Mám nemocenskou a jdou drby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11044
18.3.26 16:05
@Bytsamsebou píše: Více

Myslim si to úplně stejně.
To se rozkřikne rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
19.3.26 21:48

Drby vzdy boli a budu.

Ja to riesim nasledovne: Je skupina ludi ktoru zaujimaju fakty, s tymito ludmi nemam problem komunikovat a vysvetlit im co sa deje a preco sa to deje. No a potom je ten zbytok a ten je mi ukradnuty, nech si rozrava co chce, jedine co ma zaujima je ci ma urobenu svoju robotu.

A ano keby sa mi kolegina hodila marod iba koli tomu ze niekto nieco skarede o nej povedal tak by si odomna nic dobre nevypocula a bez ohladu na to kam by sla tak by som zariadil ze sa to tam dozvedia ze na takehoto cloveka sa neda spolahnut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116387
19.3.26 22:01
@IcePlanet7 píše: Více

A to zjistíš jak jestli ten člověk je skutečně nemocný nebo se hodil marod? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116387
19.3.26 22:02
@Anonymní píše: Více

Proti pomluvám se bránit nejde. Hoď to za hlavu a soustřeď se na sebe, ať je ti líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
23.3.26 14:44
@aiwwa píše: Více

Ale to nepotrebujem zistovat, nieje to dolezite. Dolezite je aby som vzdy mal okolo seba ludi ktory chsu robit, zaujima ich co robime a robia to preto ze to chcu robit, nie preto aby mali vecer na pivo.

Samozrejme ze nejaka choroba, zranenie sa pritrafi… ale rozdiel medzi tymi co chcu pracovat je ze ti zavolaju, povedia aka je situacia, aky je vyhlad a co je mozne a co nie.

No a potom su ty ktory to maju proste ako konicek, hodia sa marod, nikomu nic nepovedia a este sa urazaju ze sa snazim zistit preco nepracuju, pripadne kedy sa mienia vratit do prace - takych som vzdy z teamu eliminoval, tie problemy ktore sposobuju za to nestoja.

Neviem ktory pripad je autorka, ale je tam vela veci ktore by u mna sposobili minimalne zvdihnutie obocia:

„kolují nesmysly o tom, že jsem se hodila naschvál marod“ - A co ju do toho co sa rozprava v praci kam nechodi? Na chodenie do prace nema cas, ale na zistovanie co sa o nej rozprava v praci cas ma?

„Důvod mé pracovní neschopnosti je dlouhodobý stres“ - Nic v zlom, ale ked niekto takto lahko podlahne stresu tak by mal zvazit ci chce taku pracu vykonavat - ja by som nemohol byt zachranar, ani keby mi platili v zlatych tehlach… Kazda praca zo sebou prinasa pracovne podmienky a ked ti nevyhovuju tak si najdi inu, predstava ze sa zmeni kompletne pracovne prostredie pretoze autorke sa nepaci je naivna.

A ano naozaj je to neobvykla zhoda okolnosti ze ako na potvoru posledne tyzdne pred prestupom na nove miesto jej zostalo takto zle… A zrejme bude rovnako zahadna zhoda okolnosti ze po nastupe na nove miesto jej zostane dobre :-) Prepac, ale za takejto situacie by sa rozne reci sirili vzdy aj keby to fakt bola vysoko nepravdepodobna pravda a ‚iba‘ zhoda okolnosti (co podla mna nieje, ale hadat sa nebudem). Predpokladam ze po navrate jej to daju ‚byvali‘ kolegovia nalezite zozrat…

Zase mozeme sa bavit o politickej korektnosti atd… ale pocity tych ludi tam su a je vlastne jedno ci su opravnene alebo neopravnene a bohuzial zakladatelka to sama svojim ‚nestandardtnym‘ spravanim vytvara.

Sme len ludia a keby som teamu povedal ze „Ferda nepride pretoze si zlomil nohu, za 3 tyzdne bude spat“ tak by sa slo dalej a nikto by nic neriesil (maximalne by mu zaniesli cestou z prace cokoladu). Keby som povedal „Ferda nepride, nevieme kedy pride, nechce povedat co mu je“… a este kolega by si prisadil „ja som ho minule nahodou stretol, makal na stavbe a vypadal v pohode“ tak samozrejme ludom sa v hlave zacnu tvorit rozne scenare a fantazie… To je ludska povaha, nemusi sa ti to pacit, mozes na to nadavat, ale nezmenis to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
24.3.26 06:13
@Anonymní píše: Více

A ten člověk ti začal vyprávět co o tobě koluje za drby? No to je taky materiál!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
24.3.26 06:37

Kdysi jsem dala výpověď, protože nová manažerka se neuměla chovat k lidem a jak na potvoru jsem hlavou nabrala zahradní domek. Otřes mozku a neschopenka. Taky kolovaly drby. Se mohla ta bl.ka zbláznit. Dělala pakárnu už s výpovědní lhůtou, ale měla smolíka, já byla ve firmě v podstatě inventář, tak stačilo napsat mail na HR a musela sklopit patky. Sice se tvářila jak kysela p.del, ale to mi už bylo jedno. Odešli kvůli ní další 4 lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová