Lze podat stížnost na banku? a kde?

404
18.6.16 11:14

lze podat stížnost na banku? a kde?

Ahojky chtěla jsem se zeptat lze podat někde stížnost na jednání banky? Pochopitelně nebudu psát kterou banku konkrétně myslím ale jde o to že když měli mé telefonní číslo volali mi i 15× denně z různými nabídkami půjček a podobně. Blokace jejich čísla nepomohla to jsem vyzkoušela volali z jiného dokonce i kolikrát skrytého čísla. Nyní je situace taková že jsem byla nucena změnit telefonní číslo a banka po mě opět telefonní kontakt chce. Já se ale bojím aby se situace neopakovala. Uvažuji že bych jim poskytla pouze emailovou adresu aby na mě nějaký kontakt měli a telefonní číslo jim nedám. Lze to takto udělat? Případně pokud se situace bude opakovat mohu podat nějakou stížnost? Protože volání 15× denně a nejlépe v pracovní dobu mě opravdu extrémně obtěžuje. Změnu banky též řeším ale než dořeším ráda bych i v té stávající to doklepala nějak v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21728
18.6.16 11:39

Stezovala bych si u vedeni banky. Jinak dohled nad bankami provadi ceska narodni banka. Vyuzivani osobnich udaju resi urad pro ochranu osobnich udaju. Konzultovala bych tam to obtezovani. Take se podivej, co mas u banky v obchodnich podminkach a v jakem rozsahu jsi jim podepsala souhlas s vyuzivanim poskytnutych udaju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
18.6.16 12:11

A řekla jsi jim, že tě jejich hovory obtěžují? Mi takhle volali z GE, ale jakmile jsem je poprosila ať mi nevolají, že se když tak ozvu sama, tak už je klid

• Citovat
  • Upravit
101932
18.6.16 13:27
@Nafrněná píše:
A řekla jsi jim, že tě jejich hovory obtěžují? Mi takhle volali z GE, ale jakmile jsem je poprosila ať mi nevolají, že se když tak ozvu sama, tak už je klid

Tak nějak, líná huba holé neštěstí… zrovna banka na tohle reaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
18.6.16 13:50

Zajdi tam/zavolej na infolinku a odvolej souhlas s vytvořením a předáním nabídky banky i třetích stran, a to i elektronicky. Možná se budou cukat, ale umí to a musí to umět, máš na to ze zákona nárok. Potom tě už nesmí s nabídkou produktů otravovat. Stěžovat se ale jinak samozřejmě dá, a to buď České národní bance, nebo přes Finanční arbitr, ale opravdu doporučuju napřed tu první možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.16 13:57

Pokud je to solidní banka, tak by měla respektovat Tvůj nesouhlas s kontaktováním i když jim ho pouze sdělíš po telefonu. Na pobočce by taky měli mít možnost v systému tenhle Tvůj nesouhlas „zaškrntnout“. Případně můžeš sepsat vlastními slovy něco jako, že si nepřeješ být kontaktována s marketingovými nabídkami a odeslat to na jejich centrálu.
Pracuju v bance, takže s tím mám zkušenost.
Já už léta neznámé tel. č. nezvedám a jak je mi fajn…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová