Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, nechávala jste si zde některá zmenšit plavky? Potřebovala bych zabrat látku na plavkách, aby mi tak neplandaly, když jsou suché tak jsou celkem v pohodě, ale mokré bych snesla menší…..jsou úplně nové a takové, jaké jsem dlouho sháněla, ale mám atypickou postavu, tak je pro mě problém sehnat padnoucí plavky… Všechny krejčí které jsem obvolala se toho poměrně bojí a někteří prý na to nemají ani mašinu….. Je to prý risk…. Máte některá zkušenost? Děkuji
@MJka a jak bys to chtěla udělat?
Plavkovina je specifický materiál, který obyčejně ve vodě povolí.
Nevím jakou úpravu bys chtěla, ale když své dceři upravuji plavky po starší, tak vezmu jehlu a nit a upravím ručně tak, jak myslím a to jsem úplný antitalent na ruční práce a je to dobré.
Nebo pokud jsou suché dobre, tak kup ještě jeden spodní díl menší, pokud to jde.
Já to tak třeba dělám, že mám dva kusy, nemohu být v mokrých kalhotkách.
Plavkovina se fakt neda jen tak na stroji zabrat
je to extrémně pružný a extrémně namahany materiál, takže je na to třeba nejen spešl stroj, ale i spesl nitě.
Ale nějak nechapu, proč teda když jsou to plavky, jaké jsi dlouho chtěla, proč sis je teda kupovala, když jsou jenom “celkem Ok”, a nesedí ti? Proč snít o špatných plavkách a pak si je ještě koupit a řešit, jak je upravit?
To sis asi vysnila nevhodné, ne?
Kup si nějaké dvoudílne, nebo spíše sezen jakoukoliv vhodnou podprsenku (možná tam bude ten hlavni problém?) a k tomu pak dokoupis plavkove kalhotky a mas to. Není to zas taková věda
nebo mas prsa na ramenou? To by bylo horší a to bych věřila, ze plavky nikde neseženeš ![]()
Plavkovina (pokial sa bavime o beznej ‚fashion‘ plavkovine ~80 polyester ~20 elastan) je velmi citliva prave koli elastanu. Na sitie potrebujes:
Ak zaber nieje moc dlhy mozes ho risknut urobit aj normalne, ale stratis tam elasticitu (preto dokladne zvaz kde zaberies a akym smerom) a moze sa tam pretrhnut lycra vlakno (bude to vyzerat zblizka pri natiahnuti ako pustene ocko na silonke)
Edit: A ano maju pravdu ked nemas stroj a skusenost je to risk