Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A vzala sis nějakého advokáta? Když to tak čtu, tak by to asi nebylo od věci …
A co situace, kdy k nám lezla a pak jsme měli hádku, od té doby nedošla. (my jsme ji i zvali). Bez odezvy. Zajímalo by mě od jakého věku může prarodič takhle žádat, snad soud nepovolí třeba půl roční miminko, at nekde na půl dne odnesu. Ta „naše kráva“ to má v hlavě tak vypatlané, že by byla shopna žádat už tedka. Nevím, jestli by soud vyhověl, kdybychom chtěli lék. posudek, protože je věčně nadopovaná nějakýma lékama, večer si dá, aby usla, ráno si dá, aby přečkala den v práci, a pořád dokola.
Taky by mě zajímalo, kdyby sme nežili tak blízko, ale třeba někde v cizině, tak nemůžou chtít, at ji každej čtvrtek na vozíme dítko ne? ![]()
A taky jestli soud přistupuje k tomu, že třeba miminko plně kojeno a ona v ani ne půl roce mele o tom, čím bude miminko ládovat, i když s tim nesouhlasíme, má zvířata a už mluví, jak budou mimčo olizovat a tak.
Nevim, to se raděj odstěhuju někde na světa kraj a děcko ji ukážu jednou ročně o vánocích za naši přítomnosti, to že bych ji měla dát třeba navíkend tak ani za nic! Přece se dítko v jeho zájmu nemůže dát osobě, které s manželem nevěříme ne? (nejde tu o vztahy mezi námi, ale jde tu fakt o miminko)
Tak jí ty zasr…ný prachy vrať, jasně, jsi velmi charakterní, když máš takovýto postoj k ženské, která vám dala milion, je mi z tebe špatně.
Dobrý den děvčata,zamrazilo mne při tomto dotazu,zda má tchýně nárok na svá vnoučata Otázka by také měla být zda mají nárok vnoučata na babičku a dědu.Nedovedu si to představit a doufám,že mne to nečeká.Často děto vypravuji do školy a do školky. Vetšinou pro ně i odp.chodím. Dětství hrozně rychle uteče a dětem nic nenahradíte ani tu nenáviděnou tchýni.Jednou se vás děti můžou zeptat na babičku! Pomáhala jsem i se staaršími vnoučaty,na oplátku mi zase oni teď pomáhají,když už nic tak mě naučili s počítačem. Prarodiče jsou myslím pro svá vnoučata to nejmenší zlo které dětem hrozí.Zdarví vás také tchýně ![]()
Holky má tchýně je to samé.Ona se o malého vůbec nezajímá od doby kdy se narodil.Nikdy s ním nešla ven,nekoupila mu nic,nepodívala se na něj…Řekla,že prý to není její vnuk a dokud neuděláme testy otcovství tak s ním nechce mít nic společného.Ona je úplně pitomá,manžel měl úraz kdy přišel o slezinu a ona si myslí,že od té doby je neplodný. 3 roky se o malého nastarala a teď jí hrklo v hlavě a chce prý nějaké navštěvy a chce to řešit soudně.Přitom o malém vždycky říkala,že cizího parchanta nechce,že to není její rodina.
Z mého pohledu má sice tchýně nárok na vnouče, ale nemůže si to vynucovat soudně. Nevím jaký paragraf jakého zákona by použila. Zato rodiče mají povinnost dbát o dobrý citový a morální vývoj dítěte. Takže pokud je tchýně duševně narušená (třeba když si myslí, že sperma se tvoří ve slezině…
), tak lze myslím kontakt s dítětem odmítnout na základě jejího divného chování. Ať se klidně soudí.
Tak jste asi normální tchýně a normální ženská a máte prima vztahy v rodině. To asi není všude, když to tady člověk čte, tak nestačí valit oči ![]()
Já si teda nedovedu představit, že by mí rodiče žádali soudní úpravu vztahu s mýma dětma (viz příspěvek výše, když tam denně chodili), nebo ex tchyně nedodržující dietu a léky (opět příspěvky výše)… no hnus.
I když názor druhé strany by mohl být taky zajímavý, co si budeme povídat.
Takže ano, normální prarodiče zlo opravdu nejsou. U nás takové máme a nedáme!
![]()
No to ona psychicky narušená je.Trpí schizofrenii a pořád si něco vymýšlý a vůbec se to ani nestalo.Celou rodinu akorát tyranizuje,tchánovi pořád vyhrožuje zabitím.Do doby kdy jsme s nimi bydleli tak to uplaťnovala i na mě.Ona to nemá v hlavě v pořádku,chodila nám třeba močit do vany,posrávala se …To jí je 64 let.A všechno to dělala vědomě,pak se tomu ještě smála a řekla no a co.Prý když se mi to nelíbí tak ať to uklidím.
Můj příspěvek je pro začátečnici (taky tchýni) ![]()
Sperma ve slezině
fór dne. ![]()
Tak to ať se soudí, hlavně psychiatrický posudek pro paní bude zásadní…
Díky za to, že mám normální rodinu, fakt. ![]()
Myslím, že je to tak, že nemají prarodiče nárok na dítě, ale naopak, dítě má nárok na prarodiče. Naši sousedi se takhle obrátili na soud, protože po rozvodu jejich dcery šel kluk do péče otce a jeho matka měla úplný zákaz styku, tímpádem ani oni, jako děda a babička nemohli vnuka vidět. Vysoudili si tři hodiny jednou v týdnu a týden letní dovolené o prázdninách.Jednou týdně jdou posedět do cukrárny a v létě ho brávali na hory.
Nejlepší je se rozumně domluvit, moje máma se neměla ráda se svou tchýní, babička byla jako tchýně asi dost hrozná, ale jako babička byla nejúúúúúúžasnější na světě. Právě s ní mám spojené ty nejkrásnější zážitky z dětství a jsem moc ráda, že máma nikdy nebránila v tom, abych mohla s babičkou být, a to tedy výchovné metody měla taky od mamky hooooooodně odlišné:))
Musím se ohradit,o spermiich ve slezině jsem rozhodně nepsala já. Vážně,také tchýně ![]()
Zdravím taky tchýni ![]()
Já vím, že jste to nepsala vy, já to jen špatně napsala. Ten příspěvek nad tím, byl pro Vás, to pod tím jen pobavená reakce na jiný příspěvek.
![]()
Taky něčí snacha
Ahoj všem myslíte že by jste mi mohl někdo poradít z manželem jsme se rozvedly a mám s ním dvě děti syn 3,5roku dcera 1,5roku nedávno jsmese z přítelem vzaly a podaly návrh na nezrušitelné osvojení manželem matky dětí s kterým otec dětí souhlasí. jenže mezitím mi přišlo od soudu že má bývala tchýně chce vídat mé děti je pravde že se synem jsem to zatrha a dceru více méně viděla párkrát vždy velice plakala se synem dokonce chodíme k psychologovy protože po návratech od tchýně trpěl nočnímy můramy a počůrával se i proto jsem to zamezila. Jaký má bývala tchýně nárok na děti je možnost že soud vyhraje? Nemyslím si že by synovy ubližovala jen to pro něj prostě byl šok ta změna prostředí jiná péče jiná výchova jsem z toho na nervy bojím se že mě soudkyně prost smete. Děkuji všem moc za radu
Tak si myslim, ze byste se mela zamyslet sama nad sebou a uvedomit si ze take jednou vas ceka osud tchyne. zivot se toci stale dokola a jednou se vam to na sto procent vrati to pohrdani, deti se chovaji tak jak jejich rodice.