Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Laaja dekuji za radu, ale tohle už se probíralo tolikratvydržel být fajn jen pár dní
Já vím, že umí být lepší, ale dle mého se nechce vzdát svého bujarého života… Asi ještě neměl mít rodinu…Koho by zajimal můj příběh pošlu mu odkaz na deníček v SZ, bohužel nemůžu vystoupit z anonymity
Mně taky pošli ..
Nevím jak to chodí v Praze a velkých městech. Já jsem z malinkého městečka obklopeného takřka jen přírodou. Nedá se třeba zajít na úřad? Nebo aspoň podat žádost? I do toho aziláku, třeba by se nečekaně uvolnilo místo. Nemáš v okolí nějaké známé, příbuzné?
Zakladatelko, máš obrovskou výhodu - citově jsi k němu na bodě nula a ještě k tomu máš zázemí.. to je paráda a výborný start do nového života. Dělej, co cítíš.. POkud cítíš, že s ním být nechceš, odejdi.. ![]()
PO přečtení Tvého deníčku snad ani nemám co dodat.. jsi silná a šikovná, že jsi to zvládla. Bohužel lidi se nemění..
Důležité je, že je synáček i po tom všem v pořádku!!
@Leňule4 píše:
Nevím jak to chodí v Praze a velkých městech. Já jsem z malinkého městečka obklopeného takřka jen přírodou. Nedá se třeba zajít na úřad? Nebo aspoň podat žádost? I do toho aziláku, třeba by se nečekaně uvolnilo místo. Nemáš v okolí nějaké známé, příbuzné?
Pokud myslíš mě tak nejbližší a zároveň jedinou rodinou je mi maminka.. ta je ode mě 400 km. Tady si mohu zažádat o příspěvek na bydlení - a to jen tam, kde mám trvalý pobyt. Ten mi majitel zamítl. Jedině v případě, že bych uzavřela smlouvu na 2, 3 roky.. jenže co já vím, co bude za 2, 3 roky.. budu sama v Pze, se životním minimem, s prckem.. co když se budu muset odstěhovat dřív, protože nebudu zvládat.. psychicky, finančně.. a tak..
@eifos vlastník bytu ti nesmí zakazat trvaly pobyt
to vim
otec pronajímá nekolik bytu
staci zajit se smlouvou na urad a zazadat ![]()
@eifos píše:
Pokud myslíš mě tak nejbližší a zároveň jedinou rodinou je mi maminka.. ta je ode mě 400 km. Tady si mohu zažádat o příspěvek na bydlení - a to jen tam, kde mám trvalý pobyt. Ten mi majitel zamítl. Jedině v případě, že bych uzavřela smlouvu na 2, 3 roky.. jenže co já vím, co bude za 2, 3 roky.. budu sama v Pze, se životním minimem, s prckem.. co když se budu muset odstěhovat dřív, protože nebudu zvládat.. psychicky, finančně.. a tak..
A co se prostě sbalit a odejít za mamkou. Aspoň bys měla vedle sebe někoho, na koho se můžeš spolehnout a kdo ti pomůže.
@Anonymní píše:
@eifos vlastník bytu ti nesmí zakazat trvaly pobytto vim
otec pronajímá nekolik bytu
staci zajit se smlouvou na urad a zazadat
ano, ale je potreba podpis od majitele bytu, ktery ti klidne muze odmitnout , nevim co by ho prinutilo …
Anonymní mám za sebou takové manželství a už vím že vztah jen kvůli dítěti rozhodně není fér pro nikoho z účastníků
A lituju že jsem svoje rozhodnutí odejít odkládala tak dlouho celých 6 let jsem žila v něčem co nemělo žádný smysl a budoucnost nakonec bl na koni on bo požádal o rozvod a já souhlasila,ale byla jsem moc ráda a šťasná bo já bych se nejspíš nikdy neodhodlala
Prosím mě taky pošly odkaz ![]()
@eifos píše:
Nevěš hlavu, já odcházela od partnera s půlročním miminem a holým zadkem. Ber to, že jsi v Pze jako výhodu, pracovních příležitostí je spousta. Já to udělala následovně. Našla jsem si chůvu, našla jsem si práci a našetřila na různé kauce a podobně a pronajala si malinký byt jen pro nás dvě.
Pro zakladatelku: tátu nikomu přeci nesebereš, nečetla jsem diskusi, ale tuším, že mám stejný názor jako většina, a to: JDI!, není co zachraňovat.
Vracet se do OV by mi nepomohlo, víš. Mamka chodí do práce, má to sama o sobě dost náročné, kromě práce má ještě soukromý útulek, takže toho má fakt až až a bylo by asi těžší najít práci tam než tady.. a hlavní důvod je - nechci odtrhnout malou od otce.. Jak často by se asi mohli vídat.. to jí nechci udělat.. já taky vyrůstala bez táty a dost mě to trápilo.
Beckie jsi moc šikovná, že jsi to dokázala!
Já jsem na nervy i z toho, že bych měla dát malou chůvě..
![]()
Tak při čtení tvého deníčku se mi chtělo i brečet
Myslela jsem si, že jsem měla taky občas těhotenství těžký, s mým teď už manželem, ale musím přiznat, že narozdíl od tvého přítele je zlatý (až na nějaké drobnosti). Ani nevím, co bych ti poradila. Chápu, že ses k němu vrátila, být zamilovaná je zaúeklitá věc. Zkusila bych něco řešit s mamkou nebo s rodiči přítele, psala jsi, že jsou moc hodní. Myslím nějaké náhradní bydlení, než se postavíš na vlastní nohy (práce atd). Pokud si vůči citům k němu imunní, tak je nejlepší čas, nebudě tě to mrzet. Moc, moc držím palce, ať to brzy vyřešíš a máš klid!