Mám jít na sociálku?

Anonymní
18.10.13 11:04

Mám jít na sociálku ?

Ahoj:-)…máme v rodině kluka, který byl od puberty problémový - od 16 v diag. ústavu..V 18 odešel, bez vzdělání, bez financí a potkal holku (taktéž problémová), spolu kradli, brali drogy, ona otěhotněla, vzali si od rodiny peníze na potrat, na který ale nešla, a za 9 měsíců se narodil zdravý chlapeček. Když měl malý rok, zavřeli ji do vězení, měla nastoupit dřív, ale těhotenstvím a porodem se prý čeká až do 1věku dítěte. Otec šel na rodičovskou. Když jsem se sním občas viděla - pomáhal mi při opravách, říkal, že kluk je v pohodě, a on si prý občas někdy zahulí a je mu vše jedno,, prý tak si může řvát jak chce..Po půl roce se vrátila ona, rodičák šel na ní a otec šel do práce..Oba kuřáci, peněz málo, občas si něco dali…Stále k nim docházela sociálka ( jenže ta se vždy ohlásila předem - nechápu), ona pak zase otěhotněla a narodila se holčička ( otěhotněla ptž ji končil rodičák, chtěla další prachy-její argument) a pak se vzali a sociálka přestala chodit úplně. On by dlouhodobě na nemocenské, pak ho vyhodili z práce, oan si našla milence a svého muže vyhodila na ulici - stal se na dva měsíce bezdomovcem, když měl hlad něco ukradl a chytili ho. Nakonec se k sobě vrátili, ale on neměl práci a ona dostává jen okolo 4000. Z bytu je vyhodili, prý je to feťácké doupě, řekla ta co jim byt pronajímala. Vzali se tedy a šli k jejím rodičům. Ted bydlí v dvoupokojovém bytě, je jich tam 8 + nějaký velký pes. Děti většinou nemají, co jíst. Všichni kouří a na děti se často křičí. V pátek došel rodičák, šli ho vybrat a už se nevrátili, děti nechali té její matce a jejímu přítelovi-ten je cholerik a opravdu vypadá děsivě…Uvažuji o tom už dlouho, je mi těch dětí strašně líto, malá má necelé dva roky, kluk 4 nebo 5, zajít na sociálku a udat je..jenže nevím, jak to funguje. To jako zase zavolají a nahlásí se předem?… Jak byste reagovali vy? Nechali byste to tak a hleděli si svého? nebo zasáhli?…Občas bych si je mohla brát i k nám domů, aby se najedli, okoupali atd. s holčičkou by nebyl problém, jenže ten starší je sprostý, nadává, bije, ničí a bojím se, aby neublížil zase mým dětem nebo je něco zlého nenaučil…prostě nevím…neumím dělat, že se nic neděje.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5842
18.10.13 11:12

Nevim, na co cekas… davno bych to udelala…Muzes i anonymne, jestli mas obavy, nebo zajdi na soc. osobne, myslim, ze by to bylo i lepsi… a rekni, ze nechces, aby se dozvedeli, kdo to rekl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.10.13 11:13

Asi bych to nahlasila. Lepsi nez si pozdeji vycitat, ze se to nechalo plavat :nevim:

Bohuzel lito je mi spousty deti, nektere sanci na normalni zivot ani nedostanou. Jak pises - uz v 5 letech je okoli povazuje za „ztracene pripady“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.13 11:15

@Johanka.9 ona už nějakou dobu tvrdí, že na sociálku zajde, jenže ještě nezašla, pořád nějaké výmluvy…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.13 11:20

@Johanka.9 To bych mohla zkusit..jenže pak to nebude anonymní a já se jich asi bojím..zkusím to nějak vymyslet

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.13 11:31
@Anonymní píše:
@Johanka.9 To bych mohla zkusit..jenže pak to nebude anonymní a já se jich asi bojím..zkusím to nějak vymyslet

No nedivím se, že se bojíš. Tohle rozhodnutí je těžké, ale pokud tu jde o děti, asi určitě bych se na sociálku obrátila. Vím velice dobře co lidé na drogách dovedou a není to nic hezkého. Pokud děti věčně nedostávají najíst a jsou vychováváni tak, že v 5 letech je okolí nebere, tím spíše by bylo vhodné, aby se tím někdo zabýval.
Mám známou co se rozvedla, má dvě děti 4 a 2. Našla si nového přítele a s ním tráví čas (noci) mimo domov. Děti nechává doma samotné. Bydlí v bytovce a tam je slyšet každé slovo. Sousedka má klíče od jejího bytu (jsou kamarádky) a KDYŽ SLYŠEla neskutečný nářek, šla děti zkontrolovat. Dvouletý klučík stál pokaděný, pozvracený na chodbě a šíleně plakal. Ten straší plakal také. Sousedka děti uklidnila uspala a zůstala s nimi do příchodu matky, která dorazila cca v 6:00 ráno. I přesto, že jsou kamarádky, nahlásila ji na sociálku a začalo se to řešit. Kdyby ji o hlídání požádala, prý by jí to nevadilo, ale to, že odejde z domu a nechá zam samotné dve malé děti celou noc, to ji dorazilo… :zed: Sociálka začala situaci řešit a matce dětí se rozsvítilo!!! (naštěstí) :palec: Od té doby je vzornou maminkou, ale zda to tak bude i u těch feťáků, tomu bych moc nevěřila. Držim palce ať děti dopadnou co nejlépe.

Anononymní XY (nejsem zakladatelka)

• Citovat
  • Upravit
22
18.10.13 12:22

Jo jo, určitě běž. S tímhle máme zkušenosti v rodině, podařilo se na základě udání na sociálku svěřit jednu holčičku do péče babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
18.10.13 12:39

Tak v tomhle pripade bych ty deti snad sama unesla a vychovavala :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat