Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucie Francová píše:
Mám trochu strach, že u rozvodu určí střídavou péči a já nechci nechat děcka s ním samotné. jistě, že kdyby bylo jasné co dělá, tak střídavou p. neurčí, ale jak ho znám, tak on vše popře
.
Vždyť píšeš, že ho synové mají rádi, takže se evidentně k nim chová dobře, takže není potřeba nijak omezovat styk.
@Lucie Francová neměj strach z něčeho, co může být… situace se bude různě vyvíjet a důležité je, abys byla v klidu a děti taky. Tátu můžou vídat. Vysvětlit se jim to dá. Jestli máš kam odejít, tak prostě na čas jděte od sebe. Však není nikde psáno, že musíš hned žádat o rozvod. Když se spolu nedohodnete, jak financovat děti…tak požádáš zatím jen o úpravu poměrů (výchova, výživa) k dětem.
Odejdi, kluci opravdu nebudou mět ten správný příklad, jak se chovat k ženě. Můj ex mě taky bil. Když jsem mu řekla, proč to dělá, tak odpověděl, že jeho otec mamu taky bije, bo to každá žena potřebuje. Chceš, aby tví kluci bili své ženy? Odejdi od něj, bude to čím dál horší.
@Lucie Francová píše:
Mám trochu strach, že u rozvodu určí střídavou péči a já nechci nechat děcka s ním samotné. jistě, že kdyby bylo jasné co dělá, tak střídavou p. neurčí, ale jak ho znám, tak on vše popře
.
Nemůže si říct o střídavou péči, když je alkoholik a agresivní tyran…Což předpokládám že zmíníš v důvodu rozvodu…Takže děti budou s tebou a s ním max. určí soud styk byť pod tvým dohledem. Nevím, takové ponižování bych netrpěla a odešla. Žijeme jen jednou a nechat si kazit životní roky s tímto člověkem bych nesnesla. Navíc, pokud tě bije a děti to vidí, nesou si tot utrpení celý život.
Zřejmě v manželově životě nastal zlom, když začal pít a změnil se…pracovní deprese či neúspěch v životě???
Lucko zajisti si důkazy, třeba sousedy a nebo někdo kdo může dosvědčit toto a jdi hned od něj,..
@bamba píše:
Odejdi, kluci opravdu nebudou mět ten správný příklad, jak se chovat k ženě. Můj ex mě taky bil. Když jsem mu řekla, proč to dělá, tak odpověděl, že jeho otec mamu taky bije, bo to každá žena potřebuje. Chceš, aby tví kluci bili své ženy? Odejdi od něj, bude to čím dál horší.
manžel mé známé se k ní choval taky jako hovado a ona od něj nechtěla roky odejít s tím, že to dělá kvůli synovi, aby mu nebrala tátu
…když bylo synovi 12 let, poprvé svoji mámu třískl po hubě a choval se k ní stejně, jako jeho otec, slova jako ku*vo, pi…atd jí říkal běžně (dle vzoru otce). Rozvedli se a kluk zůstal s otcem a je z něj stejnej parchant, jako je jeho táta.
@Lucie Francová píše:
Ahoj všichni, předem se omlouvám za anonym, ale je to pro mne osobní. Jsme s manželem 9 let spolu a máme krásná dvojčátka(kluci-5 let). Manžel, ale poslední rok a půl začal chlastat, je agresivní, bije mně, přibral 34kg a začal kouřit.
![]()
. odmítá se mnou komunikovat, takže ani nevím proč a jak bych mu mohla pomoct.
Protože se to táhne už tak dlouho a vyzkoušela jsem spoustu možností, tak v poslední době vážně uvažuji o rozvodu, ale co kluci? Mají tátu rádi. Nic mu nevyčítají, spíš se o něj bojí.
![]()
5 letý děti mají sledovat jak táta chlastá, kouří, je agresívní a bije mámu??? Vážně?
@kočička Evička píše:
manžel mé známé se k ní choval taky jako hovado a ona od něj nechtěla roky odejít s tím, že to dělá kvůli synovi, aby mu nebrala tátu…když bylo synovi 12 let, poprvé svoji mámu třískl po hubě a choval se k ní stejně, jako jeho otec, slova jako ku*vo, pi…atd jí říkal běžně (dle vzoru otce). Rozvedli se a kluk zůstal s otcem a je z něj stejnej parchant, jako je jeho táta.
@Lucie Francová TOTO si přečti víckrát po sobě…třeba ti to dojde ![]()
@CokeLady píše:
Mně na tom zaráží ta náhlá změna, po takových letech takový sešup, alkoholismus, agrese, obezita… samozřejmě tady opět každá radí „pryč s ním“, radši sama s dětmi a další obehrané řeči. Pak se nesmíme divit té rekordní rozvodovosti. Ano, je to závažné, ale je také zakladatelko důležité, jakou veškerou nápravu a komunikace zakladatelka vyzkoušela. Neházela bych přes palubu dosud fungující vztah, myslím, že jeho chování má někde vážnou příčinu. Nejsem si jistá, zda všichni aspoň částečně pochopili „v dobrém i ve zkém, v nemoci i ve zdraví“.Doufám, že mě někdo bude chytat za slovo s tím, že podporuju domácí násilí a podobný bludy.
počkej v dobrém i zlém jistě… například v době nemoci..
ale když někdo pije a neléčí se a ještě mě bije tak mám opravdu setrvat?
Zakladatelka mu nemůže pomoct pokud on sám nebude chtít… sama píše v úvodu že zkusila co uměla.. ![]()
@CokeLady píše:řekla bych že tam může být klidně i psychiatrický problém..píše že muž s ní odmítá komunikovat… to je pak těžké něco zkoušet..
Mě by právě zajímalo, co zkusila… a hlavně jakto, že nezjistil tak neuvěřitelný obrat v jeho chování, zda za to může práce nebo třeba jeho vážná nemoc nebo co se děje. Přijde mi že řeší následky, ale ne co se stalo předtím, než se tak změnil, i ten obrovský nárůst váhy o něčem napovídá.
@CokeLady píše:
No jestli se jí snaží vyhnat, tak její odchod bude pro něj spíš úleva. Zajímalo by mě, na kolik zmobilizovala zakladatelka třeba celou jeho rodinu a na kolik od věčný otázek „co se stalo, jsi jiný, změnilo se něco?“ přešla k praxi.
já nevím.. beru to pocitově ale po první facce nebo bití by mě přešla veškerá nálada na věcné otázky jakéhokoliv typu.. ![]()
@CokeLady Obezita, kouření, pití… Dobře, to samozřejmě stojí za diskuzi, ale to bití…
Pokud se žena někde neku*ví, nebije první jeho nebo děti, tak je bití prostě svinstvo a mně by to za tu diskuzi nestálo (a to v naprosté většině případů radím dávat druhé šance)
@Lucie Francová píše:
Ahoj všichni, předem se omlouvám za anonym, ale je to pro mne osobní. Jsme s manželem 9 let spolu a máme krásná dvojčátka(kluci-5 let). Manžel, ale poslední rok a půl začal chlastat, je agresivní, bije mně, přibral 34kg a začal kouřit.
![]()
. odmítá se mnou komunikovat, takže ani nevím proč a jak bych mu mohla pomoct.
Protože se to táhne už tak dlouho a vyzkoušela jsem spoustu možností, tak v poslední době vážně uvažuji o rozvodu, ale co kluci? Mají tátu rádi. Nic mu nevyčítají, spíš se o něj bojí.
![]()
mají tátu rádi jo? určitě mají nejradši, když ti jich pár flákne, z toho musí skákat radostí.. ![]()
@Fjodorka píše:
@CokeLady Obezita, kouření, pití… Dobře, to samozřejmě stojí za diskuzi, ale to bití…Pokud se žena někde neku*ví, nebije první jeho nebo děti, tak je bití prostě svinstvo a mně by to za tu diskuzi nestálo (a to v naprosté většině případů radím dávat druhé šance)
i kdyby se kurv.la, tak na to nemá žádný chlap právo, to je od chlapa největší ubohost.
![]()
@Lucie Francová a co se u vas stalo ze manzel takhle hrozne otocil? jednoznacne bych na odesla kdyby me fyzicky napadal, bude se to jen stupnovat. co manzelska poradna, byl by ochoten zajit a nasledne pak asi protialkoholni lecba. kdyz se to odchyti na zacatku je velka pravdepodobnost uspechu.
ja v tvem pripade bych se bala o deti aby treba casem nesel i do nich. prece jen chlast je hnus a dokaze z lidi delat pekne netvory.
co se tyce pripadneho rozvodu, chapu te ze se stridave pece bojis ale na druhou stranu si todle nesmis nechat libit.
ja bych s nim jeste zkusila hodit rec, treba je jeste mozna zachrana