Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chatwenna Stejně si myslím, že většina singles by od určitého věku single radši nebyla, ale už je tak zvyklá na svůj způsob života, že si chlapa ani najít nedokáže. To jsou jenom řeči, kdyby přišel ten správný, vše by bylo jinak. A manželství beru dobré pro rodinu, když jsou děti, z praktického hlediska, jinak se tou svatbou nic moc nezmění.
@chatwenna Spíš než důvod nemají odvahu se vdat:)))Abys mě špatně nepochopila, svatba svým způsobem je určitý druh hrdinství, daš půlku všeho, co máš, najednou tomu druhému, ve kterého pak musíš vložit veškerou důvěru, že to bude natolik kvalitní člověk, že o tu půlku nakonec neprijdes…a to je teda kurna odvaha:)Tím spíš v dnešní době:))No a čím jsem úspěšnější a čím víc mám, tím větší riziko podstupuju. Navíc úspěšné ženy mají úspěch většinou za cenu času, a pokud nebudu mít čas se tomu svymu hrebeckovi věnovat, je mnohem větší pravděpodobnost, že si najde někoho, kdo toho času bude mít víc, a pak skončím jako úspěšná žena s polovinou majetku a budu za krávu, protože, jak tady některé tvrdí, neumím si udržet chlapa:)))
@Grapefruitik Souhlasim.
Z toho vyplyva, ze v tech druhych pripadech toho zenska moc nedava a spise riskuje ten chlap ![]()
Takze jsme zase u toho, ze manzelstvi je pro vetsinu zen vyhodne a ja nevidim rozdil mezi touto manzelkou a zakladatelkou ![]()
@chatwenna Jak napíšeš vdané nečtěte to, musím to přečíst.
Chtělo by to výzkum - z jakého důvodu (ne)vstupujete do manželství?
Též by to chtělo odlišit i podle věku. Jiné motivace budou ve dvaceti a jiné v pětatřiceti.
Domnívám se, že by mohlo být několik hlavních skupin.
POdobný by byl u těch, kteří se vázat nechtějí, jen asi v opačném směru.
Celkově bych to shrnula tak, že to nelze zevšeobecňovat, taky si myslím, že málokdo je k sobě natolik upřímný, že si třeba řekne, že by sice žil s někým rád, ale prostě se nedaří - mám dojem, že je to ta největší skupina singlů, ale než by přiznali, že zrovna oni nemohou potkat toho pravého, dělají z toho přednost. Časem si na samotu zvyknou a už vlastně ani nikoho nechtějí. Nevím, no. ![]()
V zásadě je to debata o ho*ně, protože kdo opravdu a upřímně zveřejní ty nejniternější pocity? Málokdo, myslím, že většina tu kreslí obrazy o nich samých, tak, jak by si oni přáli, aby před okolím vypadali.
@chatwenna Myslím, že pravdu máme tak nějak všechny. Já byla zadaná 11 let, než jsem si toho svého vzala. Kdyby jsme neměli děti, nebyl by důvod. Proč se brát? Pro papír? I tak mi to přišlo tak zbytečné, že jsme měli obřad na radnici a žádný cirkus okolo.
K životu single…proč chovat pro jednu klobásu doma celého vola, že? Kolikrát jsem si říkala, že kdybych se s chlapem rozešla, už bych si žádného domů nebrala. Je to život v kompromisech. Já neříkám, že mi to nevyhovuje, ale synchronizovat se s někým dalším už bych nechtěla. Líbí se mi známá. Děti nemá a ani nechce, chlapa domů taky nechce. Žije tak už léta. Má dva chlapi, každý je šikovný na něco jiného + jeden lepší na mluvení, druhý na sex. Zve si je domů na návštěvy jak chce ona, ale na noc je posílá domů. Proč by mu prý měla prát fusekle? Líbí se mi, že ví přesně co chce. Nikdy nelitovala, že nemá muže doma (nejspíš je to i tím, že nemá děti). Že by litovala? Je jí přes padesát a zatím jí to tak vyhovuje. Sama říká, že neví, jak to bude vypadat, jestli její vrstevníci odejdou dřív a jí nezůstane na světě nikdo, ale zatím je spokojená. Většinu svého života.
@Virginia Ja ti to klidne reknu. ![]()
Az si srovnam vlastni zivot a budu citit chut nebyt sama, tak sama nebudu.
Ale momentalne mi maximalne vyhovuje to, ze se venuju diteti a mam na nej 100% casu. ![]()
Nabidky k schuzce odmitam, protoze se proste nechci seznamit. ![]()
Navic vyuzivam toho, ze byvaly funguje jako otec stoprocentne, takze mam vic volnosti nez kdybych byla s nim. Maleho pohlida, kdyz potrebuju. Nasla jsem si brigadu, chodim s holkama na kafe, sedim na emiminu… Muj zivot dostal rad a smer a ted se tam zadny chlap nehodi.
EDIT: Jo a jeste jsem chtela napsat, ze ja tomu chlapovi nemam co nabidnout a nechci byt na nikom zavisla. Az ja budu kvalitnejsi clovek a lepsi partie, mam sanci najit kvalitniho partnera.
Jak uz tu bylo receno, nechci si domu tahat kazdeho vola, co by mel zajem, jen abych si dokazala, ze za neco stojim a nechci byt sama.
Příspěvek upraven 26.06.13 v 10:35
@chatwenna píše:
@Grapefruitik Souhlasim.Z toho vyplyva, ze v tech druhych pripadech toho zenska moc nedava a spise riskuje ten chlap
Takze jsme zase u toho, ze manzelstvi je pro vetsinu zen vyhodne a janevidim rozdil mezi touto manzelkou a zakladatelkou
Jako jo - manželství je výhodnější - pro děti, pro ně samé, pro stát, o tom žádná, ne nadarmo nám tloukli do hlavy, že rodina je základ státu.
V čem rozhodně oponuji je fakt, že není rozdíl mezi ženou, která se za peníze pobaví a lidmi v manželství.
Já ti nevím - onu paní vidím jako ženu, která pro svůj prospěch bude spát s nějakým ženáčem, on je děvkař, ona vlastně nic nesází, může jen získat.
Lidé do manželství dají vše - vložíš se druhému do rukou a jsi vydaná na milost a nemilost, nezbývá ti než doufat, že i ten druhý to myslí tak dobře jako ty.
Já v tom vidím rozdíl dost značný: chvilkový prospěch na jedné straně x doživotní odpovědnost za ty, které k sobě poutám.
@chatwenna píše:
Prosim, jak to vypada po tricetiletem manzelstvi???
ty jsi drzá ty vole, už si tě zapisuju
![]()
@Grapefruitik Pokud beru manželství jako základ pro děti, tak tím, že s někým budu mít dítě přeci jasně vyjadřuju, že s nim budu minimálně hodně dlouho. A s tím majetkem. Nechci se chlubit, jsem zajištěná, mám byt apod. Když jsem se rozváděla, byl můj chlap tak solidní, že prostě, co bylo moje, bylo moje a naopak. A nebála jsem se, že by mi něco vzal. Nějakou dobu přeci s tím chlapem žiju, než se vezmeme, ne? Tak snad poznám, co je to za člověka. Aspoň většinou.
Větší odvahu je podle mého mít s tím člověkem dítě, to je totiž opravdu navždy.
@Virginia píše:
Jako jo - manželství je výhodnější - pro děti, pro ně samé, pro stát, o tom žádná, ne nadarmo nám tloukli do hlavy, že rodina je základ státu.
V čem rozhodně oponuji je fakt, že není rozdíl mezi ženou, která se za peníze pobaví a lidmi v manželství.
Já ti nevím - onu paní vidím jako ženu, která pro svůj prospěch bude spát s nějakým ženáčem, on je děvkař, ona vlastně nic nesází, může jen získat.
Lidé do manželství dají vše - vložíš se druhému do rukou a jsi vydaná na milost a nemilost, nezbývá ti než doufat, že i ten druhý to myslí tak dobře jako ty.
Já v tom vidím rozdíl dost značný: chvilkový prospěch na jedné straně x doživotní odpovědnost za ty, které k sobě poutám.
V tomto mas pravdu.
Ja to myslela tak, ze obe z toho chlapa profituji.
@Virginia tak teď jsi narazila na důležitou věc. Podle mě je větší závazek než manželství, právě to dítě. Když se rozvedete, rozdělíte si majetek a žijete jen svůj vlastní život. Někdo si do něj tedy nese dluhy z manželství, ale ve své podstatě vám nic nebrání na druhého zanevřít, nikdy ho už nevidět, odstěhovat se na druhý konec republiky…prostě dle zákona už spolu pak nic nemáte.
Kdežto dítě…no, víme jak to občas funguje, ale v zákonech je, že dítě má právo na oba rodiče, což je zavazuje k tomu, že spolu musí vycházet.
@chatwenna Důvod vdát se je podle mého, když cheš nebo máš rodinu. Jsem nezávislá, se zájmy apod., ale máme děti. Dám příklad: když se nedejbože něco stane, dostaneš vdovskej a sirotčí důchod. Když jste žili jen tak, nic. Tím, že mám děti, se stávám závislou. Fakt jak se to říká, mám závazek.
@chatwenna píše:
@araw No jo, vzdyt jsem nazvala manzelky kur… s papirem. Maji prave papir, ze majetek je spolecny, ackoliv se o nej nijak nepricinily![]()
Manzelstvi je finance vyhodne. Je tomu tak od nepameti.
EDIT: Jsem netusila, ze i ty patris mezi ty, co je pro ne manzelstvi stredobod vesmiru a bez manzela si pripadas menecena
Příspěvek upraven 26.06.13 v 09:04
prosimtě, tím chceš říct že majetek třeba v naší rodině, je jen manžela a já se o něj nijak nepřičinila? ![]()
To je fakt pokroucená představa ![]()