Miminko málo přibírá v 7 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Malo přibírá v 7 měsících
Dobrý den,
chci se zeptat na Vaše zkušenosti, mám dceru, za pár dní 7 měsíců. Porodní váha 3370. Od jejího měsíce držím bezmlecnou dietu, měla hlenovite stolice s krví a jsme tedy hlídány na gastru, kde jsme teď byli na kontrole, váží 6600 a měří 70,5, doktor se zhrozil, že je na nejnižším percentilu. Jsem z toho už vystresovana, někdy ji hezky, někdy nechce skoro vůbec a takhle pořád dokola, pediatricka neřeší…jinak je spokojené a usměvavé dítě, psychomotoricky mi přijde ok, žádný rychlík, ale taky ne pozadu, neleze tedy ještě. Moje otázka tedy zní, kolik měly Vaše děti v tolika měsících? A jak třeba navodit miminku chuť k jídlu? A co vše uměly?
Všem díky předem za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Naší kluci měli v 6m oba 65cm a vážili pod sedm kilo… Měli ale porodní váhu v termínu pod tři kila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim kolik dcera mela, ale taky byla vzdycky na spodni, teď je to zdravá holka. Kojila sem ji do 1,5 roku plus měla hodně ráda polivky a ovocný presnidavky. To je tak vše na čem vyrostla. Rozjedla se trochu az ve školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynaa1300 Moje dítě bylo teda v jine situaci - mala, nedonosena, blbě pribirala uz od 4.mesice, a to navzdory tomu, ze jedla jak Otesanek. Byla ale psychomotoricky napred a vydavala vic energie nez deti jejiho veku.
Resila jsem to tak, ze jsem pridavala kalorie, kam to slo - v tomhle veku hlavne maslo a zloutky do příkrmů. Pozdeji i avokado, orechove maslo. Tim jsem mela pocit, ze jsem naplnila sve možnosti.
A přesně, dcera byla vesela, aktivní, hubena, ale ne nijak vyzáblá, mela dost pocuranych plen i pravidelnou, nijak podezrelou stolici. Pokud to mate stejně, nepanikarila bych. Ze neleze, neni nic špatného, na to ma cas snad az do 9mes.
Dcera ma krasny obloukovy percentil na výšku, vahovy je jak index na burze. Idealni to neni, ale vic delat neslo.
Příspěvek upraven 09.12.21 v 17:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynaa1300 píše:
Dobrý den,chci se zeptat na Vaše zkušenosti, mám dceru, za pár dní 7 měsíců. Porodní váha 3370. Od jejího měsíce držím bezmlecnou dietu, měla hlenovite stolice s krví a jsme tedy hlídány na gastru, kde jsme teď byli na kontrole, váží 6600 a měří 70,5, doktor se zhrozil, že je na nejnižším percentilu. Jsem z toho už vystresovana, někdy ji hezky, někdy nechce skoro vůbec a takhle pořád dokola, pediatricka neřeší…jinak je spokojené a usměvavé dítě, psychomotoricky mi přijde ok, žádný rychlík, ale taky ne pozadu, neleze tedy ještě. Moje otázka tedy zní, kolik měly Vaše děti v tolika měsících? A jak třeba navodit miminku chuť k jídlu? A co vše uměly?
Všem díky předem za reakce
Netřeba řešit, kolik vážily jiné děti. Zkoušíte zařazovat příkrm? Ochutnává postupně potraviny? jak reaguje na jídlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynaa1300 šmajra, proč šílí.. nechápu.. nas kluk měl mnohém méně, v roce nakonec 9 kg, ale jen 72 cm a Dr v klidu.. že počkáme 3 měsíce, jak to bude dál
porodní váha přesně 3.3 kg.. jako basketak z něj asi nebude, ale na to, že do roka byl téměř výlučně na um, to ještě jde.. odmítal jakékoliv jídlo
otázkou je u vás, zda a co basti. Osobně bych byla úplně v pohodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvrdilo se, že v půl roce má mít dítě dvojnásobek porodní váhy a v roce trojnásobek. V průměru! Takže si myslím, že jste ok. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše nejmladší, porodní váha 3kg, na roce 7,5kg a 76cm. Doktor nic neříkal. Mě přijde mini, ale je zdravá a veselá. Tim bych se řídila. Jestli kojiš, tak se neboj. Ona to dožene a příkrmy teprv začínáte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě v 7m 6610, v 8m 6,7, v mezičase zhubla. Porodní váha 2,7. Taky přestala přibírat, ale u nás se sešlo více faktorů, já otěhotněla, když ji bylo 6m a patrně trochu klesla tvorba mléka, kojím ale pořád. Dcera vůbec, ale fakt vůbec nechtěla příkrmy, to se zlepšilo až někdy kolem 10m, a taky mezi 7 a 8m začala lézt, je strašně akční,. má hodně pohybu. Teď jí bude rok a celkem to dohnala. Moje doktorka taky říkala y že roste na 3. percentilu, ale že to bude dobrý, až se rozjí. A už se to opravdu zlepšilo, drobná je nicméně furt. Má ale po kom, já mám 165, v normálním stavu (
) 51kg. Moje sestra je ještě drobnější, já měla na roce 9kg, ségra 8. Dcera má rok za chvíli a má teď 7,9.
Takže záleží taky, jak jste velcí vy, jako rodiče. Jak moc se tvoje dítě hýbe, jak moc jí. Dávala bych více kalorické příkrmy. Když mi dcera zhubla, vykašlala jsem se na zeleniny, kterou nechtěla a živila jí tím, co jedla - mléčnými kašemi a vejcem a avokádem, postupně vzala na milost banán a okurku a kolem toho 10m se to nejsou zlomilo a papá jak o život všechno, hezky pije vodu z hrnku. Pediatrička může být v klidu, protože takové děti pro ní nejsou výjimečné, to ale neznamená, že zrovna u vás nemůže být větší problém.
Příspěvek upraven 09.12.21 v 15:03
- Citovat
- Upravit
Zapomněla jsem napsat, že příkrmy už máme z důvodu nepřibývani od 5 měsíce, takže maso, zeleninu ji, teď jsme vyzkoušeli žloutek, pije kaši ráno a večer, nechtěla jsem dávat dvakrát denně, ale doktor říkal, že mám, jinak ovoce nechce žádné, jen banana, toho už jsem vyzkoušela že zoufalosti, ale když smícháme třeba jablkovou s banánem, už to nechce. Někdy se stává, že nechce jíst vůbec a jen se kojí. To ano, ale většinou tady píšete menší délku, on to počítá, že na svou výšku má málo kg, krev a všechno, sono břicha dělali v Praze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
70 cm je průměr na půlrok. Nebo aspoň se kupovalo oblečení c. 70. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás prostřední v téměř 7 měsících 6,7 kg a 69 cm. Ovšem porodní váha byla 3,8 kg. Také ABKM, já na dietě. U nejmladší take, take pribira pomalu. Jsou to dlouhé zizalky. Podle mě je ta nesnášenlivost mléka spojená s tím, že i přes dietu není střevo schopno ty živiny ideálně využít. U nás tedy nastalo zlepšení po zavedení prikrmu. Kaše vařím přímo z vloček, jahlove, ovesné. Přidávám olej a často máme avokádo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynaa1300 Moje dcera jednu dobu pouze banany. I dva denně. Uz jsem byla zoufala. Pak v sezóně ochutnala jahodu a jela. Jablka, hrusky ostruziny, rybiz, meruňka, tuna melounu. A silela po třešních, ktete se snažila sezrat i s peckou (kdyz jsem třešeň rozpulila a pecku vyjmula, uz ji nechtěla, a to presto, ze jsem to udelala prakticky laparoskopicky)
Nabízej pestrou stravu, ale neodpirej, co reálně ji. Ono to přijde. V sedmi měsících fakt nemusi jist všechno, co pred ni postavíš.
Edit: jo, a obdobícka „nekdy neji vubec“ jsme meli taky, vetsinou za to mohly zuby. I ted je obcas den, kdy pozre jen suchou housku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dcerka je stabilně podtabulková a to jak výškou, tak váhou (narodila se v termínu s váhou 2 480g). Pediatr to vždycky okomentuje, do průkazu napíše, že je drobná a tím to hasne. Teď se čeká na 3 letou prohlídku, kdy jí kvůli tomu pravděpodobně čekají krevní odběry a vyšetření na endokrinologii. Už jí to hrozilo na 1,5 leté prohlídce, ale zázračně se za půl roku vytáhla a já v to doufám i teď
.
Chápu, že se ptáš co by tak dítko mělo umět. U nás se to kvůli tomu vzrůstu taky řešilo, ale s odstupem času ti můžu říct, že pokud není dcera výrazně pozadu, tak se tím netrap, protože tím zbytečne stresuješ samu sebe a tím i jí. Naše malá je třeba dítě, které furt nic nic nic a pak najednou lusk a dává to na první dobrou - plazení totálně přeskočila… po lezení se čekalo, že začne obcházet nábytek a furt nic a najednou se postavila, pustil a suvereně si to za mnou naštrádovala do kuchyně. Teď bylo aktuální mluvení - hodně znakovala, říkala citoslovce a tím to haslo a pak se ráno vzbudila a už s prominutím, nezavřela hubu. Teď třeba ve 2,5 letech dává s přehledem básničku Polámal se mraveneček a mě každej večer duní v hlavě.
Chuť k jídlu se mi nijak podpořit nepovedlo. Má dny, kdy jí a dny, kdy žije ze vzduchu. Teď aktuálně jí nejvíc o půl 8 večer, než jde do postele
. Už to neřešim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit