná záruka, že to neudělá zítra zas.. ano, je to náročné, ale vzdát se to nesmí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
3.12.15 19:47
Ted to popisujes docela, jinak-proc jsi toto nenapsala jako uvodni prispevek? ted uz na me nepusobis jako matka furie, ale jako mama, ktera dela nekdy ve vychove kiksy-jako kazdy…
@Anonymní píše:
@jdukolem přesně mi mluvíš z duše pokud jí hovor nezaujme tak mi v půlce věty řekne že jí asi poleze z ponožky prst protože se jí to v noci zdálo ale zase když jí něčím zaujmu tak poslouchá a vím že mě vnímá-viz třeba ten pasťák- nebylo to vyhrožování ale když jsem jí řekla že děti které kradou lžou a berou si věci bez dovolení tak tam skončí tak seděla jak zařezaná a poslouchala a tak jsem popisovala jak to v pasťáku chodí (vím prdlajs ale prostě jsem to pro ní zveličila do „jejího světa“) šlo vidět že poslouchá a přemýšlí o tom. Samozřejmě pak padali otázky typu jestli se můžou dívat z okna atd ale už šlo vidět že jí to zapaluje že opravdu něco provedla a že mě to trápí. Řekla jsem jí že jí hrozně miluji a že bych byla hrozně moc smutná kdyby mi jí někdo vzal že si nedokážu představit být bez ní ale že pro to musíme obě udělat něco aby jsme mohli být dál spolu. Myslím že v důvěře mezi náma není problém vždycky mi vše řekne i manželovy ale právě se bojím toho zaškatulkování od učitelky proto jí chci uchránit a jak píšeš kdo to nezažil nepochopí :zed:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML