Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My máme 3+1 a později to budeme řešit úplně stejně. Sice mezi dětmi bude dvacet měsíců, ale teď čekáme holčičku, doma máme kluka. Před začátkem školy prvního je určitě rozdělíme.
My máme 4 leteho a novorozeně, taky v 3+1, mladsi je zatím u nás v ložnici. Časem ale chcem koupit dům, jelikož plánujem ještě jedno mimčo, tady bysme se asi uslapali až budou děcka větší. Ale jinak já taky vyrostla s rodičema a ségrou ve 3+1, měly sme pokoj se ségrou společný, holt sme se musely naučit trochu tolerance k té druhé a jedna druhou nechat v klidu, když se ta druhá potřebovala učit.
My teda máme děti od sebe 2,5 roku, holka, kluk. Dcera už chodí do 2 třídy, syn bude od září předškolák. Mají společný pokoj, palandu, dcera spí nahoře. Už mají oba „počítačové“ stoly a k tomu židle, prostě už to mají přizpůsobené do školy, i když syn má ještě čas. Už to tak mají přes rok.
Ahoj holky, chtela bych rict, ze asi hrozne zalezi na zivotnim stylu rodiny. Ja kdyz jsem prisla sem na emimi, tak mi tu holky nejvic “vycitaly” jeden pokoj pro deti (planovali/premysleli jsme nad tremi).
Dnes mame tri deti, mame byt 3+1 a vejdeme se vcelku v pohode.
Deti chteji byt spolu, dokonce obcas spime vsichni v loznici. Ted planujeme presunout nejmladsi k ostatnim a vsichni se uz tesi.
Jinak pokud by chteli vic soukromi, mame minipracovnicku v loznici a jsme pripadne ochotni pustit loznici, takze by meli dva pokoje a my spani v obyvaku.
![]()
Plánujeme 3 děti, máme 3+1,větší plocha. A děti budou mít jeden pokojíček. Neplánujeme se nikam stěhovat, vyklízet ložnici… Dříve žilo mnohem víc lidí na menší ploše a lidstvo nevyhnulo… Prostě k sobě budou muset být tolerantní. V našem případě bude mít ale každé dítě svůj stůl, svoji skříň. Radši jsem trochu zmenšila obývák, aby měly děti dost prostoru na blbnutí.
Oni to přežijou v jednom pokojíku. Překonávání obtíží a mírné nepohodlí výrazně zvyšuje šanci na úspěšnější život v dospělosti. Ještě tvoji rodiče nejspíš vyrůstali v daleko horších bytových podmínkách a co by jejich rodiče dali za malý 3+1
Jinak zrovna včera jsem viděla naprosto geniální nápad rozdělení dětského pokoje 
@Sashie ještě by se hodila vlastní postýkla
(jasně, chápu že se to myslí samo sebou, ale právě s tím odvoláváním na minulost - ono to tak fakt dřív nebylo, že by každý měl vlastní postel.)
@Sashie Souhlas klidně více dětí v jednom pokojíčku - hlavně pak nebude takový šok, když děti odejdou na intr nebo koleje, kde fakt pochybuji že většina vícedětných rodin by měla na to aby platila jednolůžák každému svému dítěti. Naučit se učit a připravovat do školy i když je někdo další v pokoji je moc důležité a v budoucnu se jim tohle pozitivně vrátí i s úroky.
Naprostý souhlas s @Ou skvělá fotka, geniální nápad. Sourozenec je první člověk, na kterém se děti užít koexistovat. Rozhodně bych nevyklidila ložnici, aby se dětičky neštěkaly, rodiče potřebují a zaslouží soukromí a „svůj prostor“ víc než děti, bo na nich rodina stojí. A ta trocha nepohodlí a nutnost přizpůsobit se a naučit se kompromisu je zocelí i jako smečku i jednoho každého zvlášť.
Špíme v obýváku. Ložnici jsme obětovali pro druhy pokoj. Co člověk pro ty parhanty neudělá ![]()
My mame 2+1 o 56m. Vyklidili jsme loznici, protoze jinak to neslo. Mame postel v obyvaku, ktery ma ale nadstandardnich 24m.
Optimalni aranzma vypada jinak, ale zatim dobry. Deti budou 2 a budou si sdilet pokoj.
@Ou a víš že jsem to tam měla napsané a nakonec jsem to smazala
ale aby se neřeklo, tak jo.. Postýlku budou mít každý vlastní ![]()
Ja bych se toho spolecneho pokoje nebala, aspon pokud jsou deti male.mame dva syny,5 a 1 rok, a budem se stehovat do domu, kde je mraky mista.pro deti jsou planovane dva pokoje, ale starsi uz od narozeni mladsiho chce spolecny pokoj a zatim ho to jeste nepustilo ![]()