Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, zajímá mě názor..
S přítelem jsme spolu 13 let, dlouho nám nešlo mít dítě nakonec se to nějakým zázrakem povedlo a máme roční dítě.. bohužel od té doby co se narodila prochází náš vztah velkou krizí. Mě štve, že má práci na prvním místě a doma se moc nezapojoval. Veškeré hádky byly vlastně kvůli tomu. Teď je krize na úplném vrcholu, kdy přítel mluví o tom, že od nás chce odejít. Dlouho s ním nebyla žádná řeč, trval na svém, že odchází a byt už má sehnaný..ale z jeho občasného chování bylo zřejmé, že mě má pořád rád..najednou přišel s tím, že ho hrozně mrzí co se mezi námi teď děje, najednou byl schopný mě líbat, hladit cítila sem jak je rád, že mě zase objímá..chtěl i sex k tomu, ale nedošlo.. stále ale tvrdí, že má v hlavě hrozný zmatek a neví, jestli ten vztah jde ještě slepit..že se bojí, že bude za chvíli vše jako dřív..že mě má rád, ale neví jestli mě miluje.. chystám se teď s malou na pár dní odjet k příbuzným..myslíte, že tohle odloučení pomůže?
Předtim bylo u vás vše v pořádku? Měl z těhotenství/dítěte radost? Ten náhlý obrat (hladí tě apod.) byl z ničeho nic?
Nevím, říkám si, zda neulítl a teď ho hryže svědomí ![]()
Nebo mel nekoho rozdelaneho, nevyslo to, tak se rozhodl zustat… ale to vse jsou jen domnenky, Ty ho prece znas nejlip ![]()
@miška94 píše:
Ahoj všem, zajímá mě názor..
S přítelem jsme spolu 13 let, dlouho nám nešlo mít dítě nakonec se to nějakým zázrakem povedlo a máme roční dítě..bohužel od té doby co se narodila prochází náš vztah velkou krizí.****Mě štve, že má práci na prvním místě a doma se moc nezapojoval. Veškeré hádky byly vlastně kvůli tomu. Teď je krize na úplném vrcholu, kdy přítel mluví o tom, že od nás chce odejít. Dlouho s ním nebyla žádná řeč, trval na svém, že odchází a byt už má sehnaný..ale z jeho občasného chování bylo zřejmé, že mě má pořád rád..najednou přišel s tím, že ho hrozně mrzí co se mezi námi teď děje, najednou byl schopný mě líbat, hladit cítila sem jak je rád, že mě zase objímá..chtěl i sex k tomu, ale nedošlo.. stále ale tvrdí, že má v hlavě hrozný zmatek a neví, jestli ten vztah jde ještě slepit..že se bojí, že bude za chvíli vše jako dřív..že mě má rád, ale neví jestli mě miluje.. chystám se teď s malou na pár dní odjet k příbuzným..myslíte, že tohle odloučení pomůže?
Já ti nevím, vypadá to jako útěk od problémů. Spíš by bylo lepší, kdyby vám někdo pohlídal dítě, a vy udělali čas jen na sebe, vše si vyříkali, urovnali. Když se narodí dítě, tak se život obrátí naruby, už je to prostě jiný. On se zahrabal do práce, ty jsi mu to vyčítala, a problém je na světě. Je ale problém, že on neví, jestli tě ještě miluje. Obrat v jeho chování je divný. Jako by měl opravdu černé svědomí. Jsi si jistá, že nikoho nemá?
Jo potvrdil mi, že se zakoukal do kolegyně, ale že ví, že je to jen chvilkové pobláznění.. že jí teď vůbec neřeší a řeší jestli ten vztah má cenu slepovat..já se mu snažím vysvětlit, že ano, když víme oba, kde je problém..včetně toho, že jsme spolu od narození dcery vlastně nikde nebyli sami.. já věřím, že to spravit půjde, ale nevím jak ho přesvědčit o tom samém..teď tvrdí, že už byl rozhodnutý odejít, ale najednou neví co chce
@izabe ano na dítě se těšil..je vymodlené X let jsme docházeli do gennetu..
Ano náhlý obrat byl ze dne na den… asi před 14 dny se choval normálně dával mi pusu hladil mě když si myslel že spím pak zas otočil a byl odtazitej a neprijemnej a teď najednou přišel s tím, že ho všechno hrozně mrzí a že se to v něm teď hrozně pere, že o to nechce přijít, ale zároveň už byl rozhodnutý odejít..
@miška94 píše:
Jo potvrdil mi, že se zakoukal do kolegyně, ale že ví, že je to jen chvilkové pobláznění.. že jí teď vůbec neřeší a řeší jestli ten vztah má cenu slepovat..já se mu snažím vysvětlit, že ano, když víme oba, kde je problém..včetně toho, že jsme spolu od narození dcery vlastně nikde nebyli sami.. já věřím, že to spravit půjde, ale nevím jak ho přesvědčit o tom samém..teď tvrdí, že už byl rozhodnutý odejít, ale najednou neví co chce
A co se stalo tak strašného, že takhle přemýšlí?? Já tě nechci děsit, ale váš problém bude právě ta kolegyně, i když on tvrdí něco jiného.
@arinecka já vím, že problém bude ona.. je nová neokoukaná.. klasický scénář.. v práci končí, takže tam se s ní už vídat nebude.. nevím jestli ho mám přesvědčovat, že kvůli té malé to stojí za to dát dohromady, a máme se rádi.. nebo jestli ho mám nechat být a čekat jak se rozhodne..
Ale zas si říkám, kdyby do ní byl zamilovaný což tvrdí, že není, tak by dal byl protivnej a odhodlanej odejít jako do teď.. proč najednou ta změna s tím že chtěl sex objimal mě říkal jak ho to vše šíleně mrzí, od té doby když přijde z práce přijde ke mě pohladí mě..je doma víc než býval..
@arinecka píše:
A co se stalo tak strašného, že takhle přemýšlí?? Já tě nechci děsit, ale váš problém bude právě ta kolegyně, i když on tvrdí něco jiného.
Taky si myslím, že to není pravda, když říká, že tu kolegyni teď vůbec neřeší. Když se člověk zakouká, je to o tom, že na toho člověka dost myslí. Takže si to možná nalhává, ale určitě to jeho zakoukání má na tu vaši krizi nezanedbatelný vliv.
@miška94 No, je to sice malo pravdepodobne, ale co kdyz ho ta kolegyne odmitla s tim, ze mu nechce nicit rodinu? To ji bylo ke cti. A on ted nevi, jestli mu kvuli ni stoji za to tu rodinu rozbit, nebo je zklamany, ze ho odmitla.
@Ledová káva ona je jen vyústěním tý krize.. neklape nám to už tak půl roku a s ní,,je" měsíc.. nevím jak proti ní bojovat, když ona má teď v rukách všechny trumfy.. je s ním v práci, je nová, milá, neokoukaná.. já doma uvázaná s dítětem 🤷♀️ napadá mě max být jakože nad věcí, být milá upravená..
@yvetyvet prý po něm nechce aby jsme se rozešli, že nechce být ta co odvedla tátu od rodiny.. ale to ji taky může jenom bránit..
Nepřesvědčuj ho, musí chtít sám. Z mé zkušenosti žádná uplakaná chudinka na chlapa neplatí, naopak. A žádný zdravý chlap bez sexu nebude.
Nedělá mu prý problém to s ní ukončit.. jen se bojí, že mu to budu pořád předhazovat.. když jsem se zeptala, jestli by jí řekl, že se vyspal i se mnou tak kdyby se prý zeptala tak klidně, že jí může být jedno s kým spí..🤷♀️