Malá, nebo milá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5010
10.8.15 11:17

Tak spojení „nyny“ slyším poprvé a docela koukám, kolik z vás to používá. 8o Asi nějaký místní výraz.
Jinak jsem říkala buď pohladit, případně spojení malá, malá. Milá ve spojitosti s pohlazením neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
10.8.15 11:18
@Peťulka2608 píše:
Nyny??? 8o to je hrozny, promin :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No dovol, teda… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ještě se používají další formy tohohle slova: nynynky a nynaný/á. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
10.8.15 11:49
@Peťulka2608 píše: :lol: :lol:
Ja jsem teda zvykla mluvit na obe deti normalne, tzn. Pohlad, sedni si, pujdeme spinkat…
A teda urcite nesislam :lol:
Je pravda, ze muj syn mluvi krasne, lepe, nez o rok starsi deti…ale jestli to na to melo vliv nevim…ale to uz je mimo tema :mavam:

Hele na obě děti jsem mluvila stejně. Starší už ve 2 letech obdivovala dětská i se sestrou jak krásně mluví, z mladší jsme totéž nedostali ani ve 3 letech… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
10.8.15 12:04

U nás říkáme…udělej áj :-D :-D :-D Ale tady u nás se nic jako malá, milá nebo nyny nepoužívá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.8.15 12:05

@malinika A co tím dítěti říkáš? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11665
10.8.15 12:25

U nás se vždy říkalo „malá“, ale babička ho naučila „malá, malá čičiči, ty potvoro kočičí“ a jakmile se řekne udělej malá, malá, tak mlátí ručičkou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
10.8.15 12:26

@Gosi říkám udělej nyny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
10.8.15 12:38

Slyšela jsem do kamarádky, že její dcerka na pohlazení říká udělat nynyny, my říkáme udělat malá nebo pohladit, znám i nynaný, ale nepoužívám:-). Je to opravdu kraj od kraje, jako např. říkanka Takhle jedou páni, tu jsem slyšela už v několika podobách nebo Pec nám spadla, my voláme kominíka, jinde volají dědečka a slyšela jsem i jinou variantu.

Udělej milá se podle mě neříká nikde:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
10.8.15 12:42

Slysela jsem uz „nyny“, „mala mala“ a u nas se rika „aji aji“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
10.8.15 12:49

@Samy Významově to znamená něco mezi hodným a roztomilým (nebo spíše oboje v jednom slově) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
10.8.15 12:54
@Peťulka2608 píše: :lol: :lol:
Ja jsem teda zvykla mluvit na obe deti normalne, tzn. Pohlad, sedni si, pujdeme spinkat…
A teda urcite nesislam :lol:
Je pravda, ze muj syn mluvi krasne, lepe, nez o rok starsi deti…ale jestli to na to melo vliv nevim…ale to uz je mimo tema :mavam:

Mluvím taky normálně. Nemám tyhle patvary ráda. :palec: Jinak znám jen malá-jako omluvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
10.8.15 12:59

Udělej malá znamená pohladit.Nyny či jsi nynaná(taky činaná) znamená hezká či že to danému dítěti sluší. Poď moja, to říkala moje máma, kdyż chtěla pomazlit, pochovat vnučku. Udělej hají znamená lehni si. Hačí, hačinkej sednisi. Milá neříkáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.8.15 13:01

@malinika To mi úplně zní jak cizí řeč. ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.8.15 13:10

Malá nebo malej-podle toho, koho má dítě pohladit. Milá jsem neslyšela a nyny mi s prominutím přijde hrozný.

• Citovat
  • Upravit
brko
10.8.15 13:14
@Samy píše:
Tak spojení „nyny“ sly ším poprvé a docela koukám, kolik z vás to používá. 8o Asi nějaký místní výraz.
Jinak jsem říkala buď pohladit, případně spojení malá, malá. Milá ve spojitosti s pohlazením neznám.

Já to poprve slyšela taky až v jižních čechách, kam jsme se přestěhovali.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová