Mám pocit, že nám to ve vztahu neklape, on to vidí jinak

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7375
21.11.22 11:43
@Josef_t píše:
Taky jsem už reagoval na něco jiného :?

Těch důvodů, které ho ženou do ulity může být skutečně hodně a ne všechny máš možnost nějak ovlivnit.
Od těch zmíněných depresivních stavů, přes třeba lehkou závislost na hrách, abych byl férový tak nelze vyloučit ani jeho platonickou zakoukanost jinde.

Možná by pomohlo ho nějakou omezenou dobu ignorovat, podobně jako to dělá on. Zrcadlit jeho chování. :think:

Jak na něco jiného? Jedná se snad pořád o případ zakladatelky, ne? Proč do toho motáš něco jiného?

Příspěvek upraven 21.11.22 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
21.11.22 11:47
@utopia píše:
Přesně, těch příčin může být mraky. A třeba prostě úplně obyčejně neví, co se svým životem, nic ho nebaví, netěší, nemá žádný směr a cíl a virtuální realita je výplň času, která mu umožňuje tu ztrátu životního motoru ignorovat.A to, co navrhuješ - zrcadlit ho, nevím, podle mě to nepomůže. On je rád, když je sám pro sebe a když nic nemusí. On ten kontakt s ní nevyhledává. Vyleze, aby vždy uspokojil nějakou svou potřebu a zase zaleze. To by mu musela upřít nějaké naplnění potřeby (sex, jídlo, vypráno, nevím)… ale to ho spíš popudí a ještě bude ona za tu špatnou, že na něj kašle, když on vydělává. Podle mě jiné řešení, než ho zapojit do běžného dění není.

Tos přesně trefila, prostě dát mu pokoj a smekat se :) Vivat Ontarova představa o partnerství. :mrgreen:
Díky, že jsi ten velký bič a malý dvůr tak hezky rozepsala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
21.11.22 11:49
@Mango_Lassi píše:
Chudáci. Mají depku z dětí a rodinného života, který jim brání sedět u telky s pivasem a sjíždět fotbalové zápasy. :*

Kdyby mi té mladé maminky nebylo líto, tak se směju z pnna hrndla. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13856
21.11.22 11:58
@Akinee píše:
Jak na něco jiného? Jedna se snad pořád o případ zakladatelky, ne? Proč do toho motáš něco jiného?

Něco jiného byla reakce na zpochybnění depresí jako vážného zdravotního problému.

Podobně i syndrom vyhoření, počínající závislosti - mohou to být vážné problémy, na které „domácí léčba“ asi nebude fungovat.

Možná to je cesta pro zakladatelku - jsi neustále unavený z práce, doma odpadneš…
Mám podezření na „syndrom vyhoření“, pojďme to řešit společně a třeba i s odbornou pomocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
21.11.22 12:04
@Akinee píše:
Kdyby mi té mladé maminky nebylo líto, tak se směju z pnna hrndla. :?

Vždyť je to furt dokola. Muž založí rodinu a pak se hroutí z toho, že rodina vyžaduje určitou snahu a povinnosti. A zde se ještě žena dozví, že chudák muž dostane depku a utíká k telefonu, protože má „strašně naloženo“ a doma po něm někdo něco smí vůbec chtít. Na zhroucení, opravdu.

Fakt se nestačím divit, kde se tihli utapli chudáčkové berou.

• Citovat
  • Upravit
7375
21.11.22 12:04
@Josef_t píše:
Něco jiného byla reakce na zpochybnění depresí jako vážného zdravotního problému.

Podobně i syndrom vyhoření, počínající závislosti - mohou to být vážné problémy, na které „domácí léčba“ asi nebude fungovat.

Možná to je cesta pro zakladatelku - jsi neustále unavený z práce, doma odpadneš…
Mám podezření na „syndrom vyhoření“, pojďme to řešit společně a třeba i s odbornou pomocí.

Co by ještě měla ta maminka zvládnout? Neměla by si dostudovat ještě zdrávku třeba? Kdybys necpal všude na první místo chudák týraný chlap a ženská semetrika, případně nevěrná mrcha, tak bych tě mohla brát vážněji. Apropo pokud se zakladatelka zakouká jinde, tak nebude divu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13856
21.11.22 12:07
@Akinee píše: Či by ještě měla ta maminka zvládnout? Neměla by si dostudovat ještě zdrávku třeba?

Složitá věc - ve zdraví i nemoci :think:

Její manžel samozřejmě může být lenoch a ignorant.
Ale ona ví koho si brala a pokud jde o změnu v chování, která přicházela postupně, bylo by fér, kdyby zvažovala i tyto možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
21.11.22 12:11
@Mango_Lassi píše:
Vždyť je to furt dokola. Muž založí rodinu a pak se hroutí z toho, že rodina vyžaduje určitou snahu a povinnosti. A zde se ještě žena dozví, že chudák muž dostane depku a utíká k telefonu, protože má „strašně naloženo“ a doma po něm někdo něco smí vůbec chtít. Na zhroucení, opravdu.Fakt se nestačím divit, kde se tihli utapli chudáčkové berou.

To je příšerné fakt.

Blbé to jeho rodinné zázemí, třeba by ho rodičovská autorita mohla trochu srovnat, ale tady bohužel musí zakladatelka promyslet, jak dosáhnout zlepšení. Popravdě moc to nevidím. Ale třeba mladej překvapí, pokud zvolí adekvátní formu domluvy. Smajlik s bičem tady není, ale návod od Utopia je taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
21.11.22 12:20
@Josef_t píše:
Složitá věc - ve zdraví i nemoci :think:Její manžel samozřejmě může být lenoch a ignorant.
Ale ona ví koho si brala a pokud jde o změnu v chování, která přicházela postupně, bylo by fér, kdyby zvažovala i tyto možnosti.

Když budu stejnou optikou jako ty hodnotit situaci, tak dojdu k tomu, že mladí otěhotněli nečekaně a brzy a jako obvykle žena zvládá a muž jako obvykle ne.
:jazyk: Právě jsem narazila na tvá slova v jiné diskuzi :mrgreen: s dovolením tě budu citovat:
Milá zakladatelko, “Nikdo není bez chyby. A ta změna priorit, kdy člověk víc myslí na sebe je myslím i docela zdravá.”

Příspěvek upraven 21.11.22 v 12:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13856
21.11.22 12:26
@Akinee píše:
Když budu stejnou optikou jako ty hodnotit situaci, tak dojdu k tomu, že mladí otěhotněli nečekaně a brzy a jako obvykle žena zvládá a muž jako obvykle ne.

I to je samozřejmě možné - špatný výběr hned na začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
21.11.22 12:30
@Josef_t píše:
I to je samozřejmě možné - špatný výběr hned na začátku

Jistě. Ženy jsou stroje a muži bezmocná chuďátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
21.11.22 12:32
@Akinee píše:

Muž je celý vyhořelý z vlastní rodiny a neustále unavený z práce. Musí ho nechat přece být. :)

• Citovat
  • Upravit
7375
21.11.22 12:35
@Mango_Lassi píše:
Muž je celý vyhořelý z vlastní rodiny a neustále unavený z práce. Musí ho nechat přece být. :)

To je můj 60-letý manžel unavený z práce po odpracovaných 44 letech a kupodivu se zvládá starat o provozní věci doma, i se mi věnovat. Občas z něho vypadne, že mi to sluší. Ale to už bude možná počínající demence :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13856
21.11.22 12:38
@Akinee píše:

Nikoliv :jazyk:

Jen řada žen ráda podléhá iluzi, že se vytipovaný muž po jejím boku změní, že ho napraví.

Tím ovšem neříkám, že všechny ženy jsou takové, jako neříkám, že všichni muži jsou takový.

To musí vědět zakladatelka, jestli takový byl vždy, nebo jestli jde o nějakou postupnou změnu. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
21.11.22 12:39
@Akinee píše:
To je můj 60-letý manžel unavený z práce po odpracovaných 44 letech a kupodivu se zvládá starat o provozní věci doma, i se mi věnovat. Občas z něho vypadne, že mi to sluší. Ale to už bude možná počínající demence :mrgreen:

Můj byl se mnou celou dobu na RD, zapojoval se do péče o dítě na denní bázi. Doteď pracuje z domova a podílí se na všem. Ještě se nezhroutil a depku taktéž nemá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky