Mám kojit dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
25.9.20 11:55
@KeckaJ píše:
@Lucie_Sx zkoušela, řídila se radami, pila čaje, caro, jedla homeo. Cpala do sebe vše možné na podporu kojení. V noci spala s malou v sedě tělo na tělo. Přikládala na požádání - takže v noci i 4 hodiny v kuse, než došly síly a dala sem stříkačku. Teď už to neřeším, budu dávat prso nebo odsávat dokud mléko poteče… Ale na hlavu už se stavět nehodlám. Všechno šlo bokem a já nechci rozpadlý vztah, nevrlé dítě, zdechlé domácí mazlíčky a byt jak po výbuchu. Takhle žít další rok nechci a nemůžu.

A podle čeho máš stále pocit, že nemá dost mléka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.9.20 12:31

@Lucie_Sx já jsem nenapsala, že je to stejné. Napsala jsem, že UM je plnohodnotná strava. Jen si to pořádně přečíst 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.9.20 12:34
@Lucie_Sx píše:
A podle čeho máš stále pocit, že nemá dost mléka?

Ty si myslíš, že matka nepozná, když má dítě hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.9.20 12:55
@Lucie_Sx píše:
Pochopíš konečně, že i mezi laktačními poradkyněmi je velké množství neschopných diletantek, které prd umí? Bohužel. Tím ale nemusíš dehonestovat celý obor, který pokud se dělá dobře a kvalitně, umí zázraky.

Tohle je pro ten obor typické. Obchodnice s teplou vodou, fakt. Vytváří dojem, že jednou přijde nejaka s magickými schopnostmi a matku rozkoji. A zoufalá matka hledá a platí…

Ano, laktační poradkyně může odstranit zjevne problémy - špatnou polohu atd. Může poradit obecně známé veci - kontakt kůže na kůži, krmit na požádání, teplo, dost pít…

A vís co? Mým kamarádkám radily, ony všechno dodržovaly a nic. Asi byly všechny špatně, ne?

Pokud matka dělá chybu a chyba se odstraní, tak se třeba rozkoji.

Ale vetsina zen chybu nedělá. Dělají všechno jak z příručky, dělají i věci navíc. A proste to nejde.

Kojení prostě buď jde, nebo nejde. Ty matky, co se po problémech rozkojily na 100% možná existují, ale bude jich minimum

Většina po strašlivém úsilí dosáhne jen toho, že udrží laktaci, mimino si podumla a pak ho stejně „dokrmi“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.9.20 12:58
@kacz píše:
Ty si myslíš, že matka nepozná, když má dítě hlad?

Ne, velice casto bohuzel nepozna. Viz tady x dikuzi.
(a tebe jsem se fakt neptala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.9.20 13:04
@Bábrdl píše:
Tohle je pro ten obor typické. Obchodnice s teplou vodou, fakt. Vytváří dojem, že jednou přijde nejaka s magickými schopnostmi a matku rozkoji. A zoufalá matka hledá a platí…

Ano, laktační poradkyně může odstranit zjevne problémy - špatnou polohu atd. Může poradit obecně známé veci - kontakt kůže na kůži, krmit na požádání, teplo, dost pít…

A vís co? Mým kamarádkám radily, ony všechno dodržovaly a nic. Asi byly všechny špatně, ne?

Pokud matka dělá chybu a chyba se odstraní, tak se třeba rozkoji.

Ale vetsina zen chybu nedělá. Dělají všechno jak z příručky, dělají i věci navíc. A proste to nejde.

Kojení prostě buď jde, nebo nejde. Ty matky, co se po problémech rozkojily na 100% možná existují, ale bude jich minimum

Většina po strašlivém úsilí dosáhne jen toho, že udrží laktaci, mimino si podumla a pak ho stejně „dokrmi“.

Ja tvoje nazory v jinych diskuzich vetsinou beru, ale tady pusobis jako zapskla frustrovana pip. Nevim, co se ti vse kolem kojeni stalo, ze te to tak zere, ale zkus trosku ubrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.9.20 13:21

@Lucie_Sx Jů, a už jsme u citového vydírání. :think:

A já si myslela, že přijdeš s nějakým logickým protiargumentem, jak ta „dobrá“ laktacka matku rozkoji, když ty „špatně“ selhaly… 8o Vtip, bylo mi jasný, že přijde tohle :cert:

Promiň, ale na tohle už někdo musí ukázat prstem. Vždyť to je jak ten Aktip.

Citově vydírání, prodeje homeopatik, slibování, prodej naděje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.9.20 13:50
@Lucie_Sx píše:
Ne, velice casto bohuzel nepozna. Viz tady x dikuzi.
(a tebe jsem se fakt neptala)

Jj zato zaplacená laktační poradkyně, která je vidí půl hodiny, to pozná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.9.20 13:54
@Lucie_Sx píše:
Ja tvoje nazory v jinych diskuzich vetsinou beru, ale tady pusobis jako zapskla frustrovana pip. Nevim, co se ti vse kolem kojeni stalo, ze te to tak zere, ale zkus trosku ubrat…

Naopak, má racionální názor, ne názor vykojené hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.9.20 14:08
@Bábrdl píše:
@Lucie_Sx Jů, a už jsme u citového vydírání. :think:

A já si myslela, že přijdeš s nějakým logickým protiargumentem, jak ta „dobrá“ laktacka matku rozkoji, když ty „špatně“ selhaly… 8o Vtip, bylo mi jasný, že přijde tohle :cert:

Promiň, ale na tohle už někdo musí ukázat prstem. Vždyť to je jak ten Aktip.

Citově vydírání, prodeje homeopatik, slibování, prodej naděje..

Můžeš mi říct, co přesně je citové vydírání?
A proč jsi ohledně kojení tak napružená, když v jiných tématech působíš úplně normálně?

@kacz píše:
Jj zato zaplacená laktační poradkyně, která je vidí půl hodiny, to pozná :)

Taky jdeš k doktorovi=odborníkovi, když ti něco je a ty nevíš co.
Takže ano, pozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
25.9.20 14:30

Tak jen pro zajímavost existuje nějaká sběrná odsávačka mléka, kterou si dá žena na prsa a zachytává to mléko, co samo odtéká. Je to bez práce. Zkus na to zakladatelko kouknout :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
25.9.20 14:43

Teda holky, vám co se kojení nepovedlo a nebo jste kdo ví proč proti kojení, jste fakt zlé. Jako nadávat někomu do fašistek mi nepřijde normální. Skoro bych až řekla, že jste zapšklé. Zakladatelka položila dotaz a některé zkušené maminky se snažily poradit. Podle mě nic víc, nic míň. Upřímně? Nemám v okolí ženu, která by kojila jen tak na lusknutí prstu. Všechny to máme vybojované (někdo míň, někdo víc). Z některých kamarádek mi až padala brada co všechno pro kojení udělaly. Proto je správné, aby v takové diskuzi radily zejména ty, co bojovaly a povedlo se. Když půjdete do diskuze snažím se otěhotnět, tak tam taky budete chtít slyšet dobré rady od někoho, kdo si tím prošel a kdo to vybojoval. Nebudete chtít slyšet radu vzdej to, je to k ničemu, ani to nezkoušej, rovnou jdi do adopce, nebo si dítě vůbec nepořizuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
25.9.20 14:52
@Anonymní píše:
Ahoj, jako pipna vůbec nezníš! Když jsem četla tvuj příspevek, tak se mi udělalo úzko, protože jsem si procházela něčím podobným. Vůbec se mi po porodu nenalivaly prsa, neteklo mlezivo, nic. Z porodnice jsme odcházeli na UM, ale já to nevzdávala. Ihned jsme koupili odsávačku, pozvala si domu dvě laktační poradkyně (a to miradila další v porodnici, která byla skvělá), a muj život se zcvrknul na 2-3hodinový denní intervaly, v kterých jsem musela vždy stihnout: Probudit mimino (samo se moc neprobouzelo, bylo hrozně malinký a pořád spinkalo), zvážit ho, pak ho nakojit, a to pokaždý z každého prsa cca 30 minut, předtím nahřát prsa, po dokojení zvážit, pak připravit UM, protože brečelo hlady, pak připravit UM, nakrmit ho přes prst stříkačkou, přebalit, uspat (u prcka to byl někdy proces na 1-1,5 hodiny), po uspání letet vysterilizovat kalíšky, pak letet odsávat, když jsem odsála, tak mi v lepším případě zbylo na spánek cca 20-30 minut, protože pak už byl 3hodinový interval pryč a já musela mimčo budit. Když jsem ho vzbudila třeba trochu dýl, za 4-5 hodiny, tak se mi pak zalykalo, hltalo UM a dávilo se mi, takže to jsem udělala jednou a nikdy více, to jsem radši nespala. No a celý tenhle proces mi trval cca opravdu 3 hodiny, a pak jsem musela prostě budit a nový cyklus byl tu. A do toho jsem musela stihnout občas poklidit, vyprat, vyžehlit, uvařit, pít tuny čaje, vykoupat sebe a koupat každej den mimčo atd… První dva měsíce jsem v průměru naspala 1-2 hodiny denně! Bylo to naprosto vyčerpávající a myslím, že v tu dobu jsem upadla do deprese. Nebýt mé maminky, tak jsem s miminkem 2× dost burtálně upadla, naštěstí mimčo chytla, tak to dopadlo dobře… Co se týká vztahu s manželem, ten neexistoval, na něj jsem neměla čas… Jeho si těch prvním 6 měsíců ani snad nepamatuju. Často jsem brečela, protože jsem chtěla tak moc kojit a poslouchaní keců okolí a kojomatek (a že jich bylo!), že proč nekojim, když je to to nejlepší, že to chce jen chtít, mně doslova bodalo do srdce! Nemělo smysl vysvětlovat, že mlíko neteče prostě! Neteče, ani kdybych se posr… A to jsem proto dělala maximum! Mlíko mi vždycky teklo jen cca minutu a pak nic. Techniku kojení jsem prý měla „skvělou“, dle všech tří laktačních…Když ani po hodine u prsa dítě prostě nebylo nakojený ale plakalo hlady, dokrmovala jsem přes stříkačku. To byla taky pekná pakárna, ale vydržela jsem to 3 měsíce, pak jsem dala láhev, to bylo mnohem lepší a lituju, že jsem nezačala s lahví dřív, jenže všichni mě děsili, že když dám prckovi lahev, tak že prestane sát z prsu uplně, což se u nás naštěstí nepotvrdilo vůbec, naopak, začal sát mnohem víc, ale mlíko mi to prostě nevytvřoilo. V noci jsem kojila co nejčastěji, ale bohužel, bylo to taky k ničemu… Prostě během prvního půl roku ze mě byla troska, co si miminko vůbec neužívala… A takhle jsem to dělala až do prvního příkrmu. Pak už jsem to vzdala. Kojila jsem, nebo se o to ted snažila (jeslti se to kojením vlbec dalo nazvat), teda až do roka, ale když to vidim zpětne, měla jsem přestat mnohem dřív. Bohužel jsem se nechala zpacifikovat kojomatkama a cítila se jak krkavec, co dítěti nedopřeje to nejlepší na světe, cítila jsem se neschopně, ménecenně…Pro mě to bylo hrozný období a tobě doporučuju jedno. Dej si ještě třeba dva týdny na to se rozkojit. Pozvi laktační, klidně i dve, kup si odsávačku, udělej naprosto všechno, a když se to povede, máš vyhráno. Když ne, vykašli se na to nebo te to zničí, jako mě. UM neni jed!!! Je třeba si to uvědomit! Všude tě budou děsit, jak je UM špatný pro mimino atd, ale upřímne? Nikdo ti to nikdy nedokáže, nikdo nemá důkaz, že UM má negativní vliv! A i kdyby, co bys jako dělala, když nemáš mlíko??? Nedalo mu ho? To by ti asi dlouho to mimčo nevydrželo… Tohle strašení kolem Um mi fakt nejde do hlavy…Jestli je tu nějakej doktor, kterej může potvrdit, že paní, které je nyní třeba 50 let a která byla jako mimino na UM od narození, tak že má vysoký tlak ted v jejich 50t iletech zrovna kvuli tomu, že byla jako mimno na UM, nebo že z UM má cukrovku, tak mu vážně nebudu věřit, protože to nikdy nemuže dokázat. Každej pořád vytahuje to, že dítě na UM jsou tlustý a nevim co ještě. Z okolí jich pár znám a řeknu ti, že ani jedno to díte na UM, a to už je jim třeba přes 20 let, nejsou obézní, narozdíl od těch kojených… takže prosím tě, ber to s rezervou tyhle řeči, nenech se děsit a hlavně. Užívej si miminka a nenech se kojením pohltit, nebo toho pak budeš zpětne litovat jako já!!! Hlavu vzhuru, bude to dobré! Držím palce.

No ja nevim, proc si to lidi delaji tak tezky, ale taky jsem uz v porodnici krmila kombinovane, kojeni plus dokrm, ale mela jsem casu habadej a uplne normalne jsem se vyspala…a to jsem krmila po 2-3 hodinach i v noci…ono mozna sterilizovat lahvicky po kazdym jidle delat, nooo…ale kdo se chce strhnout a neuzivat, at si poslouzi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
25.9.20 15:49

@K92 Stavět na stejnou rovinu problémy s neplodnosti a problémy s kojením mi přijde jako úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.9.20 16:31

@Lucie_Sx Protože mě neskutečně rozčiluje to šméčko, který se kolem toho děje a to, že cilí na ženský v nejzranitelnější době :( A není žádná vůle to nějak omezit. Nikdo nemá odvahu.

Já bych určitě byla pro seriózní laktační poradenství. Udělat studie, zjistit kolik procent žen doopravdy nemůže kojit (tak, aby dítě uživily), kolik procent dětí neumí pít z prsu, v čem jsou ty problémy, jak to řešit…

Aby laktačky umely přiznat - děláte vše, co jsem řekla? Techniku máte dobrou? Tak to asi fakt nejde.

A nevracely se dva měsíce každý týden za tisícovku, kdy musí vědět, té z té ženské jen tahají peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová