Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, dneska jsem v Tescu koupila maso, datum spotřeby 13. 10. Večer jsem ho otevřela, že si ho předpřipravím a je zkažené. Jsem teda pěkně naštvaná. Nejraději bych to jela reklamovat, ale jednak si říkám, jestli to vůbec půjde - oni můžou třeba tvrdit, že jsem ho špatně uskladnila a bude to slovo proti slovu;jednak nevím, jestli mě to za to stojí?
Reklamovali jste někdy maso?
Myslím, že ti peníze vrátí, jestli máš účtenku. Otázka je, jestli se ti to finančně vyplatí, když odečteš náklady na cestu a svůj čas… Za kolik to bylo?
@Lena007 my jsme jednou reklamovali v Albertu hovězí a problém nebyl, vrátili nám peníze
@bubulina @kittylittle @JayLee účtenku mám. Právě stálo jen 70,tak si říkám, jestli mi to stojí za to. Teď už tam nepojedu a ráno už se mi asi fakt nebude chtít. Ale kruci, kdyby to aspoň bylo se spotřebou do zítřka, tak si řeknu, stane se. Ale 13. je až ve čtvrtek.
Nechali jsme byt. Ale stat se to podruhe, tak uz jim to nedaruju.
![]()
Ahoj, já jsem v Tescu maso reklamovala, taky bylo ze spoda chycené. A bez problémů mi peníze vrátili. A taky jsem byla pěkně naštvaná…
Nejde tak o těch 70kč jak o princip a taky aby to tam věděli. Já jsem jednou maso vracela a byli rádi, že o tom ví. Celou várku stáhli z prodeje.
Jo jednou jsem. jeste v delvite reklamovala kure a v globusu lososa a vzdy v pohode vratili penize
@Lena007 ano, reklamovala. Ale zjistila jsem to dřív - po zkušenostech jsem maso očichala krátce po zakoupení. Pokud to nemáš daleko a máš účtenku, určitě reklamuj. Za pár hodin se v tomto počasí maso nezkazí, takže pokud by to házeli na tebe a špatné skladování, je to velmi neseriozní.
Reklamovala jsem kachnu v Lidlu, bez problémů vrátili peníze. U masa za 70 Kč bych zvažovala náklady na čas a dopravu, abys na tom nebyla ještě tratná.
Náklady na dopravu v rámci reklamace, tedy přinejmenší lístek MHD tam a zpět by měli proplatit.
Mě to zrovna Tesco proplatilo, je to už sice pár let zpátky, ale ano. Na tom reklamačním infu jsem dostal 2 jízdenky. Předpokládám, že většina lidí si o to neřekne, protože jim je to blbé. Je potřeba to vzít principielně, protože 70 Kč by mi za to také nestálo. Ten princip ano.
Klidně ho reklamuj
Už jsem 2× reklamovala maso v Lidlu a vždycky mi vrátili peníze ![]()