Má tchýně nárok na svá vnoučata?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaelakkk
12.11.10 19:16
llena píše:
Zákonný nárok na to nemá…vždy záleží na rodičích.

Jak si na to přišla? Že nemají nárok vídat vnouče?? To by mě zajímalo…

Caty : Ano mají na to právo, jestliže jim zakážeš vídat vnouče a jim se to nebude líbit mohou podat stížnost a vše se prošetří a jestliže neshledají žádný problém, který by bránil ve vídání s vnoučaty určí jim dny, kdy je bude moct vídat…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
12.11.10 19:17
Caty píše:
Jinak, abyste si nemysleli, že na ní házím jen špínu, tak to tak není, ale já o ní nemůžu říct nic dobrého, ono nic dobrého není. Den před svatbou mě sjela jak malou, že jsme svatbu zařídili špatně, na blbým místě apod. Zařizovala jsem jí já s mamkou, nikdo jiný, ještě teda radil tatík, sestra, manža a tak, ona nehla ani prstem. Jediná věc, co kdy pomohla, že nám půjčila peníze, ovše, ted je chce ihned zpět, vidírá manžela a není to málo, cca milion. No, z prstu si je ze dne na den nevycucáme a chce to jen protože si s manžou chceme pořídit baráček s kterým ona nesouhlasí. Přece nám stačí dvoupokojový byt, jí taky stačil. CHjooo. Holky, já bych vydala román normálně. Ale co se týká jí, mám tak čisté svědomý jako u nikoho snad, bohužel. Kdybych věděla co je to za zmetka, nikdy, NIKDY v životě bych pro ní nejela do nemocnice po operaci a nevezla jí tam, nikdy bych pro ní nešla na štědrý den at jde ven s náma protože s ní tchán se synem nemluvili, rozhodně bych se nestarala o pohřeb, nevybírala rakev, ikdyž si říkám, že to bylo pro babičku, ale stejně, psychicky mi tyhle věci dávají dost zabrat ohledně pohřbů a jiné a jiné věci, ale za boha nemám jednu jedinou věc, kterou udělala ona pro mě, krom těch zasraných prachů.

Jestli ti můžu radit z vlastní zkušenosti.. Dej si pozor moje ,,tchýně,, se se mnou soudí, chce získat malýho do střídavý péče… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Caty
12.11.10 19:34

Michalek.. to si děláš prdel ne? Pane bože, vždyt to by mohl chtít do péče každý z prarodičů nedej bože aby byli rozvedeni a kdy zbyde díte rodičům?No, já doufám, že není taková svině, aby to hnala až tak daleko. ALe jako těžko by to soud určoval, když žijeme na Slovensku, třeba každý týden na tři hodiny, že?Těžko budu kvůli tchýni tahat děcka na tři hodiny do prahy.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
12.11.10 21:06
Caty píše:
Michalek.. to si děláš prdel ne? Pane bože, vždyt to by mohl chtít do péče každý z prarodičů nedej bože aby byli rozvedeni a kdy zbyde díte rodičům?No, já doufám, že není taková svině, aby to hnala až tak daleko. ALe jako těžko by to soud určoval, když žijeme na Slovensku, třeba každý týden na tři hodiny, že?Těžko budu kvůli tchýni tahat děcka na tři hodiny do prahy.

No určil by to třeba na dýl, ale určil by, nezajímalo by ho kde bydlíš…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
12.11.10 21:07

Ale je fakt, že můj přtel zemřel a ona byla určená jeho opatrovníkem tak má moná více pravomocí co se týče vnoučete, ale myslím,že to tak je všude..

• Citovat
  • Upravit
4306
12.11.10 21:23
V tomto případě má silnější postavení, neboť fiktivně vstoupila do práv svého syna a tak převzala i jeho postavení.
Michaelakkk píše:
Ale je fakt, že můj přtel zemřel a ona byla určená jeho opatrovníkem tak má moná více pravomocí co se týče vnoučete, ale myslím,že to tak je všude..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
12.11.10 21:42

:mrgreen: Tak doufám, že k tomu nedojde. Já bych jí snad nasypala jed do jídla klidně

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
12.11.10 21:57
Caty píše: :mrgreen: Tak doufám, že k tomu nedojde. Já bych jí snad nasypala jed do jídla klidně

o já té mojí taky, to si nemysli :D

• Citovat
  • Upravit
18305
12.11.10 22:13

Caty, nemáš to jednoduché. Ale myslím si, že každý soud by měl přihlédnout k jednomu: že s manželem žijete spořádaně a že chcete, aby z vaší dcery vyrostl normální člověk. Pokud tomu chce kterýkoli soudce bránit, tak asi sám není normální.
Já si neumím představit, že by mně chtěla něco podobného moje matka. (Teda kdybych v budoucnu měl děti…) Jsou to cca tři roky, co se nestýkáme. Předtím mě nařkla, že se k ní chovám hulvátsky a vyhrožovala soudem. Moje dvě sestry ji (bez znalosti situace) podpořily - maminka má přece pravdu… Tak jsem zbytek rodiny nechal radši být a odstěhoval se. Když pominu pár drobných komplikací (práce, peníze…) tak první zimu jsem v tom vlhkém a studeném podnájmu málem umřel na zápal plic. A každý z rodiny mě měl na háku. Tak si říkám, jak bych se zachoval, kdyby se po tom všem někdy v budoucnu u mě objevila s tím, že chce vidět svoje vnoučata… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
12.11.10 22:50

Juro: já bych jí malou prostě nedala. On zase manžel má jiné páky a známé :mrgreen: takže asi tak. Ani si nemyslím, e by o hnala tak daleko, ale člověk nikdy neví.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
12.11.10 22:51
Caty píše:
Juro: já bych jí malou prostě nedala. On zase manžel má jiné páky a známé :mrgreen: takže asi tak. Ani si nemyslím, e by o hnala tak daleko, ale člověk nikdy neví.

A tvoje mamka funguje?

• Citovat
  • Upravit
Caty
12.11.10 22:54

Michalekkk. jojo až na občasné neshody ano. Dřív to teda byl mazec, než jsme si vysvětlily co a jak, ale teď už je to dlouhou dobu v pohodě. Naši jsou úžasní prarodiče a vím, že kdyby se se mnou nedejbože někdy něco stalo, o děti se postarají a vychovají z nich správné lidi a hlavně jim dají lásku.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
12.11.10 22:54
Caty píše:
Michalekkk. jojo až na občasné neshody ano. Dřív to teda byl mazec, než jsme si vysvětlily co a jak, ale teď už je to dlouhou dobu v pohodě. Naši jsou úžasní prarodiče a vím, že kdyby se se mnou nedejbože někdy něco stalo, o děti se postarají a vychovají z nich správné lidi a hlavně jim dají lásku.

tak to je dobře :-)

• Citovat
  • Upravit
18305
13.11.10 00:22

Caty, já jsem se sice s tvojí tchýní nepotkal, ale dokážu se trochu vcítit do motivace jejího chování. Nejspíš si myslí, že jenom ten, kdo na sobě odmalička maká, to někam v životě dotáhne. To může být pravda, ale ten dotyčný (což by v tomto případě byla tvoje dcerka) musí odmalička chtít sám. Pokud řekne: já to nechci dělat, tak by jej okolí nemělo do ničeho tlačit násilím. (Tím myslím všechny ty kroužky, výuku jazyků a další aktivity…)
Vím, o čem mluvím. Základní a střední školu jsem končil na samé jedničky, některé věci (jako třeba vysedávání s kamarádama v hospodě) mě naprosto minuly, okolí mě považovalo za divného… Ale bylo to moje rozhodnutí, že se budu učení takto věnovat. Nikdo mě do ničeho netlačil.
Dneska jsem docela rád, že vybočuju z průměru. Jak řekl jeden anglický filozof: „Z výchovy každého člověka má největší cenu ta část, kterou dal on sám sobě.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.11.10 00:25
Caty píše:
Juro: já bych jí malou prostě nedala. On zase manžel má jiné páky a známé :mrgreen: takže asi tak. Ani si nemyslím, e by o hnala tak daleko, ale člověk nikdy neví.

No hlavně bych řekl, že na jiném teritoriu platí nejen jiné zákony, ale taky jiné zvyklosti. Není Evropská unie jako Evropská unie… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová