Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, nevrtala bych do toho. Asi bych měla víc oči na stopkách, jak se oba chovají, ale nic bych neřekla ani jednomu z nich. Je to jejich věc. Chápu, že ti na ní záleží jako kamarádce, ale tohle už je mimo perimetr přátelství podle mě. Mohlo by se to celé otočit proti tobě. Tohle ať si vyřeší doma oni dva.
Hele, když nemáš důkaz, nebo fotografii, jak se její chlap líbá, nemáš nic v ruce, vše se otočí proti tobě a ty budeš ta „NEJHORŠÍ“.
Neříkej to. Já taky viděla kámošky chlapa a mlčím, nechci být ta co jim to závidí a nepřeje jejich „štěstí“ ![]()
Neřeš to, ono je dost možné, že by s ním stejně zůstala, i když by měla důkaz jako na podnose.. některé i přesto dělají, že to nevidí. Mám v okolí něco podobného, všichni o té nevěře (nevěrách) víme, ale naše věc to není.
Ne, ne, ne a ne…nic jsi nevidela, nic nevis, nikomu nic nerikej a nikdy nepriznavej, i kdyby to melo nasledky. Neni to absolutne Tvoje vec!
@teroonka Já se právě bojím, že opět otevře toto téma a já tak budu ve složité situaci. Neumím lhát a mám teď špatné svědomí, že to vím. Hlavně je oba znám ještě spoustu let před vztahem a kamarádka je pro mě jedna z nejbližších osob. Kdybych byla na jejím místě tak bych byla i pak naštvaná, že jsem to zatajila nebo ji dál chlácholila, že by ji to neudělal.. ![]()
Neřeš. Snad ti bude tento vzorek několika reakcí stačit a další budou následovat. Hleď si svého a nebo pohledej na toto tema diskuze starsi tady na EM. Doctes se zajimave story.
Tohle je na houby situace. Protože takhle přesně vzniká to, že na někoho praskne doma nevěra. A pak se podváděný postupně dozvídá, že o tom věděl kde kdo a nikdo mu to neřekl.
Jenže člověk se prostě bojí být poslem špatných zpráv. Protože co si budem skoro vždycky se to otočí vůči němu. Já osobně bych si asi taky snažila nakecat, že jsem nic neviděla. A o takové nevěře bych řekla maximálně kdyby to byl chlap mé nejlepší kamarádky a já si tím byla na 1000% jistá. A to teda i s tím rizikem, že o ni přijdu.
Jinak jak říkám nepletla bych se do toho. Protože člověk ani kolikrát netuší jestli o tom třeba podváděný neví a nezavírá před tím jen oči nebo tak.
Prostě blba situace.
@Okta on o jejím tušení ví. Myslím, že se ho i jednou ptala, proč si píše s kolegyní mimo pracovní dobu a právě takhle na ni narazila.. Manžel mi řekl, že zkusí něco z něj vytáhnout až půjdou na pivo.. a taky mi řekl, ať se zatím do toho nepletu, ale svědomí mě teda trápí dost.. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak jí to řekni no. Nevím co teda řešíš. ![]()
@Okta píše: Více
To je ta nejhorší varianta vůbec. Protože co udělá on. Připraví se na to. A hlavně začne zbrojit proti zakladatelce. Třeba stylem, hele ona po mě vyjela. Já ji odmítl a teď se mstí. A nakonec bude opravdu za tu svi*i před všema v okolí.
Anonymně bych jí poslala zprávu. Ma právo to vědět, ale nejspíše to dopadne tak, že s ním zůstane a kdybys jí to řekla přímo, byla bys špatná ty
Půjdu proti proudu. Manžel mě podváděl. Kdyby o tom někdo věděl, ráda bych to věděla. Ale pokud jste přátelé i s ním, tak bych konfrontovala jeho. Třeba se chytí za nos a nějak to vyřeší sám. Už teď ji ubližuje. Až to na něj praskne a ona bude těhotná, nebo bude mít na krku 2 děti, bude hůř.
Pokud jste přátelé asi bych mu řekla, že jsme byla tehdy a tehdy na tom a tom místě a že jsme ho asi zahlidla, ale že jsem nešla blíž, protože byl s tou a tou. A asi bych mu připomněla, že jeho žena chce druhý dítě…
Pokud to někdy praskne a ona zjistí, že jsi to, byť jen tušila, můžeš přijít o kamarádku.
Ahoj holky,
píšu anonymně, protože z toho mám fakt těžkou hlavu a potřebuju slyšet cizí pohled.
Jde o moji hodně blízkou kamarádku. Jsme všichni z okolí Plzně. Je jí 35, je vdaná, mají čtyřletého syna, nedávno se přestěhovali do domu. Ona strašně chce druhé dítě, je to teď její velké téma. On prý říká, že „není čas“ a že je to finančně náročné… takové ty argumenty o penězích a vytíženosti.. Na první pohled ale jako skvěle fungující pár.
Její manžel pracuje v Praze a je tam prakticky pořád. Před časem nám ukazovala fotku jeho kolegyně z práce, protože měla takový zvláštní pocit. Říkala, že je mladší, atraktivní, takový typ, co na sebe strhne pozornost. Bylo vidět, že ji to hlodá, ale snažila se to potlačit. My ji to vymluvily, že to není určitě pravda.. No ale.. Minulý týden jsem byla v Praze v centru a úplnou náhodou jsem ho viděla. Držel se tam s nějakou ženou a líbali se. Nebylo to nic, co by se dalo vysvětlit jinak. A podle vzhledu jsem si skoro jistá, že to byla právě ta kolegyně, kterou nám ukazovala.
Od té doby mám šílenou morální kocovinu.
Říkám si, že kdybych byla na jejím místě a ještě k tomu tak moc toužila po druhém dítěti chtěla bych to vědět dřív, než do toho půjdu. Na druhou stranu mají čtyřleté dítě, nový dům, společný život… a já mám být ta, kdo to celé rozvrtá? Co když si to nějak vyřeší sami? Co když jsem něco špatně viděla? Už mi z toho haraší..
A hlavou mi běží i to, že je jí 35, chytrá, má toho hodně před sebou. Kdyby tohle byla pravda, pořád může potkat někoho, kdo si jí bude vážit a nebude ji podvádět. Ale bojím se, že tohle už je moje projekce a že nemám právo jí takhle zasahovat do života.
Když budu mlčet, budu mít pocit, že kryju nevěru. Když to řeknu, můžu jí rozbít rodinu.
Co byste dělaly vy? Řekly byste jí to? Mám konfrontovat jejího manžela, že jsem si něčeho všimla? Máme partu kamarádů, takže očekávám, že se brzy uvidíme..