Má to tak být vždy?

Anonymní
28.4.24 17:14

Má to tak být vždy?

Ahoj, trosku jsem premyslela a chtěla bych znat váš názor

Čekám s přítelem dítě, a on chce abych dala příjmení po něm, a když jsem nad tím tak premyslela, tak si říkám “PROČ” proč bych to dělala? On nikdy svatbu nechtěl protože to vždy byli pro nej “zbytečné peníze” a ani si mě vzít nehodlá, tak nechápu proč bych měla dítěti dávat jeho příjmení, a já mít jiné příjmení než naše děti? A navíc celý roky se o to dítě celkově budu starat a vychovávat já.. on říká že proste přebalovat, krmit proste nebude že je to ženská práce… okey beru, nedělá mi problém se starat o své dítě.

Je to blbost co řeším? Má být vždy příjmení po otci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
150
28.4.24 17:16

Můžu se zeptat, kolik ten tvůj nosí domů, když nechce dělat ženské práce ani u svýho dítěte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4764
28.4.24 17:18

Tak vetsi problem nez prijmeni jsou ty nazory tveho pritele :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427

Tak jméno dítěte je na domluvě. Ale podepsat otcovství byste měli jít v každém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250

Přesně tak, proč bys to dělala. S tímhle jeho přístupem bych si já dítě ani nepořizovala, ale budiž. Názory na svatbu jsou různé. Ale nechápu, proč by za téhle situace dítě mělo mít příjmení po něm. Není blbost, že to řešíš, prosaď si svoje příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
28.4.24 17:20

Doporučuji najít si jako budoucího tátu pro dítě někoho rozumnějšího, nebo tu jednou budeš zakládat diskuzi na téma: otec se nestará, jsem na všechno sama, našel si jinou at.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
28.4.24 17:23
@Anonymní píše: Více

je blbost mít dítě s takovým přítelem, ale už se stalo,
je to buran a nikdy jiný nebude, příjmení dej každopádně po sobě, ať po rozchodu nemáš dítě s jiným jménem jež máš ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22123
28.4.24 17:28

To ti toho chlapa někdo přidělil za trest? Nebo proč si s takovým blbem děláš dítě, což je závazek na celý život.
Pokud už nastala chyba ve výběru otce, tak příjmení je už velmi podružný problém k řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9820
28.4.24 17:31

Hele, mně to přijde jako trolling - výbušné téma, vyhrocené názory dvou stran…
Pokud troll nejsi, tak přemýšlím, co tě vedlo s někým takovým splodit dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
28.4.24 17:32

Klasika, oplodnil tě, má splněno. Chce, aby měl potomek jeho příjmení, ale se zbytkem nechce mít nic společného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
28.4.24 17:32
@Anonymní píše: Více

Dite bez svatby pro me znamena prijmeni po me. Ale ja bych dite s nekym, kdo si me nechce vzit, necekala. Ovsem za ty jeho nazory bych ho vrazdila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.4.24 17:33

To jako vážně? On se starat nebude ale příjmení ti nadiktuje příkazem?

Nechce svatbu, nechce se starat tak příjmení nebude a hotovo. Nejlépe ještě satecek a nohy na ramena. Co tě na něm přitahuje, že sis ho vybrala jako otce pro své dítě, což je už závazek na celý život? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
28.4.24 17:33

Pokud to tak cítíš, máš plné právo pojmenovat dítě po sobě. Možná bych mu řekla: Chceš, aby dítě mělo tvé příjmení? Budiž, ale jen když ho budeme mít všichni.. Nelíbí se mi jeho přístup. První dítě jsme měli s mužem také jen jako partneři. Ani jednoho ve snu nenapadlo, že by dítě mělo mít jiné příjmení než já. Máma s ním chodí k lékaři, všude, kde jiné příjmení matky i dítěte dělají zbytečný chaos. A brali jsme se 8 měsíců po narození dcery a rodný list jsme jí nechali na matrice změnit. V kolonce „rodné příjmení“ má to její i mé původní. A rozhodně to nevnímám jako chybu. Když bych chlapovi nestála za to, aby si mě vzal, proč by se naše dítě mělo jmenovat po něm??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
28.4.24 17:39

Tak s takovým bych si dítě vůbec nepořizovala, ale když už teda no… příjmení dej své, jak píšeš, on se k ničemu angažovat nebude, tak jako co… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
28.4.24 17:40

Asi jí tlačily biologické hodiny a jako jediný na Tinderu měl fotku s vytuněným starým golfem a tetování na krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí