Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@IcePlanet7 jinak, spousta lidí/sportovců bere na hory a túry stafordy
, kdybys nevěděl o nějakém čistokrevném plemenu.
@Nimie Jo a samozrejme si zabudla zmienit aku rasu by si teda zobrala ty, nemeckeho ovciaka som nikdy na horach zo sebou nemal, ale psovodi mi to rozhodne nedoporucovali. Je mozne ze po dostatocnom treningu by to zvladol keby sa teplota pohybovala medzi 15 az 20 stupnami, ale ked bude menej alebo viac bude mat problem, navyse z ovciaka budes mat v zime za chvilu snehovu gulu a v lete sa uvari vo vlastnej stave, pretoze sa nedokaze poriadne chladit, nehovorim o vrodenych problemoch s nohami ktorymi trpia v podstate vsetky vlciaky… Na pracu sa robia geneticke testy a neviem co vsetko aby to co najviac eliminovali, ale aj tak su tym velmi limitovany. Co ja viem tak vlciak max 10km mimo jeho preferovane teplotne pasmo ktore je velmi uzke.
Teoreticky sme sa dopracovali k heelerovy (modremu alebo cervenemu to je jedno, iba esteticky rozdiel), ktory je o nieco odolnejsi a laksi ako vlciak, ale tiez to nieje ziadna velka vyhra. V lete by to zvladal asi dobre, ale v zime nikto nevie ako by to dopadlo. Ako hovorim decka si to rozmysleli, tak sme to nemuseli dalej riesit.
@Nimie „Modeling není sport, netuším proč by měl být. Nebo prostě hážeš náhodná sdělení?“ - dovolim si ti pripomenut ze sme sa bavili o sportujucej populacii, takze tvoj priklad je mimo temy.
„V 25 stupních se psy dlouhé, natož těžké tratě většina lidí nechodí“ Ano ak chodis von iba ked je 15-20 stupnov a chodis iba 10-15km po rovine tak je to asi jedno akeho psa vezmes, ale ak chodis von ked je -20 aj +30 tak na tom dost zalezi, pretoze tomu psovi nechces ublizit. A na to ze sme mensina sme si uz zvykli ![]()
@IcePlanet7 píše: Více
Jasně, ve všech těchto místech ti udělili trvalý blok kvůli zneužití, protože jsi pípnul před limitem svojí vlastní kartou a žádná z nich nekontroluje kamery, ale okamžitě tě trvale zablokuje za předčasné pípnutí, a to i přesto, že většina z nich má moderní AI kamery, které ale vlastně podle tebe vůbec nepoužívá
ale vlastně tě nezablokuje, protože vyběhne týpek, omluví se a „odblokuje ti to“ na dalších 30 minut
a ještě se to jako na potvoru stává pokaždé jenom tobě, zatímco jiné lidi to běžně pouští bez blokace
bože…
No, myslím, že asi stačilo. Dík za zábavu, tohle už mě asi ale úplně neba ![]()
Samozřejmě věřím, že se ti může někde dít, že tě to občas hned nepustí, ale spíš jsi prostě nepochopil, co ti to v tu chvíli říká. Normální člověk prostě počká a pípne si později, když už na to natrefí.
A pokud máš problém s vypršením vstupu, protože jsi se nedopočítal nebo neproběhlou aktivací, máš většinou nejjednodušší si koupit rovnou vícedenní permanentku, zvlášť když teda lyžuješ tak jak tvrdíš. Tam případný problém řešíš jednou max. na začátku a nic už nikde neprodlužuješ. Ale to bych čekala, že bude tak zkušený lyžař vědět ![]()
Přeji spoustu najetých kilometrů a ať se v tom důchodu stihneš ještě aspoň pár krát podívat aspoň do toho Rakouska ![]()
@Bytsamsebou Prosim tak to hlavne nikomu nehovor
Ano na turistiku 1-2h od parkoviska ked je 15-20 stupnov ho mozes zobrat, ale na dlhe tury, prevysenie zmeny teploty fakt nie.
Za prve nema izolacnu srst je to ‚jednovrstvy pes‘ co je v zime mega problem pretoze ti umrzne za chodu
Za druhe v lete ti skolabuje pretoze ma preslachtene dychanie takze to neudycha
Za tretie je to vybusne plemeno na kratke zavody/suboje, ale rozhodne sa nejedna o vytrvalca
@IcePlanet7 „Jo a samozrejme si zabudla zmienit aku rasu by si teda zobrala ty“ - míň psát, víc číst bych doporučila. Nebaví mě to opakovat
psala jsem borderu, belgičáka, němečáka a seveřany Tvojí trasu by zvládli všechny.
Vlčák to taky normálně nachodí, ale rozhodně bych ho z nich doporučovala nejmíň takhle nezkušenému.
chodíme cca -10 - +20 (ale se seveřanem no), u ostatních dle stavu a kondice spíš 0 - 20, ale nejvíc mám nachozeno s plemenem, kterému jsou nízké teploty šumák a v srpnu úplně nemám zájem chodit ![]()
@Nimie „vícedenní permanentku“ Samozrejme ze mam vicedenni pernamentku, co si ten chlapik samozrejme vsimne a preto mi ju prekoduje aby sa to dalsie dni nedialo. Keby si citala tak som to pisal. Vsetko ti 3× opakovat ako malemu dietatu a este aj tak to nepochopis…
Neviem ake maju kamery ale ziadna kamera (ci uz s alebo bez AI) nic nevykouma na ciernej prilbe a striebornych okuliaroch, takych ludi tam chodia kazdu minutu desiatky ![]()
„trvalý blok“ O ziadnom trvalom bloku som nepisal, pride chlapik a odblokuje to, no rocket science. To iba ty tu basnis o trvalych blokoch, pokutach a neviem akych fantazmagoriach.
Stava sa to „iba“ mne (mozno aj par dalsim ludom) pretoze vacsina ludi sa cakava, jazdi modru/cervenu, skoci si na cajicek, potom na curanie, potom na kavicku… takze 99.9% ludi sa k tomu limitu ani nepriblizi, ale ked jazdim sam ciernu tak na ten limit narazam - neviem co na tom nechapes, mam pocit ze som to vysvetlil dostatocne aby to pochopilo aj predskolske dieta.
Cas jazdy je konstantny takze ked je limit povedzme (vsetky cisla vymyslene tak aby sa mi to dobre pocitalo
) 20min tak z toho je 10min jazda hore a zvysok zalezi iba od toho ako dlho ti trva dostat sa dole, ked je to menej ako tych zostavajucich 10min tak turniket bude nadavat, ked je to viac tak bude spokojny.
Splietas uplne blbosti, o ziadne vyprsanie vstupu sa nejedna, sa obavam ze si to vobec nepochopila.
@Nimie Borderka sa v zatazi taha ako smrad, polihava a nechce sa jej, najradsej by sa nosila. Belgicak/nemecak psovodi nedoporucovali (a to su ludia ktory pracuju 30+ rokov kazdy den zo psami). Severani by tu trasu zvladli iba v zime.
Znovu pripominam ze tvojich 10km po rovine vs 20km a 2000m su uplne odlisne turistiky a je dolezite to zobrat do uvahy! Dalej je dolezite zobrat do uvahy to ze ty vyberas destinaciu a pocasie podla psa, my vyberame destinaciu a cas podla toho kedy nas pustia z prace a kde sme este neboli… Na pocasi ani teplote nam nezalezi. Dokonca ja mam uchylku ze preferujem hnusne pocasie pretoze je tam menej ludi a to mi vyhovuje.
@IcePlanet7 heleď, buď máš zájem o nějakou normální diskuzi a fakt tě to zajímá, tak to u toho udrž a nereaguj jak idiot, asi si vyber. Protože viditelně je jedno, jaké téma, ale reakce pokaždé stejná ![]()
Chtěl jsi vědět, jaký pes běžně zvládá treky. Odpovědí jsi dostal víc než dost. Chceš-li zásadně chodit v teplotách 25+, choď bez psa. Mě je v takových teplotách zle, takže si můžu dovolit chodit i se seveřanama, natož když to fakt pro mě není zábava číslo jedna.
Jsou pejskaři, co fakt vyráží několikrát do měsíce, já mám jinou zábavu.
10 - 15 km po rovince je běžná každodenní zátěž aktivního psa. Ano, je to potřeba taky absolvovat, protože toho psa musíš držet v kondici, zvlášť když si pořídíš něco aktivnějšího.
Je skvělé, že jsi se zodpovědně rozhodl do toho nejít, ať už byl důvod jakýkoliv - pak se tě ale tohle vůbec netýká, můžeš si chodit co chceš kdy chceš. Ptal ses, odpověď jsi dostal.
@IcePlanet7 píše: Více
Tedy mám pocit, že když jsem se podíval na další fotky té běžkyně v tom článku, tak na ten zadek XS kalhotky nenarveš ani náhodou. A mám pocit, že snad na žádnou vysportovanou holku, pokud nebudu počítat holky, co běhají ultra, ale to jsou kolikrát běžící kostlivci. To nepovažuju za vysportovanou postavu.
@Nimie „Ptal ses, odpověď jsi dostal.“ Ano akurat ze som dostal odpoved na tvoju 10 az 15km prechadzku za idelaneho pocasia. Ja som sa pytal na turistiku 20km/2000m za kazdeho pocasia. Takze si odpovedala sebe nie mne.
@IcePlanet7 ja ti fakt odporúčam nemansplainovat psickarke o psoch a ich schopnostiach
vsak už len dogtreky sa chodia v mid kategórii 50km a long majú 100, tie mid chodia úplne hocake psy od papillonov po rtw a na longoch behajú ultratraileri čo to aj so psom celé odbehnú a pes z toho veľkú časť ťahá.
Takže tipujem, že vaša ako sopel sa ťahajúca bordera bola asi exteriérový macík a nie normálne pracovne zviera, ktoré je stavané na to aby v akejkoľvek teplote odmakalo prácu okolo oviec.
@IcePlanet7 sorry, ale to už je vážně retardace na tvé straně
a nebo si tu češtinu překládej, pokud tomu nejsi schopen rozumět.
Teploty 25+ nejsou normální teploty na náročné treky a ani jsi se na to neptal a pokud je chceš chodit, choď bez psa. Tečka. Teploty 10 - 20 ci cos to tu psal sis vymyslel ty, nikdo to tu nepsal.
10 - 15 km je každodenní vhodná zátěž po většinu roku, abys a) vůbec mohl vlastnit aktivního psa b) s ním mohl podnikat náročnější treky. Pokud té větě nerozumíš a nechápeš kontext, nemám ti jak více pomoci.
@Elfido Byvala vonku, mala tam dobre podmienky, krasnu priestrannu budu, vlastnu volieru, rano mala 10km, vecer mala 10km lahkeho behu a k tomu mala este kazdy den 2h cvicak.
Po rovine bez problemov 50km, ale ked mala ist do kopca, bolo teplo, alebo zima tak strajkovala… vtedy na tom kopci v zime sa o nu realne bala. Ale nic sa jej nestalo, bola v pohode uz v aute ked sa zohriala.
@Elfido upřímně bůh ví jak to bylo podle toho co popisuje. Jestli na psa celej rok kašlali a pak ho vytáhli ve 30 stupních na 20 km náročný trek, tak to nedá žádnej ve zdraví.
A moc bych se tomu upřímně nedivila, kdyz tu uz x stránek motá dohromady trek a zátěž, kterou psovi musis udrzet ve zbývajících dnech a neni schopen pochopit, ze to proste musis odchodit nebo odjezdit.
My denne nachodíme kolem 10 km i se psy, kteří nemivaji jinak velkou zátěž, psy pred/po operaci nohou, ciste pro udržení nějaké základní kondice psa. A on hledá robota, co se aktivuje az v momente, kdy se vysostpanovi chce pohnout zadkem.