Mám pocit, že nám to ve vztahu neklape, on to vidí jinak

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.11.22 22:54

Mám pocit že nám to ve vztahu neklape on to vidí jinak

Dobrý den
Chtěla bych poprosit o pohled na věc i z jiné strany. Mám vztah s přítelem za pár měsíců to budou 4 roky. Měli jsem mezi sebou už několik rozepři a dokonce jsme se od sebe odstěhovali. Bylo to v době kdy už jsme spolu měli syna. Teď jsme zase spolu v jedné domácnosti a nějak jsem furt ztracená. Přítel chodí do práce od 6 do 16 a domu přijede a říká že je úplně zbitý a unavený. Sedne si ke stolu pije kávu a čučí do mobilu a nějaký Tipsport nebo co. Pak si hodinu hraje se synem a když jde syn spát jde vedle do místnosti a zapne si počítač a tam buď hraje hry nebo kouká na filmy. Já se starám doma o všechno a fungují i v noci syn se i ve 20 měsících budí i 6× za noc. Nicméně přes den normálně fungují, vařím, uklízím a starám se o syna, jako každá matka co to má tak nastavené. Chápu že je přítel po práci unavený a potřebuje si odpočinout, ale nějak spolu netrávíme čas. Poslední dobou jsem přišla na to, že nemáme ani společné zájmy, když syn usne jsem sama i přes to že můj partner je vedle mě. Když s ním o tom mluvím přijde mi že mě vůbec nechápe… Když s ním chci něco dělat, řekne že si chce odpočinout a mít klid… On říká že je spokojený, ale já si uvědomují, že s ním nejsem tak šťastná jak bych měla být. A už jsem mu to i řekla a on nic na to neřekl.
Prosím jak to vnímáte z vašeho pohledu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6180
18.11.22 22:58

Asi jste oba zaseklí v tom svým… Navrhuješ, co chceš dělat? Jakože „Lojzo, chtěla bych se s tebou podívat na film, na jakej máš náladu?“ Jako chápu že ne každej je natěšenej po práci vyrazit na vycházku a večer si ještě roztáhnout deskovku nebo si o něčem povídat, taky spolu s manželem netrávíme každej večer, ale aspoň nějaká společná aktivita by tam být měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 23:18

Jako ono to není lehký být na mateřské, ale ani v práci, pokud ho to práce vyčerpává. Já mám dvě deti, 8 a rok a půl. A k tomu práci a na deti jsem víceméně sama. Do toho řeším rozvod a další věci. Upřímně si nedovedu představit mít vztah, protože nemám čas a jsem často dost unavená. Pokud partner děla deset hodin práci, pak si hodinu hraje s dítětem, do toho nějaké to jídlo, zbývá mu opravdu čas na trochu odpočinku. Jedine víkendy byste si mohli nějak naplánovat, aby to vyhovovalo oběma. Bavili jste se o tom? Řekla jsi mu, jsk potřebuješ třeba společný víkend na horách bez dítěte nebo cokoliv jiného? Bavili jste se o tom, zdali by nemohl mít méně casove náročnou práci? Třeba i za cenu, ze ty bys šla do práce a on by byl třeba jeden den v týdnu s dítětem doma? Co sex? To vám klape?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.22 23:59

On dělá 8 hodinovku a občas mu trvá i hodinu než dojede takže jezdí dříve. Ale co se sexu týče ten máme snad 3× za měsíc… Není to tím že bych ho nepřitahovala, samozřejmě mám nějaké kilo navíc po porodu a dost s tím bojuju, ale co se týče vzrušení jeho není nikdy problém, jen prostě mě nebaví s tím furt začínat, a on to udělá málo kdy… A o jiné práci nechce ani slyšet. A to že bych šla do práce já si ani netroufnou promluvit, jelikož jsem se vrátila ke studiu a on mě má v podstatě jako ženu v domácnosti, obecně si nedokážu představit až budu po mateřské a půjdu do práce jak to bude fungovat když je zvyklý že vše co se týče syna a domácnosti obstarám já. A společný čas bez syna je jen když spí, nemáme hlídání, my rodiče chodí do práce a jeho otec je ožralá kterému bych dítě nevěřila ani na minutu. Takže ten čas je opravdu malý, ale o to víc mi chybí, když ani to málo netrávíme spolu a na nějakou deskovkou můžu rovnou zapomenout, protože podle jeho slov není dítě aby hrál nějaké deskovky.

• Citovat
  • Upravit
185
19.11.22 00:14

Na jednu stranu chápu, že je muž po práci unavený a nemá chuť na nic než vypnout. Znám z vlastní zkušenosti i u mého muže. Podle mě není nutný společný program každý den, ale pro začátek si naplánovat 1-2 dny v týdnu, kdy si na sebe uděláte po uspání syna čas a snažte se vymyslet program, který oběma udělá radost. Jestli ho nebaví deskovky, zkuste něco jiného, třeba pro začátek společný film, nebo třeba společnou hru na počítači.

Takhle je to vztah na houby…

Jo a ještě doporučuji najít si nějakého koníčka (třeba skupinové cvičení ;) ) jen pro sebe a nechat syna na jeden den v týdnu jen s mužem. I to vám všem prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13856
19.11.22 00:50
@Anonymní píše: … . Když s ním chci něco dělat, řekne že si chce odpočinout a mít klid… On říká že je spokojený, ale já si uvědomují, že s ním nejsem tak šťastná jak bych měla být. A už jsem mu to i řekla a on nic na to neřekl.
Prosím jak to vnímáte z vašeho pohledu?

Chci aby jsi víc vydělával, aby jsi tohle a tohle zařídil, udělal, a ještě se mi víc věnuj…
Pokud slyší od tebe jen to chci toto a chci támhleto, tak se nediv, že se před tebou schovává.

A samozřejmě, že říká, že je spokojený, nechce se hádat…

Prostě myslím, že na něj moc tlačíš…
Co třeba začít tím, že se na nějaký film podíváte společně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.11.22 02:01

Proste s tebou ten cas travit nechce, nic sloziteho za tim nehledej.
Tak mu syna na dve tri odpoledne plus vecer v tydnu nechavej a udelej si svuj program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.22 07:18
@Josef_t píše:
Chci aby jsi víc vydělával, aby jsi tohle a tohle zařídil, udělal, a ještě se mi víc věnuj…
Pokud slyší od tebe jen to chci toto a chci támhleto, tak se nediv, že se před tebou schovává.

A samozřejmě, že říká, že je spokojený, nechce se hádat…

Prostě myslím, že na něj moc tlačíš…
Co třeba začít tím, že se na nějaký film podíváte společně :think:

Nejde o to že bych mu říkala to chci a to chci. Já nejsem ta co doma říká aby vydělával aby něco dělal… Vzhledem k tomu že jsem doma vše zařizují já a on viděla a, samozřejmě když je syn nemocný tak ho třeba pošlu do obchodu abych syna nezahrála po venku, ale jinak po něm nic víc nechci. Jen abychom trávili čas spolu aspoň někdy.

A co se filmu týče já bych se s ním ráda dívala, ale on vždy vybere film který mě se třeba nelíbí.. On ví jaké druhy filmu nemám ráda a když se s ním chci koukat tak většinou pouští právě takové filmy…

• Citovat
  • Upravit
7375
19.11.22 07:38

Jak trávíte víkendy? Chápu, že je po práci unavený, ale o víkendu snad už trochu odpočatý je, ne? Pokud furt čučí do mobilu a prostřídá to s filmem nebo PC hrou, tak se nedivím, že je utahaný teda. Doma něco dělá aspoň o tom víkendu? Nebo má servis až pod nos? Pak se nedivím, že mu to vyhovuje a nic měnit nechce. Pro začátek si opravdu zařiď jedno odpočinkové odpoledne pro sebe nebo vyhoříš. I kdyby sis měla někde v kavárně dát kafe a pozorovat cvrkot na ulici. Jestli pan manžel nepůjde do sebe, dopadneš 100× nic umořilo osla. Ale ty budeš ta, která rozbila rodinu samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
19.11.22 07:50
@Anonymní píše:
On dělá 8 hodinovku a občas mu trvá i hodinu než dojede takže jezdí dříve. Ale co se sexu týče ten máme snad 3× za měsíc… Není to tím že bych ho nepřitahovala, samozřejmě mám nějaké kilo navíc po porodu a dost s tím bojuju, ale co se týče vzrušení jeho není nikdy problém, jen prostě mě nebaví s tím furt začínat, a on to udělá málo kdy… A o jiné práci nechce ani slyšet. A to že bych šla do práce já si ani netroufnou promluvit, jelikož jsem se vrátila ke studiu a on mě má v podstatě jako ženu v domácnosti, obecně si nedokážu představit až budu po mateřské a půjdu do práce jak to bude fungovat když je zvyklý že vše co se týče syna a domácnosti obstarám já. A společný čas bez syna je jen když spí, nemáme hlídání, my rodiče chodí do práce a jeho otec je ožralá kterému bych dítě nevěřila ani na minutu. Takže ten čas je opravdu malý, ale o to víc mi chybí, když ani to málo netrávíme spolu a na nějakou deskovkou můžu rovnou zapomenout, protože podle jeho slov není dítě aby hrál nějaké deskovky.

A před dítětem jste spolu dělala co? Neříkej mi, že se podílel na chodu domácnosti (vaření, praní, úklid, prádlo) a věnovali jste se společně na pravidelné bázi vztah posilujícím aktivitám typu turistika, cestování, sport, kultura.

Prostě jste nekompatibilní. Blbe je, že jste si už stihli udělat dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.22 08:34
@Akinee píše:
Jak travíme víkendy? Chápu, že je po práci unavený, ale o víkendu snad už trochu odpočatý je, ne? Pokud furt čučí do mobilu a prostřídá to s filmem nebo PC hrou, tak se nedivím, že je utahaný teda. Doma něco dělá aspoň o tom víkendu? Nebo má servis až pod nos? Pak se nedivím, že mu to vyhovuje a nic měnit nechce. Pro začátek si opravdu zařiď jedno odpočinkové odpoledne pro sebe nebo vyhoříš. I kdyby sis měla někde v kavárně dát kafe a pozorovat cvrkot na ulici. Jestli pan manžel nepůjde do sebe, dopadneš 100× nic umořilo osla. Ale ty budeš ta, která rozbila rodinu samozřejmě.

Víkendy trávíme tak že třeba jednou něco uvaří. V noci je celkem dlouho vzhůru takže vstává až kolem 10-11 a já opravdu nejsem taková že bych čekala až vztane a začne něco dělat. Pak si hraje se synem a občas po něm něco uklidí, nebo vysaje. Jakmile jde syn po obědě spát zase se zavře k počítači a tam je dokud syn nevstane. Pak si s ním chvilku hraje a pak zase sedí na mobilu, večer když jde syn spát zase se zavře k počítači… Takže vlastně skoro žádná změna. Se synem chodím většinou sama ven a když už jde s námi i přítel je to spíš s donucením. Když syn spí a já vidím že přítel má sluchátka a je na počítači tak se jdu učit do školy pak samozřejmě odskakuju když se syn vzbudí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.22 08:44
@Svistice píše:
A před dítětem jste spolu dělala co? Neříkej mi, že se podílel na chodu domácnosti (vaření, praní, úklid, prádlo) a věnovali jste se společně na pravidelné bázi vztah posilujícím aktivitám typu turistika, cestování, sport, kultura.Prostě jste nekompatibilní. Blbe je, že jste si už stihli udělat dítě.

Jaký byl před dítětem? Ze začátku skvělý první rok jsme furt něco spolu podnikali, vařil, pomáhal s úklidem samozřejmě když už jsme bydleli spolu. Opravdu byl takový jaký měl být. Až přišlo těhotenství a porod otočilo se to, chtěl svůj klid, prostor a odpočinek to co jsem chtěla já nebo jsem potřebovala ho nezajímalo.

V minulosti jsme se bavili o dětech a chtěli jsme je oba ale plánovali jsme je později. Syn se,,podařil" přes ochranu a dozvěděla jsem se to až ve 3. měsíci jelikož jsem měla normálně pravidelnou periodu. Já přerušila studium a šla ještě do práce než jsem dostala nařízeno jen ležet. Nutno říct že jsme mladí mě bylo v té době 19 a jemu 21. Teď jsou to skoro dva roky co je syn s námi a nějak mám pocit že se točím jen kolem domácnosti, syna, přítele a od září i kolem školy. Na sebe opravdu čas nemám a když už bych chtěla někam zajít, třeba za kamarádkou, tak mi přijde že si to musím,,zasloužit" přítel vždy řekne:,,a necháš mě ten den aspoň vyspat?" Takže už se ani radši neptám jestli by byl se synem sám, protože pak už nemám náladu někam jít.

• Citovat
  • Upravit
7375
19.11.22 08:45
@Anonymní píše:
Víkendy trávíme tak že třeba jednou něco uvaří. V noci je celkem dlouho vzhůru takže vstává až kolem 10-11 a já opravdu nejsem taková že bych čekala až vztane a začne něco dělat. Pak si hraje se synem a občas po něm něco uklidí, nebo vysaje. Jakmile jde syn po obědě spát zase se zavře k počítači a tam je dokud syn nevstane. Pak si s ním chvilku hraje a pak zase sedí na mobilu, večer když jde syn spát zase se zavře k počítači… Takže vlastně skoro žádná změna. Se synem chodím většinou sama ven a když už jde s námi i přítel je to spíš s donucením. Když syn spí a já vidím že přítel má sluchátka a je na počítači tak se jdu učit do školy pak samozřejmě odskakuju když se syn vzbudí.

K čemu přítele vlastně máš? A k čemu má on tebe? To je docela smutné čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
19.11.22 08:46
@Anonymní píše:
Jaký byl před dítětem? Ze začátku skvělý první rok jsme furt něco spolu podnikali, vařil, pomáhal s úklidem samozřejmě když už jsme bydleli spolu. Opravdu byl takový jaký měl být. Až přišlo těhotenství a porod otočilo se to, chtěl svůj klid, prostor a odpočinek to co jsem chtěla já nebo jsem potřebovala ho nezajímalo.V minulosti jsme se bavili o dětech a chtěli jsme je oba ale plánovali jsme je později. Syn se,,podařil" přes ochranu a dozvěděla jsem se to až ve 3. měsíci jelikož jsem měla normálně pravidelnou periodu. Já přerušila studium a šla ještě do práce než jsem dostala nařízeno jen ležet. Nutno říct že jsme mladí mě bylo v té době 19 a jemu 21. Teď jsou to skoro dva roky co je syn s námi a nějak mám pocit že se točím jen kolem domácnosti, syna, přítele a od září i kolem školy. Na sebe opravdu čas nemám a když už bych chtěla někam zajít, třeba za kamarádkou, tak mi přijde že si to musím,,zasloužit" přítel vždy řekne:,,a necháš mě ten den aspoň vyspat?" Takže už se ani radši neptám jestli by byl se synem sám, protože pak už nemám náladu někam jít.

A ty se vyspaná cítíš? Tu náladu rozhodne překonej a běž. Vlastně ho necháváš snadno docílit, abys nikam nešla. To je chyba a jemu to vyhovuje. Ve vztahu se máte snažit být spokojeni oba.

Příspěvek upraven 19.11.22 v 08:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
19.11.22 08:47

Co ste spolu delali před dítětem? Nebo to vzdycky bylo takhle?
Nerikam, ze kazdy den po práci musíte nejak akčnit, ale ted fakt zijete spis vedle sebe než spolu.
My třeba koukame na serialy, obcas vyjedem na kole, i ty hry na počítači si spolu zahrajeme. Nebo spolecne uvarime, vyrazime nakoupit, do kina, na navstevu za přáteli. Taky jsme lenoší, ale lenošíme společně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí