Mám řidičák, ale neřídím a mám mimino

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
4.2.20 13:03

Automat je pecka ptz mas furt obe ruce na volantu a muzes venovat vic pozornosti okoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.2.20 13:07

@welovefashion
Ony kolikrát sanitky vjíždí i do protisměru, takže máš možnost buď celou ulici vycouvat a nebo zacouvat mezi auta, ona projede a jet dál, nebudu se tu přít, tuto situaci jsem už zažila u nás třikrát a jinak to nejde, takže tvoje rozumy jsou v tomhle případě celkem k ničemu.
Nebudu se hádat, ono je pohodlnější říct neumím, nejde mi to, než se snažit to zvládnout. Jo už to slyším, vždyť to vlastně nepotřebuješ a dělá to tak každej druhej. Hlavně mít plnej pytel argumentů… :zed: tvůj oblíbený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
4.2.20 13:33
@Lucinka1986 píše:
@welovefashion
Ony kolikrát sanitky vjíždí i do protisměru, takže máš možnost buď celou ulici vycouvat a nebo zacouvat mezi auta, ona projede a jet dál, nebudu se tu přít, tuto situaci jsem už zažila u nás třikrát a jinak to nejde, takže tvoje rozumy jsou v tomhle případě celkem k ničemu.
Nebudu se hádat, ono je pohodlnější říct neumím, nejde mi to, než se snažit to zvládnout. Jo už to slyším, vždyť to vlastně nepotřebuješ a dělá to tak každej druhej. Hlavně mít plnej pytel argumentů… :zed: tvůj oblíbený…

bože ty seš protivná, no tak bych vycouvala, nebo zaparkovala, u nás jednosměrkou obráceně nikdy nejezdí, takže já se s tím v životě nesetkala…

nemám výmluvy, přiznám, že to neumím a nemám potřebu se to učit, když existuje alternativa…

stejně tak si nekoupím auto s manuálem, protože se chci soustředit na řízení a ne na neustálé přeřazování, no a možná by to pomohlo i zakladatelce, aby byla schopná vnímat všechny značky a chodce kolem sebe…

taky se nechci hádat, ale fakt nepotřebuju, aby mě tu někdo poučoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
4.2.20 13:40
@Lucinka1986 píše:
@welovefashion
Nevím jak by jste chtěla v jednosměrné ulici plné zaparkovaných aut uhýbat do strany a netykejte mi laskavě, děkuji. Takze zaparkovat mezi auta podélně zvládnete a když jsou vedle sebe tak ne?!Tak to potom jo :mrgreen:

No já s Tebou nesouhlasím. Pravidla se může naučit, v tom problém nebude. Nejhorší řidiči jsou ti, kteří si myslí, že jsou nesmrtelní. Takoví ale obvykle nezakládají diskuse na fórech. Řidiči jako je zakladatelka max. způsobují pomačkané plechy. Zakladatelko, jdi do toho toho, já se taky bojím, ale jezdím docela dobře si myslím. Nejezdím se strachem v očích, ale s potřebným respektem, který mnohým jiným chybí. Netroubím, když to někomu chcípne na křižovatce, pouštím na přechodech, nepředjíždím kam nevidím. A jezdím s automatem, to je pak polovina starostí a víc času na sledování provozu. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.2.20 13:41

@welovefashion
Ne, nejsem protivná. Bohužel podle písmenek člověk nepozná jakým „tónem“to člověk píše.
Jen když vidím některé umělce za volantem, tak se mi chce brečet a opravdu mám strach o sebe a svou rodinu a tak prostě nedokážu pochopit, jak někdo může říct, neumím a nazdar. Což je pravda, že jsem reagovala neadekvátně, protože jsem špatně pochopila, že se neumíš zařadit podélně. Je pravda, že parkování co nezvládáš ty, není život ohrožující :),ale asi bych nechtěla jezdit s myšlenkou, že tohle nezvládám. Takže tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.20 13:48

@Lucinka1986 no treba vcera jel proti mne kamion, najednou ho predjela honda stylem jako prase a zaradila se pred nej…minul me o kousek…takovyhle hovada jsou nebezpecny, ne nekdo kdo nejezdi dokonale. To ja taky ne, ale snazim se bezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
4.2.20 13:53

@Lucinka1986 super,mír, jako v tom s tebou souhlasím, ale přijde mi, že pokud někdo neumí a chce se naučit, tak by to měl zkusit, ikdyž mu to bude trvat delší dobu, samozřejmě nejezdit do hustého provozu, nejlépe aspon 15 kondičních jízd s instruktorem… možná i bude daleko víc opatrný, než ti frajírci, co přejíždí z pruhu do pruhu, lepí se na zadek a jezdí stylem brzda plyn… z těch mám strach já, ale už je umím docela dobře poznat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.2.20 14:09
@Tarjei píše:
@Lucinka1986 no treba vcera jel proti mne kamion, najednou ho predjela honda stylem jako prase a zaradila se pred nej…minul me o kousek…takovyhle hovada jsou nebezpecny, ne nekdo kdo nejezdi dokonale. To ja taky ne, ale snazim se bezpecne.

S tím samozřejmě souhlasím, to je zase úplně jiná debata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 14:15

Děkuju holky za tipy. Zvlášť t automatickou převodovku zvažuju - na to bych ale musela delší dobu šetřit. Teď máme samozřejmě klasiku a pokud to zvládnu, máme slíbenou starší Fabii po mých rodičích - taky samozřejmě bez automatu. Tak je otázka, jestli bych na automat v dohledné době našetřila.
S tou autoškolou je to teď horší, pač mám doma 4-měsíční mimi a nemůžu se od něj na moc dlouho vzdalovat. Manžel chodí domů mezi 18.-19. hod a v 19. tady bývá 2×-3× v týdnu ten známý, se kterým jezdím - cca hodinku většinou. Pokud dobře počítám, už jsem takto jela 21×. Plus s manželem jsem jela asi 5×, ale to byl děs - jednak jela s námi dcera, takže jsem měla o to větší strach. Pak manžel není úplně klíďas a když se rozdávala empatie, taky asi chyběl - no bylo to na rozvod. :mrgreen: Proto už jezdím raději s tím známým, který je fajn a nechce za to majlant, je už v důchodu a má to jen na přilepšenou :-)

• Citovat
  • Upravit
411
4.2.20 14:18
@Zabatko píše:
No já s Tebou nesouhlasím. Pravidla se může naučit, v tom problém nebude. Nejhorší řidiči jsou ti, kteří si myslí, že jsou nesmrtelní. Takoví ale obvykle nezakládají diskuse na fórech. Řidiči jako je zakladatelka max. způsobují pomačkané plechy. Zakladatelko, jdi do toho toho, já se taky bojím, ale jezdím docela dobře si myslím. Nejezdím se strachem v očích, ale s potřebným respektem, který mnohým jiným chybí. Netroubím, když to někomu chcípne na křižovatce, pouštím na přechodech, nepředjíždím kam nevidím. A jezdím s automatem, to je pak polovina starostí a víc času na sledování provozu. Držím palce.

Myslím, že člověk, který nemá k řízení vlohy, řízení neovládá, není schopen sledovat značky a provoz, což u zakladatelky přesně tak je, je stejně nebezpečný jako namachrovanný blbec.Jsou na to i statistiky, jen ve zprávách se mluví o těch druhých.
To je na delší debatu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.20 14:22

@Lucinka1986 jenze mne to neslo presne do chvile, kdy jsem zacala jezdit s automatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.2.20 14:22
@welovefashion píše:
@Lucinka1986 super,mír, jako v tom s tebou souhlasím, ale přijde mi, že pokud někdo neumí a chce se naučit, tak by to měl zkusit, ikdyž mu to bude trvat delší dobu, samozřejmě nejezdit do hustého provozu, nejlépe aspon 15 kondičních jízd s instruktorem… možná i bude daleko víc opatrný, než ti frajírci, co přejíždí z pruhu do pruhu, lepí se na zadek a jezdí stylem brzda plyn… z těch mám strach já, ale už je umím docela dobře poznat…

Souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.2.20 14:24
@Tarjei píše:
@Lucinka1986 jenze mne to neslo presne do chvile, kdy jsem zacala jezdit s automatem.

Ale každý jsme jiný, to co pomohlo tobě, nemusí pomoct zakladatelce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.2.20 14:30

Zakladatelko ja si to mohla dovolit jen proto, ze mam tezce postizeny dite a dostala jsem prispevek na auto, takze mam auto stary sedm let, ale sousedka ma starou oktavku v automatu..takze se da sehnat i starsi..ja uz nikdy manual ridit nechci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
4.2.20 14:31
@Lucinka1986 píše:
Myslím, že člověk, který nemá k řízení vlohy, řízení neovládá, není schopen sledovat značky a provoz, což u zakladatelky přesně tak je, je stejně nebezpečný jako namachrovanný blbec.Jsou na to i statistiky, jen ve zprávách se mluví o těch druhých.
To je na delší debatu…

Souhlasim s tebou, prave proto ze jsem jednim z tech antitalentu. Ridicak mam, uz v autoskole jsem citila a videla ze se nezlepsuju a neposouvam tak jak bych si predstavovala, kazda jizda strasna panika a stres, nemohla jsem dychat atd.. Jizdy jsem zvladla, ale byly jsme z toho v soku s instruktorkou obe. Stvalo me to dlouho, ale uz jen myslenka na to ze bych mela ridit mi nedelala dobre. Asi kdybych zacla ridit, a vyjezdila si svoje trasy nekde vesnice - mesto, tak bych to s urcitou davkou stesti zvladla, ale mam uctu ke svemu zivotu a zdravi, a hlavne k zivotech ostatnich, a nechci ani trochu riskovat ze nekomu ublizim, proto abych se mohla poplacat po zadech a rict ze jsem to zvladla a jsem teda samostatna. Mam vyhodu ze jsem zalozenim mestsky clovek, ziju a chci zit tam kde jsou sluzby denni potreby v dosahu pesky nebo MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí