Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Poslední dobou si všímám, v kolika situacích se stydí nesprávný člověk. Dítě nikomu neřekne, že ho doma mlátěj, oběť sexuálního násilí to nenahlásí a nikomu se nesvěří.
Hrozně se mi líbí, co udělala Gisele Pelicot, ta Francouzka, kterou manžel pravidelně zdrogoval a pak se svými kumpány znásilňoval. Odmítla se stydět a sedět v koutě. ![]()
Tady je o ní článek v angličtině:
https://globalvoices.org/…s-the-world/
Neciť se jako blbec, tys neudělala nic špatně. Shame must change sides. ![]()
@Okta píše: Více
Tak to ani náhodou. Zakladatelka není žádná morální autorita a v žádném případě nemá právo konfrontovat cizího manžela. Stejně jí řekne, co je jí po tom, protože neví, jak to mají doma apod. Jako říkat dospělým lidem, jak se mají chovat, to je dost přes čáru.
To leda být jeho matkou nebo sestrou, tak bych si to dovolila. Ale stejně je to jeho věc. ![]()
Když už musí, řekla bych to jí. Nicméně ono to stejně vyplave na povrch. Bez fotky jako důkazu je to plácání prázdné slámy a vždy se to nějak okecá. A nejspíš otočí proti zakladatelce. Všichni víme, co se v minulosti dělalo poslům špatných zpráv. ![]()
Ty ale vubec nic nevis, videlas je „jenom“ se libat a rozbijes ji manzelstvi. Treba kvuli necemu, co nestoji ani za to!! I milujici chlap, co by se pro rodinu rozkrojil muze mit obcas bokovku, stane se, no…a pokud to tak neni, tak se to provali, ale nepomahala bych tomu, ne kvuli sobe, ale kvuli ni. Ja bych to treba vedet nechtela…
@Knihakniha píše: Více
Ne, to se pleteš. Milující chlap, co by se pro rodinu rozkrojil, si nikdy nebude hledat bokovku. Tohle dělá sebestředný sobec a egoista.
tím tuplem bych jí to řekla. Ví, že rád podvádí, nebyla by první ani poslední.
Takhle se může zařídit podle sebe a případně si najít mnohem lepšího chlapa.
Tak Ty teda žiješ v dobrým Delululandu.
Jenom líbat?
Chlap může mít občas bokovku? Ty bys to vědět nechtěla, protože asi tak nějak tušíš, že se to děje že? A ne, manželství by jí nerozbila, to by udělal ten co jí podvádí.
Jsou lidi, kterým je jedno jak by se pro rodinu rozkrojil, když si neváží svého partnera a má bokovku/y.
Pokud se ve vztahu domluví, že jim to nevadí už ti není bokovka.
@arinecka píše: Více
Přesně, omlouvá si to pro sebe, ženuento vlastně okej.
Pokud jsi si na 100% jistá, že to byl on, řekla bych jí to. Už jen proto, že plánuje druhé dítě. V její kůži bych to rozhodně chtěla vědět, abych se mohla svobodně rozhodnout, co dál. Tohle je strašná past.
@LilyJane píše: Více
Coze? Ona bude ta, co rozbila manzelstvi a te nalepky se zbavuje tezko?
Neni to nahodou ten chlap, co se ocucava s cizima zenskyma, kdo je vinikem v tehle situaci? Osobne, kdyby me kamaradka pote, co jsem ji rekla, ze ji chlap podvadi, onalepkovala jako nekoho, kdo rozbiji manzelstvi, tak by mi doslo, ze nejsme na stejne vlne a vlastne jsem o dobrou kamaradku neprisla. Samozrejme pro prvotni sok a defenzivni reakci bych mela pochopeni, jsme lidi… Ale tahleta filozofie „vinik neni ten, kdo udelal bordel na pude, ale ten, kdo tam rozsvitil“ je mi strasne proti srsti.
@Lojzísek píše: Více
Presne tak, souhlasim. O to vic je mi smutno tady z tech alibistickych zvastu, ze zakladatelka nevi, jak to mezi sebou maji, tak by se do toho nemela plest. Tak volne manzelstvi asi urcite nemaji, kdyz kamaradka resi kolegyni. A nechat dobrou kamaradku otehotnet s chlapem, o kterem vim, ze ji podvadi, je za me hnus. Protoze az to „vyplave na povrch, pokud ma“
, tak se ji bude o dost hur odchazet.
Nejlepší kamarádku mám jenom jednu a ji bych to řekla, protože vím, že by to ode mě chtěla vědět, a že by ji hodně nemile překvapilo, kdybych věděla a mlčela.
Obzvlášť když by měla podezření. Tak bych řekla víš jak jsi mi nedávno říkala, že máš pocit, že on někoho má? Byla jsem v Praze a potkala ho. On mě teda neviděl. S někým se líbal a mám dojem, že tu byla ta kolegyně z fotky. Hrozně mě mrzí, že ti to říkám, byla bych radši, kdybych to neviděla. Ale nevím jak bych vydržela s tebou dal o něm mluvit a dělat že nic.
U známých, kterým říkám kamarádka, ale není to tak úplně, bych asi pomlcela. Viděla jsem s někým jiným příbuzného, později se rozvedl a je znovu ženatý s jinou ženou, než se kterou jsem ho viděla. Už několik let a klape jim to.
Viděla jsem s jiným mužem majitelku domu, kde máme kancelář. Je to už tak 15 let. S manželem jsou doteď, nedávno jsem s nimi oběma něco řešila a strávila s nimi několik hodin po několik dnů. Působili spokojeně, je to už starší pár, mají větší vnoučata.
Do vztahů lidi, se kterými nemám hodně blízký vztahů, bych se nemontovala.
Ale nejlepší kamarádka? Ta si upřímnost zaslouží.
Chlap co by se pro rodinu rozkrajel nejde dohromady s chlapem, co se nechá vidět při líbacce s jinou ženou a se svojí nechce druhé dítě. Tenhle chlap se spíš kraji mezi dvě ženy.
Stane se, život tropí hlouposti a jsme jen lidi. Ale nenechala bych nejlepší kamarádku v naivní iluzi, ona si zaslouží mít možnost se rozhodnout a připravit.