Macešské vlákno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2780
8.8.17 14:59

@Lama Lama Tak macecha je druhá máma. Když je chlap v práci, mám ho na krku já. A teď v prázdniny u nás tráví polovinu prázdnin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
8.8.17 15:00

Kolik mají let ty vaše děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.8.17 15:02
@Lidym píše:
@Lama Lama @Azallea Mamka nám ho vozí hned z družiny v pátek a my ho vracíme v neděli v 18 hodin. S manželem se u něho střídáme, je to náročné na nervy. Já jsem na češtinu a on na matiku.
Máte doma taky všechny věci pro děti nebo k vám jezdí s taškou?

Přítelovi děti nemají u nás prakticky nic, odvezou vše, i co dostanou od nás, hračky, vše.
moje děti máme ve společné péči. U táta jsou 2 večery v týdnu pro ob víkend pátek večer až po ráno. maj u něj většinu věcí, když chce něco navíc, tak si pro to skočí ex ke mě domů nebo si o to napíše a přivezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.8.17 15:06
@Lidym píše:
@Lama Lama Tak macecha je druhá máma. Když je chlap v práci, mám ho na krku já. A teď v prázdniny u nás tráví polovinu prázdnin.

My to máme udělaný tak, že jsou prostě bud se mnou nebo s tátou. Když nemůže táta, tak jsou se mnou ( ne s novou manželkou otce), když nemůžu já, jsou s tátou, ne s mým přítelem.
stejně tak přítelovy děti.
Polovinu prázdnin máme taky. Tak ale to on má dovolenou, já jsem v práci, jsem s nimi odpo. Společně jedem jen na 10 dní.
Přítelovy děti jsou 8,5 roku, dvojčata. Moje 8 a 6 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
8.8.17 15:33

Posledních 14 dní měl manžel dovolenou, víc nemá. Tak potom si užívá s bráchama a manžel jak přijede z práce, jede s ním na kolo.
Já to beru, že jsme jedna rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
8.8.17 15:35

To by u nás nemohl být tak často. U nás má všechno. Oblečení na týden, hračky, kolo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.8.17 15:38
@Lidym píše:
To by u nás nemohl být tak často. U nás má všechno. Oblečení na týden, hračky, kolo…

Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
8.8.17 15:40

Holky je tu některá co ma nevlastní deti pubertaky? :mrgreen: Ja mam teda tři, silenost, všichni problemovy, všichni prošli pastakem, patnáctiletý je u nás v péči - propadá ve všech předmětech, nedokonči ani ZŠ… teď se teprve začal trochu lepšit, tak snad bude lip. Ja se nimi ale nemazlim, kdyz jsou u nás, jak oni do me tak ja do nich a tatínek se nestačí divit, ale stojí za mnou, to jsem rada :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.8.17 15:46
@Lidym píše:
Posledních 14 dní měl manžel dovolenou, víc nemá. Tak potom si užívá s bráchama a manžel jak přijede z práce, jede s ním na kolo.
Já to beru, že jsme jedna rodina.

Tak já to spíš beru podle dětí a ty preferují rodiče, tak se jim to snažíme přizpůsobit. Sem tam jsou i s novými parnery bez rodičů, ale spíš ne.
Hodně to vychází z toho, že jsme to takto měli zorganizované už před tím, než přišli noví parneři, takže jsme oba zvládali děti bez nových parnerů.
Přítel dost podobně - má takovou práci, že si jí naplánuje podle toho, jak má styk s dětmi. Léto má volno prakticky celé. To naopak já jsem hodně v práci, mé děti u babičky část se mnou, část s tátou. A přítelovy děti polovinu prázdnin s ním, polovinu s mámou. Takže podnikají i něco beze mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
8.8.17 16:38

@Marben ne, tvá situace by byla moje noční můra. Jsi dobrá, že to zvládáš. Ten můj teprve do puberty leze. Má 9 let a někdy koukám. Já v jeho věku byla úplné děcko. Ale zas je víc hrací než jeho stejně starý bratranec.
Až na problémy s pozorností a roztěkaností je zlatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
8.8.17 18:04

@Lidym
Dlouho mi trvalo to zkousnout, partner je nejlepší chlap co jsem kdy potkala :) a ze začátku se ke me chovali slušně, tak nevěděli co a jak… ono je to složitější a kdyby do toho někdo viděl tolik do hloubky, tak ví ze ty decka prošli fakt ocistcem díky své mámě. Je to velká manipulatorka, ještě se přidala nejspíš do nějaké sekty :zed: Po par letech co jezdí spis nepravidelně jsem si udělala pořádek a proste velim ja a tak to bude :D ale musím říct, ze bych dala dost za to, aby měl treba šest ale malých deti :) važte si holky toho ze s těmi dětmi si uděláte ještě vztah, ze jsou menší, můžete je pohladit, pomazlit, v různých mezích zasáhnout do výchovy… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.8.17 15:14

@Marben Jo, jo já jsem ráda, že jsem ho poznala když měl 4 roky. Tenkrát jsem se mu dost věnovala, teď mám stejně starého syna a na něj už nemám tolik energie a času. Asi díky tomu teď máme dobrý vztah. Teď už se začíná stydět.
Můj manžel je taky super chlap, myslím, že když viděla, že se mnou zklidnil, bylo jí líto, že mu utekla. Naštěstí už má taky chlapa, hodí se k sobě, tak je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
9.8.17 17:17

@Marben Myslíš, že ty cizí děti se opravdu nechají od tebe vychovávat, pokud je vídáš 2× do měsíce a pak týden - 14 dní přes léto? Teď jsem o tom právě akorát uvažovala, a nemyslím si, že by moje výchovné působení bylo bůhvíjaké. Snažím se jít jim příkladem, ale to je asi tak všechno. Tuhle jsem akorát říkala něco jejich otci, že si myslím, že věc ta a ta by se měla řešit, ale on nad tím mávl rukou. Na jednu stranu chápu, že je nechce moc kárat, pokud je vidí tak málo, na druhou stranu s tím nesouhlasím, jenže s tím nemůžu nic dělat. Starší dítě (11let) už leze do puberty, to se máme na co těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.8.17 17:52
@Azallea píše:
@Marben Myslíš, že ty cizí děti se opravdu nechají od tebe vychovávat, pokud je vídáš 2× do měsíce a pak týden - 14 dní přes léto? Teď jsem o tom právě akorát uvažovala, a nemyslím si, že by moje výchovné působení bylo bůhvíjaké. Snažím se jít jim příkladem, ale to je asi tak všechno. Tuhle jsem akorát říkala něco jejich otci, že si myslím, že věc ta a ta by se měla řešit, ale on nad tím mávl rukou. Na jednu stranu chápu, že je nechce moc kárat, pokud je vidí tak málo, na druhou stranu s tím nesouhlasím, jenže s tím nemůžu nic dělat. Starší dítě (11let) už leze do puberty, to se máme na co těšit.

Souhlas pro mě to za 4 dny měsíce je nemá vůbec smysl jakkoliv výchovně měnit. Já se celkově snažím spíš řešit to co od zasahuje příjmu mě jinak se snažím respektovat výchovný přístup rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
10.8.17 08:01

@Lama Lama Tak to já taky, no akorát se někdy musím dost držet, abych něco nekomentovala… být macecha je pěkné cvičení v sebeovládání a držení jazyku za zuby, teda aspoň pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová