Lze volit prezidenta mimo trvalé bydliště?

5993
4.1.13 22:11

lze volit prezidenta mimo trvalé bydliště?

Ahoj všem. Máme doma dilema. Lze volit prezidenta mimo trvalé bydliště? Jako že by přítelovi dali volební lístek kam by zašel? Bydlíme v mém trvalém bydlišti a on mi tvrdí, že není potřeba mít nějakou kartičku. Máte rozuzlení? Díky za názory:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1515
4.1.13 22:13

Musí mít voličsky průkaz - http://www.mvcr.cz/…ce-2013.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127

Určo jde, jen si musíš vyřídit volební průkaz, jen nevím jestli už na to není pozdě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis

@Susan23 Jo, to se někde předem vyřizuje.. Ale jak? :nevim: Taky bych to potřebovala zjistit - asi budu v porodce.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3379
4.1.13 22:15
@Susan23 píše:
Ahoj všem. Máme doma dilema. Lze volit prezidenta mimo trvalé bydliště? Jako že by přítelovi dali volební lístek kam by zašel? Bydlíme v mém trvalém bydlišti a on mi tvrdí, že není potřeba mít nějakou kartičku. Máte rozuzlení? Díky za názory:)

Musíš požádat obecní, či zastupitelský úřad o voličský průkaz, který Tě opravňuje k volbě v jakémkoli volebním okrsku, či zahraničí. Písemně do 4.1.2013, což jsi prošvihla, osobně požádat do 9.1.2013. (cituji článek v dnešních novinách, který je sepsán dle informací ČTK)

Příspěvek upraven 04.01.13 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
4.1.13 22:15

Musí mít voličský průkaz - s ním může volit v jakémkoliv volebním okrsku. Jinak podle trvalého bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
4.1.13 22:16

Manžel si ho nechal dělat v místě trvalého bydliště, bylo to na počkání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
4.1.13 22:17

Ahoj, mám stejný problém. Volit bych chtěla, ale trvaké bydliště mám na Moravě, a za cestu tam i zpět bych dala 500Kč :(
Na voličský průkaz je už prý pozdě. Osobně ti jej dají v místě trvalého bydliště, tam teda už nepojedu..a na písemnou žádost je pozdě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
4.1.13 22:25

Děkuji všem, pokud by zajel do trvalého bydliště, tak to by tam mohl rovnou volit. Není to daleko, ale furt je to projetý benzín. Díky za odpovědi. Měla jsem pravdu. A to fakt chtěl jít volit, no škoda. I když si nemyslím, že by jeho hlas něco ovlivnil:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
4.1.13 22:30

V nemocnicich byvaji extra volebni komise pro lidi v nemocnici, na ty se nevztahuje povinnost mit volicsky prukaz tusim… kdo chce volit, ten to nahlasi personalu a ten ho zaradi do seznamu volicu, aspon tak nam to rikali na skoleni.

• Citovat
  • Upravit
5993
4.1.13 22:32

Na štěstí jsme zdraví, mimo neplodnosti:D Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
4.1.13 22:40
  • Citovat
  • Upravit
12127
4.1.13 23:15
@Susan23 píše:
Děkuji všem, pokud by zajel do trvalého bydliště, tak to by tam mohl rovnou volit. Není to daleko, ale furt je to projetý benzín. Díky za odpovědi. Měla jsem pravdu. A to fakt chtěl jít volit, no škoda. I když si nemyslím, že by jeho hlas něco ovlivnil:)

to je jasný, my tam byli o Vánocích u tchánovců, tak si ten průkaz manžel rovnou vyřídil protože by se tam v době voleb taky nedostal. Tak třeba příště ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwwwwwwwwww
14.1.13 13:25

Ja nasla na netu tohle…takze si myslim ze to v pohode vsichni stihnem :)

Voličský průkaz pro druhé kolo volby prezidenta České republiky

V případě, že volič výslovně nepožádá pouze o voličský průkaz na některé kolo volby, obecní úřad, popř. zastupitelský úřad mu vydá voličský průkaz pro obě kola volby (jeden pro první a druhý pro druhé kolo).

O vydání voličského průkazu lze za stejných podmínek požádat také v době mezi prvním a druhým kolem volby. Obecní úřad, popř. zastupitelský úřad v této době může vydávat voličský průkaz nejpozději do 2 dnů před prvním dnem hlasování ve druhém kole volby, tj. do 23. ledna 2013 do 16.00 hodin.

• Citovat
  • Upravit
Josef pikora
22.1.13 18:40

jak volit?

Jak má volit občan, který je upoután na lůžko ve Slezské nemocnici v Opavě a nem ůže chodit?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová